Seriale - Oczko!
RaczejRozwazna - Wto 28 Mar, 2023 12:14
| Loana napisał/a: |
To tam aż trzech facetów ją polubiło? Raju, jaka popularna - a nie wygląda!
Ja się cieszę, że trafiłam na Healera, bo zakochałam się i w aktorze i w postaci i do dzisiaj mnie trzyma, chociaż jakoś nie bardzo mam ochotę oglądać inne dramy z tym aktorem, chyba za często Healera widzialam i mi się zlewa |
Nawet czterech Był jeszcze złol z wytrzeszczem (ale miał ładne zęby ), czyhający na cnotę dziewicy. Zresztą to akurat on w mig się połapał, że nadobny młodzieniec jest nadobną panną, czego nie udało się wcześniej odkryć obu zainteresowanym panom mimo przeciągłych spojrzeń, przyjacielskich hugów, obopólnego ran opatrywania, tudzież półnagim ciałem ogrzewania
Wiesz, to ciekawe, ale też nie mam ochoty oglądać JCW we współczesnych dramach po Healerze. Seguk to jednak coś zupełnie innego.
Natomiast aktor grający króla był jedynym kojarzonym przeze mnie z widzenia aktorem koreańskim przed fazą dramową. Zastanawiam się skąd się to wzięło - być może trafiłam kiedyś przypadkiem na odcinek Cesarzowej w TV, bo leciała przed laty? JCW nie zapamiętałam, a jego i owszem.
Beemer - trzymam kciuki za komputer!
RaczejRozwazna - Wto 28 Mar, 2023 18:12
Takie ciekawostki
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-bunt-mlodych-koreanek-nie-chca-randek-wspolzycia-slubu-i-dzi,nId,6669063
BeeMeR - Wto 28 Mar, 2023 19:48
| RaczejRozwazna napisał/a: | | aktor grający króla był jedynym kojarzonym przeze mnie z widzenia aktorem koreańskim przed fazą dramową. | ja go kojarzę przede wszystkim z filmów Frozen Flower oraz Musa the Warrior, czyli na segukowo
https://youtu.be/lFWIgToLukY
https://youtu.be/69PECWNryBg
Scena z grą na gayageum z FF (faktycznie umie grać albo świetnie udawać, że gra) oraz zwiastun tego drugiego - pamiętam, że był widowiskowy ale nie powiem, żeby coś ponadto.
RaczejRozwazna - Wto 28 Mar, 2023 20:00
Hm, trailer Musy wydaje mi się znajomy a nie pamiętam, żebym oglądała - czy jest możliwość że film leciał kiedyś w naszej TV?
Muzyczne bardziej mi się jego gra w Empress podobała
BeeMeR - Wto 28 Mar, 2023 20:30
| Cytat: | czy jest możliwość że film leciał kiedyś w naszej TV?
| pojęcia nie mam
Aktor ma charakterystyczny głos, rozpoznawalny
Nie znalazłam sceny gry z Empress Ki, za to mnóstwo fanvidów Taltalowych i innych
Trzykrotka - Wto 28 Mar, 2023 22:02
Taltal po Empress bardzo dużo grał, do czterech dram w jednym roku, a teraz jakoś cicho o nim.
BeeMeR - Wto 28 Mar, 2023 22:21
On potem zniknął w jakimś tasiemcu popołudniowym a następnie już nie wiem gdzie.
Jestem po 6 odcinku CCiR, mogłabym tu nawet romansu nie mieć tylko oglądać jak spokojny obyczaj
No i trochę przygnębiający obraz szkolnictwa z wyścigiem szczurów.
RaczejRozwazna - Śro 29 Mar, 2023 00:18
Tal tal z początku mi się specjalnie nie podobał - ta farbowana grzywka Ale tego bohatera po prostu dobrze rozpisano - zyskiwał z czasem.
Znalazłam grajacego Króla i lekcję gry
https://www.facebook.com/...868242/?app=fbl
Mała prywata - w mojej szeroko pojętej rodzinie właśnie zawitał kolejny Azjata (Azjatka) - jeden z moich postrzelonych kuzynów - obieżyświatów właśnie ożenił się w Manili z Filipinką ku rozpaczy wujostwa
Admete - Śro 29 Mar, 2023 06:28
A wcześniej kto był? Nie mam zupełnie czasu oglądać cokolwiek.
Trzykrotka - Śro 29 Mar, 2023 08:06
No właśnie, jaki Azjata pojawił się przed Filipinką?
