|
Avatary - niech Cię zobaczą... |
| Autor |
Wiadomość |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 19:21
|
|
|
Nie czytałam tego, napisz cos więcej. Mange i anime lubie, choć nie znam jakoś bardzo dobrze. Poniatowski sam się narzuca |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Admete Sob 20 Paź, 2007 19:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Loana

|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 19:32
|
|
|
Nie czytalas mangi i zgadlas, ze to Poniatowski? GRATULUJE!!! Ja bym nie wpadla
Manga nazywa się "Aż do nieba" i jest biografią Józefa Poniatowskiego, trochę zmienioną pod względem rodziny i niektórych faktów . Ale nadal całkiem ciekawą. Narysowała ją Ryioko Ikeda, moja ukochana rysowniczka (jestem od kilkunastu lat fanką jej najbardziej znanej mangi "Lady Oscar" ). Nie była nigdy w Polsce, ale studiowała we Francji i wtedy zainteresowała się naszą historią. Stąd pomysł narysowania mangi. Świetnie wyszły jej zwłaszcza miasto i krajobrazy, ponieważ opierała się na starych rysunkach ówczesnej Polski. A stroje rysuje po prostu wspaniale, takie szczegółowe. Książę Józef jest przedstawiony jako prawdziwy Polski patriota, stąd pomysł na avatarka . Tutaj jest krótka i całkiem treściwa recenzja pierwszego tomu (całość to trzy tomy): http://biblionetka.pl/ks.asp?id=19942
Widziałam już w jakimś temacie, że wspomniałaś anime "Ruchomy Zamek Hauru" (Ghibli rules!!!) - byłaś może na Przeglądzie Filmów Animewanych? We Wrocku właśnie się skończył, ale bardzo ładne anime puszczali.
Ale obrzydliwy offtop, przepraszam niezainteresowane! |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 19:48
|
|
|
Pepi był w sumie fajny. Zdecydowanie wierniejszy niż pozostała generalicja, z Dąbrowskim na czele. tylko ciut za mało utalentowany ;D
A co do supernaturalizacji - czekam na cię Admete. Bo ja w telewizji nie bardzoi mogę oglądać. Za wrażliwa i zbyt delykatna jestem na to. To nie na moje nerwy ...
Ale mam juz sprzecior, to se nagram i następnego dnia w "tych" m,omentach przelece na podglądzie - jak to zawsze czynię.
A co do avatarków - jenysciewy, kim ja nie byłam (wiem, wiem - Rysiem-Pysiem i Colinem).
Pamietam jak Miłosz opowiadał, że spodziewał się, że na spotkanie przyjde w czarnym kapturze. W ogole spodziewał sie jakiejś ostrej na czarno ubranej subkultury ...
A ja tylko język mam ostry, poza tym same krągłości |
| Ostatnio zmieniony przez AineNiRigani Sob 20 Paź, 2007 19:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 19:48
|
|
|
Ha! Wybieram się, bo w mojej mieścinie będzie w listopadzie. Znam Zamek, Spirited Away i księżniczkę Mononooke A dawnymi czasy oglądalam nawet Czarodziejkę z Księżyca Księcia poznałam po stroju - no kto inny w takim mundurze z epoki mógłby tam być? Bohater jak najbardziej romantyczny.
A tu trochę avatarków zainspirowanych wątkiem o Przeminęło z wiatrem.
 |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Admete Sob 20 Paź, 2007 20:02, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 19:54
|
|
|
Ha, i ja miałam swój okres mangowy. Ale po Gigim Latrotolim (za pisownie glowy nie dam) sie ciut zniechecilam.
Ja uwielbiałam Siatkarki i Piłkarzy. |
|
|
|
 |
Loana

|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 20:09
|
|
|
Dlaczego po Gigim??? On tez sciagal majtki przez glowe!
Admete, ja polecam zwlaszcza Totoro . W ogole wszystkie sa fajne, chociaz np. Laputa Castle in the sky to raczej nie jest dla malych dzieci, tak samo jak Nausica z Doliny Wiatrow . A ksiązke "Ruchomy Zamek Hauru" czytalas moze??? |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 20:12
|
|
|
Czytałam, czytałam - mam własną Wiem, wiem normalna nie jestem, ale ja lubię książki dla dzieci. Ja się właśnie na te dwa, które wymieniłaś wybieram Na Totoro jeszcze nie wiem. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Loana

|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 20:16
|
|
|
Tez mam wlasna - czy to jakies nienormalne? Wiecej, mam nawet oryginal po angielsku (bo polskie tlumaczenie ssie, gosciowa pozjadala kilka zdan -_-'). A ostatnio kupilam dalsza czesc z losami Sophi i Hauru.
Polecam TOTORO!!! obejrzyj koniecznie!
Z jakiego filmu jest James Aine? |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 20:18
|
|
|
| A jest w Polsce druga część? Jaki ma tytuł? Chętnie kupię, bo bardzo mi się Zamek podoba. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 20:34
|
|
|
| Loana napisał/a: | Dlaczego po Gigim??? On tez sciagal majtki przez glowe! |
Podejrzewam, ze Gigi to ten rodzaj humoru do którego trzeba dojrzeć. ja miałam wówczas lat 12 -14 i stwierdziłam ze to głupia bajka. I mi przeszło z mangą.
Mój Dzemik jest Makbetowy |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 21:28
|
|
|
| Narya napisał/a: | | A Aine pod czarną peleryną? Dobrze pamiętam? Ależ to było dawno... |
Taaak. Moje pierwszy dylemat związany z Aine: Nazgul czy dementor?
| Loana napisał/a: | | Guniu, a kogo Ty masz na avatarku??? (wyglada jak jeden z naszych klientow ;P) |
Chciałabym mieć takich klientów... Gdyby tacy byli zagwarantowani, to może bym nawet zaczęła rozważać podjęcie pracy w jakiejś dziedzinie wymagającej użerania się z klientami. |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 21:45
|
|
|
| Admete napisał/a: | Aine Caitri już zadba żebys się znowu zsupernaturalizowała Ona juz wróciła do braci, Ty jesteś następna |
Dokładnie zadbam o to na dniach
Ja tez lubię zmieniać avki. Zazwyczaj dotyczą one CO, Ioana/Horatia, SPN. Ostatnio także X-Files no i LotR |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
snowdrop

|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 13:39
|
|
|
| Przedstawiam mój nowy avek a na nim moi dwaj ulubieni aktorzy: stary, dobrze sprawdzony (to znaczy wielbiony od dawna) Ewan McGregor i nowy, świeżutki James McAvoy. Co ich łączy, oprócz mojego zamiłowania do nich, są Szkotami!. |
_________________ "The person, be it gentleman or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid" Henry Tilney, Northanger Abbey |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 13:48
|
|
|
Snowdrop piekny avatar Ja ostatnio mam anielskie albo szpiegowskie |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
trifle

|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 14:18
|
|
|
Admete, Twoje anielskie avatarki są fantastyczne |
_________________ Spieszmy się kochać wypłatę, tak szybko odchodzi. |
|
|
|
 |
praedzio

|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 14:59
|
|
|
Taki to z niej aniołek. |
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 11:44
|
|
|
Jak jest okazja, to sie do czegos przyznam - Admete ma często moim zdaniem bardzo ładne avatarki
Juz oczywiscie ich wszystkich nie pamietam, ale wiele z nich mi sie podobalo.
Czy czerpiesz z jakiegos zrodla czy sama je robisz? |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met
Strona North and South by Gosia
 |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 11:56
|
|
|
mnie tez sie podobaja
P.S. jak patrze na avek Gosi to ciagle mi sie wydaje ze to Saruman Biały w prywatnej wersji |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 12:06
|
|
|
Ja Ci dam Sarumana! To przeciez moj ukochany pan Jarndyce w innym wcieleniu
Ciesze sie ze znowu go zobacze i poslucham jego glosu |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met
Strona North and South by Gosia
 |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 12:16
|
|
|
Ale Aine ma rację on tutaj wygląda naprawdę jak Saruman. Moim zdaniem to komplement |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
asiek

|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 19:36
|
|
|
Admete, Twój angel cudnej urody... jest. |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 20:11
|
|
|
bo to był komplement. Bardzo lubie sir Christophera |
|
|
|
 |
Nellie
Queen Susan

|
Wysłany: Czw 15 Lis, 2007 23:04
|
|
|
Hej< czy ktoś mógłby mi poradzić, bo ja taka niegramotna z komuterem czasem jestem...próbuję wstawić sobie avatar...i nic. Ani z naszej forumowej galerii, ani ode mnie z komputera za nic wskoczyć nie chce. Na innych forach bez problemu. A tu tak bez obrazka. Czegos nie przestawiłam, co trzeba było??? :?Dodam, że rozmiar itd.się zgadza... |
_________________ "Im bardziej będziesz rosła, tym bardziej będę dla ciebie większy..." Aslan |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Czw 15 Lis, 2007 23:09
|
|
|
| Hmm... jeśli robisz wszystko tak jak powinno być (czyli: Profil, Pokaż Galerię, wybór avka z galerii, Wyślij) to nie powinno być problemu. Jeśli jest to chyba do Admina trzeba... |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Nellie
Queen Susan

|
Wysłany: Pią 16 Lis, 2007 16:17
|
|
|
dzięki! Spróbuję! |
_________________ "Im bardziej będziesz rosła, tym bardziej będę dla ciebie większy..." Aslan |
|
|
|
 |
|
|