To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16

Trzykrotka - Wto 25 Gru, 2018 11:50

Fakt, odcinek w którym PSH głównie płacze był trudny do zniesienia. Sokół przyniósł dreszczyk emocji. Może to przelom w grze po dojsciu do pewnego poziomu? Master to zapewne SeJu, twórca gry - taką miał ksywkę i tak się podpisywał w mailach, jak wypatrzył ktoś na soompi. No i wracają do Grenady.
Nie żebym ja się jakoś wybitnie angażowała w losy bohaterów. Jin Woo i innych magikow od zarabiania na nowych technologiach trudni lubić, ich kobiety podobnie, PSH też mnie nie bierze emocjonalnie. Ale zwyczajnie jestem ciekawa co z tego wyniknie, a to już dużo wobec monotonności ostatnich dram, które oglądałam.

Admete - Wto 25 Gru, 2018 11:51

Ja nie narzekam na dramy, które obejrzałam w całości. W Oskach wypisałam ;) Nie jest ich dużo, ale kilka się znalazło.

Nowy zwiastun THE CROWNED CLOWN:

https://www.youtube.com/watch?v=ULBOg4whriU

Alicja - Wto 25 Gru, 2018 13:30

Zapowiada się niczego sobie. Jak już goście pójdą zamierzam obejrzeć Lees than evil ciąg dalszy. Muszę po tych słodkich świętach coś krwawego zobaczyć :roll:
A właściwie zdążę jeszcze parę minut przed kotletami. Idę.

Edit. Odc. 2 jest wspaniały. Krwawo i ciekawie :excited: Teraz kotlety. W nocy ciąg dalszy. Tylko powoli go tłumaczą :mysle:

Aragonte - Wto 25 Gru, 2018 16:02

Alicja napisał/a:
Aragonte napisał/a:
A pan nie jest dla ciebie za młody? :wink:

Wyobraź sobie, że nie. Pan jest idealny: ma stare spojrzenie i pięknie wykrojone usta :mrgreen:

Ciekawe, co było decydujące :mrgreen:

Też polecam (ale nie Alicji! Bo jeszcze nie obejrzy :mrgreen: ) Healera - bardzo dobrze mi się go oglądało.

BeeMeR - Wto 25 Gru, 2018 19:29

spam:

Minęło 6 lat i młody książę wciąż mieszka w stolicy z mamą - dyskretnie nadzorowany przez oddział policyjny sponsorowany przez tatusia -króla:

Wkrótce i król przypadkiem poznaje syna, zachwyca się dzieckiem przedstawia mu się jako oficer magistratu (czyli jak pannie ongiś) i spędza z nim cały dzień na małych męskich przyjemnościach - między innymi udają się pod mój ulubiony wodospad :serce:

Starszego syna - następcę tronu król również kocha bardzo, tajemnicą coraz bardziej znaną wszystkim jest fakt, że chłopak choruje i najprawdopodobniej nigdy nie będzie mieć potomstwa (czytałam, że prawdopodobnie okaleczyła go mamusia w akcie szału)

BeeMeR - Wto 25 Gru, 2018 19:35

Familia byłej faworyty - jak zwykle usłużna dla niej - podkłada ogień pod domostwo Dong Yi - no ale nadzór szybko ją ratuje. MOcno zirytowany król nakazuje śledztwo w sprawie podpalenia

i sprowadza rodzinę do pałacu - argumentując, że odpokutowali już za winy a nadszedł czas edukacji syna. Dong Yi ponownie awansuje na wyższe stanowisko.

Rychło okazuje się, że młody jest nad wiek uczony w księgach i dostaje prywatnego nauczyciela i własny tok nauczania.

BeeMeR - Wto 25 Gru, 2018 19:47

Mama byłej faworyty odwiedzając szamankę (świetna nowa postać) dowiaduje się, że spłonie w ogniu, który podłożyła. Niezrażona próbuje upozorować samobójstwo pijaczka i zwalić winę za podpalenie na niego ale wracający z wygnania brat ratuje nieszczęśnika. Dalej mamunia każe użyć czarnej magii by pogrążyć dla odmiany królową. Królowa od dawna słabuje a teraz traci przytomność.

Trzykrotka - Wto 25 Gru, 2018 20:08

O matko, intrygi pałacowe w najlepszym wydaniu :paddotylu: Aż mi się przypomniała Tanashiri - ona też truła, czarowała i inne cuda i wianki wyprawiała.
Alicja - Wto 25 Gru, 2018 21:48

Aragonte napisał/a:
Ciekawe, co było decydujące :mrgreen:

A-a-a :-P najpierw jego spojrzenie mnie przykuło, takie spod grzywki. Cuda tymi wykrojonymi ustami robił później :mrgreen:

Alicja - Śro 26 Gru, 2018 05:50

Less than evil interesujące. Admete, tobie polecam z czystym sumieniem, tylko przebrnij przez 1 odcinek, który jest dziwny. Nie oglądałam pierwowzoru serialu i nie mam z czym porównywać, może to dobrze. Więcej w Less skomplikowanych relacji międzyludzkich: małżeńskich, koleżeńskich niż krwi. Wydaje się, że nie ważna jest zbrodnia tylko dlaczego do niej doszło. A na końcu człowiek jeszcze żałuje mordercę :wink: chociaż tego głównego raczej nie :confused3:
Pan policjant idealnie skrojony- sterany życiem, sponiewierany duchami przeszłości, nielubiany przez kolegów za uczciwość i nierozumiany przez żonę, która się z nim rozwodzi. I go zdradza. Całe życie pod wiatr dla jednej sprawy z przeszłości. Bardzo dobrze to przedstawili, jak przeszłość wpływa na życie detektywa, a pomimo tego gdy ma wybrać pomiędzy obowiązkiem, a własnym osobistym szczęściem to honor ponad wszystko.Admete, kuszę :mrgreen: ... nie pozwól marnować się dobrej i nie nudnej dramie :serduszkate:

Admete - Śro 26 Gru, 2018 08:00

Kiedy tam nie ma bohatera, któremu mogłabym kibicować. Ale zebrane mam.
EDIT:

Zapowiedź nowej dramy OCN - Trap:

https://www.youtube.com/w...2&v=oBT1fPvizJE

Na razie tylko teaser, oczywiście sensacja - thriller. Vagabond ma mieć premierę dopiero w maju.

Trzykrotka - Śro 26 Gru, 2018 16:20

Jeszcze wracając do pieknie wykrojonych ust i starych oczu
:serduszkate: to Ji Chang Wok w 2019 wyjdzie z wojska i tylko się trzeba cieszyć na pierwszy powojskowy projekt. Oby był dobry - więcej Healerow, żadnych K2!

Admete - Śro 26 Gru, 2018 16:21

Ty już w Anglii? :)
Trzykrotka - Śro 26 Gru, 2018 17:29

Nie, mam samolot o 20.40. I tak czekam juz spakowana na autobus na lotnisko.
BeeMeR - Śro 26 Gru, 2018 17:35

Leć i wracaj szczęśliwie! :hello:
Admete - Śro 26 Gru, 2018 18:05

To bezpiecznej podróży i odezwij się z Anglii :)
Trzykrotka - Śro 26 Gru, 2018 18:32

Dzięki :hello: Odezwę się.
Alicja - Śro 26 Gru, 2018 20:00

Trzykrotka napisał/a:
Oby był dobry - więcej Healerow, żadnych K2!

:rotfl:

Admete napisał/a:
Kiedy tam nie ma bohatera, któremu mogłabym kibicować

Jak to nie? Właśnie nasz główny honorowy detektyw czyli Woo Tae Seok. Po odc. 5 powiem tylko - ale się porobiło :shock: Po każdym odcinku dowiaduję się, że się myliłam w czymś tam i jestem zaskoczona :shock: Zastanawiam się, kto przeżyje i kto na końcu okaże się kim czyli kto będzie less than evil :mysle:
Dodam jeszcze, że Mr Wook wiek ma idealny ( rocznik 1974 :lol: ), oczy i usta też :rotfl:

Admete - Śro 26 Gru, 2018 20:08

Alicja napisał/a:
Dodam jeszcze, że Mr Wook wiek ma idealny ( rocznik 1974 ), oczy i usta też

Aktora bardzo lubię, polecałam ci z nim Pied Piper i All about my romance - historia romansowa, ale bohaterowie nie 20-latki :)

Alicja napisał/a:
Jak to nie?

No nie - nie lubię bohatera, a psychopatkę jeszcze mniej. Bardzo nie lubię dram, w których psychopaci mają być głównymi bohaterami, takich to łapać i wsadzać za kratki ;) Z angielskim oryginałem też miałam problem i nie oglądałam, dla mnie bohater nie jest etyczny.

Pied Piper - sensacja, Shin gra negocjatora.

https://www.youtube.com/watch?v=3A1rX3_VPic

https://www.youtube.com/watch?v=Ui4s2cPPPSQ

All about my romance - tutaj z kolei jest politykiem, obie z Aragonte świetnie się bawiłyśmy w trakcie oglądania:

https://www.youtube.com/watch?v=OvQu63cMQ0w

Shin Ha Kyung ma tam stuwatowy uśmiech. Jeszcze Brain z nim widziałam :) Grał lekarza.

Aragonte - Śro 26 Gru, 2018 22:48

Potwierdzam, Shina bardzo lubie, ladnie sie fazowalysmy, ogladajac wymienione przez Admete dramy :wink:
BeeMeR - Śro 26 Gru, 2018 23:08

Trzy nieciekawe postaci i Haitai - tak to na pierwszy rzut oka wygląda dla mnie :czekam2:
Miał być YYS a nie mydłek :foch2:
http://www.dramabeans.com...t-in-your-eyes/

Admete - Czw 27 Gru, 2018 08:24

Aragonte napisał/a:
ladnie sie fazowalysmy,

Wyjątkowo ładnie :) Może jeszcze kiedyś się uda coś wspólnie obejrzeć.

BeeMeR napisał/a:
Trzy nieciekawe postaci i Haitai - tak to na pierwszy rzut oka wygląda dla mnie

Zamiana ciał - nie znoszę motywu.

BeeMeR - Czw 27 Gru, 2018 08:57

Ja też nie lubię tego- a za HJM ani NJH nie przepadam. Na razie i tak kontynuuję swoją dramę - juz tylko kilka odcinków mi zostało.
Widziałam (jeszcze wczoraj) że samolot Trzykrotki wylądował bez problemów. Flightradar jest zacny pod tym względem :wink:

Admete - Czw 27 Gru, 2018 09:26

To pewnie teraz odpoczywa. Obejrzałam najnowszy odcinek Children, nadal mi się podoba. Mam ochotę obejrzeć od początku. Lubię aktorów w serialu. Nawet tych w pomniejszych rolach.
Admete - Czw 27 Gru, 2018 16:01

To oglądam Less then evil. Stęskniłam się za Shinem.
EDIT: Alicjo możesz się przestać martwić w związku z zakończeniem Feel good... ;)