PLIKI COOKIES  | Szukaj  | Użytkownicy  | Grupy  | Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: praedzio
Nie 26 Lip, 2020 09:07
Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
Autor Wiadomość
Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Śro 08 Sie, 2007 22:48   

Agn napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Ale muzyka bardzo mi sie podoba - im dłużej słucham, tym bardziej ;) Po soundtracku z POA to chyba będzie mój ulubiony.
Niestety tytułów nie kojarzę zupełnie.... :rumieniec:

Ja kupiłam muzykę po części dlatego, by jej dokładnie wysłuchać, po części, ponieważ mam wszystkie soundtracki, no i to, czego dosłuchałam się w kinie całkiem mi się spodobało. Ale teraz, jak słucham, to mam jej pełny obraz i bardzo mi się on podoba.
Haaa, Kocie! Piąteczka!!! Czyżbyś też ost z POA stawiała na pierwszym miejscu? Jeden z moich ukochanych soundtracków w ogóle. Kocham słuchać. Esp. Buckbeak's Flight oraz A Window To The Past. Moje dwa ukoffane... :serduszkate:

Ja tez mam wszystkie. A piąteczke kupiłam jeszcze przed filmem....
No i of kors, że POA jest najlepsza! Ha!

Najsłabsza, tak w ogóle, to moim zdaniem jest czwórka... :roll:

Gunia 

Wysłany: Śro 08 Sie, 2007 23:14   

Właśnie się zakrztusiłam ze śmiechu...
http://hermiona-corka-czarnego-pana.mylog.pl
:rotfl:

Agn 
księgarniany wymiatacz

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 10:22   

Wiesz, Kocie, ja bym się kłóciła. IMHO 2 pierwsze soundtracki są takie sobie, potem ustawiam czwórkę, piątkę i trójeczkę mą umiłowaną :serduszkate:
W sumie może nawet najsłabiej oceniam dwójkę. Pierwszy był nowością, więc wiadomo, specjalny sentyment, chociaż mówiąc szczerze 2 pierwsze płytki należą u mnie do kategorii "kilka fajnych utworów, reszta ZIEW". Dopiero przy trójce się Williams tak jakby bardziej postarał.

Gunia, tfu!rczość blogaskowa? Hurra! Będzie co komentować! :twisted:

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 13:37   

Moje oczy, moje biedne oczy! Jam niewinne dziewczę, a Ty Guniu taki blog tu prezentujesz :excited: Jaki wystrój czarrrno rrróżowy, jaki rysunek, a tekst- po - wa - la - ją - cy ;-)

Agn 
księgarniany wymiatacz

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 19:40   

Admete, wzrok jak wzrok, cierpi, ale nie to jest najgorsze. Ja się martwię o moje zwoje mózgowe, bo się prostują jak opętane...

PS Skończyłam tekst na pojedynek. Jeee!!! :banan:

Gunia 

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 19:52   

Szczerze mówiąc nie czytałam jeszcze tego blogaska. Zaintrygował mnie adres, a potem wystrój wystarczył, żeby go zaklasyfikować. ;) Poczytałabym go może, ale jak się go otwiera, to jakaś muzyka bucha i zagłusza mi moją.

lady_kasiek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 20:03   

Oj Guniu nawet nie wiesz co poleciłaś uracz się tymi delicyjami. Cuuda niewida

Gunia 

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 20:12   

Jak tylko znajdę jakieś rozwiązanie problemu z tą muzyką.
Agn: jak będziesz miała chwilę, to może uraczysz nas komentarzem?
A co do soundtracka: czy tylko mi szesnastka zalatuje pieśnią kościelną?

Agn 
księgarniany wymiatacz

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 20:14   

Gunia napisał/a:
Szczerze mówiąc nie czytałam jeszcze tego blogaska. Zaintrygował mnie adres, a potem wystrój wystarczył, żeby go zaklasyfikować. ;) Poczytałabym go może, ale jak się go otwiera, to jakaś muzyka bucha i zagłusza mi moją.

Borze, przeczytałam "jakaś mucha bzyka i zagłusza mi moją" i nie wiedziałam o co chodzi... :rotfl:

Gunia 

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 20:17   

Agn, nie pij więcej... :przytul:
:rotfl:
Najlepsza jest dwunastka. Jest fantastyczna! (O soundtracku mówię.)
A tamtą muzykę można wyłączyć. Trzeba tylko wziąć głęboki wdech, zamknąć oczy i zjechać na sam dół strony, a tam są odpowiednie guziczki.
A gdzie to ma początek? To się zaczyna od tej swobodnej pozy na fotelu? Kto się zna na mylogach, ręka w górę...

Agn 
księgarniany wymiatacz

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 20:31   

Gunia, a ty koniecznie chcesz przeczytać od początku? Ja też, heheheh, szukam początku, może znajdę...
Z muzyki - 12 to cud, miód i orzeszki (a wszystko polane gęęęęstą czekoladą). Uwielbiam ten utwór. Mówiłam, że genialny!
I ja nie piję... znaczy piję, ale w tej chwili wodę...
Chociaż po południu wypiłam piwko, to może teraz działa? :roll: :lol:

Gunia 

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 20:38   

Kurczę... NIKT nie ma pojęcia jak działa ten przeklęty serwis...
MAM!!! JUPI!!! Na samej górze jest archiwum, takim maczkiem pisane.
EDIT: Agn, poznęcaj się nad tym blogiem, tak dawno nie czytałam żadnych mądrych ffów z Twoim komentarzem... :love_shower:
Ostatnio zmieniony przez Gunia Czw 09 Sie, 2007 20:47, w całości zmieniany 1 raz  

Agn 
księgarniany wymiatacz

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 20:47   

Mnie się podoba nazwisko nowego nauczyciela DADA - Johan Lust. :rotfl: Już czuję, co to się będzie działo. I zapewne nie będzie to powtórka z Lockharta. Tylko bardziej. :lol:

Gunia 

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007 20:48   

Agn napisał/a:
Mnie się podoba nazwisko nowego nauczyciela DADA - Johan Lust. :rotfl: Już czuję, co to się będzie działo. I zapewne nie będzie to powtórka z Lockharta. Tylko bardziej. :lol:

O oplułam sobie świeżopraną klawiaturę sokiem. Może nie będziemy rozpychać tego wątku, gdzieś mamy taki o ffach. Omawiane tego w wątku prawdziwej sagi to bezczeszczenie.

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Pon 13 Sie, 2007 23:38   

Ron Weasley Facts :rotfl:

Gunia 

Wysłany: Śro 15 Sie, 2007 22:21   

Właśnie tak sobie oglądam "HP i KF" i tak jakoś mi cały czas miękko na sercu... Kiedy się na to spojrzy z perspektywy siedmiu tomów i człowiek sobie myśli "Jacy oni wtedy byli młodzi i beztroscy", to łzy same w oczach stają... :party:

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Śro 15 Sie, 2007 23:18   

Ja też właśnie skończyłam ogladać. Dawno już jedynki ani dwójki nie oglądałam więc to fajne przeżycie było. Jacy oni mali! Ale Emma juz wtedy mocno brwiami grała... :confused3:

A wcześniej dzis byłam w IMAXie na HP5. Dalej baaardzo mi się podoba. To chyba będzie mój ulubiony film z serii do tej pory.

Gunia 

Wysłany: Śro 15 Sie, 2007 23:24   

Ja właśnie obejrzałam i poczułam jakiś ogromny sentyment do jedynki. Oni byli tacy malutcy i ja wtedy byłam jeszcze mniejsza... I w ogóle to jest chyba mój ulubiony Hogwart, taki jakim go pokochałam po raz pierwszy. Chyba rzucę swoją wsteczną kolejność i sobie jedynkę przeczytam. Kopę lat, od mojego ostatniego spotkania.
I chyba jestem rąbnięta. Ostatni raz to widziałam chyba z półtora roku temu, a nadal znam wszystkie teksty i ich intonację na pamięć. :mrgreen: Czasami musiałam się w ostatniej chwili ugryźć w język, żeby nie wyjść na wariatkę przy rodzinie.
Ja już nawet nie pamiętam, czego ja się w szkole od tego czasu nauczyłam, a tego nadal z mojej świadomości nie wyparło. :mrgreen:

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Śro 15 Sie, 2007 23:33   

Tak mi sie przypomniało, że trochę za wcześnie, bo juz w filmie # 5 pojawia się "Levicorpus"...

