|
Damian Lewis |
Autor |
Wiadomość |
praedzio
|
Wysłany: Wto 25 Mar, 2008 20:58
|
|
|
|
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Wto 25 Mar, 2008 23:46
|
|
|
Mam pytanie dotyczące Sagi Rodu Forsyte'ów. Na IMDb są dwa oddzielne miniseriale. W Polsce mamy całość? Czy tylko pierwszą część? Ile to ma odcinków? Harry Ty chyba jesteś zorientowana. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Harry_the_Cat
poszukująca
|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 00:02
|
|
|
Ja kupowałam w UK - mam chyba dwa sezony, czyli całość tej nowej ekranizacji. Ale nie dobrenęliśmy jeszcze do końca. Jutro postaram sie sprawdzić, jak to jest u mnie. Z tego, co pamiętam to ta w Empku ma minimum 5 płyt. |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
Ostatnio zmieniony przez Harry_the_Cat Śro 26 Mar, 2008 00:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 00:06
|
|
|
Właśnie zauważyłam, że 5 płyt, więc chyba raczej całość...Mam zamiar zamówić w przyszłym tygodniu. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
praedzio
|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 21:25
|
|
|
Obejrzałam sobie dziś Stormbreakera i stwierdzam, że film można sobie naprawdę odpuścić, no, chyba że ktoś lubi Jamesa Bonda w wydaniu dla najmłodszych... Aleeee... Tak - jest jedno ALE. Tym ALE oczywiście jest nasz kochany rudzielec!
Może niekoniecznie wyszedł mu ten rosyjski akcent ale zdecydowanie swoją grą wyróżnia się wśród innych postaci filmowych. O wyglądzie chyba nic nie muszę pisać, prawda?
P.S. D.L. gra tutaj niejakiego Yassena Gregorovicha - dumny, mroczny zły charakter - ale z zasadami. |
Irlandzkie przysłowie |
Ostatnio zmieniony przez praedzio Czw 27 Mar, 2008 07:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 21:43
|
|
|
Zamówiłam już dziś, bo się okazało, że trzeba troche czekać i akurat już będę po wypłacie. Oglądam Wiele hałasu o nic z Lewisem i choć połowy nie rozumiem, to jednak mnie bawi Kobietka grająca Beatrice jest rewelacyjna, a Benedykt w wykonaniu Lewisa to taki bufon ( przynajmniej na razie ), że się cały czas chichram Gra tam również Billie Piper. |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Harry_the_Cat
poszukująca
|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 21:45
|
|
|
Admete napisał/a: | Kobietka grająca Beatrice jest rewelacyjna |
Zgadzam się, jest świetna. |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 23:33
|
|
|
"ShakespeaRe-Told" - Much Ado About Nothing
Muszę przyznać, że całkiem zgrabna przeróbka im wyszła. Ta sztuka należy do moich ulubionych ze względu na historię Benedicka i Beatrice. Kocham film nakręcony przez Branagh'a - on i Emma Thompson są tam parą marzeń.
Sarah Parish i Damian Lewis też bardzo mi się razem podobali. O wiele bardziej niż ta druga para, choć ja się ostatnio przekonuję do Billie Piper ( w Doktorze Who ). Co ciekawe pani Parish też się gdzieś w Doktorze Who pokazuje, więc będę mogła ją jeszcze zobaczyć. Beatrice w jej wykonaniu jest atrakcyjna, inteligentna i taka - prawdziwa Benedick przez pół filmu to ( jak już wcześniej wspominałam ) bufon okropny Ta bródka, włosy i samouwielbienie. Od drugiej połowy jest już czarujący. W czarnym stroju, gdy recytuje Szekspira, to się całkiem sympatycznie robi. Ładna jest scena rozmowy i pocałunku w kościele, ale chyba najładniejsza to ta w poczekalni szpitala, gdy Benedick przyklęka obok Beatrice i budzi ją. Dobrze się bawiłam Miło popatrzeć na Lewisa komediowego. W Life też widać jego komediowe zacięcie, bo Kompanii ma całkowicie poważną i taką stonowaną rolę. |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
trifle
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 12:49
|
|
|
A ja po obejrzeniu "WIele hałasu o nic" zastanawiałam się, co by tu jeszcze zobaczyć z filmowym Benedickiem. Tutaj widzę, że piszecie o jakimś Damianie Lewisie, czytam, czytam, a to on! Bo ja, of kors..., z imionami i nazwiskami za pan brat
Skąd można wziąć "Kompanię braci"? A i Szekspira obejrzałabym jeszcze raz z ochotą |
_________________ Spieszmy się kochać wypłatę, tak szybko odchodzi. |
|
|
|
|
praedzio
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 17:07
|
|
|
Czy jemiołuszki już zaćwierkały w tej sprawie?
Przy okazji podzielę się swoimi skarbami, co se chomikować będę.
Śpiący królewicz:
Z jego rąk zjadłabym wszystko...
Mógłby się o mnie pojedynkować...
... i na koniec przytulić...
|
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
|
Gosia
Like a Wingless Bird
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 17:42
|
|
|
Ja z Damianem Lewisem mam klopot. Jak go ogladalam w "Chromophobii", to myslalam, ze w sumie czasem wyglada niezle, jak facet, ale jednak nie jest to moj typ. |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met
Strona North and South by Gosia
|
|
|
|
|
praedzio
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 17:57
|
|
|
Gosiu, mój typ to to też nie jest! Ja preferuję brunetów o wyrazistych rysach twarzy - zwłaszcza brwiach. Ale są wyjątki od reguły. Takimi wyjątkami są Biehn, Padalecki i ostatnio właśnie Lewis. A ze mną jest tak, że jak mi się przydarzy jakiś "wyjątek" - to kaput - praedzio przepadł z kretesem
To coś w zachowaniu, gestach, spojrzeniach, tembrze głosu, nawet akcencie czy sposobie drapania się w nos u tych panów, a nie sam wygląd powoduje u mnie totalną głupawkę. Nie potrafię tego zrozumieć, a co dopiero wyjaśnić. |
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:17
|
|
|
U mnie w zasadzie w ogóle nie chodzi o wygląd, tylko o to coś reprezentowanego przez aktora w filmach, serialach. Pamiętam taki stary film z Pacino - z lat 70. Fryzury nie te, dzwony okropne, a mnie się tam Pacino tak straszliwie podobał Mnie się tak różni podobają, że dochodzę do wniosku, iż podoba mi sie ich gra i jakiś drobiazg z wyglądu - najczęściej oczy i głos No i w zasadzie trafiają do mnie Ci mniej przystojni. Lewis mnie oczarował właśnie tym jak gra - komediowo i poważnie w Life i cudownie wprost w Kompanii braci. Tam jest jednoczesnie wrażliwy i męski jak cholera Widziałam go również w dość okropnej, małej roli w Niedokończonym życiu i tam również - jako negatywny bohater - wypadł przekonywująco. Każdy ma swoje febliki - z Twoich panów podobają mi się tylko niektórzy, ale może to dlatego, że nie wszystkich widziałam w grze. Praedzio co to za film? |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Gosia
Like a Wingless Bird
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:27
|
|
|
Mi czasami tez sie podobaja tacy, co to niekoniecznie sa super przystojni, ale cos w sobie maja. Ot chociazby Mark Strong - szalenie piekny to on nie jest, ale te oczy...
Tak samo Denis Lawson, no coz lata swoje ma, ale lubie jego sposob grania, spojrzenia i glos. |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
Adresy moich blogów:
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:29
|
|
|
Więc rozumiesz dobrze o co mi chodzi |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Gosia
Like a Wingless Bird
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:30
|
|
|
Rozumiem. W przypadku Damiana Lewisa chyba mi przeszkadza to że ma rudawe wlosy.
Choc tak jak mowilam, czasami wygladal niezle. |
Adresy moich blogów:
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:31
|
|
|
Rude, czarne, jasne, siwe - nie mam preferencji Tylko łysi z zasady odpadają Lubie takie jasne oczy, jak ma Lewis. |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Gosia
Like a Wingless Bird
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:33
|
|
|
Łysi czasami sa sexy Ale przewaznie z rudymi wlosami łączy sie jasna cera. |
Adresy moich blogów:
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:37
|
|
|
Jasna cera to u mnie duży plus. Może być z piegami Ale jak się zastanowić, to ciemną też lubię, ale tylko egzotycznie u aktorów bolly |
Lubię jesień.
|
Ostatnio zmieniony przez Admete Czw 27 Mar, 2008 20:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gosia
Like a Wingless Bird
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:40
|
|
|
Jakos piegi u panow nigdy mnie nie krecily
Natomiast panie z piegami bywaja czesto ładne. |
Adresy moich blogów:
|
|
|
|
|
praedzio
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:47
|
|
|
A ja właśnie jasnej cery nie lubię (przynajmniej nie lubiłam do tej pory) - ani u siebie, ani u facetów Tym bardziej zadziwia mnie moje szaleństwo na punkcie Lewisa.
Zaczynam lubić jasną cerę - bo on taką ma. Czaicie bluesa?
Admete napisał/a: | Praedzio co to za film? |
Hę? Który? |
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:49
|
|
|
Ja Ci powiem, że tak naprawdę i na serio w życiu wcale się nie kieruję wyglądem. Czasem ktoś piękny, przystojny budzi we mnie taką odrazę, że nie chce go znać. A jak kogoś polubię, to od razu wydaje mi się ładniejszy - czy to kobieta czy mężczyzna. Piegi są wtedy urocze, kolor włosów taki jak trzeba. I jak mówiłam przy aktorach łapię się na postać Lewis to dla mnie przede wszystkim major Winters i Charlie z Life. Russel Crowe to Gladiator, Rysiek to Thornton, Sean Bean to Sharp i Boromir, Jensen Ackles to Dean Winchester, Kiefer Sutherland to Jack Bauer Mogę tak długo. Podobał mi się szalenie Roger z Żon i córek, a nazwiska aktora nie pomnę. Bo to chodziło o Rogera a nie o aktora |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:51
|
|
|
Ten z którego są zdjęcia powyżej Lewis jako kucharz - uroczy.
Praedzio i o to właśnie mi chodzi - jak Ci się ktoś ( z bliżej nieokreślonych przyczyn ) spodoba, to jego ewentualne wady stają się nagle zaletami. Obawiam się, że się zakochałaś |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Gosia
Like a Wingless Bird
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:52
|
|
|
Dla mnie Russel Crowe to tylko Gladiator. Tam byl naprwde przystojny, a pozniej...
Seanem Beanem nie jestem w stanie sie w niczym zauroczyc ... |
Adresy moich blogów:
|
|
|
|
|
praedzio
|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 20:54
|
|
|
Admete napisał/a: | Obawiam się, że się zakochałaś |
O, ja nieszczęsna...!
A zdjęcia pochodzą z filmu "The Baker". |
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.
|