PLIKI COOKIES  | Szukaj  | Użytkownicy  | Grupy  | Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Aragonte
Śro 06 Cze, 2018 21:00
Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
Autor Wiadomość
Aragonte 

Wysłany: Pon 08 Sie, 2016 22:05   

Trzykrotka napisał/a:
Dla skrócenia oczekiwania kolejne ruchome obrazki z sesji do Cosmo. Bohaterką jest IU (Lee Ji Eun, jak się dowiadujemy, mamy w Moon Lovers Lee couple :lol: ) ale Piękne Oczy i tak powalają
http://mowilka.tumblr.com/

Mhrrrrrrrrrrrrrrrr :serduszkate: Jaki piękny profil...

BeeMeR 

Wysłany: Pon 08 Sie, 2016 23:20   

Oglądam Signal 2 - dobrze, że sobie zostawiłam końcówkę 1 na dziś i obejrzałam na świeżo a nie zasypiająco, bo to był piękny angst - gonitwa za sprawczynią :szacuneczek:
Muzyka byłą ładna na koniec odcinka.
A teraz coponiekórzy dostali przeniesienia do "zimnych spraw" -

Aragonte 

Wysłany: Pon 08 Sie, 2016 23:48   

Prawda, że piękny angst? Morderczyni nieźle ich wodziła za nos. MNie się szalenie podobały te sceny z przeszłości - z dziecięcym bohaterem i dziewczynką. Wystarczyłoby, żeby zaoferował jej swój parasol, ech :(
Muzyka w Signal ogółem mi się bardzo podobała.

Aż mam ochotę sobie kawałek obejrzeć :wink:

BeeMeR 

Wysłany: Pon 08 Sie, 2016 23:59   

Aragonte napisał/a:
Wystarczyłoby, żeby zaoferował jej swój parasol, ech :(
No tak, ale młody i nieśmiały był - będzie żałować do końca życia, jak każdego dnia w ciągu ostatnich 15 lat. Skończyłam odcinek 2 :shock:

Aragonte 

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 00:00   

Co to za mina? :wink:
A Młody był nie tylko nieśmiały, ale też po przejściach - będzie o tym wątek.
Aż się przebrałam, a co :wink: Shin wybaczy :wink:

Agn 
księgarniany wymiatacz

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 06:02   

Wtryniam się. Przykro mi, musicie to znieść...

:serce: :serce: :serce:

(To z maską to pewnie będzie prześliczna scena... :serce2: )

BeeMeR 

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 07:49   

Agn napisał/a:
Wtryniam się. Przykro mi, musicie to znieść...
Och, jak mi przykro :serduszkate:

OML

Producent - matko kochana co za nudziarz bezjajeczny :czekam2:
Odwołuję wszystko, co napisałam o nim, tj. że to mniej charakterna wersja Anthony'ego Kima - ani trochę nie przypomina Kima - jest nudny, nudny, i nudny. *ziew* :spi:
Ta żona to chyba specjalnie sprawiła sobie "przyjaciela", żeby wydusić jakąś reakcję od męża - no cóż, ni udało się. Poślubiła widać cyborga, bez duszy i serca. Niby żonę kocha, ale nawet nie chce tego okazać - bo to nie jest to, że nie umie. On nie chce i na złość jej nawet nie odpowie na jej pytania - jasne, lepiej się użalać nad sobą. :bejsbol:

Lisiczka zaś zarzuca sieci na Siwona - zafundowała mu poprzednio najnudniejszą randkę świata - przyszła, odsunęła się jak się przysiadł bliżej na kanapie, ledwie coś powiedziała i już sobie poszła - ja wiem, że chciała podkręcić jego zainteresowanie i żeby zechciał bardziej gonić króliczka, ale wyszło jak wyszło. Tym razem zwabia go do salonu sukien/garniturów ślubnych, że niby zaprojektowała jakiemuś swojemu sunbae garnitur i chciałaby żeby Siwon przymierzył - a sama wskoczyła w suknię dla wyimaginowanej panny młodej - sesja ładna, nie powiem:

Zaś omc rodzinka wybrała się do zoo, Aktor nawet dostał od córki lizaka:

Tak się ogląda tv z tatą i z zastępczą mamą:

A nad dzieckiem gromadzą się czarne chmury: menedżer namówił Aktora, by oddał małą do sierocińca, na zasadzie "potem ją adoptujesz, kiedyś, jak już osiągniesz większy sukces, ożenisz się itp" :bejsbol:

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 07:50   

Świetnie, że oglądasz Signal. Z powtórkami jestem w piątym odcinku.

Trzykrotka 

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 08:57   

Skończyłam wczoraj Squad 38 z nutą niedosytu.

Dwa pierwsze skoki pokazane były w tempie i atrakcyjnie, choć nigdy ta drama nie była przygodówką, ani serialem akcji. Ale przygotowania do ostatniego skoku tak rozwlekli w czasie, tak zaciemnili kolejnymi zawirowaniami, kombinacjami, zmianami stron i kto wie, czym jeszcze, ze straciłam zainteresowanie. Końcowy suspens w ogóle do mnie nie dotarł...

Po plakacie z Jun Ki - plakat IU

http://www.dramabeans.com...-on-lee-jun-ki/

Nie mogę się teraz rozgadywać - praca wzywa, ale jak wam powiem, że obudziłam się o 4,20, wyjęłam smartfon, żeby sparwdzic godzinę, weszłam próbnie na tumblra, a Jun Ki wypłynął do mnie z ekranu, patrząc tym chmurnym, uważnym wzrokiem. To ci było przebudzenie, bo o śnie już nie było mowy :serduszkate:
Na db piękny komentarz do hasła z plakatu :serduszkate:
http://www.dramabeans.com...n-ki-is-smokin/

BeeMeR 

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 10:23   

Trzykrotka napisał/a:
To ci było przebudzenie, bo o śnie już nie było mowy :serduszkate:
Piękne przebudzenie - i piękny Junki :serduszkate: :serce2:

Trzykrotka 

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 10:32   

BeeMeR napisał/a:

Zaś omc rodzinka wybrała się do zoo, Aktor nawet dostał od córki lizaka:

Lizak był oblizany, o ile pamiętam :rotfl:
Jak mnie się podobają wszystkie zdjęcia Siwona z dziewczynką! On absolutnie nie wygląda ojcowsko. Ale razem są nie do opisania ładni, nawet kiedy mała się na niego krzywi.
A Siwon z króliczymi uszkami jest? :serduszkate:

BeeMeR 

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 10:38   

Trzykrotka napisał/a:
Jak mnie się podobają wszystkie zdjęcia Siwona z dziewczynką! On absolutnie nie wygląda ojcowsko. Ale razem są nie do opisania ładni, nawet kiedy mała się na niego krzywi.
:serduszkate:
Siwon z króliczymi uszkami był (a wcześniej z pryszczami :rotfl: ) - aż się krzywiłam na kamerzystę że sfilmował zbliżenie zamiast całości uszek :wink:

BeeMeR 

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 16:31   

OML 10

Aktor prawie pocałował lalunię, ale mu się zwidziała ajumma i poprzedni pocałunek i w ostatniej chwili się wycofał. Ciekawe czemu ;)
A niunia tak czekała :P
Teraz też czeka biedactwo na lotnisku na wyjazd do Japonii który się nie odbędzie :P
Już nawet dziennikarzyna odkrył, że to panna lata za Aktorem, a nie on odwrót :P
No prawie mi jej żal, bo sympatie dla Siwona rozumiem :serduszkate:

Agn 
księgarniany wymiatacz

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 22:32   

BeeMeR napisał/a:
Och, jak mi przykro

Wiedziałam :twisted:
Teasera nie ma, pojawiły się za to dwa filmiki postaci - Haesu i Wang So (nawet nic nie mówią). Mam nadzieję, że nie to mieli na myśli pisząc "teasery"!
A w ogóle to zobaczyłam, jak Junkiego charakteryzują na łysego i... ech... będę beczała na NSG jak bóbr... :cry2:
Ale za to! RE6 już ma trailer!!! :excited: Skupcie się na 1:34!
https://www.youtube.com/watch?v=r9wVtY10j4g
Nawet ciut widać jak kopie - och, będzie się tłukł z Millą, wiedziałam. A to oznacza, że go zastrzeli. Co oznacza:
a) długo sobie Junkiego nie pooglądam
b) ale za to będę mogła szybko wyjść z kina i nie męczyć się więcej...
BeeMeR napisał/a:
A nad dzieckiem gromadzą się czarne chmury: menedżer namówił Aktora, by oddał małą do sierocińca, na zasadzie "potem ją adoptujesz, kiedyś, jak już osiągniesz większy sukces, ożenisz się itp"

