To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Admete - Nie 18 Paź, 2020 08:31

Spróbuj Gumiho - tam tez niby jest miłość sprzed lat, gumiho czeka na reinkarnację dziewczyny, ale, bohaterka chyba nią nie jest? To znaczy wygląda jak ona, ale bohater nie wyczuwa w niej tamtej duszy. Jest też powiedziane, że przydział ciał jest przypadkowy i spotykał już wcześniej osoby z jej wyglądem.

Zaczęły się też dwie nowe dramy - jedna scenarzystki ( scenarzysty? ) od Pinokia. Niestety gra tam Suzy...
Druga to produkcja OCN - chyba thriller lub nawet horror i spróbuje obejrzeć. Gra tam chłopak z Tale of the Nokdu.

Pojawiły się polskie napisy do SF 2, ale nie pasują do tych wersji bez napisów, które można zdobyć. Trzeba by było przesuwać.

Trzykrotka - Nie 18 Paź, 2020 10:48

Na obie nowe dramy zwróciłam uwagę i podoba mi się streszczenie tej z Suzy - niestety. Ani ona, ani Trzynasty Książę mnie nie nęci di oglądania. Ta druga jest wojskowa, ale nie wojenna. Chłopaka chętnie obejrzałabym, tylko znowu: gra tam Krystal, a to żadna aktorka. Może mimo wszystko warto dać szansę?
W Tale of Nine Tailed już się zaopatrzyłam nawet.

Admete - Nie 18 Paź, 2020 11:43

W dramie z Suzy gra też Dołeczek...zawsze to jakaś pociecha. Spróbuję obie. Nadal nie rozumiem Koreańczyków - po co obsadzać w rolach osoby bez talentu aktorskiego.
Trzykrotka - Nie 18 Paź, 2020 15:07

Dla bożka zwanego "oglądalność." Fani idola, a jest ich milijon zawsze wiernie przemęczą. Pamiętam co się działo przy Alhambrze. Nic się nie liczyło, tylko jeden z EXO, który ledwie kilka razy był na ekranie i cudów nie dokonał :roll:
Admete - Nie 18 Paź, 2020 15:24

Czy któraś z was ma The Moon That Embrace The Sun po polsku? Bratanica by chciała obejrzeć.

Już widzę ;)

Trzykrotka - Nie 18 Paź, 2020 19:48

Bratanica lubi Koszmita? :wink:
Aragonte - Nie 18 Paź, 2020 21:46

Trzykrotka napisał/a:
Bratanica lubi Koszmita? :wink:

Też się nad tym zastanowiłam :wink:

Ja jestem po jedenastym odcinku It's ok. Jestem dumna z Sang Tae, który wchodzi w rolę starszego brata :szacuneczek: W zasadzie to w tym momencie (skoro wątek romantyczny jest w miarę wygrany, a Sang Tae ładnie się rozwija) mogłoby się to zakończyć, bo jakoś mało mnie interesuje zagadka motyli, może przez waszą sugestię, że to akurat nie wyszło :wink:

Chętnie bym sobie teraz zapuściła dla relaksu kolejne odcinki Do Do Sol Sol :mrgreen: Ale nie ma, niestety :wink:

Admete - Nie 18 Paź, 2020 21:51

Trzykrotka napisał/a:
Bratanica lubi Koszmita?

Bratanica jeszcze nie wie do końca kogo lubi, ale wie, że musi być akcja, trochę miłości ( bo jak nie ma, to po co oglądać ;) ), trochę fantastyki. Chciała trochę kostiumowego, pomyślałam, że to drama młodzieżowa i można jej polecić. Co by się jej jeszcze nadało? Ten serial o dziewczynie przebranej za studenta? Też kostiumowy. Tylko nie pamiętam tytułu. A w Gumiho ( za długi ten prawdziwy tytuł ) - podoba się jej główny bohater. W znaczeniu postaci. Uśmiałyśmy się dziś z tego, że oglądamy to samo i nawet zaczęłyśmy w tym samym momencie. Alice też ogląda - podróże w czasie też jej pasują ;) Nie na darmo jest moją chrześnicą ;)

Widziałam pierwszy odcinek Star up. To jest bardzo dobrze zrobione, ale nie mam ochoty na kolejny trójkąt miłosny. W dodatku trochę z motywem Cyrano. Dołeczek super i jego postac mi się podoba. Gdyby był głównym, to bym oglądała.

