Duma i uprzedzenie (1995) |
Autor |
Wiadomość |
Loana
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2021 07:55
|
|
|
Serio aktorka grająca Lydię tyle miała lat??? To przyznam, że nie zauważyłam tego. Dobrze zagrała tą 17-etnią pannicę, nie pomyślałam ani razu, że jest dużo starsza
O ciąży Jane też się dowiedziałam wiele lat po seansie, do dzisiaj jej za bardzo nie widzę, nawet jak się przyglądam. I tak - 5 miesiąc potrafi być prawie niewidoczny przy dobrym stroju, to nie jest zaawansowana ciąża. Ja wyglądam na 5 miesiąc, a jestem po prostu gruba
Wczoraj pisałam, jaka ta aktorka grająca córkę Lady Catherine jest brzydka, a dzisiaj na fejsie podrzucili ludzie zdjęcia aktorów z P&P 1995 przerobione na rysunkowe postacie i zonk, córka Lady de Bourgh jest dla mnie najładniejsza
https://www.facebook.com/...906797129869886
Za to Jane im nie wyszła, przesadzili
https://www.facebook.com/...906797129869886
AnimowaneWesjePP.jpg Animowana wersja córki Lady Catherine na dole z prawej :) |
|
Plik ściągnięto 14 raz(y) 44,47 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez Loana Czw 10 Cze, 2021 15:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Agn
księgarniany wymiatacz
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2021 08:23
|
|
|
Nie wiem, jak inni, ale ja nie moge obejrzec tego co jest pod linkiem. Wyskakuje informacja, ze jest zepsuty. |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
|
Ira
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2021 08:32
|
|
|
Agn napisał/a: | Nie wiem, jak inni, ale ja nie moge obejrzec tego co jest pod linkiem. Wyskakuje informacja, ze jest zepsuty. |
U mnie też.
A tak na marginesie to Lydia na początku powieści ma nawet 15 lat. |
|
|
|
|
Loana
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2021 09:34
|
|
|
Agn napisał/a: | Nie wiem, jak inni, ale ja nie moge obejrzec tego co jest pod linkiem. Wyskakuje informacja, ze jest zepsuty. |
Hmm, raczej zamknięty, mi się otworzyło. A gdzie mogę wrzucić te zdjęcia, żeby były widoczne? |
|
|
|
|
Agn
księgarniany wymiatacz
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2021 11:03
|
|
|
Tutaj? |
|
|
|
|
Loana
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2021 11:58
|
|
|
Ale w jaki sposób? Nie umiem wrzucać fotek na forum, dlatego zawsze daję linki np na fejsa. |
|
|
|
|
Agn
księgarniany wymiatacz
|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2021 15:12
|
|
|
Jak klikasz "odpowiedz" mozesz dodac zalaczniki.
Ewentualnie zamiesc fotki na imagebam.com |
|
|
|
|
Tamara
nikt nie jest doskonały...
|
Wysłany: Czw 23 Wrz, 2021 21:58
|
|
|
Ostatnio szukałam na Spotify soundtracku z DiU , nie znalazłam, ale jakaś dobra dusza zrobiła playlistę , a na tej playliście usłyszałam utwór, przy którym pan Collins hopsając ruszał w tany bodaj u cioci Philips - i faktycznie się do tego hopsa - wykonanie amatorskie, że wszech miar godne pana Collinsa, ale tancerze się świetnie bawią https://www.youtube.com/watch?v=Wpyl54cXFPk
I właśnie jak usłyszałam pierwsze nuty , przypomniał mi się od razu hopsający z godną miną pan Collins |
_________________ "Mogę nie żyć wcale - ale żyć źle nie zmusi mnie żadna konieczność " - Bujwidowa |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Czw 23 Wrz, 2021 22:26
|
|
|
O matulu.... Zapamiętać kolejność tego hopsania to nie na słabą głowę pana Collinsa. Nic dziwnego, że kierunki mu się pomyliły |
|
|
|
|
praedzio
|
Wysłany: Pią 24 Wrz, 2021 04:39
|
|
|
Do ogarnięcia to jest, tylko trzeba pamiętać, żeby wrócić do swoich linii: męskiej i żeńskiej. Muszę spytać Eli, czy na swoich zajęciach z kotredansów wypróbowała ten taniec. |
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Pią 24 Wrz, 2021 09:18
|
|
|
Nie rozumiem wobec pokazu, czemu pan Darcy pogardzał sztuką tańca. Toz to musiał być istny uniwersytet dla panien i kawalerów, żeby móc się godnie zaprezentować w towarzystwie |
|
|
|
|
Loana
|
Wysłany: Pią 24 Wrz, 2021 11:46
|
|
|
O, ciekawy kontredans Raczej nie dla początkujących. Dwa tygodnie tańczyłam kilka na zlocie, ale my to te wersje proste mieliśmy. Ale tańczyliśmy tzw. "Świnki", czyli taniec pokazany w DiU 1995 Mój ulubiony |
|
|
|
|
praedzio
|
Wysłany: Pią 24 Wrz, 2021 12:19
|
|
|
Świnki są ulubione chyba wszędzie. Pomyślę nad powrotem do kontredansów, skoro szkockich ceili już nie ma. |
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
|
Tamara
|
Wysłany: Pią 24 Wrz, 2021 13:34
|
|
|
Trzykrotka napisał/a: | Nie rozumiem wobec pokazu, czemu pan Darcy pogardzał sztuką tańca. |
ponieważ to była sztuka hopsania, poniżej godności myślącego człowieka |
_________________ "Mogę nie żyć wcale - ale żyć źle nie zmusi mnie żadna konieczność " - Bujwidowa |
|
|
|
|
Tamara
|
Wysłany: Pią 24 Wrz, 2021 13:35
|
|
|
Trzykrotka napisał/a: | Zapamiętać kolejność tego hopsania to nie na słabą głowę pana Collinsa. Nic dziwnego, że kierunki mu się pomyliły |
Ja myślę , że nie kierunki mu sie pomyliły, tylko chciał hopsać wyłącznie przy kuzynce Elżbiecie , bo w jej stronę się zawsze wtedy mylił |
|
|
|
|
Aragonte
|
Wysłany: Pią 25 Lis, 2022 15:31
|
|
|
Ktoś to wrzucał? Chyba nie
Porównanie aktorów z DiU z czasów ekranizacji i teraz, czyli z 2022 roku. Są tam jakieś błędy, ale i tak warto rzucić okiem:
https://www.youtube.com/watch?v=bbgOTDNqAoA |
_________________ ... |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2023 14:56
|
|
|
Właśnie pan Collins nawiedził familię Bennetów - robię powtórkę serialu Wcześniej była chora Jane w Netherfield i rozmowy Lizzy z Darcy'm. Jaka ona jest tam cudownie zadziorna. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
annmichelle
|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2023 15:12
|
|
|
Admete napisał/a: | Właśnie pan Collins nawiedził familię Bennetów - robię powtórkę serialu |
Zawsze zwracam uwagę na Mary jak reaguje na to co robi, mówi Collins.
Milczące mistrzostwo drugiego planu! |
_________________ |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2023 15:40
|
|
|
O tak, jak się spodziewała, że pan Collins poprosi ją o pierwszy taniec na balu |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Tamara
|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2023 15:49
|
|
|
Mary jest wspaniała zresztą tam nie ma źle zagranych ról, wszystkie są mistrzowskie |
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Pią 21 Lip, 2023 17:28
|
|
|
O, ja też bardzo lubię wspaniale wygrane reakcje Mary |
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Sob 22 Lip, 2023 20:48
|
|
|
Jestem już po pierwszych oświadczynach Darcy'ego. Za każdym razem mam ochotę mu powiedzieć, że nic z tego I denerwuję się, że znów mówi nie to, co trzeba |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Nie 23 Lip, 2023 18:38
|
|
|
Znów zestawienie różnych ekranizacji - tym razem taniec, choć w pierwszej scenie nie ma tańca, a jest strzelanie z łuku jak w Emmie z Gwyneth.
https://www.youtube.com/watch?v=5qk6gUN2p9U |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Nie 23 Lip, 2023 19:29
|
|
|
Pierwsza para strzela z łuku (pani praktycznie bez celowania,ale co tam ), druga, choć on zaprasza ją do tańca, to tylko rozmawiają gdy inni tańczą. Zestawienie jest urocze. Chętnie obejrzałam te biało - czarne ekranizację, bo znam z nich tylko tę amerykańską w strojach a La Przeminęło z wiatrem.
Gdybyś miała więcej, to wrzucaj, Admete |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Nie 23 Lip, 2023 20:58
|
|
|
Jeśli YT jeszcze mi coś podrzuci, to podlinkuję. |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
|