To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...

BeeMeR - Wto 19 Sty, 2016 18:11

Agn napisał/a:
Ach, jak ona to robi, że śpi i makijaż jej się nie rozmazuje - nikomu się to jeszcze nie udało. :lol:
Oprócz milionów innych gwiazd filmowych ;)
Ale tu pytanie brzmi: jak ona to robi, że śpi kiedy ją malują na zdzirę ;)

Agn napisał/a:
Twoje dziecię tak mówi?! :co_stracilam:
No przecież tym razem moja siostra Ania ;)
Agn - Wto 19 Sty, 2016 21:07

BeeMeR napisał/a:
No przecież tym razem moja siostra Ania

Powiedziałaś "moja Ania", a to brzmi mi jak dziecko, więc się zadziwowałam, co to twoja córeczka wygaduje. ;)

Aragonte - Wto 19 Sty, 2016 21:45

Ja jakoś byłam dziwnie pewna, że chodzi o Anaru :wink:

No dobra, wróciłam (zmęczona, głodna i zdeprechowana), więc sobie w nagrodę puszcze kolejny odcinek Królowej Seondeok - szósty już, jeśli dobrze pamiętam. Myślę, że bardziej mnie odstresuje niż Smoki :?
A! Ja wiem, że to czasy mocno archaiczne, ale i tak przeszył mnie zimny dreszcz, kiedy wyszło na jaw, że jedna z bohaterek Królowej (grana przez młodziutką Shin Se Kyung) zakochała się i poślubiła swego męża w nader dojrzałym wieku 12 lat :-P To i tak dobrze, że z zaciążeniem pozwolili jej zaczekać do czasu, kiedy ukończyła lat 15 :-P

Aragonte - Śro 20 Sty, 2016 01:28

Dzielna Trzykrotka :kwiatki_wyciaga:

Miałam oglądać Królową, obejrzałam kawałek odcinka, po czym zaczęłam przeglądać nowe Smoki (mało YBJ, Agn, pffff - ale jeden dialog z Sambongiem ma znaczący), no i jakoś się okazało, że jest już prawie wpół do drugiej :frustracja:
Oj, dzieje się trochę :mrgreen:
Końcowa przemowa Sambonga o polityce - wow! I ten jego śmiech :mrgreen:

No i super, że są faktycznie wprowadzone jakieś powiązania nie tylko pomiędzy Smokami i TWDR, ale też Królową Seondeok :)

Agn - Śro 20 Sty, 2016 05:56

Aragonte napisał/a:
czym zaczęłam przeglądać nowe Smoki

Taaa, też to zrobiłam, skoro na razie nie mam jak obejrzeć normalnie tych odcinków.
Aragonte napisał/a:
mało YBJ, Agn, pffff - ale jeden dialog z Sambongiem ma znaczący

Przejrzałam też pod kątem innych postaci - mamy jakieś kisu, ale bardzo sztywne w wykonaniu Bang Wona i Boon Yi. Widzę, że jest spotkanie mamy rodzeństwa z Sun Mi i tam jakiś ważny dialog.
Niechcący dojechałam do końcówki, czego chciałam uniknąć, a tam... palenie książek? W wykonaniu Sambonga? I jego roześmiana twarz kontra mina Bang Wona - ojojoj...
Aragonte napisał/a:
no i jakoś się okazało, że jest już prawie wpół do drugiej

O tej porze przewracałam się na drugi bok. Niestety, jak mam tak wcześnie pobudki, to nie ryzykuję. :?
Aragonte napisał/a:
No i super, że są faktycznie wprowadzone jakieś powiązania nie tylko pomiędzy Smokami i TWDR, ale też Królową Seondeok

Z Królową? :mysle:

Admete - Śro 20 Sty, 2016 08:22

No właśnie z Królową? Sa już napisy do 32 odcinka
BeeMeR - Śro 20 Sty, 2016 08:29

Aragonte napisał/a:
przeszył mnie zimny dreszcz, kiedy wyszło na jaw, że jedna z bohaterek Królowej (grana przez młodziutką Shin Se Kyung) zakochała się i poślubiła swego męża w nader dojrzałym wieku 12 lat :-P To i tak dobrze, że z zaciążeniem pozwolili jej zaczekać do czasu, kiedy ukończyła lat 15 :-P
Strach myśleć, w jakim wieku brano dziewczynki-służące do łóżka, bo na ich wiek zapewne nikt się nie oglądał :(

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
no i jakoś się okazało, że jest już prawie wpół do drugiej

O tej porze przewracałam się na drugi bok.
a ja konałam z bólu po zębie i dolegliwości żołądkowych. Najważniejsze, że już odżyłam. :trzyma_kciuki:
Aragonte - Śro 20 Sty, 2016 09:06

BeeMeR napisał/a:
Strach myśleć, w jakim wieku brano dziewczynki-służące do łóżka, bo na ich wiek zapewne nikt się nie oglądał :(

Ano właśnie - przypomina mi się scenka z Chuno :? Tam co prawda dziewczynka uniknęła swego losu, ale to drama :?

Aragonte - Śro 20 Sty, 2016 09:16

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
czym zaczęłam przeglądać nowe Smoki

Taaa, też to zrobiłam, skoro na razie nie mam jak obejrzeć normalnie tych odcinków.

Czemu nie masz jak? Brak czasu czy możliwości sprzętowych?

Agn napisał/a:
Przejrzałam też pod kątem innych postaci - mamy jakieś kisu, ale bardzo sztywne w wykonaniu Bang Wona i Boon Yi.

To i tak w ogóle dziw nad dziwy, że jakieś kissu w ogóle się znalazło - pewnie pierwsze i ostatnie w wykonaniu tej pary :wink:

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
No i super, że są faktycznie wprowadzone jakieś powiązania nie tylko pomiędzy Smokami i TWDR, ale też Królową Seondeok

Z Królową? :mysle:

Tak, z Królową :D ale może nie będę spoilerować. Scenarzyści, jak się wydaje, konstruują te trzy dramy (Królowa, TWDR, Smoki) w obrębie jednego historyczno-fantastycznego uniwersum :)

Aha, Mo Hyul ma już swój tytuł :mrgreen:

Nazywają go "demonem z Dowhajeon" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I tak coś mi się zdaje, że to faktycznie on raczej się zmierzy z świeżo odkrytą mistrzynią sztuk walki, a nie Yi Bang Ji :mysle:

BeeMeR - Śro 20 Sty, 2016 09:47

Aragonte napisał/a:
przypomina mi się scenka z Chuno :? Tam co prawda dziewczynka uniknęła swego losu,
Nie uniknęła :uzi:
Nowy pan, co ją kupił za jałówkę "sprawdził" towar już pierwszej nocy (i każdej kolejnej), a nie jestem pewna czy przed sprzedażą stary pan również nie "sprawdzał". Koszmar.

Aragonte napisał/a:
Aha, Mo Hyul ma już swój tytuł :mrgreen:
No wreszcie!

z ploteczek: Sąsiad na konferencji:
http://www.dramafever.com...ess-conference/

Podoba mi się góra LSH - spodnie ma za wąskie jak dla mnie, tj. ja nie lubię tak obcisłych.
PSH w grupie staje się niewidzialny na tym tle :P

edit:
Trzykrotko, cały czas mam wrażenie, że twój avkowy Healer jest jakiś strasznie smutny :mysle:
pracę tłumaczeniową podziwiam :szacuneczek:

Agn - Śro 20 Sty, 2016 11:47

Basiu, doczytaj do konca to o tytule Mo Hyula, bo ja tez juz sie ucieszylam.

Aragonte, chwilowo nie mam czasu. Wczoraj zajeta, dzis ide do Anaru, jutro jestem znow umowiona. Pewnie w piatek wieczorem obejrze od razu dwa. :mrgreen:

(O matko, ale literowek nawalilam - przepraszam! :kwiatek: )

BeeMeR - Śro 20 Sty, 2016 12:15

Agn napisał/a:
Basou, doczytaj do kona to o tytule Mo Hyula, bo ja tez juz sie ucieszylam.
Nie, ja sobie dooglądam w wolnym czasie - nie jestem przecież nawet do tyłu - ale to jak się wykopię z dołka, a to trochę potrwa, bo dodatkowo dzieci znów chore, na razie mam tylko głowę tylko do absurdów i pleple - w aktualnym odcinku Drań przemocą całuje jedną, po czym ona go zaciąga do motelu, szantażem zachęca do tegoż samego go druga (i znowuż długo nie musiała się prosić ;) zresztą to pewnie nie jest wielkie poświęcenie-to piękna kobieta).
Drugi umiera powolutku, pierwszy umiera powolutku - obaj knują by pannę mieć dla siebie, kłamstwa, przemilczenia, ściemnianie, ukryte motywy, niezliczone piggybacki, kompulsywne rzucie gumy, działanie wbrew słowom i na odwrót, no i liczne całkiem zbędne retrospekcje, w tym jedna "mleczna" (tj. totalnie nie wnosząca nic z dzieciństwa bohaterów) :P Plus panna zachowuje się chwilami jak bezmyślna idiotka bez serca - tj. mówi przykre rzeczy które pewnie będzie musiała odszczekać później (np. każe Draniowi umrzeć bez mrugnięcie okiem). Drań też chwilami nie ma serca, no ale to akurat wiemy od pierwszego odcinka ;)
Gdzież ja bym dostała aż takie pomieszanie z poplątaniem, trójkąty i czworokąty w rom-komie - toż na tym etapie Główni byliby zaświergoleni, a Drudzy w dużej mierze zbędni, kto wie czy nie zagustuję w melodramach dla odmiany ;)
Bo nie, tu nie będzie słodkich wyznań ani randek (a przynajmniej nie szybko :P ).
Acz w sumie wystarczyłoby, żeby Drań inaczej sformułował prośbę, by panna spędziła z nim trochę czasu a nie zostałby opacznie zrozumiany i nie dostałby po gębie (mlekiem).
I takie tam bzdury na resorach.

Trzykrotka - Śro 20 Sty, 2016 12:16

Cieszę się na tego bohatera z sąsiedztwa, bo PSH - aktora lubię i LSH lubię (fakt, takie niemożebnie wąskie spodnie wyglądają dobrze tylko, kiedy są dżinsami). PSH zabójczy jest w tym białym garniturze. Przez przekorę może tak się ubrał.

BeeMer - strasznie współczuję zęba - poganiam samą siebie, żeby iść na przegląd, bo coś tam zaczyna ćmić i u mnie :trzyma_kciuki:

BeeMeR napisał/a:

Trzykrotko, cały czas mam wrażenie, że twój avkowy Healer jest jakiś strasznie smutny :mysle:

No tak. Ten obrazek jakoś dziwnie współgra z moim stanem ducha. Znowu sporo dowiedziałam się o świecie ostatnimi czasy i nie jest to wiedza radosna. Tak mi ten Healer pasuje, że na razie nie chcę go zmieniać.

Obejrzałam wczoraj I'm Sorry I Love You - z momentami zagapienia się na SJS i z momentami WTF oraz chichotem na zmianę - to co drama, ćinća.... Napiszę o nim i o Cheese in the Trap wieczorkiem.
Nasz młodszy brat, czyli Śpiewak, czyli Min Ki będzie grał w dramie z NaRą i InNą w dramie o biurze matrymonialnym dla "wolnych z odzysku." Ciekawam jej bardzo
http://www.dramabeans.com...e-happy-ending/

Aragonte - Śro 20 Sty, 2016 12:26

BeeMeR, jeśli nie doczytałaś o tytule Mo Hyula, to nie miej do mnie pretensji w czasie oglądania :wink:
BeeMeR - Śro 20 Sty, 2016 12:52

Trzykrotka napisał/a:
Ten obrazek jakoś dziwnie współgra z moim stanem ducha.
z moim też trochę.
Ja się czuje m.w. tak, ot drama mnie wspomoże:

tylko Adaś leży, acz nieco bardziej dycha niż panna, a ja siedzę i gęba mnie boli. Bardziej upierdliwie ćmi, oddałabym królestwo za sachol. Na razie bobodent musi wystarczyć. Nie chcę już faszerować się prochami, skoro jako tako żyję bo myślę, że po części to prochy się dołożyły w nocy do mojej fatalnej kondycji.

Aragonte napisał/a:
BeeMeR, jeśli nie doczytałaś o tytule Mo Hyula, to nie miej do mnie pretensji w czasie oglądania :wink:
Doczytać doczytałam niewątpliwie nie zrozumiałam (tj. muszę zobaczyć w odpowiednim kontekście) Myślę, że po mojej ostatniej frustracji Smokami już nie oczekuję cudów i nie będę mieć pretensji do nikogo - po prostu wyławiam to, co mi się podoba i tyle.