BeeMeR - Nie 18 Paź, 2020 22:11

Sungkyunkwan Scandal :kwiatek:
Aragonte - Nie 18 Paź, 2020 22:17

Admete napisał/a:
Bratanica jeszcze nie wie do końca kogo lubi, ale wie, że musi być akcja, trochę miłości ( bo jak nie ma, to po co oglądać ;) ), trochę fantastyki. Chciała trochę kostiumowego, pomyślałam, że to drama młodzieżowa i można jej polecić. Co by się jej jeszcze nadało? Ten serial o dziewczynie przebranej za studenta? Też kostiumowy. Tylko nie pamiętam tytułu.

Sunkyungkwan Scandal? Może jej się spodobać, chociaż fantastyki jako takiej nie ma - chyba że sam główny motyw przebieranki uznamy za fantastykę :-P
A co z Arang? I może którąś z dram "robocich"? Healer? Oh My Ghost? Iljimae? My Girlfriend is Gumiho? Tu akurat spektakularnej akcji nie ma, ale romans fajny. Żeby nie kijowa końcówka, to Hwayugi bym polecała...

BeeMeR - Nie 18 Paź, 2020 22:35

Ale jest Świrus i humor i pięknooki Zuy :serce:
Trzykrotka - Nie 18 Paź, 2020 23:01

W The Moon That Embraces The Sun jest momentami okrutne, no i aktorka grająca główną bohaterkę jest okropna, przez co watek romansowy kuleje. Może ten drugi Moon, z Bogusiem, o Eunuszce? Arang można polecić z czystym sumieniem. Faith może? Co mi przypomina, że jak utknęłam przy 14 odcinku z napisami, tak stoję. Były jeszcze takie młodzieżowe jak Hwarang, albo ta o joseońskiej agencji matrymonialnej - sami piękni chłopcy tam grali. Widziałam jeden odcinek.

Zdecydowanie porzucam More Than Friends, bo mnie coś trafi :bejsbol:

Admete - Nie 18 Paź, 2020 23:07

W Arang nie ma polskich napisów. Ona na razie woli te z napisami. Ta z Bogusiem to ten Scandal? Healer na pewno by się jej spodobał.
Trzykrotka - Nie 18 Paź, 2020 23:12

Z Bogusiem to Love in The Moonlight, Scandal jest z Park Min Young, Wachlarzem, Ah Inem i Miśkiem.
A ta o agencji matrymonialnej to Flower Crew. Joseon Matrimonial Agency. Gra pan z Brahmsa i panowie Drudzy z Record of Youth i Men Are Men, oraz pani z Robotinka.
Do Arang są genialne polskie napisy, ale tylko do kilku odcinków :cry2:
Tak sobie tylko płaczę w kąciku :(

Aragonte - Pon 19 Paź, 2020 00:44

Admete napisał/a:
W Arang nie ma polskich napisów.

Są, są, tylko kiepskie.

Trzykrotka - Pon 19 Paź, 2020 21:27

Obejrzałam wczoraj 4 odcinek DoDoDolSol i śmiałam się sama do siebie, że pewnie ubranka dla MiMi to też ppl jakiejś kolekcji dla piesków bogaczy. Ta psinka ma garderobę, jakiej nie ma żadna inna bohaterka dramy. Muszę się dowiedzieć co to za rasa - istna zabaweczka.
Ta drama to bardzo przyjemny odstresowywacz. Inna bohaterka w sytuacji RaRy byłaby na dnie rozpaczy i ubóstwa. A ona nic, tylko się uśmiecha do całego świata, pewna że przecież jakoś spłaci długi zaciągnięte u Juna, a panowie nic, tylko prześcigają się w spełnianiu jej życzeń. A to pokoik, a to biały fortepian, a to zaproszenia na kolacyjjki i podwożenie do domu, albo odprowadzanie pod jednym parasolem :mrgreen:

Aragonte - Pon 19 Paź, 2020 22:47

Trzykrotka napisał/a:
A to pokoik, a to biały fortepian, a to zaproszenia na kolacyjjki i podwożenie do domu, albo odprowadzanie pod jednym parasolem :mrgreen:

Chociaż drugi parasol był, a jakże, ale został z premedytacją zostawiony w kącie :mrgreen:

A ten piesek to może szpic miniaturowy? Nie mam pewności, ale jest podobny (a szczeniak tej rasy jest drogi, więc pasuje do bohaterki Go Ary :wink: ):
https://fajnyzwierzak.pl/porady/bialy-pomeranian-opis-pielegnacja-zdjecia-porady-praktyczne/

Trzykrotka - Pon 19 Paź, 2020 23:47

Tak, tak, drugi był - bardzo lubię te dodane scenki po napisach :-D
Miałam dziś spróbować, czym smakuje Gumiho, ale mnie zaniosło do Doktora Kima. Ależ tam są emocje i akcja, że wystarczyłoby na trzy ślamazarne dramy pokroju More Than Friends! I trzy operacje na raz i odejście dyrektora i samobójca rozszerzony i atak nożem na lekarza i kłębiący się i dyszący lekarzom w kark tłum gangsterów i policjantów :thud:

Nie jestem pewna, czy ten piesek to pomeraniam. Mam dwa te szpice po sąsiedzku nie są tak masywne i sierść mają trochę inną. Muszę pokazać zdjęcie Gosi, ona się zna na rasach. Podejrzewam, że to jakaś japońska krzyżówka. Mame shiba?
http://sesamehouse.pl/rasy/shiba/mame-shiba/

Aragonte - Pon 19 Paź, 2020 23:54

Też nie wiem, czy to ten piesek, ale na razie nie ustaliłam niczego na pewno :-)

Oglądam 13. odcinek It's ok i jestem zachwycona rozwojem postaci Sang Tae.

Trzykrotka - Pon 19 Paź, 2020 23:57

Fajnie, że oglądasz :kwiatek: Sang Tae rozwija się z każdym odcinkiem, nie tylko jako postać, ale i aktor jakby dostaje skrzydeł. Jest wspaniały. Miałaś już odcinek ze snem Kang Sae, tym, w którym śnił ich troje w wersji "gdybyśmy byli zdrowi i normalni"? :kwiatek:
Aragonte - Wto 20 Paź, 2020 00:06

Trzykrotko, jeśli w artykule nie ma błędu, to trafiłam z tą rasą :-D

"The PD said, “Mimi has worked as a dog actor before, but this is her first time as a lead character. We couldn’t meet with the dogs directly, so we held a virtual audition. Mimi is a Pomeranian but a very plump dog. She has a unique character. It’s so cute how she acts relaxed and confident. There were no bloopers in her scenes.”
https://www.soompi.com/ar...o-fame-and-more

Snu nie pamiętam :mysle: Albo przegapiłam, albo dopiero przede mną.

Trzykrotka - Wto 20 Paź, 2020 08:37

A, no to jasne :kwiatek: grubiutki pomeranian. Mimi w ogóle jest śliczna, a choć nie lubię pomysłów typu sukieneczki dla piesków, to przyznaję, że Mimi ubranka ma rewelacyjne. Ładniejsze niż jej pani. ARę jakoś dziwnie bułowato ubrali.

Ten sen być może był później :kwiatek: Był w nim zdrowy Sang Tae, taki typowy starszy brat, ubrany jak salary man, a Kang Tae i Mun Yeong nosili mundurki szkolne.

Aragonte - Wto 20 Paź, 2020 10:51

Trzykrotka napisał/a:
A, no to jasne :kwiatek: grubiutki pomeranian.

Ja zakładałam wcześniej, że nie tyle grubiutki, co sierść ma tak ufryzowaną, żeby Mimi wyglądała jak puchata maskotka.
A co do Ra Ry - najważniejsze, że pan zachwycony :mrgreen:

Zwróciłaś uwagę na zdjęcia w tym artykule? Aktor ma marynarkę, do której mógłby upchnąć też Go Arę, i przykrótkie spodnie plus białe skarpetki. A ona obowiązkowo skarpetki do pantofelków. Koreańska moda nie zawodzi :mrgreen:

A co do It's Ok - podoba mi się też, że relacja dwóch pań wyprostowała się jakoś po przenośnym i nieprzenośnym daniu sobie po razie i że teraz wydają się lepiej rozumieć i mają szansę się naprawdę zaprzyjaźnić. Przecież w ilu dramach relacja z Drugą to było tylko knucie i podgryzanie, a tu na szczęście nie ciągnięto tego w ten sposób.
No i cieszę się, że Druga dostała swojego Wydawcę :mrgreen: chociaż on na razie głównie zalicza wpadki na krętej ścieżce swego romansu :lol:

BeeMeR - Wto 20 Paź, 2020 11:30

Cieszę się że ci się Ok podoba :kwiatek:

Ja wczoraj potrzebowałam czegoś lekkiego, kolorowego i nieskomplikowanego - zaczęłam Flower Crew: Joseon Marriage Agency, na razie spełnia moje oczekiwania :wink:

Trzykrotka - Wto 20 Paź, 2020 12:10

O, Flower Crew! A podzielisz się? :kwiatek: Obejrzałam tylko jeden odcinek zaraz po premierze, dużo miałam innego dobra... a teraz zerknęłabym.

Olaboga, teraz zajrzałam do artykułu :rotfl: Tacy ładni oboje i tak okropecznie ubrani. Pewnie faktycznie wedle jakiejś najnowszej mody i za ciężkie pieniądze.