Mam, szukam, oddam w dobre ręce :) |
Autor |
Wiadomość |
Agn
księgarniany wymiatacz
|
Wysłany: Pon 21 Lip, 2008 16:12
|
|
|
Mam pytanie!
Czy któraś z was, drogie damy, kojarzy jakąś książkę, w której będzie zawarta historia Berlina? Chodzi mi konkretnie o XX w. Już zdjęć tak bardzo w niej nie wymagam (aczkolwiek byłoby niezmiernie miło, gdyby takowe zawierała). Monografia? Cokolwiek?
Ewentualnie może być historia Niemiec... |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
|
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 21 Lip, 2008 17:37
|
|
|
Historia Niemiec... Ossolineum. polecam serię tych historycznych książek o monografi na temat berlina nie słyszałam, ale Mag chyba coś więcej będzie mogła rzec |
|
|
|
|
achata
|
Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 14:15
|
|
|
Mam do zbycia telefon bezprzewodowy maxcom. Nowiutki z tego tygodnia. Kupiłam za 99 zł, sprzedam za 80 zł. Zanim wystartuję na allegro chciałam zapytać, czy któraś z Was nie byłaby zainteresowana? |
_________________ w poszukiwaniu pogody ducha |
|
|
|
|
Agn
księgarniany wymiatacz
|
Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 16:46
|
|
|
A w języku angielskim coś słyszałaś może? |
|
|
|
|
Fibula
|
Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 23:45
|
|
|
Gosia napisał/a: | Czy wsrod warszawianek sa moze osoby nalezace do Klubu Swiata Ksiązki?
Byc moze bede chciala kupic tam pewien slownik jezykowy, a normalnie on jest dosc drogi i jest w niewielu miejscach dostepny.. |
Jeśli się zdecydujesz, daj znać. Nie wiem co prawda, czy na upatrzony przez Ciebie słownik będzie jakaś znacząca zniżka, bo tylko część książek z oferty sprzedają z większym rabatem, ale cenę można sprawdzić przed zakupem . |
|
|
|
|
Fibula
|
Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 15:58
|
|
|
Możesz śmiało korzystać, do dwóch ich księgarni mam lekko wydłużony rzut beretem . |
|
|
|
|
Fibula
|
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 18:43
|
|
|
W księgarni potwierdzili, że mają. Pani sobie życzy egzemplarz? |
|
|
|
|
Agn
księgarniany wymiatacz
|
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 21:26
|
|
|
Mag13 napisał/a: | Nie wiem, czy chodzi o historię Berlina w całości (takiej praktycznie też zdaje się, nie ma), czy też w okresie nazizmu, II wojny, czy też po 1945 r. |
Wygląda na to, że będę musiała wydać więcej pieniążków i rozbić to na przynajmniej trzy książki.
A teraz uwaga! Potrzebuję coś, czego najzwyczajniej w świecie nie ma. Ale było, więc nie tracę nadziei...
Koleżance zbliżają się urodziny. Jakiś czas temu dorwała coś, co określiła mianem super poezji. Nie znam się, ale spróbuję to dla niej zdobyć. Chodzi o Bożenę Ptak "Nocne pociągi". Chciałabym to nabyć, skserować, dorwać na e-booku. Cokolwiek! Ktoś w ogóle słyszał o czymś takim? Od razu rzeknę - to było tylko w jednej bibliotece i już tego tam nie ma. |
|
|
|
|
Fibula
|
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 23:22
|
|
|
Poszło na PW. |
|
|
|
|
Calipso
Mama Mayi <3
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008 12:03
|
|
|
Poszukuję filmu "Zapach kobiety" z Al'em Pacino.W czerwcu był dodatkiem do jakiejś gazety,ale go przegapiłam Ktoś z Was wie czy będzie jeszcze do nabycia z którąkolwiek gazetą? |
_________________ "Nektar szczęścia nigdy nie bywa bez domieszki,lepiej jednak wypić go razem z piołunem,aniżeli nigdy nie skosztować ani kropli"
|
|
|
|
|
Gunia
|
Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 18:14
|
|
|
Widziałam go w koszyku ze zwrotami. Mogę zobaczyć, czy jeszcze tam jest i Ci go wysłać, ale może rozejrzyj się u siebie? Na stoiskach z tanimi książkami są filmy ze starych numerów gazet. |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie. |
|
|
|
|
Calipso
Mama Mayi <3
|
Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 18:29
|
|
|
Dzięki Guniu u siebie już sprawdziłam i nie ma |
_________________ "Nektar szczęścia nigdy nie bywa bez domieszki,lepiej jednak wypić go razem z piołunem,aniżeli nigdy nie skosztować ani kropli"
|
|
|
|
|
Gunia
|
Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 18:49
|
|
|
O.K. To pojutrze (jutro chyba wszystko jest pozamykane?) przetrzepię ten kosz i dam Ci znać na PW. |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
|
|
|
|
Calipso
Mama Mayi <3
|
Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 20:35
|
|
|
Brat przypomniał mi o jeszcze jednym stoisku na bazarku,w którym nie sprawdzałam.Jakby cuś to zgadamy się na PW Oczywiście jeszcze raz przepytam znajomych.I ciągle mam nadzieję,że jeszcze będzie dodatkiem do gazety |
|
|
|
|
|
Gunia
|
Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 21:09
|
|
|
Jakby co, to naprawdę nie ma sprawy. Do tego sklepu i tak chodzę bardzo często, żeby przetrzepać książkowo-filmowe okazje, więc to żaden problem. |
|
|
|
|
Calipso
Mama Mayi <3
|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2008 18:47
|
|
|
Dziękuję,jak jutro nie znajdę to napiszę PW
Ps.ładne ubranko |
|
|
|
|
|
Gunia
|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2008 19:19
|
|
|
To jesteśmy umówione.
Cytat: | Ps.ładne ubranko |
Dzięki. On jest wspaniały! |
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2008 19:20
|
|
|
ten ubranek? No u mnie caly czas pozostaje traumatyczne przezycie |
|
|
|
|
Gunia
|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2008 19:28
|
|
|
AineNiRigani napisał/a: | ten ubranek? No u mnie caly czas pozostaje traumatyczne przezycie |
Ben, nie ubranek. Tzn. ubranek swoją drogą. A jakie przeżycie? |
|
|
|
|
Calipso
Mama Mayi <3
|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2008 21:08
|
|
|
Gunia,no pewnie że jesteśmy |
|
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 2008 21:46
|
|
|
Kochane, szukam dwoch fabularnych komedii The Beatels. Pierwsza nosila tytul Help, druga bodajze The Beatels...
Pamietam, ze sie obsmialam (od tego filmu stalam sie wielka fanka George'a Harrisona i Ringo Stara dwoch najfajniejszych gosci w szołbiznesie ) |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Śro 24 Wrz, 2008 20:41
|
|
|
Help był drugim filmem, najpierw był cudny A Hard Day's Night, ten o kłopotach z dziadkiem Paula. Ach, jak ja się kochałam w George'u Harrisonie!
Ale żadnego nie mam, niestety. |
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 24 Wrz, 2008 20:59
|
|
|
A moze to ten sam film, ktorego szukam? Pamietam scene z przyjeciem, gdzie chłopaki spotykaja sie z dziennikarzami i jestem pewna, ze pytania, ktore ci dziennikarze zadawali Bitelsi uslyszeli naprawde
Pamietam jak dziennikarz zadal George'owi pytanie dotyczace slynnych, kontrowersyjnych wowczas fryzur. Dialog był mniej wiecej w stylu:
- George, co powiesz na temat waszych fryzur? Jak bys ja nazwal?
- Artur... tak... zdecydowanie Artur.
Czy moglby ktos mi pomoc w zdobyciu tych filmow? |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Śro 24 Wrz, 2008 22:14
|
|
|
To właśnie A Hard Day's Night |
|
|
|
|
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 24 Wrz, 2008 23:57
|
|
|
Aaaa, to dobrze wiedziec
Helpa znalazlam na Allegro. nawet niedrogi, tylko kruca bułka moj budzet w tym miesiacu to 4 zety... |
|
|
|
|
|