Trzykrotka napisał/a:
Obejrzałam wczoraj I'm Sorry I Love You - z momentami zagapienia się na SJS i z momentami WTF oraz chichotem na zmianę - to co drama, ćinća....
Koniecznie napisz, ciekawam niezmiernie wrażeń :lol:

Trzykrotka napisał/a:
Śpiewak, czyli Min Ki będzie grał w dramie z NaRą i InNą w dramie o biurze matrymonialnym dla "wolnych z odzysku." Ciekawam jej bardzo

Znowu Nara *marudzi*

Admete - Śro 20 Sty, 2016 14:33

Anakin przeszedł na ciemną stronę mocy. Nawet ubrał się odpowiednio. No i straci też swoją Padme, bo zdaje mi się, ze to pożegnanie z Boon Yi jako towarzyszką młodzieńczych przygód i marzeń. Ładna byłą ta ostatnia scena, biel śniegu, czerń stroju Bang Wona, śnieżki, ostatnie chwile niewinności. To zdecydowanie odcinek Bang Wona, nadal bardzo mi się ta postać podoba i do aktora już dawno się przekonałam. Szkoda, że Sambonga zaczynają oszukiwać ludzie - zarówno Bang Won jak i Poeun. Podoba mi się, ze scenarzyści cały czas wiedzą do czego dążą i ładnie łączą wszystkie elementy. To Moo Hyul pierwszy raz otwarcie podziwiał Bang Wona za jego działania, a potem w Tree ten sam Moo Hyul powie, ze służy teraz nowemu władcy, synowi Bang Wona. Ogólnie - nie ma idealnych państw, element ludzki zawsze wypaczy ideę.
BeeMeR - Śro 20 Sty, 2016 14:34

Och, jak się ślicznie spłakałam - a to jeszcze nawet nie koniec - wiem, że odreagowuję beznadziejną noc, ale dobrze że mam przy czym ;)
Melodrama to doskonały wielce pretekst - acz podejrzewam, że i kreskówka by mi dziś wystarczyła w zupełności :cool:

Admete - Śro 20 Sty, 2016 14:43

Jak sobie popłaczesz, to stresy odreagujesz. Teraz zmieniam nastrój i ide oglądać kosmiczne nawalanki ;)
zooshe - Śro 20 Sty, 2016 16:32

Ja teoretycznie dzisiaj na L4 ale i tak co chwila telefony i praca zdalna ;-(

BeeMer widzę że idziesz jak burza.

Cytat:

Plus panna zachowuje się chwilami jak bezmyślna idiotka bez serca - tj. mówi przykre rzeczy które pewnie będzie musiała odszczekać później (np. każe Draniowi umrzeć bez mrugnięcie okiem).

I jeszcze gotowa jest zapłacić ciałem, aby przypieczętować układ. :-P

Nareszcie pojawiły się napisy do Reply. Wreszcie obejrzę sobie po bożemu. :excited:

A w pułapce kroi się jakaś grubsza sprawa. :excited:

BeeMeR - Śro 20 Sty, 2016 18:15

zooshe napisał/a:
I jeszcze gotowa jest zapłacić ciałem, aby przypieczętować układ
Podejrzanie coś ochocza i zdecydowana była w tym temacie ;)
I Druga też ;)

No, może Pierwsza nie była ochocza (Druga i owszem, raz nawet z wrażenia z roweru spadła na widok Drania w tych kretyńskich okularkach ;) ) ale zdecydowana i owszem ;)

Jaka to cudownie absurdalna drama :lol:

Aragonte - Śro 20 Sty, 2016 20:53

BTS z Byun Yo Hanem :)

Machanie mieczem i pochwą - całkiem nieźle skoordynowane, ale i tak coś nie wyszło, sądząc po tym, jak się szczerzy BYH :lol:
https://www.instagram.com...n-by=smilegasna

Podrzucanie miecza - ależ cudnie się BYH uśmiecha :serduszkate: Wygląda fantastycznie w tych nowych ciuchach - pisałam już coś o tym? :wink:

Ćwiczenie jakichś fragmentów układu choreograficznego:

Tu niestety dowcip chyba wymaga zrozumienia, co też nakreślił na piasku Yi Bang Woo:

A tu Mo Hyul i Yi Bang Woo puszczają zajączki głowniami mieczy :lol:
YBJ chyba też to robi :lol:

