To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - Pomoce naukowe

trifle - Śro 09 Sty, 2008 16:07

Denobilitacja! :D

PS. To nie jest 100% pewna odpowiedź, wot sobie wydedukowałam ;)

Anonymous - Śro 09 Sty, 2008 17:32

mi też tak sie wtdaje właśnie, alle też nie estem pewna :D
:kwiatek:

Sofijufka - Śro 09 Sty, 2008 22:12

trifle napisał/a:
Denobilitacja! :D

PS. To nie jest 100% pewna odpowiedź, wot sobie wydedukowałam ;)

Na grupie historia podali mi: nagana szlachectwa, ale to raczej zaprzeczenie szlachectwa [gdy dany osobnik podejrzany był, że szlachcicem nie jest]....

Anonymous - Śro 09 Sty, 2008 22:37

dzięki za odpowiedzi. koleżanka zapytała dla kolegi a ja zgłupiałam :ops1:
krzysztof - Pią 11 Sty, 2008 09:44

Mogę prosić o jakieś pomysły na pomoc wg M.Montessori (dla osoby niezbyt uzdolnionej manualnie) lub może adres jakiejś stronki? :-)
Kaziuta - Pią 11 Sty, 2008 20:28

Znalazłam cos takiego
http://www.montessori-exp...CFQeIMAodKR6yqw

krzysztof - Nie 13 Sty, 2008 09:41

Dzięki :-) :kwiatki_wyciaga:
Anonymous - Wto 11 Mar, 2008 20:02

hm dawno nie prosiłam tutaj o pomoc, prośba jest banalna potrzebuje pomocy w formatowaniu tekstu w wordzie 2007 a ja takiego worda nie mam, mam za to przeciek co jutro będzie na sprawdzianie z ćwiczeń, i błagam o pomoc.... Jest ktoś chętny?
praedzio - Wto 11 Mar, 2008 20:57

Mam, co prawda, Worda 2007, ale od niedawna - więc wszystkiego jeszcze nie obadałam. Ale jeśli chcesz, mogę zrobić błyskawiczny kurs.... ;) Jakieś konkretne pytania?
Ooo... Znalazłam Nieoficjalny Podręcznik: ftp://ftp.helion.pl/online/wo27np/wo27np-4.pdf
Może ci się przyda? :D

Anonymous - Wto 11 Mar, 2008 21:10

praedzio napisał/a:
Jakieś konkretne pytania?

tzn konkretnie są zadania polegające na przeformatowaniu tekstu, i w sumie ja to zrobiłam, ale nie wiem czy jak rpzeniosę to z office`a 2001 chyba do 2007 to nic się nie stanie.
no i paru spraw nie jestem pewna

praedzio - Wto 11 Mar, 2008 21:25

To podaj np. jedno zadanie. Sprawdzę co i jak.
MiMi - Wto 06 Maj, 2008 09:35

Poszukuję wszelkich informacji o etyce w biznesie. Muszę napsiać referat na przedsiębiorczość, którego nie mam wygłaszać, ale ma to być dyskusja z nauczycielem (sama nie wiem, na czym to ma dokładnie polegać). Zrozumiałam to tak, że mam wiedzieć wszystko o etyce w biznesie, dlatego z góry dziękuję za każdą pomoc :kwiatki_wyciaga:
achata - Wto 20 Maj, 2008 22:25

Moja koleżanka poszukuje kogoś kto szprecha po włosku... Czy któraś z dam parli italiano?
asiek - Wto 20 Maj, 2008 23:41

achata napisał/a:
Czy któraś z dam parli italiano?

Trzeba uderzyć do Aine. :-D

Harry_the_Cat - Wto 20 Maj, 2008 23:55

A czego koleżanka potrzebuje?
achata - Śro 21 Maj, 2008 22:24

Dowiem się
MiMi - Pon 26 Maj, 2008 18:10

Czy któraś z Was wie, co mógłby powiedzieć botanik o "Panu Tadeuszu"? Chodzi oczywiście o gatunki roślin występujące w epopei, niestety nie mam czasu na czytanie całej książki poraz kolejny i zaznaczanie fragmentów o roślinkach...
Gosia - Pon 26 Maj, 2008 18:25

Wpisz w Googlach "Przyroda w Panu Tadeuszu", a wyskoczy Ci tyle stron, ze bedzie w czym wybierac

np. to:
http://www.ar.wroc.pl/pol..._21_wyklad.html

Sofijufka - Pon 26 Maj, 2008 18:25

MiMi napisał/a:
Czy któraś z Was wie, co mógłby powiedzieć botanik o "Panu Tadeuszu"? Chodzi oczywiście o gatunki roślin występujące w epopei, niestety nie mam czasu na czytanie całej książki poraz kolejny i zaznaczanie fragmentów o roślinkach...

Masz linka
http://www.ar.wroc.pl/pol..._21_wyklad.html

MiMi - Śro 28 Maj, 2008 20:33

Dzięki :kwiatek: tyle, że tam nie ma za dużo konkretów... Zostawię to sobie na weekend i coś wymyślę.
Tamara - Śro 28 Maj, 2008 22:19

Chyba mógłby powiedzieć ,że obok świetnej znajomości litewskiej flory i doskonałej pamięci dał się parę razy ponieść licencji poetice :wink:
Sofijufka - Śro 28 Maj, 2008 22:30

MiMi napisał/a:
Dzięki :kwiatek: tyle, że tam nie ma za dużo konkretów... Zostawię to sobie na weekend i coś wymyślę.

Poszukaj sobie w necie o Śmiełowie - jest tam tzw "ogródek Zosi" - z roslinami, które opisywał Mickiewicz. Właśnie w Smiełowie przebywał, podczas powstania listopadowego...
np
http://www.eduskrypt.pl/w...-info-1490.html

MiMi - Czw 29 Maj, 2008 22:38

dziękuję jeszcze raz :kwiatek: wymyśliłam dzisiaj w szkole, że napiszę w wstępie, że za dużo tych roślin było i opiszę tylko ogródek Zosi, a tu Sofijufka akurat o nim wspomniała :kwiatek:
Anonymous - Śro 04 Cze, 2008 12:57

Szukam eseju Susan Sontag "Przeciw interpretacji" i nie moge znaleźć. Myślicie że jest gdzieś w necie? Wiem że został opublikowany w "Literaturze na Świecie" z 1979, nr 9, ale mam juz za mało czasu żeby szukać w bibliotekach...Help!
Gunia - Pon 29 Wrz, 2008 17:53

Mam pytanie skierowane zwłaszcza do germanofilek: czy mogłybyście wskazać jakiś utwór, najlepiej literacki, poruszający temat Niemca w trzeciej rzeszy? Chodzi konkretnie o temat "Bohater literacki wobec systemów totalitarnych".
Jeśli ktoś ma jakieś propozycje niekoniecznie związane z akurat tym przykładem totalitaryzmu, to również byłabym bardzo wdzięczna za pomoc. :)