PLIKI COOKIES  | Szukaj  | Użytkownicy  | Grupy  | Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zemsta najlepiej smakuje na zimno i z dobrą dramą x 22
Autor Wiadomość
Loana 

Wysłany: Czw 26 Wrz, 2024 12:07   

BeeMeR napisał/a:
To japoński mokry sen na temat friends with benefits, mini drama 8x25 min, prosta jak budowa cepa i grana jak przez dwie żywe lalki,

Jak lalki to chyba mało akcji ma? ;)
Ale w sumie czasem takie przerywniki są dobre - pozytywnie się konczy ta historia?

BeeMeR 

Wysłany: Czw 26 Wrz, 2024 14:19   

Jasne, że happy ending, to cukierkowa drama. Aktorzy mają twarze ładne, ale nieskalane mimiką i puste oczy, dlatego napisałam, że jakbym żywe lalki oglądała :wink:
Oglądanie jednak nie bolało :wink:

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Czw 26 Wrz, 2024 19:03   

Dokończyłam "Good Partner" - bardzo porządna drama. Naprawdę nieźle się bawiłam - mogłabym oglądać kolejne odcinki.

Trzykrotka 

Wysłany: Pią 27 Wrz, 2024 09:14   

Jakoś nie mogę się przekonać do japońskich dram i filmów. Jak zza szyby. Nie rozumiem obyczajów, nie lubię gry aktorskiej. Choć ta o gotowaniu w domu maiko była fajna. Ale też specyficzna.
Będę próbować You Are My Hero, nawet jeśli tylko do połowy. Na razie ciągnę Follow Your Heart, bo jakoś miło się to ogląda, choć bez większych emocji. Jeszcze nie mialam roku z tak słabym oglądaniem :confused3:

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Sob 28 Wrz, 2024 16:06   

Zaczęłam oglądać Bez zysku, bez miłości No gain, no love. Na razie jest dość zabawnie. Po polsku jest dostępne na Amazon Prime, a po angielsku tam gdzie zawsze. Shin Min-a tam gra.
Edycja: To jest naprawdę zabawne. Jestem w 3 odcinku i śmieje się co chwilę. A

BeeMeR 

Wysłany: Nie 29 Wrz, 2024 19:34   

Obejrzałam Love to hate you - nie umiałam za nic polubić pani, już samo pranie i karanie facetów (przy użyciu seksu i własnego ciała :zalamka: ) o których nic nie wie prócz własnych i cudzych uprzedzeń wystarczy, niszczenie mienia na dodatek dołożyły swoje, ale dramę obejrzałam jako ciekawostkę, trochę na przewijce, i przyznaję, że jest nie najgorzej napisana, dobrze zagrana, główna para ma dobr5ą chemię i ładne sceny miłosne, niemniej drama jest nie bardzo moja.
W sumie zainteresowałam się nią głównie z uwagi na Kim Ji Hoona (tu jako drugiego), do którego miałam kiedyś słabość, ale niestety jego wątek jest mało ciekawy. Plus fryzura jakby udawał, że ma o 20 lat mniej niż ma. :zalamka:

Trzykrotka 

Wysłany: Nie 29 Wrz, 2024 19:56   

Admete napisał/a:
Zaczęłam oglądać Bez zysku, bez miłości No gain, no love.

Aaaa! Ja też! :banan: I dziś będę oglądać dalej. Pierwszy odcinek dał mi masę radości - dziś oglądam dalej. Shin Min Ah jest wspaniała i śliczna. ale i panowie mi się ogromnie podobali. Pomysł na zawiązanie akcji jest stary (ale jary - musimy szybko brać ślub!) ale dodanie tajemniczego pana z Żabki dodaje smaczku całości.

