Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Chirurdzy - Grey's Anatomy
Aragonte - Nie 10 Maj, 2009 14:16
Gosia napisał/a:
Bardzo jestem ciekawa co będzie w finale.
Eee... uśmiercą Izzie? Gosia - Nie 10 Maj, 2009 14:40 Wszystko się może zdarzyć, tego nie wiemy.
Ale na pewno finał będzie emocjonujący.Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 21:39 nie chcę wiedzieć co będzie w finale. Tak sobie już jeden serial zniszczyłam
Spoiler:
jestem stara a głupia wzruszyłam się... wzruszyłam się gdy Izzie szła nawą i brakło jej sił i pojawił się George i gdy oddawał jej rękę Alexowi i ta mowa i potem przegląd tych par....tylko George samotny biedak. Biedna łysa Izzie. Łysa, ale ze swoim Alexem, który nie wyglądał już na łajdaczynę i już nie powiem o nim że playboy
Kibicuję bardzo Cristinie i Rudiemu jak dla mnie każda scena z nimi jest.... bo tak blisko a tak daleko. Cristina rozwalajaca wiatrak Urocze.
No i operacja Mer....
jaka ja jestem głupia...
Gosia - Pon 11 Maj, 2009 21:43 Nie czytam żadnych spoilerów, żeby nie wiedzieć, co będzie w finale. Wolę być zaskakiwana.
Ostatni (22) odcinek był bardzo dobry i wzruszający, to fakt. Alex urósł w moich oczach.Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 21:44
Gosia napisał/a:
Alex urósł w moich oczach.
w momencie przysiegi pomyślałam o Tobie właśnie "Czy Gosia zmieniłą zdanie o Alexie"
editpomyślałam jeszcze o Tobie w jednym momencie jak Derek się wyjątkowo promiennie uśmiechnął Gosia - Pon 11 Maj, 2009 21:45 Jego samokrytyka mi sie podobała
I że wspiera Izzie.
Edit:
Och, Derek
Mam nadzieje, że MerDer też będą mieli swoje pięc minut trifle - Pon 11 Maj, 2009 21:49 Kasiek, siostro
Spoiler:
Ja to samo dzisiaj. Oczy mam w zbyt mokrym miejscu położone chyba. Co ciekawe, żaden inny serial mnie tak nie rozkłada, jak ten. Może tam leci coś w tle, co na podświadomość działa, czy co..
Zaczęło mi się, jak ci młodzi z wypadku - jeden po drugim umierali i została tylko dziewczyna. Jej mowa tuż przed operacją, "moje życie zaczyna się dzisiaj...", a tam zamykają te okropne foliowe worki z ciałami jej przyjaciół Izzie widząca Denny'ego. Już mi się to nie wydawało głupie i naciągane. Od kiedy się wyjaśniło, jakoś mi to zupełnie nie przeszkadza.
Izzie mówiąca o wielkich dniach. Izzie w sukni ślubnej i George z wyciągniętym ramieniem. Lexie, która się ucieszyła, że ta młoda dziewczyna oddycha, żyje.
Nawet Alex! Jak płakał przed szpitalem. Jego mowa na ślubie. Izzie, która się rozpłakała jak zaraz po ślubie położyła się z powrotem do łóżka.
Ech
trifle - Pon 11 Maj, 2009 21:50 To już tylko jeden odcinek nam został?Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 21:52 Trifle pocieszam się, ze mam nadzieję, ze to hormony i od jutra no może góra pojutrze a już na pewno od weekendu po tych serialowych finałach wróci zrónoważona i racjonalna!! Kasiek
Dziś to chyba by mnie rozrzewniła reklama zapałek....
Spoiler:
te zejścia młodych strasznie też mnie poruszyły, jechali po dyplomy i taki koniec.... brr i bezradność Georga. Halucynacje z Papą Winchesterem.
co za dzień... jeszcze jakbym Kosci teraz oglądneła to chyba wyłabym na całgo...Gosia - Pon 11 Maj, 2009 22:07
Cytat:
Może tam leci coś w tle, co na podświadomość działa, czy co..
No leci, muzyka. Poważnie, czasem ona stwarza nastroj. a poza tym oni naprawdę potrafią budować nastroj.
Też wielokrotnie miałam łzy w oczach, oglądając ten serial.
Denny:
Zostal już tylko odcinek finałowy, dwugodzinny.Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 22:08
Gosia napisał/a:
No leci, muzyka.
muzyka w kluczowej scenie była bardzo dobra... bardzo jak dla mnie....Admete - Pon 11 Maj, 2009 22:36 Obejrzałam samą koncówkę - Jeffrey Dean Morgan zabójczo przystojny Nadal jednak nie znoszę tego wątku. Jak już miał grać ducha, to powinien pojawić się znów w Spn Gosia - Pon 11 Maj, 2009 22:38 Ale my go wolimy u siebie Admete - Pon 11 Maj, 2009 22:41 Ten wątek jest idiotyczny i dobrze, że już pewnie koniec, bo Izzy umrze. Morgan podobno chętnie by w Spn teraz zagrał, więc nigdy nic nie wiadomo Na razie mamy apokaliptyczny koniec sezonu, więc się wczuwamy.
Ja oglądam tylko końcówki GA - na razie mi to wystarczy. W zasadzie tam jest wystarczająca ilość informacji, żeby się zorientowac w fabule trifle - Pon 11 Maj, 2009 23:13
Admete napisał/a:
Ten wątek jest idiotyczny i dobrze, że już pewnie koniec, bo Izzy umrze.
A mi się przestał wydawać idiotyczny. Uważam tylko nadal, że był przeciągnięty w tej pierwszej fazie.
Zastanawia mnie przemiana Sloana - skąd on się taki stały zrobił to ja nie wiem... Nudne to dość Choć jego stresy przed toastem były fajne Admete - Pon 11 Maj, 2009 23:15 Ja właściwie nie oglądam, bo nie mam czasu i ochoty. Ocenię jak obejrzę ( pod warunkiem, że nie przewinę, bo to zawsze jest możliwe ).Anonymous - Wto 12 Maj, 2009 09:31 Da! na początek wątek ducha drażnił mnie strasznie. Teraz nie jest źle....Gosia - Wto 12 Maj, 2009 16:37 Teraz pojawia się na chwilę i jest zwiastunem czegoś niedobrego.
Zupełnie mnie już nie drażni. Myślę, że po prostu za długo był wcześniej.Anonymous - Wto 12 Maj, 2009 22:16 Niepojęte... jest nawet Chirurgowa gra....
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=12859Gosia - Śro 13 Maj, 2009 20:58 Słyszałam o tym.
Niedawno włączyłam "Pod słońcem Toskanii", a tam w epizodzie prócz Sandry Oh (Cristina Yang), o której pamiętałam, że tam grała), ujrzałam Kate Walsh (Addison Montgomery-Shepherd)!
Shonda Rhimes na blogu scenarzystów Greysów: :o
this is our last blog of the season. It’s also our last podcast and today will be my last tweets of the season.
We’re going dark, people.
Why? Because next week’s episodes (two in one night) are so explosive and cliff-hanger-y that we, the writers, have all agreed that we can’t even talk about them.
Czyżby naprawdę mieli zamiar uśmiercić Izzie???
No i myślę, że szczęście MerDer nie może być tak wielkie, jest teraz za dobrze. Coś im Shonda szykuje i to coś niedobrego.
Jedna z opinii widzów:
It will break my heart and end my relationship with this show is Izzie does die, and now I'm scared as hell that you said that the SF will be "cliff hanger-y." Ugh. We all just want some happy endings. Life is hard. Please entertain us.
No i jeszcze są tacy, którzy twierdzą, że Greysi w 5 sezonie przekształcili się w "IZZIE'S ANATOMY", co się niektórym widzom nie podoba i są zawiedzeni, że 100 odcinek, który był promowany jako odcinek ze ślubem MerDer, zakończył się innym i czują się oszukani
My biggest concern is that you shamelessly pimp out Mer/Der in the promos and the website, and especially for this 100th episode, and then don’t deliver. Agnesse - Czw 14 Maj, 2009 15:46 Nie mogę się już doczeka końca sezonu!
Sneak peek 2Gosia - Czw 14 Maj, 2009 19:11 Nie oglądam sneak peeków, bo chcę mieć niespodziankę.
Proszę nie spoilerować, please! Jeśli ktoś obejrzy ten ostatni - dzisiejszy finałowy odcinek 5 sezonu, to niech zamieszcza odczucia oraz uwagi TYLKO i WYŁĄCZNIE w spoilerach!
Spoiler:
O tu!
Dla bezpieczeństwa od dziś wieczór nie zaglądam do tego wątku Ani do żadnych forów Greysowych Alicja - Czw 14 Maj, 2009 19:23 twój spoiler powalił mnie z nóg, ciekawe ile osób do niego JEDNAK ZAJRZY Gosia - Czw 14 Maj, 2009 19:26
a jednak zajrzałaś Anonymous - Czw 14 Maj, 2009 19:36 ja też zaglądnęłam bo wiedziałam, ze Gosia nie spojleruje