Ja też nic nie oglądam, nawet Youth czeka na lepsze czasy.
Oj tak, obraz tej zabojczej walki o najlepsze wyniki jest straszny. W Sky Castle też to pokazywano. Tam nawet ludzie tracili życie z tego powodu. A CCiR spokojnie można uznać za obyczaj z romansem na osłodę.
BeeMeR - Śro 29 Mar, 2023 08:19
| Cytat: | Znalazłam grajacego Króla i lekcję gry
| o, dzięki, pamiętam tą scenę, ona mi -niewątpliwie wbrew zamiarom twórców- zabiła wszelki potencjalny romans z królem, bo najpierw ona ma wytrzeszcz, a potem on - i to było ponad moje możliwości percepcji
Tym bardziej, że król w żaden sposób wizualnie nie korespondował z młodzieńcem, którego grał, albo też na odwrót - nie zachowywał się jak ewidentny dorosły facet, na którego wyglądał. Dla mnie to był kompletnie nietrafiony casting "króla", który jest dobrym aktorem, ale nie z tej bajki, albo źle napisana podtać -nie dla tego aktora
Może to tylko ja tak miałam
RaczejRozwazna - Śro 29 Mar, 2023 08:44
Są już Hindus i Asyryjczyk, a niewiele brakło i byłby też Japończyk
Już sprawdzałam - z Manili do Seulu tylko dwie godziny samolotem. Kto wie czy przy rodzinnych odwiedzinach się nie uda
Beemer - rozumiem Cię, twórcy infantylizowali sceny Króla z Nyang. On świetnie wypadał w scenach poważnych, gdy cierpiał z oddali był do przytulenia, ale te wytrzeszcze, chichoty i inne cuda to...
No i zdecydowanie powinien mieć zarost w całej dramie
Trzykrotka - Śro 29 Mar, 2023 08:46
Słusznie tak miałaś, bo i zestawienie aktora grającego króla z JCW było niedorzeczne i zestawienie go z Ji Won - za staro w stosunku do nich wyglądał, zupełnie nie z tej bajki. We Frozen Flower było doskonale dobrane trio. Nawet nie chodzi tu o wiek aktorów tylko oczywistą aurę. No i - moim zdaniem - brakowało tam chemii.
| RaczejRozwazna napisał/a: | Są już Hindus i Asyryjczyk, a niewiele brakło i byłby też Japończyk
|
Ale fajnie!
BeeMeR - Śro 29 Mar, 2023 09:50
| Cytat: | | zestawienie aktora grającego króla z JCW było niedorzeczne i zestawienie go z Ji Won - za staro w stosunku do nich wyglądał, zupełnie nie z tej bajki |
| Cytat: | | twórcy infantylizowali sceny Króla z Nyang. On świetnie wypadał w scenach poważnych, gdy cierpiał z oddali był do przytulenia, ale te wytrzeszcze, chichoty i inne cuda to... | no właśnie
a jeszcze na dobitkę tak okropnie nakręcono scenę jak on ją - jeszcze jako chłopca - niesie, z wysiłkiem, grymasem, no ech
W CCiR dotarłam do wyraźnych oznak zaświergolenia Matematyk próbuje wybić klin klinem, no obaczym jak długo...
To nie tak, żebym miała coś przeciwko romansowi, po prostu gdyby go nie było też by było ok.
Trzykrotka - Śro 29 Mar, 2023 11:54
| BeeMeR napisał/a: |
To nie tak, żebym miała coś przeciwko romansowi, po prostu gdyby go nie było też by było ok. |
No i proszę, w następnej dramie pani będzie płatną zabójczynią
https://myasiantv.pe/movies/kill-bok-soon
Hurra Woo Do Hwan wraca po wojsku, a projekt segukowy: The Joseon Attorney
https://asianwiki.com/Joseon_Attorney:_A_Morality
RaczejRozwazna - Śro 29 Mar, 2023 12:07
Szkoda, że znowu nie Goryeo, nie przepadam za stylowkami Joseońskimi
Kończąc wątek Empress - różnica wieku w trójkącie by nie przeszkadzała (widziałam już takie trójkąty ze znakomita chemią), gdyby właśnie zestawili poważnego Króla z dziecinnym, acz dojrzewającym młodzieńcem. To by było bardzo ciekawe. No ale nie wyszło
Ale zostawiam ku potomności ładne MV z królem i Nyang, podkład muzyczny z dramy, lubię ten kawałek bardzo (niemniej wspomniany grymas wysiłku też się tu znalazł )
https://youtu.be/BbNJF5QkZas
BeeMeR - Śro 29 Mar, 2023 22:00
| Cytat: | | nie przepadam za stylowkami Joseońskimi | ja nieraz wolę niż stylówy współczesne, z grzybami, farbowanymi kłakami, okropnymi ciuchami.
Ja tam byłam w Empress Ki zdecydowanie team JCW mieli zdecydowanie lepszą chemię i ciekawsze relacje
Loana - Czw 30 Mar, 2023 15:15
| BeeMeR napisał/a: | W CCiR dotarłam do wyraźnych oznak zaświergolenia Matematyk próbuje wybić klin klinem, no obaczym jak długo...
To nie tak, żebym miała coś przeciwko romansowi, po prostu gdyby go nie było też by było ok. |
Ale jest i mi się podoba Chociaż przyznaję, że w tej dramie fajny jest nie tylko romans, tylko te "rodzinne" interakcje. Podobała mi się ta drama pod tym względem
Za to ja przedwczoraj zaczęłam oglądać coś nowego i najpierw obejrzałam moją pierwszą SKOŃCZONĄ dramę chińską, którą ktoś na grupie fejsbukowej polecał. I ja też polecam: krótka, z ciekawą historią, zabawna, słodcy bohaterowie, trochę kliszowa i naiwna, ale nie przeszkadzało mi to w ogóle. Może przez tą długość, mogę oglądać krindżowe sceny, byleby były krótkie Ta drama to "I want to resign every single day" https://mydramalist.com/741881-secretary-bai-wants-to-resign-everyday. Ktoś pisał, że ta drama mu przypomina "What's wrong with Secretary Kim", ale wg mnie to nie jest aż tak podobne - jest sekretarka i szef, ona chce zrezygnować z pracy, on nie chce tego - chyba tyle podobieństwa. Już bardziej mi historia z pętlą czasową przypominała serial "Russian doll" na Netflixie - tylko ta historia była o wiele lżejsza, słodsza i zabawniejsza Podobali mi się główni bohaterowie, było dużo ładnego skinszipu - naprawdę polecam historię na odprężenie i miłe spędzenie czasu
I zaczęłam też oglądać następną chińską dramę - w sumie nie pamiętam, czemu ją włączyłam. Ktoś reklamował, że ładna wizualnie - to się zgadza, ładnie ją zrobili, efekty komputerowe teraz są naprawdę na dobrym poziomie Tak czy siak widziałam najpierw opis, że to historia o dwóch "ziemskich" siostrach, które miały poślubić władcę nieba i władcę podziemi, ale zamieniono je podczas ślubu i trafiły nie tam, gdzie miały trafić. Na Youtubie włączyłam sobie pierwszy odcinek i spodobały mi się te siostry, zwłaszcza ta, która miała zostać "demonem". I jakoś tak stwierdziłam, że chociaż zobaczę, jak to się stało, że wylądowały nie tam, gdzie miały i obejrzałam aż kilkanaście odcinków Co prawda drama ma ich aż 40, więc nie wiem, czy dotrwam do końca, ale muszę przyznać, że na te kilkanaście to bardzo dobrze rozpisali historię - były fragmenty zabawne, smutne i byłam ciekawa, jak się rozwiną różne wątki. Romans jest dość powolny, ale logiczny i fajnie się go ogląda. Trochę mniej skupiałam się na historii drugiej siostry, zwłaszcza, że na początku w ogóle nie polubiłam jej pary - ale z czasem się poprawia Tak czy siak na razie pewnie będę oglądała, bo doszłam do momentu, gdzie "kończy" się historia głównych i ciekawi mnie, jak oni jeszcze te prawie 30 odcinków zrobili z tymi głównymi I liczę, że nie zepsują głównej bohaterki i do końca będzie taka, jak teraz, a nie jakaś niezdecydowana mamałyga -_-
Zapomniałam napisać, ta drama to "The Starry Love", dostępna na Viki bez premium (oprócz ostatnich odcinków, chyba 4, może wrzucą niedługo, bo dopiero co była emisja). Tradycyjnie słabawo z napisami, tzn polskie są do pierwszych odcinków, ale też nie w całości, potem już tylko angielski - i tu zonk, że są odcinki gdzieś w okolicach 30tych, gdzie nawet nie ma 100% angielskich napisów Ciekawe czemu.
BeeMeR - Czw 30 Mar, 2023 19:31
Komputer zmartwychwstał - nie wiem jak i dlaczego, może coś na stykach nie działało
Obecnie mam odłączony dysk z filmami (dramami), ale podepnę jutro
CCiR oglądam dalej, odcinek po wyznaniu publicznym był spokojniejszy, nudniejszy, trochę zaczęłam przewijać No ale już się dogadali
Przyznaję, trochę ma problem z nimi jako parą - każde z nich jest bardzo dobrym aktorem, obie postaci są bardzo dobrze sportretowane, ale razem nie do końca mi hulają, nie wiem w czym problem
Drama jako taka jednak dobrze się ogląda, warstwa rodzinno-obyczajowa mi się podoba, dziewczyna grająca siostrzenicę też
RaczejRozwazna - Czw 30 Mar, 2023 19:57
Teraz przez jakiś czas nie będę oglądać nic nowego ale na wieczór zapuściłam sobie jeszcze raz mecz Goryeo-Yuan z Cesarzowej Wyjątkowo lubię takie fusion wstawki w segukach, o ile są sensownie i z humorem zrobione a tu są. I jeszcze ta muzyka i elektryczne gitary gdy król zabrał piłkę cesarzowi przy ogólnym zachwycie żeńskiej części widowni
-Jeśli przegramy wasze żony i dzieci będą cierpieć.
- Panie, jesteśmy eunuchami, nie mamy żon i dzieci.
- Aaa, tak wiem. Gracie o honor waszego cesarza. Ryzykujcie życiem jeśli trzeba.
- Je Pea!
- Gramy o honor Goryeo. Nie zawiedźcie mnie.
- Je Czona!
Sama bym piszczała na tych trybunach
W Cesarzowej było do pewnego momentu sporo niezłego humoru
Aragonte - Czw 30 Mar, 2023 20:25
Zachęcasz do Cesarzowej Przymierzam się w sumie od dłuższego czasu, żeby sobie obejrzeć tę ciekawszą połowę dramy
Trzykrotka - Pią 31 Mar, 2023 09:08
Nie przymierzaj się tylko obejrzyj, pierwsza połowa jest naprawdę świetną przygodówką A nuż natchnie cię jak Wiolę do wiadomej podróży
Jaki śliczny był pierwszy tegotygodniowy odcinek Our Blooming Youth
Zagrożenie niby narasta, coraz więcej osób - groźnych i niegroźnych - odkrywa tożsamość eunucha i pomocnika stukniętego mistrza. Coraz więcej tajemnic się wyjaśnia. Ale najważniejsze w tym odcinku jest powolne wewnętrzne pożegnanie księcia z Jae Yi. Książę wie, że wybrano mu już żonę i że bardzo ważny dla jego ojca jest sojusz rodzin, który ma nastąpić dzięki temu ślubowi, więc odwrotu nie ma. I tak powoli, powoli, w duchu żegna się z dziewczyną.
Aż żałuję, że nie zdążyłam obejrzeć od razu drugiego odcinka, ale podejrzewam, że może być bardziej hardkorowy.
BeeMeR - Pią 31 Mar, 2023 09:41
Ja zaś wczoraj w trakcie 12. Odcinka CCiR odczułam przemożną potrzebę powrotu do piosenek z Hospital Playlist - nie broniłam się,
https://youtu.be/cEH0qO2OY_g
Odcinek dokończyłam dziś, ładna scena "zostań na noc", a morderca był od pewnego czasu dość oczywisty
RaczejRozwazna - Pią 31 Mar, 2023 10:28
Trzykrotka dobrze prawi, pierwszą połowę warto zobaczyć Rozmach tej dramy też robi wrażenie.
Piszecie o Wioli z Pierogów z kimchi?
Trzykrotka - Pią 31 Mar, 2023 11:47
| BeeMeR napisał/a: |
Odcinek dokończyłam dziś, ładna scena "zostań na noc" |
O tak Prawda, że miło jest obejrzeć dorosły i świadomy romans dla odmiany?
| RaczejRozwazna napisał/a: | Rozmach tej dramy też robi wrażenie.
Piszecie o Wioli z Pierogów z kimchi? |
Tak! Po obejrzeniu Empress Ki w polskiej telewizji tak się zachwyciła Koreą, że postarała się o pracę w koreańskiej firmie w Polsce, została wysłana do Seulu i w firmie na miejscu poznała swojego męża
|
|
|