|
Disney oraz Krewni i Znajomi Królika ;-) |
| Autor |
Wiadomość |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:08 Disney oraz Krewni i Znajomi Królika ;-)
|
|
|
Treść jak powyżej
Doszłam do wniosku, że z uwagi na ujawnione w wątku ogólnofilmowym zainteresowania niektórych Dam przydałby się wątek na wynurzenia i ew. linki do muzycznych klipów z filmików animowanych. Dokumentuję niniejszym swoje zdziecinnienie |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
| Ostatnio zmieniony przez Aragonte Pon 10 Gru, 2007 22:08, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:11
|
|
|
To może na początek pytanie wprowadzające- Jakie są wasze ulubione filmy i seriale Disneya |
|
|
|
 |
Aragonte

|
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:18
|
|
|
| nicol81 napisał/a: | To może na początek pytanie wprowadzające- Jakie są wasze ulubione filmy i seriale Disneya |
Idę robić listę |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:19
|
|
|
Ciągnę z dyskusji o filmach:
Elementem denerwującym wielu widzów z Mulan 2 jest:
Twierdzenie księżniczek, że chcą być zwykłymi dziewczynami. Nawet jeśli ktoś nie wie, jak wyglądało życie zwykłych dziewczyn w Chinach, wystarczy, że oglądał Mulan 1. Ponadto, wielu widzom nie spodobało się, że Mulan gwałtownie odrzuca chińskie- i ogólnie wschodnie-wartości. |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:32
|
|
|
Tak to na to nie patrzyłam.
Przeogladalam Mulan 1 i się zastanawiam czy po Herkulesa nie sięgnąć |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:35
|
|
|
Ja włączyłam sobie (to co prawda nie Disneya, tylko Warner Bros, ale specjalnie zaznaczyłam w tytule, że nie tylko o Disneya chodzi) "Magiczny miecz - legendę Camelotu"
Nicol, może i coś w tym jest, ale musiałabym obejrzeć Dwójkę "Mulan" specjalnie pod tym kątem... na razie mnie to nie drażniło, bo nie oczekuję od kreskówek realizmu
Yyy... i chyba powinnam coś z avkiem zrobić, bo w zestawieniu z tym, co piszę, przedstawia się co najmniej dziwnie |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:38
|
|
|
Ja:
Ulubiony film- "Piękna i bestia"
Ulubiony serial- "Super Baloo"
Ulubiona bohaterka- Bella i Królewna Śnieżka
Ulubiony bohater- Prosiaczek
Ulubione piosenki- "Something there", "Tale as old as time", "Modlitwa Esmeraldy", "Someday my prince will come", "Once upon dream", "Part of your world", "Reflections", "Go the distance"- tak na razie... |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:41
|
|
|
| Aragonte napisał/a: | | "Magiczny miecz - legendę Camelotu" |
O ... tego nie znam
Ja mam na razie kilka avków z Mulan:
 |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
| Ostatnio zmieniony przez Harry_the_Cat Nie 09 Gru, 2007 23:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:46
|
|
|
Jak nie tylko Disney, to dopiszę też "Anastazję". I do bohaterów Scrooga McKwacza. I piosenkę Megary- ale wolę wersję oryginalną.
Brak realizmu bym przeżyła, ale tu się kłóci z częścią pierwszą. Gdzie pokazują życie zwykłej, chińskiej dziewczyny. |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:46
|
|
|
Z ulubionymi Disneyami itp. to tez muszę pomyśleć. Ale na chwilę obecną to Mulan chyba właśnie. Hitoria dla mnie świeża zupełnie (w przeciwienstwei do Kopciuszka, Pięknej i Bestii) i bardzo mi się podobają te takie "wschodnie" motywy - chociaz z tego, co czytałam, to dokładnie tam wszystko przemieszali - połączyli różne okresy historyczne, wymieszali geograficznie i wogle... Ale tak, jak mówi Aragonte - od filmu animowanego nie oczekuję akuratności faktograficznej |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:56
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | "Magiczny miecz - legendę Camelotu" |
O ... tego nie znam
Ja mam na razie kilka avków z Mulan:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek |
Zastanawiam się, czy któregoś avka nie pożyczyć, hmmm...
Harry, ale pamiętaj, że pisząc Ci o "mulanopodobnym filmiku" miałam na myśli pewne wątki, głownie bohaterkę, bo sceneria jest zupełnie inna, to już nie Wschód, a Zachód |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:58
|
|
|
No wiem... Bo wiesz, jakby Ci tego nie powiedzieć... Nazwa "Camelot" brzmi dosyc znajomo
Pożyczaj do woli |
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:58
|
|
|
Wiecie dziewczynki...wciąż jeszcze potraficie mnie zaskoczyć. Ale za to Was właśnie kocham |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:59
|
|
|
Anastazja była wspomniana (tez nigdy nie widziałam ): http://pl.youtube.com/watch?v=KmSKU7vM6wg |
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 22:01
|
|
|
Widziałam wszystkie dawniejsze produkcje Disney'a, miałam alibi bo ciągałam do kina syna. W Anastazji była świetna scena rozsypujacego się Rasputina |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 22:02
|
|
|
| Alison napisał/a: | Wiecie dziewczynki...wciąż jeszcze potraficie mnie zaskoczyć. Ale za to Was właśnie kocham |
Zdziecinnieniem?
Ja w sumie też bardziej te starsze kojarzę... |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 22:04
|
|
|
| Aragonte napisał/a: | | Alison napisał/a: | Wiecie dziewczynki...wciąż jeszcze potraficie mnie zaskoczyć. Ale za to Was właśnie kocham |
Zdziecinnieniem?
|
Nie, to mnie nigdy nie zaskakuje. Ale natężeniem fascynacji |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 22:04
|
|
|
To juz się chyba pojawiło w wątku filmowym, ale ja w ogóle to wolę te tradycyjne animacje niz Toy Story, czy coś...
A, i widziałam, że wydali edycję specjalną Robin Hooda.... |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 22:07
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | To juz się chyba pojawiło w wątku filmowym, ale ja w ogóle to wolę te tradycyjne animacje niz Toy Story, czy coś...
A, i widziałam, że wydali edycję specjalną Robin Hooda.... |
Eee, a jaka to wersja? Ale w sumie Robina to istnieje dla mnie tylko jedna słuszna wersja i tę już mam |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 22:10
|
|
|
No to zdecydowanie nie ta wersja, o której mówię
Kojarzę, ale nie oglądałam, trzeba będzie nadrobić |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 22:13
|
|
|
Ten miecz w kamieniu to z 1963! |
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 22:22
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | Ten miecz w kamieniu to z 1963! |
No co, no co? To bardzo dobry rok, myślałyście, że wtedy się jeszcze w ogóle filmów nie kręciło? |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 22:24
|
|
|
Chodzi mi, Ali, jedynie o to, że wcześniej o tym filmie nie słyszałam....
Zawsze lubiłam tę piosenkę: work song
|
|
|
|
 |
|
|