Zamknięty przez: Admete Pon 09 Cze, 2014 16:22 |
Seriale kryminalne i sensacyjne |
| Autor |
Wiadomość |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 22:34
|
|
|
| Admete napisał/a: | | Ty to moze oglądałaś? Kto w koncu zabił jedna z tych sióstr? |
Siostra
A drugą sprawę - o ławie przysięgłych? Zabiła go osa. Straszna śmierć. |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
migotka
migotka

|
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 07:34
|
|
|
| Matylda napisał/a: | A mnie się podobał wczoraj nowy serial Kryminalne zagadki Miami
Jest to kontynuacja zagadek Las Vegas tylko , że tamte leciały o nienormalnej porze
Zresztą musze się przyznać , że mam słabość do kryminałów |
Zagadki są niezłe, mimo , że nie widziałam owych odcinków z LAS Vegas
kiedys masowo oglądałam i czytałam kryminały, potem mi się ulotniło, ale to były czasy;)))dzis mam sentyment |
|
|
|
 |
miłosz
kucharz jedno ma imię

|
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 09:04
|
|
|
| Admete napisał/a: | | Najbardziej żal mi Sary :-( |
pytanie- dlaczego zal wam Sary?(to ta lekarka dobrze kombinuję?)
Moja córka twierdzi, że tego Wenwortha to mozna było zobaczyć w reklamówkach na amerykanskich stacjach (jeansy, papierosy itp.). Facet ma rzeczywiście niezwykle rekalmową facjatę |
_________________ Z Tobą ciemność nie będzie ciemna.......... |
|
|
|
 |
Mag

|
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 12:12
|
|
|
Mnie w PB podoba się historia, poświęcenie i determinacja.
Nie operuję imionami bohaterów- musicie się domyślac
Scena z mydlanym telefonem trochę mnie wkurzyła. Też bym uciekła z tej celi.Ale ten cierpiący na" neurotyczne pobudzenie somatyczne i zaburzenia percepcji" - nigdy nie śpiący jest przerazający.
Za to główny bohater do schrupania, gdyby nie ten obrzydkiwy tatuaż :razz: |
_________________ Jesteście lekiem na całe zło! |
|
|
|
 |
miłosz
kucharz jedno ma imię

|
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 12:18
|
|
|
| Mag napisał/a: | Mnie w PB podoba się historia, poświęcenie i determinacja.
Nie operuję imionami bohaterów- musicie się domyślac
Scena z mydlanym telefonem trochę mnie wkurzyła. Też bym uciekła z tej celi.Ale ten cierpiący na" neurotyczne pobudzenie somatyczne i zaburzenia percepcji" - nigdy nie śpiący jest przerazający.
Za to główny bohater do schrupania, gdyby nie ten obrzydkiwy tatuaż :razz: |
a mnie ten tatuaż to fascynuje im dłużej sie na niego patrzę tym bardziej wciaga co oczywiście nie oznacza że chciałabym chlopa takiego mieć na codzień w łożku :oops: |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 12:24
|
|
|
Milosz, bo my juz tak troche do przodu gadamy Michael ladne oczy ma... |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
scullynka

|
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 16:52
|
|
|
Jesli chodzi o seriale kryminalne i sensacyjne,ja lubuję się w:
The XFIles, CSI..., Cold Case, ostatnio PB, ogólnie sensacja, thirller, czy kryminał to mój ulubiony rodzaj produkcji, rajcują mnie poszukiwania, akcja i badania laboratoryjne;D. A jakie polskie oglądacie?? Bo moimi guru są Oficer(owie), Fala zbrodni... |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 18:04
|
|
|
scullynko do przywitalni zaprawszam... |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 18:47
|
|
|
O - cześć fanko Scully Archiwum X moja miłość. Supernatural oglądasz? Ekipa od AX się za to zabrała i efekty sa całkiem niezłe. Tez lubię Cold Case.
Dzięki Caitriona za wyjaśnienie. Dziś mam wieczór z CSI Las Vegas. Mam nagrane na video wczorajsze odcinki. Zwykle tak robię, bo przecież pora zupełnie nieludzka. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 23:11
|
|
|
| Admete napisał/a: | | Dzięki Caitriona za wyjaśnienie. Dziś mam wieczór z CSI Las Vegas. Mam nagrane na video wczorajsze odcinki. Zwykle tak robię, bo przecież pora zupełnie nieludzka. |
Nie ma za co :grin: Ja już się przyzwyczaiłam do tej nieludzkiej pory nadawania Zagadek..., no i mam zepsute video...wyboru więc nie mam.
Witamy fankę The X-Files!!! Był okres, że po nocy siedziałam i rzadnego odcinka nie opuszczałam...ach to były czasy...nadal bardzo ten serial lubię |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 23:25
|
|
|
Ja oglądałam ten serial w akademiku - było fazowo i zabawnie Cala sala fanów AX, zgaszone swiatlo, klubowe fotele i te komentarze z sali |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
scullynka

|
Wysłany: Śro 07 Lut, 2007 18:33
|
|
|
A ja mam tuż taki schiz od paru dobrych lat i nic na to nie poradzę...A nawet nie mam na to ochoty;D Niestety już xfilesowy szał przeminął, to jednak dla fana nie ma większego znaczenia.
Admete=>Supernatural jeszcze nie oglądałam, jakoś czasu na tyle nie mam, zresztą żaden inny serial z serii SF nie oczarował mnie tak, jak XF... |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Śro 07 Lut, 2007 19:06
|
|
|
Stare rzeczy są dobre, ale nowe tez nieżłe Ja sobie za jakis czas AX moż eprzypomnę, a na razie śledze nowości. PB na pewno jest serialem, który szarpie nerwy. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
miłosz
kucharz jedno ma imię

|
|
|
|
 |
Margarett
Lady Of The Flowers

|
Wysłany: Śro 07 Lut, 2007 20:48
|
|
|
Nie wiem czy już reklamowałam i wypowiadałam się na temat tego serialu. Jeśli tak to z góry przepraszam
Crossing Jordan- serial kryminalny emitowany na Hallmarku. Ktoś zna?
Ja osobiście przepadam. Bardzo przywiązałam się do bohaterów, no i filmowy soundtrack również nie należy do najgorszych |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Śro 07 Lut, 2007 21:10
|
|
|
Dzięki Miłosz, tylko dlaczego akurat w teledyskach tej głupiej. Miller jest całkiem sympatyczny, ma naprawdę intensywne spojrzenie. Jako Michael Scofield wypada przekonywująco. W 4 odcinku drugiej serii jest taka scena, gdy dzwoni do Sary, żeby ją przeprosić i powiedzieć na końcu takim zdławionym głosem, że to co pomiędzy nimi się pojawiło, było prawdziwe. Ufff Czasami jednak mam ochote mu nakopać |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
miłosz
kucharz jedno ma imię

|
Wysłany: Śro 07 Lut, 2007 21:48
|
|
|
| Admete napisał/a: | Dzięki Miłosz, tylko dlaczego akurat w teledyskach tej głupiej. Miller jest całkiem sympatyczny, ma naprawdę intensywne spojrzenie. Jako Michael Scofield wypada przekonywująco. W 4 odcinku drugiej serii jest taka scena, gdy dzwoni do Sary, żeby ją przeprosić i powiedzieć na końcu takim zdławionym głosem, że to co pomiędzy nimi się pojawiło, było prawdziwe. Ufff Czasami jednak mam ochote mu nakopać |
no co ja poradzę ale spojrzenie ma rzeczywiscie magnetyczne (Wenworth oczywista) . A wiecie, że pan Miller ma lat 35 lat(!!) skończył literaturę angielska na Prnceton a tata prawnik, skończył Yale.
Ze strony ojca ma pochodzenie afrykańskie, jamajskie, angielskie i niemieckie.Natomiast ze strony matki Roxann, nauczycielki edukacji specjalnej i absolwentki uniwersytetu Yale, ma korzenie rosyjskie, francuskie, holenderskie, syryjskie i libańskie. Ma dwie młodsze siostry - Gillian i Leigh.
podróżował po świecie ze śpiewającą a cappella grupą The Princeton Tigertones (Tygrysie głosy Princeton)
 |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Śro 07 Lut, 2007 22:12
|
|
|
To niezła z niego mieszanka etniczna. Wiem, ze ma 35 lat ( nie wygląda zupełnie ) i to mnie pdonosi na duchu W koncu Dean Winchester w wykonaniu Jensena Acklesa jest młodszy i to mnie martwiło |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Deanariell
nie z tego świata /Jensenated

|
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 16:21
|
|
|
No co Ty? Taka różnica wieku, to nie różnica - przeciwnie - zaleta! Rozmawiałyśmy o tym A my w końcu nie wyglądamy jeszcze tak staro... Ja tam się nie przyznaję i ludzie biorą mnie za młodszą - nie sprzeciwiam się za bardzo ich ocenie |
_________________ "Carry on my wayward son,
For there'll be peace when you are done
Lay your weary head to rest
Now don't you cry no more..."
["...Lost in the wilderness, so far from home..."]
Acklesism is my religion Winchesterland forever and ever!
 |
|
|
|
 |
przecinek

|
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 21:40
|
|
|
| A oglądacie może „Medium” z Patricią Arquett? Bohaterka ma dar wyczuwania rzeczy, które się zdarzyły lub zdarzą się, niestety do tej pory pokazywali same złe sprawy, widzi zmarłych, czyta w myślach, czyli robi wszystko to, co porządne medium robić powinno, i wszystkie te swoje zdolności wykorzystuje pracując w prokuraturze. Do tego ma córki i męża. I właśnie dla tego męża oglądam głównie ten serial. Postać ta jest niesamowita, kocha bez żadnych zastrzeżeń swoja żonę, jest jej wierny, co było ostatnio pokazane (zabawny motyw), zupełnie nie przeszkadzają mu jej zdolności, chociaż zdarzają się osoby trzecie w ich łóżku, w postaci, np. jego zmarłego ojca, ma niesamowite poczucie humoru, a przede wszystkim wspiera Allison i stoi za nią murem, niezależnie od tego, co się dzieje. |
|
|
|
 |
miłosz
kucharz jedno ma imię

|
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 22:35
|
|
|
| przecinek napisał/a: | | A oglądacie może „Medium” z Patricią Arquett? Bohaterka ma dar wyczuwania rzeczy, które się zdarzyły lub zdarzą się, niestety do tej pory pokazywali same złe sprawy, widzi zmarłych, czyta w myślach, czyli robi wszystko to, co porządne medium robić powinno, i wszystkie te swoje zdolności wykorzystuje pracując w prokuraturze. Do tego ma córki i męża. I właśnie dla tego męża oglądam głównie ten serial. Postać ta jest niesamowita, kocha bez żadnych zastrzeżeń swoja żonę, jest jej wierny, co było ostatnio pokazane (zabawny motyw), zupełnie nie przeszkadzają mu jej zdolności, chociaż zdarzają się osoby trzecie w ich łóżku, w postaci, np. jego zmarłego ojca, ma niesamowite poczucie humoru, a przede wszystkim wspiera Allison i stoi za nią murem, niezależnie od tego, co się dzieje. |
I co warto? bom zaczęła kiedyś i jakiś takie ??: zakalcowate było |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 22:40
|
|
|
To Medium to pewnie na jakiejś tv leci, do której ja nie mam dostępu. Polecam natomaist stare, dobre Millennium - pamięta to ktoś? Główny bohater też miał niezwykły dar, a serial był mocno mroczny.
Ja jestem na głodzie Spn - owym, więc nie bardzo ręczę za stan swojego umysłu Boshe i jeszcze się z Riellą doszukałyśmy znaczenia imienia Sama, ale to w innym wątku pewnie będzie...;-)
Miłosz jaki piękny bannerek. Wenworth ma tez niesamowity głos, zwłaszcza gdy mówi szeptem lub półszeptem. Jak on w tej wyżej wspomnianej scenie prosi Sarę, żeby nie odkładała słuchawki...
 |
Lubię jesień.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Admete Pią 09 Lut, 2007 22:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
przecinek

|
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 22:48
|
|
|
| Medium pokazuje AXN, premiery we wtorki. Warto oglądać, nie jest to co prawda typowy film sensacyjny. Brak w nim policjantów i detektywów, sprawy kryminalne są pokazywane od strony prokuratury, po zatrzymaniu przestępcy, albo tuż przed lub w trakcie rozprawy sądowej i to też nie jako kwieciste mowy adwokatów, ale np. wybieranie ławy przysięgłych, przesłuchiwanie świadków. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 22:51
|
|
|
Nie mam niestety AXN...Medium mogłoby mi się spodobać.
Chyba mi troszkę odbija
 |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Gitka

|
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 17:10
|
|
|
| przecinek napisał/a: | | Medium pokazuje AXN, premiery we wtorki. Warto oglądać, nie jest to co prawda typowy film sensacyjny. Brak w nim policjantów i detektywów, sprawy kryminalne są pokazywane od strony prokuratury, po zatrzymaniu przestępcy, albo tuż przed lub w trakcie rozprawy sądowej i to też nie jako kwieciste mowy adwokatów, ale np. wybieranie ławy przysięgłych, przesłuchiwanie świadków. |
Przecinku, ja też oglądam dla jej męża.
Ostatni odcinek był cudny, ta scena w restauracji była przepiękna.
A ten aktor Jake Weber to taki zwyczajny ale jak gra...
Ja go pamiętam jako tego złego w filmie "Joe Black"
Popatrz tu
Allison & Joe: I Love You
http://www3.youtube.com/watch?v=ZYHHm6Yt2zQ |
|
|
|
 |
|
|