|
Zemsta najlepiej smakuje na zimno i z dobrą dramą x 22 |
Autor |
Wiadomość |
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Nie 01 Wrz, 2024 21:45
|
|
|
Ja pewnie spróbuję..Zobaczę, czy mi się będzie chciało. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Czekam na październik.
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2024 19:19
|
|
|
Wiola wrzuciła nowy filmik i chichram się strasznie, gdy próbuje możliwości nowej kamery |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Czekam na październik.
|
|
|
|
|
Aragonte
|
Wysłany: Śro 04 Wrz, 2024 00:34
|
|
|
Ja jeszcze nie obejrzałam, zostawiam to sobie na moment, kiedy będę potrzebowała desperacko poprawy humoru (a i tak bywa różnie ostatnio).
Ale nie o tym, nie o tym (tak trochę w Wiolowym stylu ).
Jestem dopiero przy trzecim odcinku "Niezwykłej prawniczki Woo", ale ogląda mi się bardzo przyjemnie, trochę się wzruszam, trochę chichram (jak wtedy, kiedy bohaterka mówi do pana "skarbie" podczas prowadzonego śledztwa), nastawiam się, że będzie trudno i przykro (Loana ostrzegała), ale mam nadzieję, że ostatecznie skończy się dobrze.
Na razie ewidentnym wątkiem podyktowanym przez Netflixa był ten dotyczący motywów pani od nieudanego ślubu
A, bardzo podobają mi się wieloryby! |
_________________ ... |
|
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Śro 04 Wrz, 2024 06:43
|
|
|
Widziałam tylko jeden odcinek, ale wieloryby mnie zachwyciły
Wzięłam sobie do spróbowania dramę którą Admete kiedyś zaczęła i jej się podobała - tytuł oczywiście wyleciał mi z głowy - taką w stylu Powrót taty. Na razie nie bardzo wyczuwam, w którą stronę to ma pójść, ale widziałam tylko jeden odcinek. Z braku laku może spróbuję. Co prawda główna para eks idoli jest ładna ale bezbarwna, za to starsze pokolenie mi się podoba. |
|
|
|
|
Aragonte
|
Wysłany: Czw 05 Wrz, 2024 13:20
|
|
|
Trzykrotka napisał/a: | Widziałam tylko jeden odcinek, ale wieloryby mnie zachwyciły |
A czemu nie oglądałaś dalej? |
_________________ ... |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Pią 06 Wrz, 2024 20:30
|
|
|
W ogóle nie zamierzałam, chciałam tylko popatrzeć na aktorów. Miałam chyba wtedy jakiś przesyt drama prawniczych.
Jest jakaś nowa drama z SMA. Bez Dołeczka, a szkoda. |
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Sob 07 Wrz, 2024 09:35
|
|
|
Obejrzałam pierwszy odcinek Białego kota, części z kotem Ania też. Ania zachwycona tym, że zamiast ew. Pani do towarzystwa głównemu jest kot, bo pani sędzina (?) jej się nie spodobała. Na koniec, przy piosence końcowej rzekła: "o, to trochę jak Drużyna Pierścienia, sami faceci, no i kot. Zawsze uważałam, że w Drużynie Pierścienia przydałby się kot."
Zobaczymy jak to dalej pójdzie |
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Nie 08 Wrz, 2024 19:08
|
|
|
W Love Next Door będzie teraz melodramat i chyba zostanę tylko dla drugiej pary, bo pierwsza robi się nudna. |
Czekam na październik.
|
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Pon 09 Wrz, 2024 18:42
|
|
|
Jadę z Białym Kotem dalej - jestem chyba po 7 odcinku, wstępnie rozwiązaliśmy tajemnicze zabójstwo sprzed 3 lat, ale nie do końca. Urzekł mnie lot balonem ze smoczym ogonem
Trochę mało jest kota ale drama jest sympatyczna.
Obejrzałam w międzyczasie pięcidram Devaprom o synach par z pierwszego pięciodramu o Jutathephach
Było to lekkie, łatwe i przyjemne, bo wszyscy panowie są dżentelmenami bez skazy, a całość kojarzyła mi się dawnymi rodzinnymi bollywoodami, tymi w których były liczne rodzinne nasiadówki i idylliczne wielopokoleniowe szczęście, a treści tyle co kot napłakał. Niestety miejscami było okropecznie nudno i bez większego pomysłu na fabułę. Dwie główne panie były nie bardzo do polubienia (zwłaszcza jedna, która specjalnie zbliżyła się do swego późniejszego wybranka by ukraść bezcenny klejnot, albowiem dzięki temu chciała by jej dziadek odzyskał dobre imię - zrozumiałe, przez kradzież do odzyskania reputacji ), ale wtedy najczęściej druga para była fajniejsza więc zawsze było do czego przewijać
jeden główny był drewniany do bólu, ale pannę miał fajną, a jedna para którą ja polubiłam, nie spodobała się Ani - bo wiecie, dużo rozmawiali i Ania uznała ich za nudnych dla mnie zaś byli najbatrdziej wiarygodni - lubię gdy para umie razem rozmawiać, pracować, śmiać się - i kissu mieli najładniejsze.
Generalnie nie wiem co teraz obejrzeć, a w źródełku lakornów pełno nie tylko uśmiechniętych par chłopaków ale i dziewczyn, ale może wygrzebię jakiś seguk sprzed lat . |
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Śro 11 Wrz, 2024 20:50
|
|
|
Prawda, w lakornach samych chłopaków widziałam, a na grupie o serialach azjatyckich do której się podczepiłam na fb jeszcze się z tego cieszą. Ech, nawet dyskutować się nie chce.
Biały kot! Może sobie wrócę, bo przerwałam kiedy pokazał się taki jeden cudaczny bohater który mnie denerwował. Pani nieszczególna, to prawda, a jeszcze strój urzędniczy nie dodaje jej wdzięku. Za to pan - kot idealny z tą dziwną urodą.
Obie dramy koreańskie niestety głaszczą mnie pod włos. Nie mam zdrowia ani do tatuśka - miliardera, ani do tego mamałygowatego romansu z sąsiedztwa. Rok olimpijski czkawką się odbija. Może jeszcze sprawdzę dramę z SMA, ale niekoniecznie. |
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Pią 13 Wrz, 2024 17:05
|
|
|
Trzykrotka napisał/a: | pokazał się taki jeden cudaczny bohater który mnie denerwował. | Ten z zielonymi oczami, taki hiperwnerwiający?
Ja tez na razie przerwałam, bo ze dwa odcinki po prostu przewinęłam, nic tam nie było ciekawego, hocki klocki z rodzicami któregoś z urzędników. Nie da się ukryć, że najciekawszy były dla mnie wątek głównego kota, plus jego wiedźmińskie wstawki - kocie żółte oczy, supermoce do walki, kultowe białe białe włosy
Pewnie jeszcze spróbuję, albo od razu skoczę do dwóch ostatnich odcinków. |
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Sob 14 Wrz, 2024 20:04
|
|
|
Tak, ten wątek
Spróbowałam wrócić do dramy, ale że trochę od niej odwykłam, to okropnie męczył mnie wątek tych głupkowatych oficerów w biurze śledczym, tych gap z Ali Babą na czele. Chyba to nie jest dla mnie za dobry czas, bo wszystko mnie denerwuje, nic nie zachwyca |
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Sob 14 Wrz, 2024 20:20
|
|
|
Tak, też ich przewijałam, zwłaszcza wizytę rodziców któregoś z nich |
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Sob 14 Wrz, 2024 23:03
|
|
|
Wróciłam sobie do Follow Your Heart, tego o tropieniu handlarzy ziołem (kostiumowa chińska, nie współczesna!) i jakoś miło obejrzałam ze trzy odcinki na raz, a nawet się pośmiałam - może to jakoś mi pomoże przetrwać trudny czas.
Najlepsze były cuda chińskiej medycyny. Tam był bohater, któremu wrogowie - barbarzyńcy - obcięli na wojnie nos. Widać że chłopak młody i ładny, chodził w masywnej masce, która zasłaniała mu pół twarzy. No to bohaterka - lekarka uśpiła go jakimś ziołem, a kiedy się obudził - szast prast i nosek już ma zrekonstruowany Piękny, jak prosto spod skalpela, a obudził się po tych ziołach z lekkim bandażem na twarzy i ani nawet jednej blizny nie uświadczyłeś. Dawać nam takich lekarzy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.
|