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Nie 29 Wrz, 2024 21:56   

Mam już obejrzane 8 odcinków, zostały dwa z zeszłego tygodnia i dwa ostatnie z nadchodzącego. Poza tym druga para ma mieć dwa odcinki dodatkowe z akcją osadzona w fikcyjnym świecie powieści dla dorosłych 😆 Autentycznie się śmieję co jakiś czas, co mi się już dawno przy dramie nie zdarzyło. Shin Min-a jest przeurocza, ale faktycznie reszta obsady też daje radę.

Trzykrotka 

Wysłany: Pon 30 Wrz, 2024 10:55   

Muszę z żalem przerwać w połowie trzeciego odcinka, bo późno się zrobiło. Zabawa robi się coraz lepsza. Pan z Żabki rządzi!

edit: oczywiście, ciuchy SMA robią furorę w internecie :mrgreen: Tym razem wybitnie brzydkich sukienek nie ma - prócz pierwszej ślubnej którą mierzyła :zalamka: ), ale fioletowe cudo zawiązane pod szyją w sterczący sposób oraz skarpetusie do kostiumów a la Chanel zrobiły na mnie :paddotylu: wrażenie

Loana 

Wysłany: Pon 30 Wrz, 2024 13:17   

BeeMeR napisał/a:
Obejrzałam Love to hate you - nie umiałam za nic polubić pani, już samo pranie i karanie facetów (przy użyciu seksu i własnego ciała :zalamka: ) o których nic nie wie prócz własnych i cudzych uprzedzeń wystarczy, niszczenie mienia na dodatek dołożyły swoje, ale dramę obejrzałam jako ciekawostkę, trochę na przewijce, i przyznaję, że jest nie najgorzej napisana, dobrze zagrana, główna para ma dobr5ą chemię i ładne sceny miłosne, niemniej drama jest nie bardzo moja.
W sumie zainteresowałam się nią głównie z uwagi na Kim Ji Hoona (tu jako drugiego), do którego miałam kiedyś słabość, ale niestety jego wątek jest mało ciekawy. Plus fryzura jakby udawał, że ma o 20 lat mniej niż ma. :zalamka:

Jej, zostały mi tam dwa odcinki do zamknięcia całości i jakoś się nie mogę przemóc. Początek tej dramy tak mnie zniechęcił do tej pary, nie dało się ich polubić wtedy. Potem przyznaję, że było o wiele lepiej, główni mieli dobrą chemię, ale cały serial mimo bycia niby komedią mnie nie rozśmieszył ani mi nie podszedł.
Czaję się za to na to "No gain no love", bo widzę komentarze pozytywne, że zabawne i ładnie zagrane :)

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Pon 30 Wrz, 2024 15:54   

Trzykrotka napisał/a:
prócz pierwszej ślubnej którą mierzyła

To było specjalnie - wszak mieli zapamiętać panią, nie pana :lol: Pan gra też w Shooting Stars, które jest na Netflixie i całkiem mi się podobało.

BeeMeR 

Wysłany: Pon 30 Wrz, 2024 20:16   

Loana napisał/a:
zostały mi tam dwa odcinki do zamknięcia całości i jakoś się nie mogę przemóc.
No to uznaję, że gdybyś chciała obejrzeć to byś już obejrzała i spoileruję: w przedostatnim odcinku główna powiedziała głównemu, że go kocha, a w ostatnim Drugi poprosił Drugą, żeby się z nim umawiała:
https://www.youtube.com/watch?v=bWPLxZ_rw5w

a główni byli do przewinięcia, bo to był jeden wielki skandal, że główna jest zdzirą i sypiała z kim popadnie. Zostali razem, acz jest kwestią otwartą czy się pobiorą i będą mieć dzieci bo pan chce, a pani nie - a mnie jest wszystko jedno :P
Acz chyba bym wolała, żeby dzieci nie mieli, bo pani się do tego nie nadaje, jest zbyt impulsywna i egoistyczna :mysle:
No właśnie - chemia była bardzo zacna, aktorstwo ok, ale pomysł sam w sobie karkołomny: pan, którego brzydzą kobiety i pani która gardzi płcią męską, bo oczywiście każde ma wredne doświadczenia. Dla mnie tylko jako ciekawostka, pani się polubić nie dało.

