Przesunięty przez: Gosia Śro 12 Mar, 2008 17:30 |
Katarzyna Catherine (1986) Serial TV |
Autor |
Wiadomość |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 19:18
|
|
|
Ja takoz - jak go zobaczylam teraz wychodzi, ze na jego temat wypowiadal sie juz Pius XII, Jan Pawel II, a nawet Benedykt XVI !!! W sumie dobrze, ze mi sie gust slekka poprawil |
|
|
|
|
Alicja
|
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 19:24
|
|
|
na temat serialu czy Arnaud? |
_________________ Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej racji. I zawsze, zawsze wybiera sam. Pratchett,Carpe Jugulum |
|
|
|
|
praedzio
|
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 19:28
|
|
|
Jeden z nielicznych blondasów, który mi się podobał (Arnaud i Michela grał ten sam aktor). Chociaż z bohaterów wolałam Michela. Arnaud był zbyt wredny i uparty jak na moje nerwy. |
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 19:52
|
|
|
Alicja napisał/a: | na temat serialu czy Arnaud? |
W sumie wszystkich czech... |
|
|
|
|
Alicja
|
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 21:22
|
|
|
nie wierzę, nawet papieże wypowiadali się na ich temat eeeee, mało pochlebnie ? |
_________________ Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej racji. I zawsze, zawsze wybiera sam. Pratchett,Carpe Jugulum |
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 22:20
|
|
|
A wypowiadali sie. Cytuje:
Jezus Maria !!!!
Koniec cytatu... |
|
|
|
|
Calipso
Mama Mayi <3
|
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 22:30
|
|
|
AineNiRigani napisał/a: | Cytuje:
Jezus Maria !!!!
Koniec cytatu... |
Musiałam, poprostu musiałam |
_________________ "Nektar szczęścia nigdy nie bywa bez domieszki,lepiej jednak wypić go razem z piołunem,aniżeli nigdy nie skosztować ani kropli"
|
|
|
|
|
Alicja
|
Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 19:06
|
|
|
|
|
|
|
|
stawrogi
stawrogi
|
Wysłany: Nie 12 Wrz, 2010 22:26
|
|
|
O matko i córko, to ktoś jeszcze pamięta ten serial:) Tak ja jak przez mgłę pamietam scenę, że zgwałcił ją jakiś paniczyk obrzydliwy- w dodatku na jakimś stole- wtedy dość niepełnoletnia byłam i ta scena wryła mi się głęboko w pamięć:) |
_________________ stawrogi |
|
|
|
|
Deanariell
nie z tego świata /Jensenated
|
Wysłany: Nie 12 Wrz, 2010 22:29
|
|
|
stawrogi napisał/a: | O matko i córko, to ktoś jeszcze pamięta ten serial:) Tak ja jak przez mgłę pamietam scenę, że zgwałcił ją jakiś paniczyk obrzydliwy- w dodatku na jakimś stole- wtedy dość niepełnoletnia byłam i ta scena wryła mi się głęboko w pamięć:) |
A pamięta, pamięta. Też mocno niepełnoletnia byłam, tym bardziej emocjonalnie podchodziłam do przygód Katarzyny. Mogliby to w sumie przypomnieć w TV. |
_________________ "Carry on my wayward son,
For there'll be peace when you are done
Lay your weary head to rest
Now don't you cry no more..."
["...Lost in the wilderness, so far from home..."]
Acklesism is my religion Winchesterland forever and ever!
|
Ostatnio zmieniony przez Deanariell Nie 12 Wrz, 2010 22:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aneby
:(
|
Wysłany: Nie 12 Wrz, 2010 22:29
|
|
|
Pamięta i nawet niedawno oglądała Nie zmęczyłam wszystkich odcinków, bo mój francuski ogranicza się do bonjour i merci |
|
|
Harry_the_Cat
poszukująca
|
Wysłany: Nie 12 Wrz, 2010 22:36
|
|
|
No wlasnie, to tylko po francusku? Ale, Aneby, moze bys dala znac na PW...
dzieki |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
Ostatnio zmieniony przez Harry_the_Cat Nie 12 Wrz, 2010 23:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 12 Wrz, 2010 22:48
|
|
|
kiedys pisalam na ten temat - na niebieskim dziewczyna wrzucila calosc na serwer i czekalismy na tlumaczenie, ale niestety nic nie wyszlo... |
|
|
|
|
Dorfi
Królowa Śniegu
|
Wysłany: Sob 03 Gru, 2011 13:02
|
|
|
Odgrzebuję temat, bo sobie na Mikołaja zakupiłam komplet książek i teraz wyczekuję na listonosza jak średniowieczna księżniczka na ukochanego |
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota,
chociaż co do pierwszego nie mam pewności"-A.Einstein |
|
|
|
|
Deanariell
nie z tego świata /Jensenated
|
Wysłany: Sob 03 Gru, 2011 17:37
|
|
|
Dorfi napisał/a: | Odgrzebuję temat, bo sobie na Mikołaja zakupiłam komplet książek i teraz wyczekuję na listonosza jak średniowieczna księżniczka na ukochanego |
Ooooo, to fajnie. |
_________________ "Carry on my wayward son,
For there'll be peace when you are done
Lay your weary head to rest
Now don't you cry no more..."
["...Lost in the wilderness, so far from home..."]
Acklesism is my religion Winchesterland forever and ever!
|
|
|
|
|
Aragonte
|
Wysłany: Sob 03 Gru, 2011 18:17
|
|
|
Dorfi napisał/a: | Odgrzebuję temat, bo sobie na Mikołaja zakupiłam komplet książek i teraz wyczekuję na listonosza jak średniowieczna księżniczka na ukochanego |
Niedobra Dorfi, niedobra
Przez Ciebie właśnie zanabyłam na Allegro cały komplet |
_________________ ... |
|
|
|
|
Dorfi
Królowa Śniegu
|
Wysłany: Sob 03 Gru, 2011 18:28
|
|
|
Hihi, czemu niedobra? Ja też na allegro kupiłam. W zasadzie to przebąkiwałam mężowi, żeby mi jako niespodziankę kupił te książki na Mikołaja w Empiku, ale jak popatrzyłam na ceny to mi się szkoda kasy zrobiło. A że on na allegro konta nie ma to sobie je sama kupiłam.
Daj znać jak już je będziesz miała. Może na wspólne czytanie się umówimy? Ja na razie jeszcze "Filary ziemi" czytam, ale już jestem w połowie drugiego tomu. |
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota,
|
|
|
|
Aragonte
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 02:35
|
|
|
Niedobra, bo mnie zainspirowałaś, i kupiłam
Mam nadzieję, że mąż Ci zakup allegrowy zasponsorował?
Ja "Filarów" jeszcze nie obejrzałam, zapóźniona jestem A książki nie mam, więc raczej Cię nie uprzedzę, w ramach ucieczki od życia utkwiłam w Potterze
A za ile kupiłaś "Katarzynę", że tak ciekawie spytam? Ja sięgnęłam po ofertę, w której całość, siedem tomów, była za niespełna 50 zeta. |
_________________ ... |
|
|
|
|
Dorfi
Królowa Śniegu
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 08:50
|
|
|
No to miałaś fuksa. Ja zapłaciłam 80. Była co prawda oferta za 60, ale książki były trochę uszkodzone.
A Filarów poszukaj w bibliotece. Ja w swojej znalazłam, a mamy bibliotekę bardzo małą. |
|
|
|
|
Ania Aga
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 19:13
|
|
|
"Katarzynę" pomiętam, nadawana w Polsce gdzieś około 1988 r. Telewizornia w akademiku w niedzielne popołudnia była pełna.
Przypomniał mi się inny serial kostiumowy z urzekającym Bernadem
Giraudeau "Białe, niebieskie, czerwone" nadawany kilka lat wcześniej
http://www.filmweb.pl/ser...one-1981-184077
Moja koleżanka, tak jak mama dziewczyny z komentarzy nadała swojej córce imię Judyta. |
|
|
|
|
Dorfi
Królowa Śniegu
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 19:38
|
|
|
Pamiętam "Białe, niebieskie, czerwone". Świetny serial. Czekało się z utęsknieniem na kolejny odcinek. Chętnie obejrzałabym jeszcze raz |
|
|
|
|
Sofijufka
ja chcę miec spokój...
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 19:58
|
|
|
ja też... |
_________________ Pamięci wieku XIX, kiedy to literatura była wielka, wiara w postęp -
bezgraniczna, a zbrodnie popełniano i wykrywano ze smakiem tudzież
elegancją. |
|
|
|
|
Dorfi
Królowa Śniegu
|
Wysłany: Nie 15 Kwi, 2012 12:34
|
|
|
Skończyłam czytać. Ilość nieszczęść, które spadły na tę biedną kobietę jest niesamowita.
I ja osobiście mniej więcej w połowie książki kopnęłabym tego jej Arnolda (w serialu Armaund mu chyba było?) w tyłek. To była chyba najbardziej irytująca postać w powieści.
Ale zazdroszczę jej, że mimo upływu wielu lat, porodów, tylu nieszczęść dalej była piękna, bez siwych włosów i o nienagannej figurze. Ale to chyba tylko w literaturze takie rzeczy się dzieją |
|
|
|
|
Sofijufka
ja chcę miec spokój...
|
Wysłany: Nie 15 Kwi, 2012 14:10
|
|
|
Arnaud mu było... A nieszczęść tyle, co się markizie Angelice przytrafiło |
_________________ Pamięci wieku XIX, kiedy to literatura była wielka, wiara w postęp -
bezgraniczna, a zbrodnie popełniano i wykrywano ze smakiem tudzież
elegancją. |
|
|
|
|
rangerwalker42
rangerwalker42
|
Wysłany: Pią 26 Lip, 2019 14:23 Serial kostiumowy Katarzyna z lat 80-tych
|
|
|
Witajcie
Widzę ze jest sporo fanów tego serialu.
Jestem w posiadaniu co prawda dość kiepskiej kopii wszystkich odcinków ale niestety są w oryginale po francusku
MOŻE ktoś podjąłby się tłumaczenia dla dobra ludzkości????
Piszcie śmiało jakby coś to chętnie udostępnię odcinki tłumaczowi |
|
|
|
|
|