Admete - Śro 20 Sty, 2016 22:18

Fajni sa wszyscy :)
Trzykrotka - Śro 20 Sty, 2016 22:42

I'm Sorry I Love You
Odcinek 3 jego wszystkie otoke o WTH.
Przede wszystkim zabiła mnie mamusina miłość :shock: :paddotylu:
Jeszcze to, że w mieszkaniu wszędzie wiszą wspólne foty wielkości king size, że mamusia wpatruje się w synka rozmiłowanym wzrokiem, a on w nią, jakby ją chciał na randkę na Jeju zabrać - to nic. Ale kiedy ujrzałam, jak ona go gąbeczką szoruje pod paszkami, jak uszka czyści patyczkiem dorosłemu chłopu, to WTF powiązane z dreszczykiem gp wypelzło mi na usta i już nie zniknęło. Jej, miody, miody! I jeszcze potem doszła Flirciara wpadająca w wodę na płask w pełnym makijażu scenicznym, fryzurze utrefionej i stroju służbowym (dyć ona miała zaledwie przerwę w zdjęciach!) - i poległam już całkiem. Mimo plumkania, a raczej rzewnych skrzypeczek, gulity pleasure to jest czystej wody!
Innego rodzaju przyjemności dostarczył mi absurdalny układ taneczny prezentowany z kolegami przez Śpiewaka - o mamusiu....... :paddotylu:
Drugą mamusię - Kopciuszkową - najchętniej załatwiłabym sznurem do bielizny. Co za rozdarte babsko! Nie znoszę zwyczaju ściągania ludzi z łóżka metodą wrzasku i walenia po tyłku. No nie znoszę. Na szczęście malo tego wątku jest w dramie.
Natomiast nasz Drań, kiedy pozbył się dredów, a zyskał kreskę pod okiem, zrobił się bardzo smakowity. Choć obszczymurek też - bidula Kopciuszek musiała szczotką na kiju zmywać, co on zmalował - nieszczęśnica. Ale SJS jest niesamowicie atrakcyjny. Zauważyłyście, jak podczas sparringu koszykarskiego z bratem się ruszał? Jak pantera po prostu. I zgrabny jest nad podziw, a moda na dzwony bardzo mu służy.
A propos mody, to dramę sponsoruje jakiś czapnik. Ile tam kapeluszy, beretów, kaszkietów! No i widać, że botki były wtedy modne - w sumie moda jest bardzo ładna.
Siostrzeńca Drania gra mały Wilczek, nie? :mysle:
W każdym razie - chętnam do dalszego ciągu :oklaski:

zooshe napisał/a:

A w pułapce kroi się jakaś grubsza sprawa. :excited:

Jaaa, tam w ogóle pod pozorem pospolitosci szkoły, pracy i randkowania z czebolem (w dramach to takie powszechne, że az pospolite, zwłaszcza czebole na zawołanie :roll: ), dzieje się masa tajemniczości. Strasznie mi się to podoba. Sąsiedztwo Seol - niby uboga dzielnica z pokoiczkami do wynajęcia, a roi się tam od dziwnych typów i sekretow (wnuk gospodyni - włamywacz? Kto kradł damską bieliznę, a potem podrzucił ją parze gejów? Skąd raptem wziął się stalker o oczach psa husky?). A już same postaci obu "chłopaków" Seol wystarczyłyby do zaintrygowania. Niesamowity byl widok Yoo Junga, opiekującego się BoRą i Seol w szpitalu (kocyk, separatka, trzymanie przez sen za paluszki), ale już wysilek z jakim próbował pojąć, czemu nie można się nie denerwować, skoro i tak nic nie można pomóc i czemu ktoś miałby podskakiwać ze strachu an widok skrwawionej ręki wyłaniającej się spod prześcieradła - creepy. Bardzo podobają mi się wszystkie osoby dramatu: potulna Seol, walnięty z lekka In Ho i ten dziwny Yoo Jung. Podoba mi się, że na rozwój i pogłębianie związku tak słodko się patrzy, a równocześnie po plecach latają mrówki podejrzenia i niepokoju.
Ktoś to tłumaczy? :mysle:
Idę szukać :kwiatek:

Agn - Czw 21 Sty, 2016 06:05

BeeMeR napisał/a:
Nie, ja sobie dooglądam w wolnym czasie - nie jestem przecież nawet do tyłu

Chodziło mi o to, że Mo Hyul wcale jeszcze nie został okrzyknięty Smokiem nr 6.
Współczuję paskudnej historii zębowej. :przytul:
BeeMeR napisał/a:
Drugi umiera powolutku, pierwszy umiera powolutku

Chyba coś niedokładnie przeczytałam - Śpiewak też umiera? :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
poganiam samą siebie, żeby iść na przegląd, bo coś tam zaczyna ćmić i u mnie

Idź. Jak ćmi, to ostatni gwizdek. Bo jak się rozhula na amen, to może się skończyć kanałowym. Nie chcesz kanałowego.
Trzykrotka napisał/a:
Nasz młodszy brat, czyli Śpiewak, czyli Min Ki będzie grał w dramie z NaRą i InNą w dramie o biurze matrymonialnym dla "wolnych z odzysku." Ciekawam jej bardzo
http://www.dramabeans.com...e-happy-ending/

Nie znam Nary - powinnam?
Innę lubię. :)
BeeMeR napisał/a:
Znowu Nara *marudzi*

No dobra - kto to Nara? Bo jako żywo nie kojarzę panienki. :mysle:
Admete napisał/a:
Anakin przeszedł na ciemną stronę mocy. Nawet ubrał się odpowiednio. No i straci też swoją Padme, bo zdaje mi się, ze to pożegnanie z Boon Yi jako towarzyszką młodzieńczych przygód i marzeń.

Z niej taka Padme, jak ze mnie baletnica. ;) Ale łapię analogię, spoko. :)
Cytat:

Ja teoretycznie dzisiaj na L4 ale i tak co chwila telefony i praca zdalna ;-(

Czemu odbierasz telefony? :nudelkula1_zolta: Jesteś na L4! Masz prawo leżeć nieprzytomna i nie być w stanie odbierać.
Aragonte napisał/a:
BTS z Byun Yo Hanem

Urocze. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
I'm Sorry I Love You
Odcinek 3 jego wszystkie otoke o WTH.

Ja jak czytam wasze wrażenia, to wciąż mam jedno wielkie "WTH?!" na obliczu.

BeeMeR - Czw 21 Sty, 2016 08:20

Agn napisał/a:
Chodziło mi o to, że Mo Hyul wcale jeszcze nie został okrzyknięty Smokiem nr 6.
To zrozumiałam.

Agn napisał/a:
Idź. Jak ćmi, to ostatni gwizdek. Bo jak się rozhula na amen, to może się skończyć kanałowym. Nie chcesz kanałowego.
Idź, bo może być późno nawet jak na kanałowe - u mnie zmiany doszły nawet do miazgi (czy do komory zębowej) i nie było mowy nawet o ponownym kanałowym - musiałam usunąć. A franca nie ćmiła nawet, bo już był przeleczony kiedyś i martwy. Na szczęście teraz się uspokoiło.

Agn napisał/a:
Nie znam Nary - powinnam?
Ja jestem niewatpliwie uprzedzona. Mnie się pół dramy bardzo podobała a pół drażniła - zgadnij, co mi się zapamiętało lepiej? :P Ja mam tak, że jak mnie ktoś ostatnio drażnił to ciężko mi się ponownie za tą osobę zabrać.

Sorry I love You

Agn napisał/a:
Śpiewak też umiera?
Owszem, po wypadku samochodowym na chore serce, ale dla niego jest szansa jeśli znajdzie dawcę. Drań zaś ma serce jak dzwon, tylko kulę w mózgu co tu coraz bardziej uciska na jakieś strategiczne naczynko - wyjąć się jej nie da, bo ryzyko za duże, więc po prostu powoli kona, bo dla niego szans nie ma. Zgadnij jaka transplantacja się kroi ;)

Trzykrotka napisał/a:
Przede wszystkim zabiła mnie mamusina miłość
Wielka jest i nieogarniona ;) Też wymiękłam przy myciu synkowi paszek :paddotylu:

Trzykrotka napisał/a:
Mimo plumkania, a raczej rzewnych skrzypeczek, gulity pleasure to jest czystej wody!
Potem dominuje muzyka typu "jestem knuj nad knuje" - chyba jak się zjawia "Clark Kent" a następnie "otoke, otoke, oglądasz melodramat, co to będzie nikt nie wie" a teraz znów wróciły rzewne tony - trzy odcinki do końca, to się zaraz wszystko sypnie co kto komu wisi i jak się ta jazda bez trzymanki skończy.

Trzykrotka napisał/a:
Ale SJS jest niesamowicie atrakcyjny. Zauważyłyście, jak podczas sparringu koszykarskiego z bratem się ruszał? Jak pantera po prostu. I zgrabny jest nad podziw, a moda na dzwony bardzo mu służy.
Oj zauważyłyśmy, także to, że sam trafia do kosza, a nie pokazują nam montaż "aktor rzuca -piłka trafia", zgrabny jest ogromnie :serduszkate: - a widziałaś jak nogami zawinął skacząc do wody? ;)

Trzykrotka napisał/a:
Siostrzeńca Drania gra mały Wilczek, nie?
Siostrzeńca gra ten chłopiec, co to grał młodsze wersje "wszystkich tych aktorów" a teraz sam już grywa role dorosłe - no, na razie szkolne jak Marmolada.