Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Agn - Pon 18 Sty, 2016 01:36
Zaraz zerknij na maila...
Aragonte - Pon 18 Sty, 2016 01:47
Już zerknęłam i odpisałam
Edit: nowe fotki Bang Wona:
http://t1.daumcdn.net/new...3204471ssba.jpg
Hmm, czy tylko mnie się wydaje, że brakuje mu jeszcze tylko koloratki?
Agn - Pon 18 Sty, 2016 02:13
Zwłaszcza jak ma tak ręce złożone.
BeeMeR - Pon 18 Sty, 2016 07:47
| Cytat: | | Cheese in the Trap | dzięki za relację, może później jak się utrzyma poziom i zainteresowanie to i ja się skuszę by spróbować.
| Cytat: | | Finding Mr. Destiny | też najbardziej lubię sceny indyjskie (acz mam wrażenie, że tam był kompletny brak pomysłu na jakiekolwiek ładniejsze zaprezentowanie Indii), acz i później podróż jest całkiem przyjemna. Nic wielkiego, ale oglądanie nie boli.
Polecam i ja bardzo, bo to krótka, zabawna i słodka opowieść
| Cytat: | Nie znalazłam dramy rekomentowanej przez Trzykrotkę! | Już od dawna posiada ją Ania na laptopku, weź sobie
ew. sprawdź pod tytułem "Legend of Hyang Dan", w źródełku jest.
Admete - Pon 18 Sty, 2016 08:12
| Cytat: | | Bo np. Mishin jest świetna, ale służka czy właśnie wyciągnięty za rękaw książę okrzyczany królem - no tacy nadekspresyjni, że głowa boli. |
Z aktorstwem to tam różnie. Najlepszy jest aktor grający Yusina Ranga. Jest tam też aktor, który w Smokach gra najstarszego syna generała. Aragonte masz polskie napisy, ale na innej płycie. Sorry, zapomniałam. Ja się przemęczyłam z angielskimi, bo nie wiedziałam o polskich.
Aragonte - Pon 18 Sty, 2016 09:42
Dzięki, już mnie Agn poratowała.
Filmiki z BTS - część widziałam już wcześniej, ale na stronie ichnie telewizji, trzeba tam przeczekiwać reklamy itd., a tu są bezpośrednie sznurki do YT:
Tutaj (z drugiej części) Mo Hyul ćwiczy tańce z Young Kyu i tańczy ze swoim warkoczykiem
https://youtu.be/xrYpochnSCs
A tu dwa inne, drugi to z kręcenia krwawej uczty w 25. odcinku:
https://youtu.be/5P1h6LrQAgs
https://youtu.be/03V9sV8FwRE
BeeMeR - Pon 18 Sty, 2016 09:57
Końcówka Smoków 30 mi się podobała - jaka to ładna wizualnie drama
No i kolejna ciekawa partyzantka po lesie
Tudzież zgubne skutki podsłuchiwania cudzych tajnych rozmów.
Imaginary Cat
Trochę przeskikałam, trochę obejrzałam do końca - ładne pożegnanie z kotem.
Niemniej drama zapamięta mi się jako nudna, i o stalkingu - bo co się ta dziewczyna nachodziła za niechętnym i ciągle odrzucającym ją Nefrytem to jej
BeeMeR - Pon 18 Sty, 2016 10:32
| Aragonte napisał/a: | | Filmiki z BTS | Urocze, zwłaszcza MH tańczący i wypowiadający się do warkoczyka jak do mikrofonu
Ten z krwawej uczty tez niezły - i piękne przypomnienie jakie to fantastycznie nakręcone sceny
A tu jeszcze przypadkiem trafiłam na ładny fv z Always:
https://www.youtube.com/watch?v=fMFvAHh8iAI
Agn - Pon 18 Sty, 2016 12:08
| BeeMeR napisał/a: | Już od dawna posiada ją Ania na laptopku, weź sobie
ew. sprawdź pod tytułem "Legend of Hyang Dan", w źródełku jest. |
Dzięki! Poszperam.
| Aragonte napisał/a: | | Filmiki z BTS - część widziałam już wcześniej, ale na stronie ichnie telewizji, trzeba tam przeczekiwać reklamy itd., a tu są bezpośrednie sznurki do YT: |
Roztańczony Mo Hyul wywołał banana na mym obliczu.
| BeeMeR napisał/a: | | jaka to ładna wizualnie drama |
No ba.
| BeeMeR napisał/a: | Imaginary Cat
Trochę przeskikałam, trochę obejrzałam do końca - ładne pożegnanie z kotem.