Widzę, że ten menedżer to jest równo do odstrzału...
Trzykrotka napisał/a:
Nie mogę się teraz rozgadywać - praca wzywa, ale jak wam powiem, że obudziłam się o 4,20, wyjęłam smartfon, żeby sparwdzic godzinę, weszłam próbnie na tumblra, a Jun Ki wypłynął do mnie z ekranu, patrząc tym chmurnym, uważnym wzrokiem. To ci było przebudzenie, bo o śnie już nie było mowy

Takie pobudki to ja mogę bez końca... nawet o tak nieludzkich godzinach jak 4:20... :serduszkate:

BeeMeR 

Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 23:09   

Agn napisał/a:
RE6 już ma trailer!!! :excited: Skupcie się na 1:34!
Najpierw myślałam, że w mojej wersji nie ma Junkiego tylko sama Mila, ale jednakowoż się pokazał pod koniec :twisted:
Oj, jaki to będzie psychologiczny dramat obyczajowy z romansem w tle ;)

Agn napisał/a:
Widzę, że ten menedżer to jest równo do odstrzału...
Trzykrotka napisał/a:
Owszem - nawet ajummę porwał, by zastraszyć i wymusić na niej taki jeden podpis. :nudelkula1_zolta:

odc 11 aktor podejmuje pierwsze osobiste interakcje z córką - nazywa ją po imieniu acz o sobie mówi oppa - dojdziemy i do taty, jak mniemam. Spędza też pierwszy dzień z dzieckiem - próbuje zrobić papierowe zwierzątka, sprząta rozlane mleko itp. dziecko jest tak statycznie i nieruchawe, że trudno mi uwierzyć w rozkładanie chrupek wszędzie - gdyby nie to, że mała stoi tam, gdzie ją postawią i się nie rusza to nie byłoby w tym nic dziwnego ;)
No i na koniec słodko zasnęli razem :serduszkate:

No i mamy też popijawę u Aktora :lol: i sprawa się rypła kto z nim mieszka (bo dziennikarz odkrył i producent), ale jeszcze nie dlaczego ;)
A jak ładnie Siwon tańczy :serduszkate: wygina śmiało ciało, gnie się elastycznie jak z gumy :serduszkate: cofałam ze trzy razy :serduszkate:

Agn 
księgarniany wymiatacz

Wysłany: Śro 10 Sie, 2016 05:56   

BeeMeR napisał/a:
Oj, jaki to będzie psychologiczny dramat obyczajowy z romansem w tle

Złe rozumowanie. To będzie zaangażowane kino moralnego niepokoju, powiadam ci. :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
Owszem - nawet ajummę porwał, by zastraszyć i wymusić na niej taki jeden podpis.

Skądś znam te metody. Matka Gu Jun Pyo to jakaś rodzina? :evil:
BeeMeR napisał/a:
A jak ładnie Siwon tańczy wygina śmiało ciało, gnie się elastycznie jak z gumy cofałam ze trzy razy

No zupełnie nie rozumiem, dlaczego 3 razy. Ja bym przewinęła pewnie więcej, bo Siwon tańcujący (tudzież IDĄCY) to widok z pewnością godny zapamiętania. :)

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Śro 10 Sie, 2016 08:10   

Na temat nowej dramy scenarzystki Koszmita - Legend of blue sea:

http://www.dramabeans.com...f-the-blue-sea/

BeeMeR 

Wysłany: Śro 10 Sie, 2016 08:15   

Agn napisał/a:
No zupełnie nie rozumiem, dlaczego 3 razy. Ja bym przewinęła pewnie więcej, bo Siwon tańcujący (tudzież IDĄCY) to widok z pewnością godny zapamiętania. :)
Oj tak, pamiętam Siwona, który IDZIE :serce2:
W OML Siwon sporo tańczy, bo jako aktor przygotowuje się do musicalu - nawet oglądał West Side Story :mrgreen:

W OML 12
Siwon poszedł do sauny, incognito :lol:

Była piękna scena, gdy usłyszeli plotkujące złośliwie o ajummie - więc aktor zasłonił jej uszy - ładne ma ręce - ramiona :serce: - i oczy :serce:

Ładnie mu też w skórze - ale najpiękniej wyglądał na konferencji prasowej :serce2: :serce2: :serce2:

edit:
Siwon zły, "jaskiniowiec" co to daje w ryj natrętnemu reporterowi (zakradającemu się w przebraniu sprzątacza i wyrywającemu ajummie telefon) i pierwszy raz ratuje ajummę publicznie spod fleszy (a nie producent, jak ostatnio) też mi się podoba :excited:
Zresztą kiedy on mi się nie podoba :cool:

BeeMeR 

Wysłany: Śro 10 Sie, 2016 10:03   

OLM 13
I z filmową córeczką mu ładnie :serce:
Albo może dziewczynce z tatusiem ;)

Skazane jesteście na moje zachwyty póki nie skończę - w tym tempie to już niedługo ;)
Acz kto wie, czy nie zrobię sobie jeszcze festiwalu niewidzianych dram Siwona :sprytny:
Och, jakże mi przykro że będziecie to czytać (albo omijać wzrokiem :P )

Aragonte 

Wysłany: Śro 10 Sie, 2016 12:00   

A Signal na razie odłożyłaś? Do czasu dokończenia OML?

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Śro 10 Sie, 2016 12:04   

Nic na razie nie oglądam. Nie mam nastroju jakoś...Zacznę może dziś popołudniem Mr Back. Podobno W ma być jeden odcinek. szkoda, ze Wanted dopiero za tydzień. Nuda...BM się skończyło, Good Wife obejrzane - nie ma nic ciekawego. Chyba obejrzę coś brytyjskiego.

Aragonte 

Wysłany: Śro 10 Sie, 2016 12:12   

Pierwszy odcinek Mr Back pewnie obejrzysz w 5 minut przewiniesz - i słusznie :-P Daruj sobie rodzinne przepychanki, rodzina jest okropna (poza synem), mnie to strasznie odstraszało, zapoznaj się po prostu trochę z charakterem głownego bohatera - bo nawet kiedy odmłodnieje, w duzym stopniu go zachowa i będzie sukinsynem :twisted:
Ja sobie obejrzałam dzisiaj na rozbudzenie pewne fragmenty typu Shin po odmłodnieniu czy jego próby nauczenia się obslugi smartfona :lol:

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Śro 10 Sie, 2016 12:50   

Taki mam plan - przewijać wszytko, co mi nie spasuje.

BeeMeR 

Wysłany: Śro 10 Sie, 2016 12:54   

Na Signal po prostu wczoraj nie miałam ochoty - jeszcze nie jestem widać aż tak wkręcona - ja nieraz potrzebuje czasu, dobrych kilku odcinków, żeby się zżyć z postaciami. Poza tym nie mogę oglądać kryminałów jak jestem podminowana czymś, bo mnie wtedy wszystko irytuje - że nie mogą znaleźć mordercy, że znów zamordował, że dialog za długi, szklanka w połowie pusta itd. W sumie nie tylko z kryminałami tak mam ;) wolę oglądać na spokojniej.
W każdym razie wczoraj potrzebowałam czegoś do bananienia się - a OML jest dla mnie doskonałe :cheerleader2:
To już drugi niby rom-kom w tym roku który właściwie nie ma romansu lub jest w wersji znikomej a mi się świetnie ogląda - no ale mi niewiele trzeba do szczęścia, sfochany na cały świat Siwon wystarczy ;)
(bo ajumma postanowiła się wyprowadzić i nawet wynajęła pokój bez konsultacji z nim :foch2: albo bo Producent jej pomógł w przeprowadzce :foch2: albo córka ajummy powiedziała że na żywo nie jest tak przystojny jak na fotosach :foch2: itp :rotfl: )

Aragonte napisał/a:
Ja sobie obejrzałam dzisiaj na rozbudzenie pewne fragmenty typu Shin po odmłodnieniu czy jego próby nauczenia się obslugi smartfona :lol:
Bardzo dobrze - miałam pytać wcześniej, ale mi umknęło: na czym polega nawiązanie do Dziadka do orzechów? bo pozostałe jakoś prędzej mogę sobie domniemać :mysle:

Aragonte 

Wysłany: Śro 10 Sie, 2016 13:46   

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Bardzo dobrze - miałam pytać wcześniej, ale mi umknęło: na czym polega nawiązanie do Dziadka do orzechów? bo pozostałe jakoś prędzej mogę sobie domniemać :mysle:

Przede wszystkim skojarzenie bożonarodzeniowe - spora część Mr Back toczy się wyraźnie przed świętami i wśród świątecznych dekoracji. Skojarzyła mi się też przemiana bohatera i bal w jednym z ostatnich odcinków :wink: Ale to luźne skojarzenie, wcale nie uważam, że każdy musi je mieć :kwiatek:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi