PLIKI COOKIES  | Szukaj  | Użytkownicy  | Grupy  | Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Autor Wiadomość
Trzykrotka 

Wysłany: Sob 01 Cze, 2019 19:05   W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

Nie wiemy, jakie lato zafundują nam w dramalandzie. Trzymam kciuki, żeby było barwnie i do zapamiętania. A my dzielmy się wrażeniami i tymi słonecznymi i tymi deszczowymi. Bawmy się dobrze w nowym watku :kwiatek:

BeeMeR 

Wysłany: Sob 01 Cze, 2019 19:07   

Aaaa, jak ładnie :serduszkate:
Jeszcze tylko śnieg i płatki kwitnących drzew :serduszkate:

Trzykrotka 

Wysłany: Sob 01 Cze, 2019 19:07   

Nie było chętnych, więc założyłam :kwiatek: Mam nadzieję, że będzie się wam podobało.
BeeMeR napisał/a:

Jeszcze tylko śnieg i płatki kwitnących drzew :serduszkate:

Przydałaby się nam Arang na łące i w płatkach brzoskiwniowych kwiatów oraz książę w rzepaku, ale nie znalazłam zdjęcia. Księcia zastąpił LMH :lol:

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Sob 01 Cze, 2019 19:36   

Piękne zdjęcia i tytuł też mi się podoba. Obejrzałam dwa odcinki mojej dramy - snuja czyli One spring night. Nadal mi się podoba, choć bohaterowie na razie tylko rozmawiają i myślą plus oczywiście w tle jest takie zwykłe życie. Czekam na chwilę, gdy bohaterka zerwie ze swoim długoletnim narzeczonym. Męczy się w tym związku, a jej chłopak podtrzymuje związek po pierwsze z przyzwyczajenia, po drugie na przekór rodzinie. Jak ma żyć z teście, który jej nie lubi, bo według niego syn ma poślubić kogoś zamożnego, a małżeństwo to biznes ...Nie zniosłaby tego ze swoją niezależnością. A z farmaceutą iskrzy, mają o czym rozmawiać, kłócić się, jest też chyba pociąg na poziomie fizycznym.

Trzykrotka 

Wysłany: Sob 01 Cze, 2019 20:38   

Farmaceuta to ten młody policjant z When You Were Sleeping?

BeeMeR 

Wysłany: Sob 01 Cze, 2019 20:43   

Trzykrotka napisał/a:
książę w rzepaku,
Który książę? :mysle:

Zdjęcia piękne, teraz obejrzałam uczciwie.

W ginekologach było wycięcie macicy - teraz mnie już nic nie zdziwi ;) Tomka też nie, bo akurat wszedł jak zasłaniałam ekran dłonią i się nieco zdziwił po co oglądać coś czego się nie chce oglądać - ale pomijając te krwawe kawałki które wszystkie wyglądają dla mnie tak samo postaci, aktorzy iw wątki mi się na razie podobają. Ciekawe jaki to ma tytuł oryginalny :mysle:

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Sob 01 Cze, 2019 21:11   

Chyba taki sam jak angielski. Ja po odcinku Nokdu Flower. Tam też dziś były takie piękne pola młodego zboża. Nadal bardzo mi się ten serial podoba. Dawno już nie oglądałam czegoś tak dobrze zrobionego. Nie można się do niczego przyczepić. I to chyba najlepsza rola tego młodego aktora. O innym nawet nie muszę pisać, że dobry, bo świetnie to wiecie. Cała obsada zasługuje na pochwałę. Całość jest bardzo filmowa, nie ma tak częstej w segukach sztuczności.

BeeMeR 

Wysłany: Sob 01 Cze, 2019 21:22   

No właśnie nie wiem jaki jest angielski tytuł bo zgarnęłam ze Wschodu a tam było po polsku ;) a nie znam... ok już znalazłam ;)

Aragonte 

Wysłany: Sob 01 Cze, 2019 22:53   

Trzykrotka napisał/a:
Nie było chętnych, więc założyłam Mam nadzieję, że będzie się wam podobało.

Bardzo mi się podoba :serduszkate:
Ale dzisiaj nawet nie miałam kiedy oglądać cokolwiek, dzień wyjęty z życiorysu przez szycie.

Trzykrotka 

Wysłany: Sob 01 Cze, 2019 23:59   

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
książę w rzepaku,
Który książę? :mysle:

Tępooki, ten studniowy małżonek. W dramie były sceny rodem z Bollywood, takie kręcone na wielkim polu kwitnącej żółci :serduszkate:

A My Fellow Citizens doczekałam wreszcie finału wyborów - Siwon wygrał rzecz jasne i teraz będzie posłem.

