To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dr House

Alicja - Wto 24 Maj, 2011 20:44

po obejrzeniu odcinka 7x23 stwierdzam, że głupszego nie widziałam. Chociaż myślałam, że już 7x 22 dryfuje po dnie. Scenarzystom albo kończą się pomysły albo serial zbliża się ku końcowi końców
po takiej końcówce sezonu nawet ja nie mam ochoty tego ciągnąć

Deanariell - Wto 24 Maj, 2011 23:44

Alicja napisał/a:
po obejrzeniu odcinka 7x23 stwierdzam, że głupszego nie widziałam. Chociaż myślałam, że już 7x 22 dryfuje po dnie. Scenarzystom albo kończą się pomysły albo serial zbliża się ku końcowi końców
po takiej końcówce sezonu nawet ja nie mam ochoty tego ciągnąć

Taaaaa... Kryzys siódmego sezonu. :-P Tak to jest, gdy kasa przesłania rozsądek i producentom jest żal zarżnąć kurę znoszącą złote jajka... :roll:

Szkoda, bo Dr. House stał się już w pewnym sensie kultowy. :) Oglądałam kilka odcinków w telewizji z wcześniejszych serii i podobało mi się, ale i tak sądzę, że lepiej spektakularnie zakończyć serial w takim momencie, żeby widzowie czuli niedosyt i pamiętali to później latami (np. "Robin of Sherwood" :cool: ) , niż rozciągać na siłę fabułę w nieskończoność tak, żeby się ludziom znudziło... (Pamiętna kicha z "X-files" - kilka pierwszych sezonów - rewelacja, a później to już wydziwiali niepotrzebnie... :roll: "Lost" też jest chyba dobrym tego przykładem... :mysle: ) No ale... nie mój cyrk, nie moje małpy. :-P

SPN póki co się jakoś broni, ale to tylko dlatego, że (jak słusznie zauważyła Admete :) ) coś się zakończyło w 5 sezonie, a w szóstym rozkręcił się nowy wątek - jednak przed nami także "feralny" 7 sezon. :P I ja mam w tym przypadku podobnie, jak Ty z House'm - będę oglądać, póki będą kręcić - nie jestem w stanie porzucić Dean'a. :roll: :wink:

Alicja - Śro 25 Maj, 2011 07:53

Deanariell napisał/a:
I ja mam w tym przypadku podobnie, jak Ty z House'm - będę oglądać, póki będą kręcić - nie jestem w stanie porzucić Dean'a.

ale to straszne uczucie- nie możesz przestać oglądać, a ciśnienie ci się podnosi, gdy patrzysz na to zarzynanie kury

Deanariell - Czw 26 Maj, 2011 07:58

Alicja napisał/a:
ale to straszne uczucie- nie możesz przestać oglądać, a ciśnienie ci się podnosi, gdy patrzysz na to zarzynanie kury

Prawda? ;) Poza tym jak już coś/kogoś pokocham, to z natury jestem temu wierna (co nie zawsze wychodzi mi na dobre, ale co tam... :roll: :P ). :mrgreen:

Eeva - Pon 30 Maj, 2011 17:45

Ja mam troche mieszane uczucia co do zakończenia... wiem, ze było średnie, ale chyba trochę troszeczkę mi się podobało :-)
BeeMeR - Pon 30 Maj, 2011 19:33

Ja też skończyłam serię - zakończenie wydumane :roll:
Admete - Pon 30 Maj, 2011 20:09

A może mi ktoś w spoilerze napisze jak się zakończyłą ta seria? Będzie kolejna?
Alicja - Pon 30 Maj, 2011 21:41

Spoiler:
w ciągu 2 odcinków House brał eksperymentalne leki, które spowodowały owstanie guzów w jego chorej nodze, zrobił sobie kozmarną operację na własnej nodze w wannie, w domu tylko z miejscowym znieczuleniem strasznie przy tym cierpiąc , potem z pomocą Cuddy wylądował w szpitalu. Unikał rozmowy z nią na temat dlaczego tak się ekstremalnie zachowuje, szarpał ją na korytarzu szpitalnym i wykrzyczał w końcu jak go zraniła zrywajac z nim. Na koniec gdy wreszcie zechciał z nią porozmawiać zobaczył przez okno jej domu, że je kolację z innym mężczyzną więc z całym rozpędem wjechał samochodem w jej dom, prosto do jadalni. Policja zamierzał go aresztować, Cuddy stwierdziła, że to koniec i że zwolni go ze szpitala, a Wilson poradził policji by szukali go w najciemniejszym barze, bo na pewno tam zapija smutki.
House zaś pije drinka..na tropikalnej wyspie.

Mnie wcale nie podobało się, to już nie House. Charytatywnie będzie leczył tubylców? Założy girlandę z kwiatów? To w końcu nie jest Off the Map :roll:

Tak, podobno ma powstać kolejny sezon i prawdopodobnie Cuddy już w nim nie będzie

milenaj - Pon 30 Maj, 2011 21:47

Alicja napisał/a:
prawdopodobnie Cuddy już w nim nie będzie

Co uważam za ostatnią głupotę...

Alicja - Pon 30 Maj, 2011 21:57

w ten sposób padnie wątek osobisty, medyczne już się wyczerpały, a sam House już niczego głupszego zrobić nie może

Scenarzyści albo byli na rygorystycznej diecie i mózg nie miał już czego spalać albo byli na silnym haju

Deanariell - Wto 31 Maj, 2011 08:44

Czytałam spoiler - faktycznie głupie... :roll: Już bardziej nawydziwiać nie mogli. :roll:
milenaj - Wto 31 Maj, 2011 08:48

Przestałam oglądać jakoś w połowie tego sezonu. Przypadki już mnie nie ciekawiły...
House ciągle taki sam. Podziękowałam...

Trzeba będzie się rozejrzeć za nowymi serialami.

BeeMeR - Wto 31 Maj, 2011 10:53

Deanariell napisał/a:
Czytałam spoiler - faktycznie głupie... :roll:
A wątki poboczne pomagierów House'a nie lepsze - mnie na przykład nie obchodzą miłosne podboje Tauba :roll:
Alicja - Wto 31 Maj, 2011 15:00

druga porażka, podwójna nawet :wink:
z Trzynastką też nie lepiej :roll:

milenaj - Wto 31 Maj, 2011 16:50

Alicja napisał/a:
z Trzynastką też nie lepiej

Ja jej od początku jakoś nie lubiłam.

Admete - Wto 31 Maj, 2011 19:07

Dzięki za informacje - dobrze, że przestałam oglądac dwa sezony temu ;)
Alicja - Wto 31 Maj, 2011 21:11

zoszczędziłaś sobie większych emocji, tych negatywnych :wink:
Anonymous - Nie 12 Cze, 2011 13:29

Do haftowania włączam sobie te odcinki których nie widziałam z lektorem. Żenada.
Anonymous - Pon 13 Cze, 2011 15:37

Jako rzekłam do haftowania nie ma nic lepszego niż serial bez napisów. Hałsa miałam z lektorem. Zaczęłam od odcinka 14 i do końca
Spoiler:
Odcinki były sinusoidalne, raz lepsze raz gorsze, parę momentów mi się podobało. Bardzo... hm no ladny nie bardzo, ale przejmujący byl fragment gdy House mówi Trzynastce, że ją zabije gdy przyjdzie czas, i ona będzie tgo chciała. Jaki był ten sezon - napisałyście. Był naciągany, sztuczny, bardzo przeciętny. Chociaż numery Hałsa po zerwaniu mocarne są. Ale sam finał... I ta plaża... jak znam życie może się okazać, że to halucynacja była.
Będę to oglądała jeśli puszczą kolejny sezon. Pewnie tak jak w tym roku. Zobaczę premierę i później po zakończeniu sezonu polecę maratonem.

Alicja - Wto 14 Cze, 2011 18:17

z zapowiedzi kolejne sezonu nie wynika by była to halucynacja.House podobno zrobił w końcu to na co miał ochotę :roll:
Cuddy odchodzi z serialu, nie będzie jej w następnym sezonie. Nie mam pojęcia z kim teraz House będzie walczył i kogo kochał. Kolejny powód by uznać, że serial stacza się

milenaj - Pią 22 Lip, 2011 21:13

House w reklamie:

http://lula.pl/lula/1,111...iem_w_roli.html

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Admete - Pią 22 Lip, 2011 21:35

Fajna :) Uśmiałam się :)
Alicja - Czw 11 Sie, 2011 20:30

ośmy sezon prawdopodobnie będzie ostatnim. Może to i dobrze?
Pierwszy odcinek 8 sezonu rozpocznie się... w więzieniu. Podobno nie jeden. A sam sezon będzie przesunięty czasowo w stosunku do ostatniego odcinka 7 sezonu o około rok. Czyli House około roku spędzi w więzieniu :mysle: No, to z pewnością nie wpłynie radośnie na jego psychikę :roll: Podsumowując wszystkie sezony Housa - życie nieźle go przeczołgało. Wypadek, operacja nogi, wieczny ból,niepełnosprawność, szpital psychiatryczny, nieszczęśliwe miłości, "niedobre kobiety", a teraz więzienie. Gdybym była na jego miejscu też poszukałabym vicodinu :-P

Alicja - Śro 21 Wrz, 2011 08:56

House już wystartował, przedpremierowo
BeeMeR - Wto 08 Lis, 2011 20:32

Obejrzałam początek VIII sezonu - ze zdziwieniem odkryłam, że pierwszy odcinek (więzienny) jest niezły, drugi też ok, ale w trzecim już zaczyna się zupełnie niewiarygodne plątanie interpersonalne :roll: