Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Admete - Czw 13 Lip, 2017 10:54
Ja też nie, ale wolę się mentalnie przygotować i na taką ewentualność. A w Horse doctor chyba pierwszy raz widzę, porządne zimowe ubrania. Nawet czasem czapki i szaliki mają. Pikowane kamizelki dla pań i takie jakby ocieplane kapoty dla panów. Pamiętacie jak się kiedyś nas zimowymi strojami w segukach zastanawiałam. Witaminy dla Aragonte:
Aragonte - Czw 13 Lip, 2017 12:52
Avvvvv Zwłaszcza dwa pierwsze są cudne.
Admete - Czw 13 Lip, 2017 12:59
Ano To, żebys się nie przeziębiła po tym deszczu. A tu bardzo ciekawy tekst udowadniający, że pan Lee stoi za całą sprawą w Secret Forest. Sama też czasami mam takie wrażenie, że on sam ma dość korupcji, ale nie chce, nie może jej samodzielnie usunąć, więc wybiera Shi Moka, żeby zrobił to za niego. Ale to tylko czyste spekulacje.
https://4musingsblog.wordpress.com/2017/07/12/is-lee-chang-jun-the-culprit-e1-10/
A tu fragment wywiadu ze scenarzystka, myślę, że słusznie obawiam się o zakończenie, bo według niej ma być nietypowe. Co zapewne oznacza, że powinniśmy liczyć na jakiś wielki happy end. Jeśli scenarzystka mówi, że widzowie powinni skupić się na wniosku, jaki z zakończenia płynie i byli w stanie go zrozumieć, wczuć się - to znaczy, że nie będzie lekko
https://twitter.com/wesplinter
To jeszcze zgarnięte z tego twittera:
Aragonte - Czw 13 Lip, 2017 16:36
| Admete napisał/a: | A tu fragment wywiadu ze scenarzystka, myślę, że słusznie obawiam się o zakończenie, bo według niej ma być nietypowe. Co zapewne oznacza, że powinniśmy liczyć na jakiś wielki happy end. Jeśli scenarzystka mówi, że widzowie powinni skupić się na wniosku, jaki z zakończenia płynie i byli w stanie go zrozumieć, wczuć się - to znaczy, że nie będzie lekko |
Buuuuuuu. No to się zapłaczę i będę się bała oglądać
Admete - Czw 13 Lip, 2017 18:29
Też się będę bała, ale pewnie obejrzę. SP się chyba kończy w tym tygodniu, sprawdzi ktoś jak się zakończyło?
W Doctor Horse - jaką sympatyczną i dobrą postacią jest księżniczka i jak się ciesze, że tu są szlachetni drudzy i tylko jedna prawdziwa miłość. Tak lubię. Co prawda księżniczki i Songwy mi żal, ale ciesze się, że nie ma knucia ze strony drugich.
Agn - Czw 13 Lip, 2017 23:25
Ależ mam tyły. I za co tu się brać, żeby nadrobić???
Admete - Pią 14 Lip, 2017 05:21
Za Secret Forest, żebyś z nami musiała się martwić o zakończenie. W kupie raźniej Aragonte jaka ty jesteś przystojna Doczytałam streszczenie zakończenia SP i wystarczy Tego typu seriale powinny być o połowę krótsze. Chciałabym zobaczyć aktora grającego mordercę w czymś konkretnym, z dobrym scenariuszem. Nie umiem zapisywać gifów z Twittera, Aragonte na samej górze strony 74 na soompi - CHSW i Bo Da Na - tvN wypuściło nowa kompilacjz scen z SF:
https://www.youtube.com/w...1&v=6ICjFIiKat8
Na przykładzie tego filmu widać, jak odpowiednie edytowanie obrazków może człowieka oszukac - tutaj serial wygląd niemal jak rom-com tvN trolluje jako żywo
A God's Gif obejrzyj cześć, nie oglądaj ostatnich odcinków, najgłupsze zakończenie, jakie można było wymyślić. Jak w SF pójdą takim torem, to nigdy im tego nie wybaczę.
BeeMeR - Pią 14 Lip, 2017 09:03
Zerknęłam na finał SP i do widzenia dramie
Potrzeba mi seguka: Jumong jeszcze jakiś czas będzie leżał odłogiem, 7 dniowa królowa poczeka na więcej odcinków i tłumaczeń - wzięłam na tapetę
Damo
Nie lubię, jak drama początkiem spoileruje sama siebie - tj. swój tragiczny koniec
(np. Conspiracy in the Court, Bichunmoo)
Nic to, i tak nie miałam złudzeń
Może chociaż sprawy kryminalne będą ciekawe - pierwsza była.
Damo to herbaciana "dama", która w specjalnych sprawach pomaga policji - np. przy badaniu kobiecych zwłok, wypytywaniu kobiet o niedyskretne sprawy itp. Oczywiście drama musi przesadzać jak to lubią dramy i tytułowa Damo (młodziutka Ha Ji Won) jest najczęściej nie tylko mózgiem danej operacji ale i kluczowym wykonawcą fizycznym - np. osobiście nokautuje uciekającego zbrodniarza czego tabuny policjantów-mężczyzn nie potrafią Że nie wspomnę o ratowaniu męskiego honoru w grze a'la polo (namordniki są wielce historyczne, jak sądzę )

Latanie po bambusach na widocznych miejscami linach też było (nie jestem fanką) oraz ściganie zbiega po równinie, którą rozpoznaję już dawno bo widzę w każdym plenerowym seguku
Była tez teza, że aby pojawiła się ścieżka, ktoś musi pierwszy wybrać daną drogą, a za nim oczywiście pójdą następni - to już wiem skąd to skopiowały Hwarangi
Kilka znajomych twarzy:
A jeszcze nawet nie skończyłam pierwszego odcinka
Admete - Pią 14 Lip, 2017 10:26
Próbowałam kiedyś obejrzeć, ale mi nie podeszło.
Agn - Pią 14 Lip, 2017 11:04
O Damo donoś, jak się ogląda. Ja z przyczyn oczywistych nie obejrzę, ale chętnie poczytam, co i jak.
BeeMeR - Pią 14 Lip, 2017 11:09
Zobaczymy jak daleko ja dotrę z Damo acz biorąc pod uwagę mój upór może do końca
Drama jest krótka, 14 odc.
Skończyłam Prawników od rozwodów, pod koniec już sporo przewijałam, ale podobał mi się myk, gdy główni prowadzili sprawy przeciwko sobie w sądzie i nie mogli rozmawiać, więc komunikowali się gestami
oraz jak panowie po wspólnej nocy myli zęby imponując sobie wzajemnie tężyzną i urodą
Aragonte - Pią 14 Lip, 2017 11:12
| Admete napisał/a: | | Próbowałam kiedyś obejrzeć, ale mi nie podeszło. |
Ja też tylko przelotnie zerknęłam.
Na razie nie mam jak oglądać czegokolwiek, ale może w weekend nadrobię Secret Forest.
Admete - Pią 14 Lip, 2017 13:16
Ja dziś byłam głównie gospodynią domową, sprzątałam, gotowałam i robiłam ogórki, plecy mi zaraz pękną. Musze sobie poleżeć i potem coś na pociechę obejrzeć.
Admete - Pią 14 Lip, 2017 16:36
Aragonte masz tu śpiewającego CHSW z God's Gift - bardzo ładna scena:
https://www.youtube.com/watch?v=vUQ6zCsa7H0
Aragonte - Pią 14 Lip, 2017 17:30
Tutaj nie mam YT, niestety. Ale dzięki Chyba kojarzę, o którą piosenkę może chodzić.
Admete - Pią 14 Lip, 2017 18:07
Na pewno kiedyś ją wklejałyśmy. A to zwiastun Good wife dla Milenaj:
https://www.youtube.com/watch?v=Yhca4WPn0ys
Jak wam napiszę, ze oglądałam 3-godzinny Inside Men dla Cho Seung Woo, to mi pewnie nie uwierzycie Film jak film, nawet niezły - kryminał o korupcji, ale postać grana przez CHSW mi się podobała - grał prokuratora, który wcześniej był policjantem. Klnie jak szewc, pali i jest narwany. Relacja gangster - prokurator też należała do ciekawych. Zawsze mnie to trochę dziwi, że jak Koreańczycy kręcą seriale, to są tacy grzeczni, a jak filmy, to już im wszytko wolno
Agn - Pią 14 Lip, 2017 22:50
Aż mi głupio tak się wtryniać...
Nowy teaserek do CM: https://www.youtube.com/watch?v=EXQhOnNu_4I
milenaj - Pią 14 Lip, 2017 23:29
Czuję się zachęcona. Obejrzę i już się cieszę na coś nowego.
Admete - Sob 15 Lip, 2017 05:02
Ładny teaser Milenaj widziałam półtora sezonu amerykańskiej wersji GW, znudziła mnie. A tutaj wszystko miało te konkretne 16 odcinków.
Aragonte - Sob 15 Lip, 2017 05:43
Chyba mam Good Wife God's Gift chyba też?
Trzykrotka - Sob 15 Lip, 2017 07:42
Z bezinternecia melduję via smartfon, że obrazilam się na końcówkę Lookout Drama do końca trzyma na brzeżku krzesła, ale nie podoba mi się zakończenie. Napiszę więcej po powrocie.
Nie wiem, czy chce mi się wracać do SP i nawet do MSG Za to kiedy skończyły mi się odcinki Best Hit ( miałam 14) to aż mnie skręca z niecierpliwości. Z FFMW to samo, 16 do zobaczenia w domu.
Admete - Sob 15 Lip, 2017 08:47
Ja też jestem obrażona na końcówkę, ale chyba w umysłowości koreańskiej jest przekonanie, że Do Han musiał odpokutować w ten sposób. Jak cię nudzą, to nie wracaj. Tyle innego dobra jest.
Agn - Sob 15 Lip, 2017 09:25
Słusznie prawi koleżanka Admete. Nie ma co wracać do czegoś, co się zepsuło bądź zaczęło nudzić.
W myśl tej zasady wywalam SP, bo się coś zabrać nie mogę do dalszego oglądania, a to oznacza, że się nie zabiorę. Choć chciałam.
Admete - Sob 15 Lip, 2017 10:22
Aragonte z filmów z ChSW obejrzyj jeszcze Love Phobia. Ja to chyba miałam po God's Gift zdrową fazę, bo mam większość jego filmów
Agn - Sob 15 Lip, 2017 11:49
Na mnie czeka jeden kostiumowiec z nim. Kusi, bo on, odrzuca, bo Ciapowa. Otoke???
Tytulu teraz nie pamietam, cos w guscie Miecza ktory costam.
|
|
|