A w Ming Lan właśnie doszło do scen rodem z DiU, kiedy to pewna panienka doprowadziła do skandalu, aby dobrze, czyli bogato, wyjść za mąż. Oj, działo się. Po 2 odcinkach nieobecności pojawił się wreszcie Drugi Wujek. Przydałoby sie już, żeby powoli zaczęli z Ming Lan jakieś uczuciowe pączki wypuszczać

Aragonte 

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 00:05   

Ja sobie może dokończę do poduszki 26. odcinek Ming Lan.
Trzykrotko, kto wystąpił w roli Lydii, czyżby przyrodnia siostra? :-P

Trzykrotka 

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 00:57   

A jakże. Ta najbardziej podobna do rodzonej matki. Wygląda na to, że teściowa zrobi jej piekło z życia, o czym wszyscy ją powiadomili. I żeby nie wracała się wypłakiwać komukolwiek w mankiet.

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 06:53   

No dramat goni dramat plus skandal. Tęsknię za Ming Lan, ale nie ma szans w obecnych warunkach. Ciesze się jednak, ze znalazłam tę dramę i ją oglądacie :)

Trzykrotka 

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 07:42   

Jest potwornie długa i początkowo bardzo ślamazarna, ale dobrze się ją ogląda.

BeeMeR 

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 08:10   

Niedługo pewnie dołączę do oglądania, ciekawam czy mi się spodoba :mrgreen:

Aragonte 

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 09:32   

Trzykrotka napisał/a:
A jakże. Ta najbardziej podobna do rodzonej matki. Wygląda na to, że teściowa zrobi jej piekło z życia, o czym wszyscy ją powiadomili. I żeby nie wracała się wypłakiwać komukolwiek w mankiet.

A to jej mi trochę będzie szkoda, bo jakaś taka ludzka mi się wydawała mimo swoich wad.

Trzykrotka 

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 10:57   

Mnie żadna z sióstr nie wydaje się ludzka. Molan działa jak jej matka, w bardzo wykalkulowany sposób i przez cały czas gra. Fakt, że karę powinna ponieść właśnie matka, ktora tak właśnie ją poprowadziła i wychowała.

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 11:13   

U mnie kolejny odcinek Nokdu Flower - podpisanie układu pokojowego z siłami rządowymi - w obliczu japońskiej interwencji. Oglądam w zasadzie wydarzenia, które stopniowo doprowadziły do upadku Korei i japońskiej okupacji. Powiem wam, że rząd i król się nie popisali. Gdyby próbowali zmienić sposób zarządzania krajem nieco wcześniej, to może udałoby się Koreę ocalić...A może by się nie udało. My próbowaliśmy w XVIII wieku i nie wyszło. W obu przypadkach jednak rozbudzone zostały szersze niż dotychczas masy społeczeństwa. Tu ustalenia pokojowe:
Cytat:
In May 7, Kim Hakjin, the new administrator of Jeonju, ordered Hong to make peace with the rebels. The rebels, suffering from lack of food (The Jeonju Bibimbap cuisine formed in the Siege of Jeonju), accepted. This came to be called the Jeonju Truce. Hong accepted twelve rebel requests:[citation needed]

Accept the Donghak religion.
Punish corrupt officials.
Punish those who became illegally rich.
Punish corrupt Yangban.
Free all slaves.
Free the Cheonmin class, and cease the branding of butchers.
Legalize the remarriage of widows.
Lower taxes.
Pick politicians based on qualities, not families.
Punish those who cooperate with the Japanese.
Illegalize debts.
Give their land to all peasants.
Following the truce, the rebels climbed out of the fortress using ladders, and Hong entered the empty fortress.[citation needed]

Both sides celebrated their 'victory'. Hong held a feast with his soldiers inside Jeonju Fortress, while the rebels sang the Geomgyeol, a Donghak religious hymn which begins:

Good times, good times, these are good times. These are the best times to come. What must be done if not to use the Thousand Dragons Blade.

Jak ja lubię takie konkretne, historyczne seriale, prawdziwe seguki. Nieustannie też myślę sobie - zginie starszy brat albo młodszy. Zginą obaj - i trochę histeryzuję. Wiem jednak, co oglądam i muszę brać pod uwagę konsekwencje.
Kilka razy się wzruszyłam w trakcie tego odcinka. Mam nadzieję, że młodszy brat zwalczy ogra w sobie. I chciałabym odrobiny szczęścia dla Yi Kanga i panny Song.

Trzykrotka 

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 13:06   

Chyba w tym tygodniu zaczynają się Kroniki Arthdalu. Podejrzewam, że to będzie taki seguk od jakich cię zwykle odrzuca :wink:

W Ming Lan ważny odcinek. Tyle powiem, że potulne szósta panienka wreszcie pokazala, że tak naprawdę trzeba się z nią liczyć. Sama babcia się przeraziła, kiedy Ming Lan wyznała, że dokonała zemsty na Małej Madam i jej córce za pomocą koronkowej intrygi.
Na koniec pojawił się Drugi Wujek w wojskowym przyodziewku. Poproszę o trochę romansu na osłodę po wstrętnej aferze panny Molan.

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 13:33   

Trzykrotka napisał/a:
Podejrzewam, że to będzie taki seguk od jakich cię zwykle odrzuca

To zależy - scenarzyści są od Smoków, reżyser od My Mister. Może być mimo wszytko ciekawie. Kieruję się dość często takim właśnie kryterium - reżyser - scenarzysta. Nokdu też też sprawdzony zespół - reżyser od Smoków i scenarzysta Assembly.

Aragonte 

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 16:12   

Trzykrotka napisał/a:
Poproszę o trochę romansu na osłodę po wstrętnej aferze panny Molan.

A ja poproszę o trochę relaksu, bo dopiero mam czas, żeby włączyć kolejny, 27. bodajże odcinek Ming Lan.

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 16:57   

Obejrzałam pierwszy odcinek Kronik Asadal - na razie muszę poczekać z opinią, bo ten odcinek był dopiero wstępem do całej opowieści. Podobają mi się zdjęcia, muzyka, krajobrazy. Widzę już, że Tagon to postać w stylu Bidama. Psychopatyczny gość. Chwilowo jestem w zawieszeniu co do tego czy mi się podoba, czy też nudzi. W Nokdu szybciej się wciągnęłam, właściwie od razu.

Trzykrotka 

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 22:40   

Z Asadalem poczekam na drugi odcinek. Dziś jeszcze ciągle na tapecie My Fellow Citizens i Ming Lang.

Siwon jako poseł jest do schrupania

Popatrzcie na dumną odznakę w klapie.
Oczywiście zlecono mu (lichwiarka) nic nie robić i tylko głosować tak jak inni. Jednak okazało się to za trudne, tak nic nie robić. Kiedy więc do Jung Gooka przybiegli zdesperowani wyborcy szukający pomocy przeciwko deweloperowi mieszkaniowemu - oszustowi, JG poleciał w te pędy. W końcu tę branżę znał na wylot. Skutkiem jego działalności już na poczatki kadencji sejmu pięciu posłów złożyło rezygnację, tak byli umoczeni. Nieźle.

Natomiast w Ming Lan rebelia dochodzi do stolicy i nagle akcja wychodzi z buduarów dam i wnętrz świątyń do pałacu cesarskiego, i rebelianci usiłują zawczasu obalić ci cesarza i osadzić na tronie tego bardziej porywczego z potencjalnych następców tronu. Ming Lan trafiła w samo oko cyklonu. Były przebieranki, pościgi i ucieczki, wspaniałe walki.

Aragonte 

Wysłany: Nie 02 Cze, 2019 22:44   

Siwon jako poseł :serduszkate:

I już się cieszę na te odcinki Ming Lan :excited:
Ja ciągle przy 27. odcinku, nie miałam czasu albo głowy do oglądania.

Trzykrotka 

Wysłany: Pon 03 Cze, 2019 14:06   

Ming Lan nie będziesz zawiedziona - dzieje się że hej. Celowo nie podaję najważniejszych informacji o fabule, żeby była niespodzianka, powiem tylko, że było o wiele więcej niż napisałam.

Aragonte napisał/a:
Siwon jako poseł :serduszkate:

On jest tak wymuskany, tak w dopracowany w każdym calu, jakby ktoś wyjął go swieżo z pudełeczka. A przy tym widać już, że to nie dzieciak - pokażę wam ujęcie, na którym uśmiecha się od ucha do ucha - sieć zmarszczek mimicznych wokół oczu jest znaczna i rozczulająca. Męczy mnie polityka, ale Siwon - nigdy :serce2: Bardzo się cieszę, że podjął się tej roli i że pięknie ją wypełnia :oklaski:

Admete napisał/a:
Obejrzałam pierwszy odcinek Kronik Asadal

Widziałam gify na tumblrze i zaskoczona byłam tym, jak daleko cofnęli się z historią swojego kraju. W rejony baśniowe wręcz. Wizualnie było to piękne.
O, proszę, zajrzyjcie w link z Wachlarzem i żołnierką z Kropek
https://setsmaker.tumblr.com/post/185322328410

Edit: dodam jeszcze, ze Her Private Life skończyło się wszechświatową słodyczą - nawet nie oglądałam już ostatniego odcinka, tylko przeskakałam po scenach i wystarczy.
Ostatnio zmieniony przez Trzykrotka Pon 03 Cze, 2019 14:36, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu