To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...

BeeMeR - Sob 26 Mar, 2016 16:10

Agn napisał/a:
Zakropkowani?
A czemu by nie - ale może dla równowagi zamieść i niekrokowe (paskowe) frakcje ;)

Agn napisał/a:
Ja raczej zwalam winę na zawód Si Jina, bo żaden ból miłości nie przeszkodził jej umówić się z nim na pierwszą randkę. Przeszkadza jej raczej to, że facet jest żołnierzem i, no cóż, nie ukrywajmy - strzela do ludzi.
Tak, ale teraz ma pełniejszy obraz, zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach - jak jej kazał ratować życie, a strzelać będzie on - tylko jeśli naprawdę trzeba. Taka ciekawa odmiana poglądów ;)
Agn - Sob 26 Mar, 2016 16:33

BeeMeR napisał/a:
A czemu by nie - ale może dla równowagi zamieść i niekrokowe (paskowe) frakcje

Zrobi się! To co? Mam tworzyć? :) Bo my tu gadu-gadu, a wątek obrasta świątecznym tłuszczykiem. ;)
Cytat:
Tak, ale teraz ma pełniejszy obraz, zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach - jak jej kazał ratować życie, a strzelać będzie on - tylko jeśli naprawdę trzeba. Taka ciekawa odmiana poglądów

Teoretycznie każdy niby zdaje sobie z tego sprawę. Choć z drugiej strony - też się nasłuchałam różnych nieciekawych wieści z żołnierzami na obcym polu, gdzie hasło "bydlęta" byłoby dla nich niezasłużonym komplementem.

zooshe - Sob 26 Mar, 2016 16:54

Come back ajussi.
Drama miewa dłużyzny i sam wątek dochodzenia do prawdy nie jest nazbyt ekscytujący, ale jedno trzeba przyznać w scenach komediowych aktorzy idą na całość a nawet jeszcze dalej. Takiego masarzu przepony dawno nie miałam.
Rain i aktorka grająca Han Hong Nan mają u mnie murowaną oskę. Ach ciekawa jestem jak wybrną z tego skomplikowanego wielokąta miłosnego. Jeden ajussi próbuje uwieść wdowę po sobie samym, tylko czekać jak zrobi się zazdrosny o samego siebie. Drugi zaczyna mieć lesbijskie ciągoty do swojej pierwszej miłości i nie zauważa jak nim/ nią zaczyna się interesować jego dawny podwładny. Uwielbiam takie absurdy. :mrgreen:

Trzykrotko w 6 odcinku jest scena w przebieralni jak Rain próbuje ubrać swojego kolegę w bardziej kobiece ciuszki, oczywiście wszystko na oczach zszokowanych pracowników.
Można się popłakać ze śmiechu. :rotfl:
Spoiler:

Agn - Sob 26 Mar, 2016 17:09

*zobaczyła gify i chyba ma ochotę na tę dramę* :rotfl:
Agn - Sob 26 Mar, 2016 17:31

TADAM!
http://forum.northandsouth.info/2360.htm#453376