Niemniej drama zapamięta mi się jako nudna, i o stalkingu - bo co się ta dziewczyna nachodziła za niechętnym i ciągle odrzucającym ją Nefrytem to jej |
Powinnam ją dokończyć dla Nefryta i kiciusia, ale dziewczyna wyjątkowo działa mi na nerwy.
Anaru - Pon 18 Sty, 2016 12:18
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | Już od dawna posiada ją Ania na laptopku, weź sobie
ew. sprawdź pod tytułem "Legend of Hyang Dan", w źródełku jest. |
Dzięki! Poszperam. |
Chodzi o Hyang-Dan Story? Dorzucić Ci na penika?
Będziesz u nas w najbliższym czasie? Bo jeszcze tajemnicza przesyłka czeka
Skończyłam czwarty odcinek Misaeng, zaczęłam piąty. Przykre te koreańskie korporacyjne stosunki, bardzo mocno podkreślona kolejność dziobania i to jak strasznie nieznacząca jest jednostka, nawet najmądrzejsza i najlepiej wykształcona, póki nie wejdzie na jakiś wyższy szczebel. A i wtedy ma nad sobą kolejnego dziobiącego koguta...
Ile odcinków jest przetłumaczonych na nasze?
Agn - Pon 18 Sty, 2016 12:32
| Anaru napisał/a: | | Chodzi o Hyang-Dan Story? Dorzucić Ci na penika? |
Chorego pytają, czy chce ozdrowieć! No pewnie!!!
| Anaru napisał/a: | | Będziesz u nas w najbliższym czasie? Bo jeszcze tajemnicza przesyłka czeka |
Pojutrze jakoś. Będę miała poranne zmiany (ale te mocno poranne, znaczy, że najpóźniej o 21:00 będę musiała się zmyć, bo o 5:15 rano wstaję).
| Anaru napisał/a: | | Skończyłam czwarty odcinek Misaeng, zaczęłam piąty. Przykre te koreańskie korporacyjne stosunki, bardzo mocno podkreślona kolejność dziobania i to jak strasznie nieznacząca jest jednostka, nawet najmądrzejsza i najlepiej wykształcona, póki nie wejdzie na jakiś wyższy szczebel. A i wtedy ma nad sobą kolejnego dziobiącego koguta... |
Owszem. I wiecznie wydzierający się szefowie, nawet jeśli nie mają racji. Albo zupełnie bez związku, jak np. była scena, kiedy Baek Ki zasłonił Young Yi przed gorącą kawą - facet się na niego wydarł, że się podłożył pod gorącą kawę, jak by to miało jakieś znaczenie w momencie, gdy zasłonił dziewczynę, by nie miała tej kawy na twarzy. Miałam ochotę tego pana Ma zamordować...
Z przyjemniejszych tematów - zaczęli już prace nad Moon Lovers!
I coś dla wielbicieli koni.
Trzykrotka - Pon 18 Sty, 2016 12:41
Uooo, widziałyście, ilu książąt do wzięcia? Tylko kapelutki pozakładać albo kucyki porobić - i jazda!
Dla wielbicieli koni, taaaaa.....Dzieci i zwierzęta to mają dobrze...
BeeMeR - Pon 18 Sty, 2016 12:44
| Anaru napisał/a: | | Chodzi o Hyang-Dan Story? | Niewątpliwie, Aniu sama też obejrzyj bo to krótkie a śliczne
Aniu, w Miseang dogoniłaś mnie , też jestem w 5 odcinku, a po naszemu jest ich 9 o ile się nie mylę. Muszę się wziąć za ciąg dalszy, acz wdepnęłam w "Sorry" jak w bagno nawiasem bohater wycisnął już żarliwe kissy na ustach trzech pań i namieszał im w głowach i sercach niemało z braciszkiem pogrywa nielicho, od mamusi zbiera okruchy zainteresowania i matczynej troski, a sam coraz tęskniej spogląda na pannę, co to mu się dobra wydaje kieby Oleńka Kmicicowi-hulace (nawet zakrwawionego pluszaka tuliła do łona ) ale nie będę was już zanudzać wynurzeniami i obrazkami
Aragonte - Pon 18 Sty, 2016 13:14
Ej no, wklejaj - ja się zawsze dobrze bawię czytając te posty, nawet jeśli wiem, że drama nie dla mnie
A do Misaeng jest polski sos do całej dramy, nie wiem tylko, jakiej jakości - chyba go przesyłałam?
BeeMeR - Pon 18 Sty, 2016 13:20
| Aragonte napisał/a: | A do Misaeng jest polski sos do całej dramy, nie wiem tylko, jakiej jakości - chyba go przesyłałam? | Tak, owszem, mam - Ania tylko coś pisała o jego niedopasowaniu, w sumie nie sprawdzałam sama bo pomyślało mi się w pierwszej chwili o jaszczurkowych napisach - one są całkiem zacne, czasem tylko tu i ówdzie coś bym tam poprawiła, jak to ja .
Anaru - Pon 18 Sty, 2016 13:24
| Agn napisał/a: | I coś dla wielbicieli koni. |
| BeeMeR napisał/a: | Aniu, w Miseang dogoniłaś mnie , też jestem w 5 odcinku, a po naszemu jest ich 9 o ile się nie mylę. |
Ja mam chyba 6 po polsku od Ciebie
| Agn napisał/a: | Chorego pytają, czy chce ozdrowieć! No pewnie!!! |
Ok, juz czeka
Co ja Ci jeszcze miałam tam dać?
Anaru - Pon 18 Sty, 2016 13:27
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | A do Misaeng jest polski sos do całej dramy, nie wiem tylko, jakiej jakości - chyba go przesyłałam? | Tak, owszem, mam - Ania tylko coś pisała o jego niedopasowaniu, w sumie nie sprawdzałam sama bo pomyślało mi się w pierwszej chwili o jaszczurkowych napisach - one są całkiem zacne, czasem tylko tu i ówdzie coś bym tam poprawiła, jak to ja . |
Początkowe były niedopasowane i nie umiałam ich dopasować, ale w takim razie sprawdzę, może z późniejszymi będzie ok
Trzykrotka - Pon 18 Sty, 2016 14:09
| BeeMeR napisał/a: | nie będę was już zanudzać wynurzeniami i obrazkami |
Ej no, nie rob nam tego! Ja się cudownie bawię przy Twoich postach i chcę dalej Sama też będę oglądać, tylko warunków nie mam.
BTW: bylam dziś na rozmowie w sprawie pracy w mojej bardzo dawnej firmie, w której od listopada pracuje juź Gosia (też powracająca do niej po 10 latach). Było mi milo, kiedy wszyscy mnie super-ciepło przywitali: rekrutację prowadził dawny kolega z działu, nie znałam tylko 2 osob, które tam były obecne. I wszyscy spytali gremialnie, dlaczego ja sypiam u Gosi (bo kiedy dzwonili do niej, żeby przekazała mnie, żebym przyszła na rozmowę, ona powiedziała, że odda mi słuchawkę i obudzila mnie (była 8 rano)
Obejrzyjcie Hyang-Dan koniecznie, to bardzo fajna zabawa I pierwsza drama, w której Siwon grał jako dorosły hiroł.
Aragonte - Pon 18 Sty, 2016 14:22
Trzykrotko, mocne kciuki za pracę!
Obejrzałam pierwszy odcinek Królowej Seondeok.
Wizualnie pięknie, Mishil jako postać odpowiednio wyrazista i wredna, aktorsko - różnie, niestety. Na razie to widzę bardziej atrakcyjną formę, ale treść mnie (jak dotąd) średnio porywa. Na razie to raczej uznałabym to za serial, który oglądam przy okazji robienia czegoś (prasowania, wyszywania itd.), bo umysł zaczyna mi się nudzić w tych dekoracjach, jeśli nie znajduje odpowiedniej pożywki (chociażby dzięki skupieniu uwagi na losach jakiegoś bohatera). A taką pożywkę mam chociażby podczas oglądania Smoków.
Oglądać jednak będę - ma to tyle odcinków, że na razie dopiero się rozkręca powolutku.
BeeMeR - Pon 18 Sty, 2016 14:47
| Agn napisał/a: | | Dla wielbicieli koni, taaaaa.....Dzieci i zwierzęta to mają dobrze... | żebyż on na tym koniu więcej jeździł niż w poprzedniej dramie On to tak pięknie robi, a Scholar niemal wcale z tego nie korzystał
| Trzykrotka napisał/a: | bylam dziś na rozmowie w sprawie pracy |
| Trzykrotka napisał/a: | I wszyscy spytali gremialnie, dlaczego ja sypiam u Gosi | Nic się nie ukryje, nawet wasz tajny związek
| Cytat: | Ej no, nie rob nam tego! Ja się cudownie bawię przy Twoich postach i chcę dalej Sama też będę oglądać, tylko warunków nie mam. | Kiedy ja potwornie spoileruję, a to i tak dość sporo można przewidzieć. Ale np. jak się Drań wycudował na podryw to koniecznie musisz zobaczyć w dramie
Może coś później pobełkoczę w temacie "Sorry" z użyciem obrazków, na razie dodam, że dotarłam do słodko-smutnego kissu i mniemam, że ja na koniec tej dramy to się spłacze jak ta lala. Więcej, ja tego żądam i wymagam a jeśli tego nie dostanę, to się będę czuła oszukana, jak w przypadku WBDS i mojego ulubionego bohatera, co to go dość nieciekawie zmarnowali niestety .
Anaru - Pon 18 Sty, 2016 15:22
| BeeMeR napisał/a: | | Kiedy ja potwornie spoileruję, |
A bo tylko Ty jedna w tym wątku
| Trzykrotka napisał/a: | I wszyscy spytali gremialnie, dlaczego ja sypiam u Gosi (bo kiedy dzwonili do niej, żeby przekazała mnie, żebym przyszła na rozmowę, ona powiedziała, że odda mi słuchawkę i obudzila mnie (była 8 rano) |
Ej, no w dzisiejszych czasach takie pytanie jest nie na miejscu, niezależnie od przyczyn
Dołączam do trzymania kciuków
Trzykrotka - Pon 18 Sty, 2016 15:46
Dzięki za kciuki, właśnie klepnęli - mam tę pracę
Tylko nie wiem, czy się cieszyć po tym, czego się o obecnych stosunkach panujących w firmie nasłuchałam. Ale na czynsz, obiad i chrupki dla Noska zarobię, więc
Admete - Pon 18 Sty, 2016 15:47
Też trzymam kciuki, mnie Królowa zachwyciła od odcinka 4 bodajże. W każdym razie od pustyni i nastoletniej bohaterki. A potem był dorosły Yushin i już miałam większą motywację. I tak doszłam do 30. Na razie nadal mam przerwę.
Aragonte - Pon 18 Sty, 2016 15:56
Yushin to kto? Może syn Mishil?
Na razie mnie nie zachwyca ta drama, nie mogę się wciągnąć. Jest widowiskowo, ale brakuje mi czegoś.
Admete - Pon 18 Sty, 2016 16:02
Nie, to będzie Bidam. To syn szlachecki z Gaya. Podbitego Gaya. Daj sobie szansę do paru odcinków i jak nie zaklika to odłóż
|
|
|