Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 20:35
| Aragonte napisał/a: | | jeśli ktoś ma angielski sos to TCH, to może mi go podesłać? | Ja miałam tylko wersję z wlepionymi napisami ang samej zresztą nie znalazłam. Ale napisy i owszem - w załączniku.
Niedługo (?) ma ruszyć drama Face Reader - na podstawie filmu (m/n. dlatego się za film wzięłam, żeby wiedzieć czy interesować się dramą ale pewności jeszcze nie mam Trza by obadać w odpowiednim czasie
zooshe - Pon 08 Wrz, 2014 20:50
| Admete napisał/a: | | zooshe napisał/a: | | Może i jest w porządku ale nadal bezbarwny i mało ciekawy. |
A co musiałby robić, żeby zyskać miano interesującego? |
Możne gdyby okazało się że to on zabił tego gościa weselnego zooshe łypnęła by na niego łaskawszym kochającym badassów okiem.
| Admete napisał/a: | Jestem mało wymagająca dla mnie to wystarczająco ciekawa postać, a na przystojność i motylkowość za bardzo nie zważam Choć on akurat jest całkiem przystojny. Na pewno przystojniejszy ode mnie |
A tak z rekom na sercu to co on takiego ciekawego w pierwszym odcinku zrobił?
Ot typowy CEO jakich wielu w dramalandzie.
A do jego urody nic nie mam. Obiektywnie rzecz biorąc jest przystojny ale nudny.
| Admete napisał/a: |
Z moich obserwacji ludzie po paru kieliszkach zawsze zachowują się żenująco, dlatego nie piję ( prawie ) alkoholu. |
Nie neguję, że ludzie po pijaku zachowują się żenująco, kilka razy samej mi się zdarzyło.
Wskazuje na ciągłą powtarzalność pewnych motywów w dramach.
Każdy ma takie które lubi i takie które go irytują.
O ile nie mam nic przeciwko scenom prysznicowym i mogłabym je oglądać na okrągło, tak irytuje mnie, że niemal każda dramowa heroina musi zaliczyć pijacką wpadkę na oczach faceta.
Admete - Pon 08 Wrz, 2014 21:05
| Cytat: | | A tak z rekom na sercu to co on takiego ciekawego w pierwszym odcinku zrobił? |
Nie wymagaj ode mnie, żebym pamiętała dokładnie odcinek dramy Niestety ja już patrze przez pryzmat 6 odcinków i postać jest ciekawa. Wiesz ja większość dram oglądam dla fabuły i dla chwilowej rozrywki. Nie pamiętam takich rzeczy. Czasem są wyjątki, ale to wyjątki.
| Cytat: | | Wskazuje na ciągłą powtarzalność pewnych motywów w dramach. |
Wszystko już było i wszystko się powtarza oraz wszystko ma powiązanie ze wszystkim Ja już od niczego nie oczekuję oryginalności. Jeżeli w ogóle coś oglądam i cokolwiek czytam, to już cud niemalże. Ciekawe, kiedy dramy mi się znudzą i już wtedy nic nie zostanie. Koszmar normalnie. Będę śpiewać wtedy tak:
http://www.youtube.com/watch?v=tN74kos861s
A w KoD byłą równowaga w pijaństwie
Aragonte - Pon 08 Wrz, 2014 22:18
Admete moja faza na Jo Guka/Dokko/CSW pewnie za jakiś czas się skończy, ale na razie przyznaję, że miło jest się pofazować troszkę i wyprodukować nieco endorfin, zwłaszcza że pozwala mi to uciec myślami od niezbyt fajnych spraw z realu Cierpliwości
| Agn napisał/a: | | Admete napisał/a: | | No właśnie bez MSH w tym tygodniu, bez Joseon Gunman... |
Niebezpieczny to moment. To grozi sprawdzaniem kolejnej dramy. OTOKEEEE?! |
Sprawdź Arang, mówię Ci
To dostawa od Admete, bo mój komp się zbiesił i odmawiał nagrywania
Sama też nie wiem, czy zabierać się za coś nowego i za co Dzisiaj przeglądam sobie różne scenki z TCH (BTW uważam, że materiału w tej dramie mieli sporo, chociaż jak w każdej obejrzanej coś tam bym zmieniła/skróciła). Jaką cudną chemię ma para Jo Guk - Mi Rae Świetnie razem wypadają.
Może dzisiaj odpuszczę sobie pobyt w dramalandzie i naprawdę spróbuję się wcześniej położyć. Ciekawe, co z tego wyjdzie, hmmm... Inna sprawa, że póki nie jestem w żadną nową dramę wciągnięta, to szansa na wyspanie się jest
Edit: Naturalnie po podczytaniu części tego wątku zaczęłam się zastanawiać nad zdobyciem Atheny i YAAS - nie zgadniecie, z uwagi na kogo
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 22:38
| Aragonte napisał/a: | Mam prośbę: jeśli ktoś ma angielski sos to TCH, to może mi go podesłać? |
Poszperałam po swoich zasobach - niet.
| Aragonte napisał/a: | Akurat słowo jest (wyjątkowo jak na to tłumaczenie ) odpowiednie, mimo różnych innych skojarzeń, chociaż raczej pojawia się w złożeniu "obstrukcja parlamentarna".
http://portalwiedzy.onet....arna,haslo.html |
Wolałabym, by jednakowoż pojawiło się w pełnym złożeniu.
| Admete napisał/a: | Choć on akurat jest całkiem przystojny. Na pewno przystojniejszy ode mnie |
No, jak by was postawić na koreańskiej ulicy, to przyjmuję zakłady, pod czyim adresem poleciałoby pierwsze "yeppuda".
| Zooshe napisał/a: | A tak z rekom na sercu to co on takiego ciekawego w pierwszym odcinku zrobił?
Ot typowy CEO jakich wielu w dramalandzie. |
Dla mnie od początku frapujące było to, że jednocześnie potrafi się niejednoznacznie uśmiechać, prowadzić miłą konwersację i wysłuchiwać oświadczyn pijanej panny, a z drugiej być twardym szefem i bez żenady zrypać ją na zebraniu. To jest coś, czego nie potrafię i nie będę nigdy potrafiła zrobić - oddzielić prywatne animozje i w pracy zająć się wyłącznie pracą, tj. jak trzeba zjechać kogoś, komu się należy i nie martwić, że ten ktoś mnie prywatnie znienawidzi.
| Zooshe napisał/a: | Nie neguję, że ludzie po pijaku zachowują się żenująco, kilka razy samej mi się zdarzyło. |
Ja na pewno zachowuję się jak skończony debil. Na szczęście zdarzyło mi się to tylko w gronie zaufanych znajomych, to oni też potrafią osiągnąć stan pt. "szanuję cię, stara". Na szczęście to wyjątki. Kiedyś na pewno mi się zdarzyło upić na piekielnie smutno.
| Aragonte napisał/a: | Admete moja faza na Jo Guka/Dokko/CSW pewnie za jakiś czas się skończy, ale na razie przyznaję, że miło jest się pofazować troszkę i wyprodukować nieco endorfin, zwłaszcza że pozwala mi to uciec myślami od niezbyt fajnych spraw z realu Cierpliwości |
JAKI TY MASZ PIĘKNY AVEK!!!
A w temacie - dobra faza nie jest zła. Ciekawa jestem, jak byś zareagowała na filmy z nim.
| Aragonte napisał/a: | To dostawa od Admete, bo mój komp się zbiesił i odmawiał nagrywania |
Na adresie byłaś ty. Znaczy mam odesłać ci później je, bo to twoja jedyna kopia?
| Aragonte napisał/a: | Jaką cudną chemię ma para Jo Guk - Mi Rae Świetnie razem wypadają. |
Oj, to fakt. Z ekranu leciały cudne iskry.
| Aragonte napisał/a: | Może dzisiaj odpuszczę sobie pobyt w dramalandzie i naprawdę spróbuję się wcześniej położyć. Ciekawe, co z tego wyjdzie, hmmm... Inna sprawa, że póki nie jestem w żadną nową dramę wciągnięta, to szansa na wyspanie się jest
|
Nic nie mówimy, nic nie proponujemy, na nic nie namawiamy. SIO DO ŁÓŻKA!
| Aragonte napisał/a: | Naturalnie po podczytaniu części tego wątku zaczęłam się zastanawiać nad zdobyciem Atheny i YAAS - nie zgadniecie, z uwagi na kogo |
Oczywiście ze względu na Ciapę i Ropucha. *wieje, nim dostanie cegłówką w łeb* Poważnie, w Athenie grozi ci naprawdę (mnie to spotkało!) trzymanie kciuków, by terroryści mieli te swoje głowice nuklearne i tego swojego doktorka i by im wyszło. Cóż poradzić. Przeszłam na ciemną stronę mocy.
Życzysz sobie, by ci je... ten tego?
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 22:38
| Aragonte napisał/a: | Naturalnie po podczytaniu części tego wątku zaczęłam się zastanawiać nad zdobyciem Atheny i YAAS - nie zgadniecie, z uwagi na kogo | Zgaduję, że interesuje Cię odpowiednio Ciapa i Żabul
Ja skończyłam 1 odcinek Gunman i jeśli idzie o pannę dalej jestem na nie - postać jest ok, ale aktorka mnie denerwuje: overacting, deklamowanie, fochy Już nie wspomnę nadmiernego makijażu Gostek mi się podoba - jest dużo bardziej naturalny i zabawny.
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 22:41
| BeeMeR napisał/a: | Zgaduję, że interesuje Cię odpowiednio Ciapa i Żabul |
KWIK!!! Barykaduj się obok mnie, będzie ostrzał ciężkiej artylerii!!!
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 22:42
Z Ciapą byłyśmy jednomyślne Ropuch jest faktycznie ciekawszym wyborem
Aragonte spać!
A filmami z CSW się zainteresuj
Jutro
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 22:43
...chcesz hełm?
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 22:46
Spoko, pożyczę kask od Dokko
Najwyżej bonusowo wykonam seksowny taniec
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 22:51
Myślisz, że to podziała na dziewczyny? Bo jak zaczną ciskać co cięższymi przedmiotami, może być kiepsko.
PS Dokko alert!
Dokko właśnie (5 odcinek) wywala kawę na ławę - stwierdza, że lubi Ae Jeong. To miłe, że facet nie czai się po kątach, tylko od razu wyznaje uczucia. Nie powiem, malowniczo to zrobili, jak to Koreańczycy - wieczór, piękna pogoda, Dokko wygląda jak miliard dolarów w białym garniturze i pod krawatem, a wokół spadają płatki wiśni. Cudne.
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 22:51
| Agn napisał/a: | Zooshe napisał/a:
Nie neguję, że ludzie po pijaku zachowują się żenująco, kilka razy samej mi się zdarzyło.
Ja na pewno zachowuję się jak skończony debil. Na szczęście zdarzyło mi się to tylko w gronie zaufanych znajomych, to oni też potrafią osiągnąć stan pt. "szanuję cię, stara". Na szczęście to wyjątki. Kiedyś na pewno mi się zdarzyło upić na piekielnie smutno. | Mnie się nigdy nie zdarzyło i nie zdarzy upić tak, by nie wiedzieć co z kim i gdzie i jak robię czy mówię, ale pamiętam jedną pijacką bardzo szczerą i niewątpliwie trochę bełkotliwą rozmowę po wytrąbieniu sporej ilości wina w kuchni własnego domu za panieńskich czasów Też na smutno (m.in. o naszej Asi). Bardzo była mi wtedy potrzebna.
Aragonte - Pon 08 Wrz, 2014 22:52
Agn, już mam ten angielski sosik do TCH, dzięki
Teraz jeszcze przydałaby się wersja saute
| Agn napisał/a: | Na adresie byłaś ty. Znaczy mam odesłać ci później je, bo to twoja jedyna kopia? |
Nie no, co Ty, mam zapasiki na dyszczku Miłego oglądania!
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Naturalnie po podczytaniu części tego wątku zaczęłam się zastanawiać nad zdobyciem Atheny i YAAS - nie zgadniecie, z uwagi na kogo |
Oczywiście ze względu na Ciapę i Ropucha. *wieje, nim dostanie cegłówką w łeb* Poważnie, w Athenie grozi ci naprawdę (mnie to spotkało!) trzymanie kciuków, by terroryści mieli te swoje głowice nuklearne i tego swojego doktorka i by im wyszło. Cóż poradzić. Przeszłam na ciemną stronę mocy.
Życzysz sobie, by ci je... ten tego? |
Khem, ten tego ten...
Ropucha kojarzę z cameo w TGL, ale nawet nie wiem, jak wygląda Ciapa.
Pewnie przejdę na ciemną stronę mocy w ciągu pierwszych pięciu minut
Ostrzał artylerii chyba Wam nie grozi
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 22:59
| Aragonte napisał/a: | | Ropucha kojarzę z cameo w TGL, ale nawet nie wiem, jak wygląda Ciapa. | Żabula kojarzysz
Ropuch to kto inny.
Oj, a na Ciapę się w Atenie napatrzysz aż Ci bokiem wyjdzie
| Agn napisał/a: | Dokko wygląda jak miliard dolarów w białym garniturze i pod krawatem, a wokół spadają płatki wiśni. Cudne. | Nie bij, ale mis ię on tam nie podoba. Zgrabny jest, scena malownicza, ale wygląda smutno i jakoś tak kiedy indziej podoba mi się bardziej. Ale tak go kocham
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 23:10
| Cytat: | Nie no, co Ty, mam zapasiki na dyszczku Miłego oglądania! |
A, no to dobrze.
| Aragonte napisał/a: | Khem, ten tego ten... |
To zapodaj na privka adres, bo kopertę już spaliłam, a tutaj nie mam mojego notatniczka z adresami. Pardon...
| Aragonte napisał/a: | | nawet nie wiem, jak wygląda Ciapa. |
Szczęśliwa kobieta... ale już niedługo się dowiesz.
| Cytat: | Nie bij, ale mis ię on tam nie podoba. Zgrabny jest, scena malownicza, ale wygląda smutno i jakoś tak kiedy indziej podoba mi się bardziej. Ale tak go kocham |
Bić? A za co? Że mi go całego takiego zostawiasz? Więcej dla mnie!
I pewnie, że wyglądał smutno - jak miał wyglądać, jak go głupia baba odrzuciła?
Aragonte - Pon 08 Wrz, 2014 23:13
Doczytuję:
| BeeMeR napisał/a: | | Admete napisał/a: | | A ta nocna rozmowa - super jest. Aragonte znalazła gdzieś muzykę, która tam leci w tle. | Ja tą muzykę skądś znam - w ogóle chętnie bym się o ost bv uśmiechnęła - masz może? |
Napisz PW
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 23:14
| Aragonte napisał/a: | Napisz PW | Już dawno mam
Aragonte - Pon 08 Wrz, 2014 23:22
Mści się doczytywanie z takim opóźnieniem
Posprzątałam, tj. przeniosłam swoje najnowsze posty tutaj (i zablokowałam poprzednie edycje wątku), żeby było chronologicznie
Nie chce mi się spać, chyba organizm mi się przestawił na tryb nocnego dramowania
Może jednak chociaż odcinek czegoś obejrzę?
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 23:26
| Aragonte napisał/a: | Nie chce mi się spać, chyba organizm mi się przestawił na tryb nocnego dramowania |
Ani mi się waż! Do łóżka, ale już!
PS Dokko-alert!
Tymczasem była opowieść o kwiatach kamelii i Dokko zbiera się do męczenia kurczaka Ae Jeong. I każe się ugłaskać. Co robi Ae Jeong? Poklepuje go po (jędrnym) tyłeczku i mówi: "Mój Dokkuś!"
Jak będę duża chcę grać w tej dramie! *kiśnie z zazdrości*
Aragonte - Pon 08 Wrz, 2014 23:29
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Ropucha kojarzę z cameo w TGL, ale nawet nie wiem, jak wygląda Ciapa. | Żabula kojarzysz
Ropuch to kto inny. |
To już się boję zgadywać, jak wygląda
Edit: podglądam sobie fragmenty TCH, odcinek 12, spotkanie z "oppą z sąsiedztwa". Jakie spojrzenia rzuca tamtemu Jo Guk Jak mierzy go wzrokiem I ręki mu nie podał.
Naturalnie na tekst Jo Guka "Twoje imię to Doktor?" włączyło mi się skojarzenie z Doctorem Who I chwalił się, że po wyborach będzie kongresmenem, na co doktorek podsumował go zgryźliwie: "To znaczy, że teraz jesteś bezrobotny"
Jo Guk nie pozostał mu dłużny: "Ile masz wzrostu?"
A potem poleciały już sugestie dotyczące hotelu i lekcji, jakie chciała otrzymać Mi Rae
Bardzo mnie bawi zazdrosny Jo Guk
Agn - Wto 09 Wrz, 2014 00:30
Zazdrosny Jo Guk to kapitalny Jo Guk. I złośliwego Jo Guka uwielbiam. Pamiętam, jak ryknęłam śmiechem, jak powiedział do Mi Rae:
- Wygrasz krowę... muuuu...
Na samo wspomnienie, jak CSW to "muuu" zrobił, dostaję głupawki.
U mnie nadal 5 odc. TGL, czyli Dokko-alert!
Dokko się ogolił. Oczywiście po długich pertraktacjach i foszeniu się, ale w końcu chwycił za golarkę. Wprawdzie nie podoba mi się w tej stylizacji na reklamę (przestylizowany jest, tu się z Basią zgodzę na całej linii), ale błąkający mu się na ustach uśmieszek po obcałowywaniu go przez Ae Jeong kocham bezgranicznie. I to coś w oczach.
No i w ogóle nie wspomnę, że kiedy przyjechał po Ae Jeong wieczorem (w nocy?) w dżinsach, koszulce i jakiejś bluzie, normalnie uczesany i uśmiechnięty, to by go można łyżkami jeść...
BeeMeR - Wto 09 Wrz, 2014 00:38
(Wojownik) Musa
Ech... Nie jest to dobry film, niestety. Nie jest też może zły, acz chwilami miałam wątpliwości - raczej jest przeciętny. No i Koreańczycy w angielskim dubbingu nie brzmią Zwłaszcza, że teksty mają naprawdę głupie i wydumane. A mój ulubiony bohater jest totalnym bucem Ale i tak wygląda jak milion dolarów. Brudny i zakrwawiony, wydający rozkazy od czapy, ale milion
Hirołem jest tu Ciapa - i jest zupełnym przeciwieństwem tej ksywki. Wygląda atrakcyjnie w szmatach, skórach i kudłach do pasa spod których rzadko wyziera jego twarz, walczy bardzo ciekawie i zgrabnie, niewiele mówi, więc ma najmniej głupich tekstów, księżniczkę chroni własną piersią itd.
Inni bohaterowie, np. niepotrzebna nikomu księżniczka
Nie da się ukryć, że film podobał mi się niemal wyłącznie w sferze wizualnej, treść i dialogi znacznie, znacznie mniej
BeeMeR - Wto 09 Wrz, 2014 00:40
| Aragonte napisał/a: | podglądam sobie fragmenty TCH, odcinek 12, spotkanie z "oppą z sąsiedztwa". Jakie spojrzenia rzuca tamtemu Jo Guk Jak mierzy go wzrokiem I ręki mu nie podał. | Ogromnie lubię tą scenę
| Agn napisał/a: | błąkający mu się na ustach uśmieszek po obcałowywaniu go przez Ae Jeong kocham bezgranicznie. I to coś w oczach. | i ten uśmieszek
| Agn napisał/a: | kiedy przyjechał po Ae Jeong wieczorem (w nocy?) w dżinsach, koszulce i jakiejś bluzie, normalnie uczesany i uśmiechnięty, to by go można łyżkami jeść... | Tu mi się też podoba
Aragonte - Wto 09 Wrz, 2014 01:33
No dobra, przeleciałam połowę odcinka, zrobiłam parę screenów ze sceny "Tu jest łóżko, a tam sofa, a ja jestem silniejszy od ciebie" A teraz może jednak pójdę w końcu spać.
Zahaczyłam o koniec odcinka 17. - ostatnia scena jest przygnębiająca
Jo Guk na kolanach przed potężnym BB...
Wiem, do czasu, ale i tak
Edit: Jo Guk jako postać przypomina mi nieco Kim Seok-Joo - bohatera A New Leaf (nawet tatuś jest jakby ten sam ). Obaj cyniczni, bezwzględni, jakoś tam skrzywieni w dzieciństwie, choć z różnych powodów. No i obaj przechodzą przemianę - też z różnych powodów. W obu dramach - ANL i TCH - są mocne wątki polityczne czy prawnicze. Jednak The City Hall jako całość moim zdaniem jest bardziej udaną dramą, podczas gdy A New Leaf pozostało niedokończone, niedorobione Szkoda.
BeeMeR - Wto 09 Wrz, 2014 08:04
| Aragonte napisał/a: | "Tu jest łóżko, a tam sofa, a ja jestem silniejszy od ciebie" | Bardzo ładny avek
i scena
| Aragonte napisał/a: | The City Hall jako całość moim zdaniem jest bardziej udaną dramą, podczas gdy A New Leaf pozostało niedokończone, niedorobione Szkoda. | Też nie mogę się nie zgodzić.
|
|
|