Wzięłam się za kolejną chińszczyznę - Fireworks in my heart 2023
https://mydramalist.com/713795-wo-de-ren-jian-yan-hou

Widowiskowa i świetnie grana, tj. bardzo wyrazista główna para, podobają mi się :serce:
strażak + lekarka, ratujemy ludzi po wypadkach samochodowych i wszelkich innych plus z pożarów rzecz jasna, no i w szpitalu na sorze. Jestem w 6 odcinku i chcę dalej :banan:

zwiastun
https://www.youtube.com/watch?v=8wfvDOe1gz0

Aragonte 

Wysłany: Wto 01 Paź, 2024 23:04   

Zawisłam jakoś z Niezwykłą Prawniczką Woo, więc nic dramowego nie oglądam, ale wrzucę pewien okołodramowy żarcik :) To kanał dziewczyny, która (chyba) jest Koreanką mieszkającą w USA i pokazuje często różnice językowe (nawet jeśli chodzi o sam język angielski, bo wymowa jest kluczowa), obyczajowe itd. Tutaj quasi-streszczenie każdej romantycznej dramy :rotfl:
https://www.youtube.com/shorts/9bGGKGLl1Ag

Trzykrotka 

Wysłany: Śro 02 Paź, 2024 10:25   

Piękne :mrgreen:

Ja się uśmiałam przy odcinku 3 No Gain No Love - to kręcenie słitaśnych filmików dla pokazania znajomym w pracy (z sobą samą) mnie tak rozśmieszyło i ślub też. Wybrana suknia była że hoho, cała SMA aż oślepiała :mrgreen: I potem scenki z powrotem ze ślubu, hotelem itd - całość to komediowe cudo :-D
Trochę żałuję - subiektywnie - obsadzenia męskich ról. Bo nie podoba mi się sekretarz czebola, nie budzi żadnych skojarzeń, jakie ma w związku z nim pisarka. Aktorem też jest takim se. Wolałabym też innego fałszywego męża - trochę zbyt mało wyrazisty jest jak dla mnie. A już na pewno nie robi takiego wrażenia (po zdjęciu okularów) żeby obce panie aż buzie z emocji zasłaniały na jego widok. Fajny aktor, uroda też OK, taka bardzo zwyczajna, ale do tej roli nie bardzo mi leży, zwłaszcza przy super-barwnej SMA.

BeeMeR 

Wysłany: Śro 02 Paź, 2024 11:01   

Aragonte napisał/a:
Tutaj quasi-streszczenie każdej romantycznej dramy
Tak było :lol:

Ja jestem w połowie fajerwerków i ogromnie mi się podoba :mrgreen:
A nawet mam wrażenie, że (w odróżnieniu od You are my hero, które ma nieco podobną osnowę, tj. też dwa anioły społeczeństwa) drugie pół będzie lepsze niż pierwsze, bo powoli do czegoś dochodzimy w temacie głównym, a oni mają świetną chemię :serduszkate:

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Śro 02 Paź, 2024 14:28   

Trzykrotka napisał/a:
Trochę żałuję - subiektywnie - obsadzenia męskich ról.

Ten sekretarz nie jest jakoś szczególnie ważny - liczy się jego szef ;) SMA i tak rządzi :)

A tu filmik promocyjny No Gain No Love:

https://www.youtube.com/watch?v=oHMMDjA_1JA

Trzykrotka 

Wysłany: Czw 03 Paź, 2024 11:31   

Wczoraj tylko liznelam odcinek, w którym szef musiał się udać na policję z powodu hejty - rany :rotfl:
Ale tylko liznelam, bo mi koty po klawiaturze chodziły i wolałam je pacyfikować z obawy o sprzęt. Zaczęłam kolejną turę mojej najbardziej wymagającej kociej opieki, trzeba przeżyć te dni jak najbezpieczniej.
Koniecznie będę próbować strażaków i żołnierzy od ciebie, BeeMer :serduszkate:

