Emma 1996 (Gwyneth Paltrow ) |
Autor |
Wiadomość |
Gitka [Usunięty]
|
|
|
|
|
Caitriona
Byle do zimy
|
Wysłany: Pią 19 Maj, 2006 13:16
|
|
|
Bajka. Taka kolorowa, cukierkowa i słodka bajka.
Nie mogłam znieść widoku Evana McGregora - te włosy! Także Toni Collette jako Harriet zupełnie nie odpowiadała moim wyobrażeniom (choc samą aktorkę bardzo lubię i cenię).
Ale ta ekranizacja ma wielki plus: Jeremy Northam. I dlatego lubię do niej wracać |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
|
|
|
|
|
KIKA
córka marnotrawna
|
Wysłany: Pią 19 Maj, 2006 13:55
|
|
|
Caitriona napisał/a: |
Ale ta ekranizacja ma wielki plus: Jeremy Northam. I dlatego lubię do niej wracać |
to zupełnie tak jak ja..... 8) |
_________________ 2775021 |
|
|
|
|
Gunia
|
Wysłany: Pią 19 Maj, 2006 17:35
|
|
|
Ja tam lubię ten film... Pierwszy film na podstawie powieści J.A. jaki zdobyłam... Jak namierzyłam go w koszu w supermarkecie, to pobiegłam do domu po pieniądze z prędkością większą niż światło... Bardzo mi się podoba cała ta ekranizacja... Ja lubię bajki... I prawda jest taka, że wszystkie książki J.A. są w jakimś stopniu bajkami... Może nie takim dla malutkich dzieci, ale takimi dla dziewczynek w każdym wieku... Ja kocham bajki i ten film... |
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 19 Maj, 2006 18:06
|
|
|
Dla mnie długo była to jedyna wersja. Teraz coraz bardziej cenie sobie serial z Kate Backinsale.
Chociaz sporty a la JA bardzo mi sie podobaly |
|
|
|
|
Gunia
|
Wysłany: Pią 19 Maj, 2006 18:36
|
|
|
AineNiRigani napisał/a: | Dla mnie długo była to jedyna wersja. Teraz coraz bardziej cenie sobie serial z Kate Backinsale.
Chociaz sporty a la JA bardzo mi sie podobaly |
Heh... Jak widzę J.N., mam ochotę nauczyć się strzelać z łuku, choć już dawno rzuciłam tę dyscyplinę sportową... |
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 19 Maj, 2006 19:53
|
|
|
A ja zamierzam sie nauczyc ale tak na powaznie.
najpier musze sobie uzbierac na uk i szczaly |
|
|
|
|
Caitriona
Byle do zimy
|
Wysłany: Pią 19 Maj, 2006 20:03
|
|
|
Gunia napisał/a: | Ja tam lubię ten film... Ja lubię bajki... I prawda jest taka, że wszystkie książki J.A. są w jakimś stopniu bajkami... Może nie takim dla malutkich dzieci, ale takimi dla dziewczynek w każdym wieku... Ja kocham bajki i ten film... |
Guniu, ja takze lubię tą Emmę (podałam już jego największy plus ) i lubię bajkowe filmy. Co nie zmienia faktu, że ma ona pewne minusy i ze wolę tą bardziej realną wersję. |
I think I'll be fine
|
|
|
|
|
Gunia
|
Wysłany: Pią 19 Maj, 2006 20:12
|
|
|
AineNiRigani napisał/a: | A ja zamierzam sie nauczyc ale tak na powaznie.
najpier musze sobie uzbierac na uk i szczaly | Ja też jestem poważna, Aine. A ty pamiętaj tylko, żeby twoje szable nie zrobiły się zazdrosne. |
|
|
|
|
Narya
|
Wysłany: Pią 19 Maj, 2006 23:14
|
|
|
Ja wciąż bardzo lubię tę wersję - muszę nawet przyznać, że bardziej niż tą drugą. Dla mnie Emma na zawsze będzie mieć twarz Gwyneth - pewnie dlatego, ze film widziałam przed przeczytaniem książki Ale do filmu z przyjemnością wracam |
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Maj, 2006 11:42
|
|
|
Niestety szable juz sie zbyly :cry: |
|
|
|
|
Gunia
|
Wysłany: Nie 21 Maj, 2006 15:12
|
|
|
AineNiRigani napisał/a: | Niestety szable juz sie zbyly :cry: | CZEMU??!! |
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Maj, 2006 22:01
|
|
|
zycie zmusiło... |
|
|
|
|
Gunia
|
Wysłany: Śro 24 Maj, 2006 13:15
|
|
|
Ach... Finanse? :sad: Straszne... Współczuję... |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie. |
|
|
|
|
ewelinka
|
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 13:33
|
|
|
Narya napisał/a: | Ja wciąż bardzo lubię tę wersję - muszę nawet przyznać, że bardziej niż tą drugą. Dla mnie Emma na zawsze będzie mieć twarz Gwyneth - pewnie dlatego, ze film widziałam przed przeczytaniem książki Ale do filmu z przyjemnością wracam |
Ja również lubię tę wersję może dlatego,że został wprowadzony komizm no i te miny Gwyneth poprostu rewelacja |
|
|
|
|
Caitriona
Byle do zimy
|
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 14:30
|
|
|
Baaardzo lubię ten fragemnt "Emmy". |
I think I'll be fine
|
|
|
|
|
ewelinka
|
Wysłany: Sob 03 Cze, 2006 16:26
|
|
|
Ich pierwszy taniec i to w trakcie kiedy zdobył takie uznanie w oczach Emmy coś niesamowitego
A tak na marginesie Catriono piekny cytać ( Darcego) lubię ten fragment |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Pią 09 Cze, 2006 14:08
|
|
|
Piękny taniec i oni go bardzo wdzięcznie tańczą, momentami aż za wdzięcznie. Mr. Knightley pląsa cokolwiek przesadnie baletowo jak na człowieka, który nie chadza na bale...
Ta melodia mnie zawsze rozmarza, przez skojarzenia. |
|
|
|
|
kikita
Zawsze wierna sobie
|
Wysłany: Czw 27 Lip, 2006 01:42
|
|
|
Stronka do Emmy.Wybaczcie ,że się nie rozpisuje ale juz póżno a linków do podziału sporo
http://com5.runboard.com/belisadirivombrosa.femma
Dzis rano stronka działała i znowu zadziała za jakis czas bo konserwuja serwer,tak mi przetłumaczył kolega te wiadomosc,która sie pokazała.
Juz działa !!!!!!1 |
|
|
|
|
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 01 Sie, 2006 20:34
|
|
|
Pozyczyłam na chwilę film i średnio mi się podobał porownywałam go non stop z druga wersją i w sumie nie mam się co czepiać ale pani Beats jest lepsza w tamtej ta wersja nie jest zła pan Knightley jest ładniejszej urody np |
|
|
|
|
Gitka
|
|
|
|
|
oldzia_ino
|
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007 12:17
|
|
|
Uwielbiam ten film. Jest taki podnoszący na duchu, zabawny oraz, co najważniejsze, romantyczny. Widziałam go już chyba z milion razy (przebliżeniu )!
Książki niestety nie miałam jeszcze okazji przeczytać. |
|
|
|
|
Jeannette
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2007 08:15
|
|
|
Też mi się podobał. Jest, jak już któraś dama napisała, strasznie słodki. Ale każda z nas lubi bajki. Gwyneth jednak nie wyobraża mojej Emmy. Ja sobie "namalowałam" raczej szatynkę o orzechowych oczach, a nie takiego anioła. Również zachowaniem jest raczej uroczą i nieszkodliwą panienką, a nie upartą i dumną Emmą z powieści, która ma za nic czyjeś opinie. Swoją drogą przypomina mi nieco Darcy'ego z tym podziałem na sfery i zasoby majątkowe. Ale Northam jako Knightley był przeuroczy, bardzej niż pierwowzór. Tekst: Try to not kill my dogs + spojrzenie położył mnie na łopatki całkowicie. I ta scena oświadczyn..... |
|
|
|
|
Nimloth [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 07 Sie, 2007 19:42
|
|
|
Obejrzyj wersję z Kate Beckinsale, ta Emma Ci powinna pasować - bo ma ciemne włosy i orzechowe oczy . Poza tym to świetna ekranizacja, bardzo wierna, ze świetną obsadą. Wersję z Gwyneth też lubię, przez sentyment chyba, bo widziałam ją jako pierwszą i przed przeczytaniem książki, ale to taka kolorowa bajka. Emma z Kate Beckinsale - to 100% Jane Austen . |
|
|
|
|
Jeannette
|
Wysłany: Wto 07 Sie, 2007 20:39
|
|
|
Nimloth napisał/a: | Obejrzyj wersję z Kate Beckinsale, ta Emma Ci powinna pasować - bo ma ciemne włosy i orzechowe oczy . Poza tym to świetna ekranizacja, bardzo wierna, ze świetną obsadą. Wersję z Gwyneth też lubię, przez sentyment chyba, bo widziałam ją jako pierwszą i przed przeczytaniem książki, ale to taka kolorowa bajka. Emma z Kate Beckinsale - to 100% Jane Austen . |
Mam, przymierzam się, ale brak mi jakichkolwiek napisów (nawet angielskich). Oglądałam kawałeczek i spodobała mi się. Muszę spróbować jakoś oswoić jeża i wypróbować znajomość języka. |
|
|
|
|
|