To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Propozycje nowych działów/tematów

praedzio - Śro 21 Lis, 2012 19:52
Temat postu: Propozycje nowych działów/tematów
Mam nadzieję, ze piszę we właściwym miejscu naszego forum. ;) Chciałabym, żebyśmy w tym miejscu wrzucali propozycje nowych działów bądź tematów w obrębie tych działów (mam nadzieję, ze nie pomerdałam głównej klasyfikacji - poprawcie mnie w razie czego, please), których odczuwamy szczególny brak.

Moją propozycją na dziś jest temat pt. Taniec, który można by było zamieścić w Kąciku kulturalnym. Zastanawiałam się przez chwilę nad przylepieniem go gdzieś do Muzyki (w formie wątku), ale stwierdziłam, że zasługuje na samoistny temat, gdzie mogłybyśmy mnożyć wątki o rodzajach pląsów szczególnie bliskich naszemu sercu. ;)

Co Wy na to?

Aragonte - Śro 21 Lis, 2012 20:35

Masz na myśli cały dział "Taniec"? Bo "temat" to mi się z wątkiem kojarzy.
No nie wiem, czy jest aż takie zapotrzebowanie :mysle: Ale niech się ogół wypowie. W sumie w wątkach Dickensowskich też specjalnego ruchu nie ma, a dział jest :wink:

Anonymous - Śro 21 Lis, 2012 21:08

Ja widziałabym raczej wątek, na cały dział, to chyba za mało. Też tańcem się nie interesuję i jakoś nie czuje potrzeby tak rozległej dyskusji.
Admete - Śro 21 Lis, 2012 21:25

Wątek jak najbardziej może być. Uwielbiam oglądac tańce wszelakie.
praedzio - Śro 21 Lis, 2012 21:29

Jeśli wątek, to gdzie? W Muzyce?
Admete - Śro 21 Lis, 2012 21:32

Myslę, że muzyka będzie odpowiednim miejscem :) Może to byc także miejsce na wklejanie muzyki tanecznej.
Anonymous - Śro 21 Lis, 2012 21:35

Wydaje mi się, że w muzyce by pasował
Anaru - Czw 22 Lis, 2012 12:44

Mnie brakowało niejednokrotnie wątku na temat sztuki - takiej wszelakiej, nie konkretnie teatru, nie muzyki, nie malarstwa, tylko różniastej, czasem dziwnej i trudnej do przypasowania jak obrazy z piasku, rzeźby z czegoś tam nietypowego, malarstwo słoni czy na chodnikach itd. Często widywałam coś w necie ciekawego i kompletnie nie wiedziałam gdzie podrzucić, bo w ciekawostkach ginie w odmętach dyskusji.
No chyba, że coś takiego gdzieś jest, tylko przeoczyłam? :mysle:

Aragonte - Czw 22 Lis, 2012 13:47

Anaru napisał/a:
Mnie brakowało niejednokrotnie wątku na temat sztuki - takiej wszelakiej, nie konkretnie teatru, nie muzyki, nie malarstwa, tylko różniastej, czasem dziwnej i trudnej do przypasowania jak obrazy z piasku, rzeźby z czegoś tam nietypowego, malarstwo słoni czy na chodnikach itd. Często widywałam coś w necie ciekawego i kompletnie nie wiedziałam gdzie podrzucić, bo w ciekawostkach ginie w odmętach dyskusji.
No chyba, że coś takiego gdzieś jest, tylko przeoczyłam? :mysle:

Hmmm, a może wobec tego dział "Malarstwo" przechrzcić albo rozbudować? :mysle:

Anaru - Czw 22 Lis, 2012 16:18

Przechrzcić (rozwijając nazwę) i rozbudować (o wątek ogólny o sztuce) :kwiatek:
Yvain - Czw 22 Lis, 2012 18:09

Jestem za, może coś w stylu "Sztuki wszelakie" :mrgreen:
Aragonte - Czw 22 Lis, 2012 21:26

Yvain napisał/a:
Jestem za, może coś w stylu "Sztuki wszelakie" :mrgreen:

No, coś w ten deseń :)
Można by ewentualnie dodać podtytuł: "Teatr, malarstwo, rzeźba itd".

Anaru - Czw 22 Lis, 2012 22:41

Dobrze :-D
Aragonte - Czw 22 Lis, 2012 22:56

Tzn. właściwie to taki podtytuł jest, ale w oczy bije tylko to "Malarstwo, teatr", więc może bezpieczniej zmienić tytuł na bardziej neutralny :wink:
Anaru - Czw 22 Lis, 2012 23:03

Aragonte napisał/a:
Tzn. właściwie to taki podtytuł jest, ale w oczy bije tylko to "Malarstwo, teatr", więc może bezpieczniej zmienić tytuł na bardziej neutralny :wink:

No o to chodzi, bo tak to wygląda na zawężenie do tegoż właśnie i ciężko wsadzić coś mniej konwencjonalnego. A często na takie różniaste różności trafiam szperając po necie i chętnie bym się podzieliła ;) .

Poza tym przydałby się taki własnie nie zawężony do tych dwóch rzeczy wątek, może być spokojnie obok tego teatru w Kąciku kulturalnym. W gruncie rzeczy nie zmieniałabym nazwy działu, bo " Kącik kulturalny " jest w porządku, ale dołożyłabym tylko dodatkowy wątek na temat szeroko rozumianej sztuki, obejmujący własnie różne jej dziwne przejawy ;) . Bo faktycznie rzeźba, zdjęcia, różne różności by się tam łapały bez problemu.

Anaru - Czw 22 Lis, 2012 23:09

Właśnie zauważyłam, że tam również w teatrze Thorgal siedzi... :mysle:
http://forum.northandsouth.info/654.htm
Może by go dorzucić do wątku Thorgala jako takiego?
http://forum.northandsouth.info/2092.htm