BeeMeR 

Wysłany: Czw 03 Paź, 2024 12:42   

Tu strażak ze swoją lekarką
https://youtu.be/6yc9M8n9xFs?si=JO4uAzGH38zK8RrR
https://youtu.be/O962y4Y38TE?si=ax_o1xS5ZEFEj4dg

Drama mi się dalej ogromnie podoba, jestem w 3/4, fabularnie i emocjonalnie trafia w punkt. Odpowiednia dawka melo, romansu, akcji i dramatu. Postaci bardzo dobrze skrojone, zagrane. Oby tak do końca :trzyma_kciuki:

Loana 

Wysłany: Czw 03 Paź, 2024 14:24   

BeeMeR napisał/a:
Loana napisał/a:
zostały mi tam dwa odcinki do zamknięcia całości i jakoś się nie mogę przemóc.
No to uznaję, że gdybyś chciała obejrzeć to byś już obejrzała i spoileruję: w przedostatnim odcinku główna powiedziała głównemu, że go kocha, a w ostatnim Drugi poprosił Drugą, żeby się z nim umawiała

O, dziękuję! To w sumie zamyka całość :P
Miałam tam ten sam problem z bohaterami co Ty, tzn nie polubiłam głównej, główny był jakąś mamałygą :P Może kiedyś sobie jeszcze powtórzę przewijając, żeby przewinąć do końca i zaliczyć :P

Też sobie przedwczoraj włączyłam chińszczyznę po przerwie i nawet doszłam do 22 odcinka z 32! bo wolne sobie zrobiłam od pracy. Ale nie wiem, czy skończę, jeszcze 10 odcinków a oczywiście główni nie mogą się dogadać bo nie mogą się dogadać -_- romans fajnie był do tej pory zrobiony, takie naprawdę mocne slow burn, ale coś czuję, że te ostatnie 10 odcinków to będą takie flaki się ciągnęły, że słabo :(
Drama to "Master of my own" [https://mydramalist.com/60407-please-call-me-ceo], kiedyś myślałam, że to podróba "Whats wrong with Secretary Kim", ale nie, zupełnie inna historia. Opowiada historię dziewczyny, która po trzech latach decyduje się zmienić pracę na tę wymarzoną - inwestor. Ale ma z tym ogromne problemy, bo szef woli ją jako sekretarkę, jest kobietą i to młodą, więc w sumie wszyscy ją olewają, itd. Ale udaje jej się i zaczyna pracować w wymarzonym zawodzie. Szef przez połowę czasu wnerwiał, bo miał naprawdę słabe teksty, ale u niego widać przez to całkiem mocną zmianę. Teraz już mnie mniej denerwuje, nawet widzę, że się naprawdę stara i zaczyna rozumieć, co potrzebuje. Ale teraz mnie wnerwia Drugi, bo wykorzystał sytuację i zaczął "chodzić" z Główną -_- a ja nie lubię trójkątów, więc mnie to męczy.
Głównego nie znałam wcześniej, Główną kojarzę z dramy "Miecz i brokat" (czy jak to się nazywało :P ) i dalej wygląda bardzo młodo, ale w sumie jest słodka :)
Nic, zobaczymy, czy przejdę ten 22 odcinek i te kilka następnych - może przewinę i tyle.
Bo niestety przewijać trzeba trochę, dlatego że jest dużo scen lokowania produktów, tudzież po prostu reklamy, tylko niby wplecionej w serial :P No i jest trochę plepleple o inwestowaniu i rozwoju, nuda :P Jak to w chińskim serialu to tych par trochę się pojawia, na razie jedna już się zeszła i muszę przyznać, że byli całkiem słodcy. I na pewno zabawnie się oglądało i ogląda rozmowy i przepychanki głównych - i chyba dla nich skończę, bo chcę zobaczyć ten pocałunek na końcu :P
Oooo, ale mi ktoś zrobił przyjemne streszczenie zakończenia i ogólny opis - http://dramaslot.com/mast...ontent=cmp-true To obejrzę przewijając, skoro już wiem co się będzie działo i co mogę przewinąć :P

BeeMeR 

Wysłany: Czw 03 Paź, 2024 16:58   

Loana napisał/a:
główny był jakąś mamałygą
Nie odebrałam go w taki sposób, on miał w mojej opinii (jako jedyny w tej parze :P ) kręgosłup i sobie z panią radził doskonale - i jak ją chce to niech mu tam będzie, on sobie ją urobi i z czasem się z nią ożeni jak sądzę.

Trzykrotka 

Wysłany: Pią 04 Paź, 2024 06:47   

Master od my own widziałam i wkurzała mnie na maksa przez tego dumnego szefa. Okropnie słaba, egoistyczna postać. Obejrzałam dla towarzystwa i w sumie dla aktorów. Czy to nie tam grała dziewczyna z Haftu i miecza? :mysle:

Loana 

Wysłany: Pią 04 Paź, 2024 12:08   

Trzykrotka napisał/a:
Master od my own widziałam i wkurzała mnie na maksa przez tego dumnego szefa. Okropnie słaba, egoistyczna postać. Obejrzałam dla towarzystwa i w sumie dla aktorów.

Wg mnie pokazali, dlaczego był taki skupiony na sobie i gniewny i jednak widać, że się zmienił. Ja na tym 22 odcinku widzę te zmiany mocno i doczytałam, że jeszcze bardziej go "zmiękczą". I na pewno można o nim powiedzieć tyle, że jest uczciwy - a to już dużo :P
Trzykrotka napisał/a:
Czy to nie tam grała dziewczyna z Haftu i miecza? :mysle:

Tak, napisałam to, tylko zapamiętałam tytuł jako "Miecz i brokat" :P pewnie przez angielski tytuł :P

Trzykrotka 

Wysłany: Pią 04 Paź, 2024 22:52   

A chlopak grał Czternastego Księcia w chińskiej wersji Moon Lovers.
Nie lubię takich historii, w których jedna strona traktuje drugą źle i niesprawiedliwie, ale potem wszystko za łatwo zostaje wybaczone. Zresztą pamiętam, że też tej dramie przydałyby się nożyczki. Strasznie była rozciągnięta. Ale aktorzy fajni :serce2:

RaczejRozwazna

Wysłany: Sob 05 Paź, 2024 14:56   

A ja obejrzałam porządnie pierwszy sezon Pachinko i zaczęłam drugi.
Dobry jest ten serial, ale zupełnie nie-dramowy oczywiście. Są wątki i lepsze i gorsze, mnie ten współczesny interesuje dużo mniej. Świetna scenografia, realia, podoba mi się zwłaszcza wątek jedzeniowy - sposoby przygotowania ryżu, kimchi, owoce morza, z wielką dbałością o szczegóły. Bardzo dobre (może z pojedynczymi wyjątkami) aktorstwo, zwłaszcza młodzieży i dzieci (mały i nastoletni Noa!). I - naprawdę - znakomita rola Lee Min Ho! Jest charyzmatyczny, tajemniczy, przyciągajacy uwagę, niepokojący; naprawdę nie spodziewałam się po nim takiego aktorstwa. W odcinku poświęconym jego młodości (skądinąd odcinku dość słabym scenariuszowo bo w książce tego w ogóle nie było) przekonał mnie, że jest niewinnym nastolatkiem. :lol:

RaczejRozwazna

Wysłany: Sob 05 Paź, 2024 19:46   

W Krakowie dziś i jutro jest festiwal azjatycki, wreszcie spróbowałam kimchi i japońskich ciastek ryżowych :mrgreen: Kimchi dwa rodzaje - jedno mocno ukiszone i nie bardzo ostro bardzo mi smakowało. Pierogów z kimchi też spróbowałam, ale tak średnio :wink:

Odpowiedz do tematu