Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
BeeMeR - Sob 10 Paź, 2020 10:10
Tak, zostały mi dwa odcinki.
Ufam że Sang Tae cały...
Wbrew pozorom w tej bajce jest dużo sensu - to pawda, że dziecko nie ma prawa umieć tego czego nie zostało nauczone - ale ib5ak bajka jest okropna i nie dla dzieci
Admete - Sob 10 Paź, 2020 11:53
| Trzykrotka napisał/a: | Czy my mamy Missing? |
Tak, mamy jak najbardziej.
Admete - Sob 10 Paź, 2020 22:26
9 odcinek Record of ... bardzo pozytywny i zabawny. Przepadam za agentką i za rodzina głównego bohatera. Trochę się martwię, że następne odcinki będą już tylko poważne, a tego bym nie chciała.
Trzykrotka - Nie 11 Paź, 2020 00:37
Na szczęście ton jest utrzymany w 10. Trochę więcej skupiają się na przyjacielu z botoksem w wargach i widać że szybka kariera Bogusia jest wielu osobom solą w oku, ale na razie jest dobrze.
Admete - Nie 11 Paź, 2020 07:54
To dobrze, mam nadzieje, że nie zmieni się to w jakiś melodramat. Obejrzę dziś odcinek 10. Bardzo mi się podobała konferencja prasowa i fanki bohatera Łącznie z panią prowadzącą Agentka w saunie z rozentuzjazmowanymi ajummami oraz miny ojca i brata, gdy gwiazda odjeżdżała nowym samochodem spod domu. Bohaterka ma z kolei swoje dylematy. Mam nadzieję, że uda się jej zrealizować plany, zasługuje na to. Jestem też fanką Hyunga - ma najlepsze komentarze.
I chciałam powiedzieć, że dla mnie taki typ "romansu", a raczej związku dwojga ludzi bardzo mi odpowiada. Takie właśnie lubię. Wydają mi się najbardziej realistyczne i naturalne.
Trzykrotka - Nie 11 Paź, 2020 11:44
No właśnie, ten romans jest realistyczny. Oboje pracują, oboje stoją na zakręcie, bo przed nimi dkok ns szersze wody, widują się kiedy mogą, nie przydarzają im się cuda - ot, razem jedzą, spacerują, a przy większej intymności on gotuje w jej kuchni i razem obejrzą film przytuleni na kanapie. Mnie też to się podoba, choć nie ma w tym motyli i baloników.
Tak, ajummy w lazni i prezenterka piękne! I mina tego wredoty, kiedy cała uwaga w JEGO filmie skupiła się na epizodzie Bogusia
Niestety w 10 odcinku dzieje się coś bardzo złego, co może przetrącić pączkującą karierę Bogusia.
Admete - Nie 11 Paź, 2020 13:13
| Trzykrotka napisał/a: | | Niestety w 10 odcinku dzieje się coś bardzo złego, co może przetrącić pączkującą karierę Bogusia. |
Widziałam. Mam jednak nadzieję, że nie przekreśli.
| Trzykrotka napisał/a: | | i razem obejrzą film przytuleni na kanapie. |
Jego film i dramę - przecudne były te sceny
Aragonte - Nie 11 Paź, 2020 13:20
Może to sobie jednak obejrzę? Dawno nie widziałam Bogusia
Na razie jestem na bieżąco z Missing, a wczoraj w razie płodozmianu zerknęłam na nową dramę z Go Arą. Admete zasugerowała mi właśnie, że to może być trochę wariant "Legalnej blondynki", ja miałam skojarzenia z "Małą księżniczką". Bohaterka jest wkurzająca nieco, ale Go Ara rozładowuje moje wkurzenie wdziękiem, więc nawet nie chce mi się dać jej po głowie, chociaż ewidentnie jest jej to potrzebne - ale spoko, jeszcze jakieś 14 odcinków dramy zostało
Pan jest fajny. W sumie trzech panów zarejstrowałam, trzeciego chyba kojarzę z Hospital Playlist.
Pewnie będę oglądać. Jestem jakoś w połowie drugiego odcinka.
zooshe - Nie 11 Paź, 2020 14:34
Records of Youth 9 i 10
Bardzo dobre odcinki, mam wrażenie jakby rola została specjalnie napisana pod Bogusia i nie wyobrażam sobie w tej roli nikogo innego. Bogus w scenach The King Returns przypominał siebie z Moonlight Drawn by Clouds, kiedy jednym tylko spojrzeniem potrafił kraść całą scenę.
Ciekawie jest patrzeć na przyjaźń chłopaków kiedy role się odwróciły. Won Hae Hyo ciężko rozgryźć. Póki co stara się być lojalny wobec przyjaciela ale wpraszanie się na trzeciego do domu bohaterki i ciągłe nagabywanie kiedy wie, że spotyka się z jego przyjacielem jest trochę żałosne. Ogólnie podoba mi się przedstawienie kontrastu między obiema rodzinami. Ojciec Won Hae Hyo robiący mu prezentacje z wykresami o tym jak jego popularność spada. WTF
Bohaterkę lubię coraz bardziej i bardziej. Na pewno nie jest standardową przedstawicielką rasy bohaterek dramalandu. Fajnie że umie walczyć o swoje i twardo stąpa po ziemi. Chemia między nią a Bo Gumem też jakby się poprawiła. Chociaż jak dla mnie romans jest najmniej istotnym elementem tej dramy. Fajnie było patrzeć na sceny jak wspólnie oglądali sukcesy ekranowe bohatera ale gdyby na końcu zostali tylko przyjaciółmi też było by dobrze.
Mocno stereotypowo wypada za to była dziewczyna Bogusia. Zakładam że będzie się teraz przy nim kręcić aż prasa zacznie pisać o ich potencjalnym związku.
No i na koniec bomba w postaci samobójstwa Charlie Jung. Mam nadzieję że posty Hyunga nie przyczyniły się do tego. Ech.. już widzę narzekające komentarze SJW, że znowu geje są przedstawiani w taki a nie inny sposób.
Admete - Nie 11 Paź, 2020 14:39
Tak, trzeci jest z Hospital Playlist i mimo tego, że maminsynek oraz fajtłapa, to nadal jest sympatyczny
Aragonte - Nie 11 Paź, 2020 17:08
Fakt, sympatyczny, choć ciapa mamusi, która nawet jego telefon kontroluje
Admete - Nie 11 Paź, 2020 20:26
A Ra Ra zapisana w telefonie jako zona
Aragonte - Nie 11 Paź, 2020 21:25
Ano właśnie A w sumie to nie wiem, czy oni formalnie byli małżeństwem, bo nie musieli wcale podpisać papierów i złożyć ich w urzędzie. Cała ta feta weselna jest przecież czymś niezależnym.
Jak ci się podobała końcówka drugiego odcinka , Admete? Niby nic nowego, ale i tak się ubawiłam, może przez powagę pana
Admete - Nie 11 Paź, 2020 21:29
| Aragonte napisał/a: | | Admete? Niby nic nowego, ale i tak się ubawiłam, może przez powagę pana |
No bardzo mi się podobała, to klisza, ale bardzo ładna klisza Szkoda, że nie pomieszkają razem, bo lubię ten motyw
Aragonte - Nie 11 Paź, 2020 21:42
| Admete napisał/a: | | Szkoda, że nie pomieszkają razem, bo lubię ten motyw |
Aj, nie jestem taka pewna, może trochę pomieszkają pod okiem zazdrosnej i żądnej krwi licealistki
Admete - Nie 11 Paź, 2020 22:01
W zwiastunie Ra Ra przeprowadza się chyba do pani fryzjerki
Aragonte - Nie 11 Paź, 2020 22:06
| Admete napisał/a: | W zwiastunie Ra Ra przeprowadza się chyba do pani fryzjerki |
To niedaleko
Kiedy właściwie jest emisja tej dramy? W środę i czwartek?
Admete - Nie 11 Paź, 2020 22:34
Tak, w środę i czwartek.
Trzykrotka - Pon 12 Paź, 2020 00:12
Ech no Muszę wypróbować dramę z Go Arą, bo zdaje się, że mam kolejny zakalec zamiast mile rozwijającej się dramy. More Than Friends i bohater - palant w dawnym stylu. Nie umie się przyznać, że jest zakochany w swej przyjaciółce, trzyma ją na dystans, odrzuca wręcz jej dwa wyznania. Ale puścić też nie chce, za nic. A teraz wtrynili w ten bigos tego drugiego, dziewczyna odpowiada miło na jego bardzo dobrze wyrażone awanse, więc pan "jesteśmy tylko przyjaciółmi" raptem robi wszystko, żeby ich rozdzielić. Mogą konkurować na niedorzeczność z When I Was The Prettiest Do tego jeszcze motyw upijania się dziewczyny z rozpaczy i tęsknoty za dupkiem, a jakże. Echchch... ostatnia szansa w przyszłym tygodniu. I znów ppl z tą ohydnie wyglądającą mazią w szklankach, którą w tym roku na potęgę reklamują dramami. "Bubble tea" to się nazywa i póki co wszyscy to kupują, ale nikt nie pije.
Aragonte - Pon 12 Paź, 2020 00:19
Spróbuj dramę z Go Arą, spróbuj. Jeśli się zepsuje, to też możemy ją porzucić
A ja na razie oglądam coś innego, niż zamierzałam, ale na razie jestem ciągle na etapie pierwszego odcinka (robiłam fafnaście rzeczy w trakcie, mama zadzwoniła, nieco się to rozpełzło), więc nic nie piszę. Ubawiłam tylko Trzykrotkę esmesem dokumentującym oglądanie
Trzykrotka - Pon 12 Paź, 2020 06:29
Takie właśnie jest to niedzielne wieczorne oglądanie, przeważnie telefony przerywają
Admete - Pon 12 Paź, 2020 06:37
A co oglądasz?
EDIT: Wzruszyłam się znów podczas oglądania The Missing. Rzeczywiście drama pasuje na te porę roku, choć była kręcona latem.
Trzykrotka - Wto 13 Paź, 2020 00:22
A ja dziś muszę się na gwałt pocieszać, choćby dramą. Bardzo mi się podobał pierwszy odcinek Do Do Sol Sol La La Sol, choć zbyt wesoły nie był. Go Ara bardzo fajnie wypadła, a nasz Miły Chłopiec z Ratusza od razu przykuwa uwagę. Chciałabym bardzo dobrej kariery dla tego aktora, lubię na niego patrzeć.
Nie śmiejcie się, ale męczy mnie tylko obecność pieska. Martwię się o jego los bardziej niż o to, co będzie z RaRą. Może dlatego, że strach o moje zwierzęta mnie prześladuje.
Ha, znowu jest nasz Wydawca! Na razie jego rola jest dość tajemnicza.
Aragonte - Wto 13 Paź, 2020 00:46
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie śmiejcie się, ale męczy mnie tylko obecność pieska. Martwię się o jego los bardziej niż o to, co będzie z RaRą. Może dlatego, że strach o moje zwierzęta mnie prześladuje. |
Oj, wcale się nie śmieję i nie zamierzam Rozumiem to dobrze.
Na pociechę zajrzyj sobie do wątku zwierzakowego, odkryłam zagłębie koreańskich filmików psio-kocich i zauroczyłam się kompletnie
Admete, mówiłam ci już, co oglądam Ale dziś nie obejrzałam za dużo, bo miałam problem z napisami i jakoś się rozproszyłam. Jutro z kolei siedzę w pracy do oporu, więc pewnie pociągnę dramę dalej już na urlopie, tj. od środy. I wtedy też dokończę Missing i SF2.
Trzykrotka - Wto 13 Paź, 2020 11:03
Poczytałam sobie komentarze na soompi odnośnie More Than Friends (nie żeby ich dużo było ) i naprawdę, naprawdę w głowę zachodzę co dla ludzi znaczy "romantyczne." "Ach, jakie to romantyczne! Ach, jaka chemia między bohaterami!" Mowa jest o dziewczynie zakochanej w koledze z ogólniaka, która dobre 7 lat po tym, jak on w trakcie nauki przeniósł się do USA, nie może przestać go kochać i nie może ułożyć sobie życia z kim innym, mimo, że próbuje i że on wyraźnie powiedział, że chce tylko jej przyjaźni. I o chłopaku, który przez te lata nie podtrzymywał z przyjaciółką kontaktu, a kiedy wrócił znów podkreśla, że poza przyjaźnią nic go nie interesuje, ale na każdym kroku daje jej do zrozumienia, że przy niej świat wydaje mu się lepszy. I kiedy znów odrzuca jej wyznanie, a ona zdecydowanie postanawia zerwać nie tylko przyjaźń, ale w ogóle znajomość, przykleja się do niej jak rzep. Jak kleszcz. I utrudnia jej bardzo obiecujące randki z innym mężczyzną i prosi, żeby się z tamtym nie spotykała.
No przecież to pałą po łbie i kopa w zadek na pożegnanie
|
|
|