Jeannette 

Wysłany: Czw 16 Sie, 2007 12:18   

Gunia napisał/a:
Ja właśnie obejrzałam i poczułam jakiś ogromny sentyment do jedynki. Oni byli tacy malutcy i ja wtedy byłam jeszcze mniejsza... I w ogóle to jest chyba mój ulubiony Hogwart, taki jakim go pokochałam po raz pierwszy. Chyba rzucę swoją wsteczną kolejność i sobie jedynkę przeczytam. Kopę lat, od mojego ostatniego spotkania

Masz rację Gunia...dla mnie KF jako film ma jeszcze ten urok. Podobnie jak KT, którą oglądałam po raz pierwszy bez napisów w oryginale. Te 2 części darzę sympatią. Im dalej tym niestety gorzej.
A tak a'propos muzyki - dziwne, że score Hoopera cieszy się taką sympatią, bo został tak zmasakrowany przez krytyków, że aż żal. Dla mnie nadal niepowtarzalny urok ma Czara Doyle'a. Więźnia nie lubię, jest mętny. KF też jest fajny, szczególnie Harry Wondorous World...

Agn 
księgarniany wymiatacz

Wysłany: Czw 16 Sie, 2007 12:38   

A mnie pierwsze dwa filmy jakoś nie ruszyły. Columbus odzwierciedlił całą książkę, ale nie odważył się na zrobienie odpowiedniej atmosfery. Ot, odrobienie lekcji bez fantazji. Muzycznie też nic nadzwyczajnego. Trójka jest dla mnie boska. Paru rzeczy może i brakuje, ale klimat jest nieziemski. Podoba mi się "przybrudzona" kamera, to, że wykorzystano wreszcie piękno Szkocji, a nie tylko zamek stale i wciąż, do tego młodzi aktorzy jakoś tak lepiej zagrali i muzyka... *le sigh*
Czwórka obniżyła loty. Pocięli książkę (to oczywiste), ale potem tego zgrabnie nie połączyli w całość i film scenami jest świetny, ale jako całość nie trzyma się kupy. Muzyka - owszem, inna. Całkiem niezła. Kilka utworów świetnych (choćby Neville's waltz czy Quidditch World Cup <---- mlask!). Piosenki na zakończenie soundtracku osobno niezłe, ale przylepione do muzyki i nie pasują do reszty. A, zresztą. Powiedzmy, że jestem uprzedzona, bo tomu czwartego nie lubię, bo to jedna wielka bzdura.
Piątka - też pocięta, ale połączone wszystko w płynną całość. Muzycznie też jest bardzo dobrze. Zresztą Hooper przypomniał wizytówkę HP czyli Hedwig's theme, czego brakowało mi u Doyle'a. Wiem, to kompozycja Williamsa, ale mimo wszystko chyba wpleść można? Jak widać - można.
Ach, idę sobie włączyć lot na hipogryfie, bo ta scena zaparła mi dech w piersiach i wycisnęła łzy z wrażenia. :mrgreen:

PS A na forum Mirriel zrobiłam sobie takiego avka ;)

Gunia 

Wysłany: Czw 16 Sie, 2007 20:31   

Jeannette napisał/a:
szczególnie Harry Wondorous World...

Ostatnio się tym zasłuchiwałam. Kilka razy pod rząd... Dlaczego nie mamy rozmarzonej minki?
Ja wolę pierwsze dwie części. Trójka jest dla mnie potworna. Przez cały film nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać, że tak skaleczyli moją ulubioną książkę. Jedyne, co tam było udane, to dementorzy. Reszta to dla mnie czarna rozpacz i wyszłam z kina w bardzo złym nastroju. :? Zupełnie, jakby dementorzy wyszli z ekranu i gdybyśmy się przezornie nie zaopatrzyli w czekoladę, to marnie by z nami było. Jak dla mnie płacz i zgrzytanie zębów, ale de gustibus etc.

AineNiRigani
[Usunięty]

Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 18:45   

czy było?
http://pl.youtube.com/watch?v=k9O1zimYIBk

Jeannette 

Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 19:09   

Aine - :rotfl:

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 20:28   

Hehe .. wkleiłam to w wątku Becoming Jane wczoraj ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi