Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 15:48
| BeeMeR napisał/a: | | Ja właśnie nie rozumiem, czemu ocenzurowali kissy i łup z łóżka, ale trudno. |
To pewnie w trosce o to, by Koreankom nie przegrzały się odbiorniki.
| BeeMeR napisał/a: | Tego pana poznajecie? Ja dopiero jak się uczesał Wiem, że to nie jest szczególny wabik, ale dalibóg nie przeszkadza - rola jest mała, acz znaczna. |
*kombinuje jak koń pod górę* Gębę jak bym znała... tylko nie wiem, skąd.
Dokko-alert!
Chwilowo z lubością czytam analizę Trzykrotki i nic mi mądrego nie przychodzi do głowy, więc tylko głupkowato potakuję jej słowom. Bo co tu dodać? Dziewczyna drukuje prosto z mojej głowy, to aż podejrzane, że tak dobrze zna moje myśli. *wbija wymowny wzrok w Trzykrotkę* Czy chcesz mi o czymś powiedzieć?
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale z początkowej wredoty bucowatej i niemiłej zmienia się niepostrzeżenie we wredotę o błyszczących oczach, z takim ciepłym światełkiem, seksowną jak cholera wredotę, której urok jest taki, że to aż nie fair. Doktorek, ktokolwiek – nikt nie ma szans z facetem, który to w sobie ma. I na dodatek całą tę nieludzko skuteczną amunicję skieruje w stronę jednej kruchej i słabej niewiasty. Do zawachlowania się |
Otóż to. Poza tym ta amunicja nie jest wymierzona wyłącznie w Ae Jeong. Przed odbiornikami zasiadła cała rzesza niczego niespodziewających się kobiet - jak myślisz, ile twierdz Dokko zdobył?
| Trzykrotka napisał/a: | Długo nie wytrwała w postanowieniu "nigdy cię nie polubię," biedactwo |
Tak strasznie jej współczuję.
| Trzykrotka napisał/a: | Mam dziś jakoś melancholijny nastrój, może dlatego poniosło mnie w stronę Faith (skoro mówimy o męskim uroku)
Poszukując klipów trafiłam na ten. Obrazki opowiadają historię Generała i Lekarki, ale posłuchajcie piosenki. Jestem zachwycona
http://www.youtube.com/watch?v=umUx9cjM1Pk |
Nie wiem, na jakiej zasadzie umiałaś przeskoczyć z Dokko na Generała, ale dałaś radę. I nawet nie wyszło to dziwnie. Brawo.
Piękna piosenka, faktycznie. ^^
Koniec alertu Dokko!
| Aragonte napisał/a: | Może przez to, że Jo Guk podczas tego podskakiwania na łóżku mignął nadprogramową golizną i uznali, że w telewizji to nie przejdzie |
Po scenach prysznicowych i innych klatach wystawionych na widok publiczny nie wiem, co tam mogło być nadprogramowego. Musiałby tyłkiem łysnąć, w co wątpię.
| Trzykrotka napisał/a: | Dooko i Guka będę pewnie już podziwiać sama, kiedy wrócę do wełasnego domu, w swoim tempie Już się cieszę. |
Hej, a co właściwie z moim ewentualnym przyjazdem? Nie chcecie mnie? Temat umarł i jakoś jest starannie omijany. A ja was dawno nie widziałam. Już nie wspomnę, że nie jestem pewna, czy koleżankę Trzykrotkę to w ogóle kiedykolwiek.
W październiku od 13-ego do 26-ego mam urlop. Mogłabym teraz kupić taniej bilety czy coś... chyba że wam ten październik za choinkę nie pasuje, to dajcie znać, coś innego się wymyśli.
| Trzykrotka napisał/a: | Siwona nadal niewiele, ale za to to "niewiele" w dużych zbliżeniach |
Powiem ci, że na choćby szybki przejazd kamery po Siwonie to się czeka czasem jak na zbawienie. Człek się modli sam nie wie, do którego bóstwa, żeby znów pokazali tego, za którego warto trzymać kciuki. I nawet stoi po stronie dobra.
| Aragonte napisał/a: | | I City Hunter, którego na pewno nie zacznę, póki się nie wyśpię, bo znowu bym zarywała noce, obawiam się. |
Ja ci to gwarantuję - City Huntera się nie da tak po prostu przerwać. Każdą wolną chwilę spędzasz, byle obejrzeć "jeszcze tylko 5 minut".
Połóż się dziś spać wcześniej. Wyśpisz się, głowa przestanie boleć... więcej sił na oglądanie kolejnych dram będziesz miała.
| Cytat: | No chyba, że się trafi ktoś taki jak ja - nieczuły |
Potajemnie się z tego cieszę - więcej dla nas.
| Admete napisał/a: | Najlepiej jest zrezygnować, bo tyle innego dobra jest |
Zdrowe podejście. Sama niedawno zastosowałam z sukcesem.
Aragonte! Jest!!! Dziękuję!!!
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 16:10
| Cytat: | To pewnie w trosce o to, by Koreankom nie przegrzały się odbiorniki. | Czy oni nie rozumieją hasła: "nie leczyć"? Toć kręcą w takim razie chyba dla siebie, a to skrajny egoizm
| Agn napisał/a: | *kombinuje jak koń pod górę* Gębę jak bym znała... tylko nie wiem, skąd. | Toż to ten brzydal od I hear your voice i Doctora Strangera - tu w roli syna najlepszego czytającego z twarzy - ważny zwłaszcza jako argument przetargowy
Dokko - nie leczyć
| Cytat: | | dla Ae Jeong gra ona w nocy po "pięknych ustach," które mają - lekko, leciutko - spocząc o tu-tu." | Jakiej nocy? Pierwszy raz gra jej w duszy tuż po tym jak "tu-o-tu" spoczęły jej usta nakierowane silną męską dłonią
(Inna sprawa, że on tu jak dla mnie jest akurat zbytnio wypacykowany i zaczesany na oko jak nie lubię - no ale scena sama w sobie bardzo ładna)
Potem to już jej wszystko po kolei dowodziło, jak bardzo niestabilna jest w swym postanowieniu że "nigdy, przenigdy" go nie polubi - wykrywacz kłamstw, buty, sam Dokko
| Agn napisał/a: | Trzykrotka napisał/a:
Długo nie wytrwała w postanowieniu "nigdy cię nie polubię," biedactwo
Tak strasznie jej współczuję. | Czy aż tak, że ostatecznie byłabyś skłonna zająć jej miejsce by ulżyć jej w niedoli?
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 16:21
| BeeMeR napisał/a: | Czy oni nie rozumieją hasła: "nie leczyć"? |
Najwyraźniej nie.
Jak piszesz - kręcą dla siebie. I cieszą się tym skrycie po kątach, dopóki ktoś im tych scenek nie sprzątnie i litościwie nie umieści na YT.
Jestem za kanonizacją tego ktosia.
| Cytat: | Toż to ten brzydal od I hear your voice i Doctora Strangera - tu w roli syna najlepszego czytającego z twarzy - ważny zwłaszcza jako argument przetargowy |
Aha, to dlatego nic mi to nie mówiło - nie widziałam ani jednego, ani drugiego. Może mi się gdzieś w jakiejś fotosesji przewinął czy w ramach głupotek na DF.
| BeeMeR napisał/a: | Czy aż tak, że ostatecznie byłabyś skłonna zająć jej miejsce by ulżyć jej w niedoli? |
Teraz! Zaraz! Natychmiast!
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 16:32
| Agn napisał/a: | | nie widziałam ani jednego, ani drugiego. | Ale jego gębę chyba poznajesz? Choćby po Ogródku?
Aaa, jaka szelma z tego bohatera Gunmana
Pięknie włada mieczem i ładnie zabrał pannie "kwiaty"
Jaki on śmiesznie krzywy Ale ma dużo uroku - od razu widać - zwłaszcza przez śmiejące się oczy. Podoba mi się przedstawienie postaci i aktor
Z panną gorzej - ładniutka ale i głupiutka - przynajmniej takie jest moje pierwsze wrażenie. Niewiele ponad krzywienie się, przewracanie i "tu mnie boli". No i Przebieranka za uczonego, ale ani trochę nie wygląda na mężczyznę, ale to chyba oczywiste
Gi Cheol! Ani chybi zły - zachwyconam
Siostrzyczka bohatera tez mi znana - młoda Cheon Song Yi z Koszmity
i jeszcze kilka innych znajomych twarzy
Aragonte - Pon 08 Wrz, 2014 16:56
Doczytuję nieco o TCH.
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | Wiem, wiem, ładna scena |
Mmmm... on ją sprawdzał, że niby chrapie ( ), a potem... aaaach... |
Mmmm, jak mi się to uzupełnienie sceny namiotowej podobało
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 17:04
| Aragonte napisał/a: | Mmmm, jak mi się to uzupełnienie sceny namiotowej podobało | Nie tylko Tobie
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 17:04
| BeeMeR napisał/a: | | Choćby po Ogródku? |
Aaaaa, widzisz! Było tak od razu!
Aragonte - Pon 08 Wrz, 2014 17:05
Doczytywanie postów o TCH:
| Trzykrotka napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | [q uwielbiam taki chropawy albo głęboki gios u faceta Jest to dla mnie dużo silniejszy wabik niż ładne rysy twarzy, podobnie mam ze zgrabną sylwetką. Jak normalnie nie przepadam za szczypiórami, tak sylwetka CSW mi się bardzo podoba - nie tylko w garniturach, ale zwłaszcza
I ot, zagadka wyjaśniona co ja w nim widzę
|
Pójdź w me ramiona Podpisuję się pod kazdym słowem |
Khem, mogę dołączyć do zacnego grona?
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 17:15
| Aragonte napisał/a: | Trzykrotka napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
[q uwielbiam taki chropawy albo głęboki gios u faceta Jest to dla mnie dużo silniejszy wabik niż ładne rysy twarzy, podobnie mam ze zgrabną sylwetką. Jak normalnie nie przepadam za szczypiórami, tak sylwetka CSW mi się bardzo podoba - nie tylko w garniturach, ale zwłaszcza
I ot, zagadka wyjaśniona co ja w nim widzę
Pójdź w me ramiona Podpisuję się pod kazdym słowem
Khem, mogę dołączyć do zacnego grona? | Myślałam, że dawno już tu z nami siedzisz Przynajmniej od TGL umocnione TCH
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 17:28
| Cytat: | Khem, mogę dołączyć do zacnego grona? |
Jeszcze się pyta!
Admete - Pon 08 Wrz, 2014 17:50
| Cytat: | I czy przypadkiem nie miałaś tekstów o Dokko nie czytać i komentować? |
Ja tam umiem wybrać, co mnie zainteresuje - całości mi się nie chce czytać, ale czasem coś mi wpadnie w oko. Nic na to nie poradzę. To musiałabym prawie całkiem was nie czytać
| BeeMeR napisał/a: | | Z panną gorzej - ładniutka ale i głupiutka |
Ja jej tak nie dobierałam - jak na pannę z końca XIX wieku, to i tak dość zaradna. Zresztą zobaczysz potem, nawet bomby nauczy się robić No i marzy o równości społecznej.
| BeeMeR napisał/a: | Gi Cheol! Ani chybi zły - zachwyconam |
Zły, zły, ale tak sensownie zły
| Cytat: | Podoba mi się przedstawienie postaci i aktor |
Polubiłam go po Arang i lubię nadal. W Two weeks też warto go zobaczyć.
Admete - Pon 08 Wrz, 2014 18:48
Nie ma MSH w tym tygodniu. Tak na soompi piszą. Podobno z powodu jakiegoś święta. Buuuu...
zooshe - Pon 08 Wrz, 2014 18:48
| Admete napisał/a: |
Ja tam umiem wybrać, co mnie zainteresuje - całości mi się nie chce czytać, ale czasem coś mi wpadnie w oko. Nic na to nie poradzę. To musiałabym prawie całkiem was nie czytać |
Musisz być biedna.
Każda z nas przechodziła tą fazę, a teraz pora na Aragonte.
Załamana brakiem angielskich napisów do Shooting Stars wczesnej dramy Jo In Sunga zabrałam się za Secret Hotel.
Liczyłam na więcej wątków kryminalnych ale może pojawią się później.
Tal tal cudowny jak zawsze, ten drugi bezbarwny też jak zawsze.
Czasem zastanawiam się czy przy pisaniu scenariusza twórcy nie posiłkują się checkboxami typu:
scena prysznicowa - zrobione,
ciągnięcie za rękę - zrobione,
upicie bohaterki i zrobienie z niej idiotki - zrobione.
Potrzebuję obejrzeć jeszcze 2 odcinek żeby się zdecydować.
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 18:49
| Admete napisał/a: | To musiałabym prawie całkiem was nie czytać |
Wypluj to, proszę cię. Kto nam tu będzie robił za alternatywę i kusił dramami innymi niż wszystkie, przerywając czasem nasze radosne piski? Hę?
| Admete napisał/a: | | W Two weeks też warto go zobaczyć. |
Co widzę ten tytuł, to sobie mówię: "coco jumbo i do przodu, ale już!". Ech... wcisnęłam między dramy coś innego, to nie wiem, czy teraz jeszcze jedną dramę upchnę w to wszystko.
Rany, żeby ludzie mieli tylko takie problemy, świat byłby przepiękny...
Admete - Pon 08 Wrz, 2014 18:49
| zooshe napisał/a: | | ten drugi bezbarwny też jak zawsze. |
Się nie zgodzę Gość jest w porządku.
| Cytat: | upicie bohaterki i zrobienie z niej idiotki - zrobione. |
Kiedy to upicie było fajnie rozegrane i zagrane. Uśmiałam się. Może za mało dram obejrzałam, żeby się tym irytować Bardziej mi przeszkadza, jak w dramach krzyczą niepotrzebnie.
BeeMeR - Pon 08 Wrz, 2014 18:50
| Admete napisał/a: | To musiałabym prawie całkiem was nie czytać | Przesadzasz Najwyżej połowa jest na temat Dokko i CSW i to tylko falami
Dla mnie to bardzo miłe fale
| Admete napisał/a: | BeeMeR napisał/a:
Z panną gorzej - ładniutka ale i głupiutka
Ja jej tak nie dobierałam - jak na pannę z końca XIX wieku, to i tak dość zaradna. Zresztą zobaczysz potem, nawet bomby nauczy się robić No i marzy o równości społecznej. | Nie mam nic przeciwko temu by postać się rozwinęła (lub została rozwinięta ), bo na razie odebrałam ją tak właśnie: ani źle ani dobrze, po prostu średniawo. Acz w papę mu ładnie dała
Admete - Pon 08 Wrz, 2014 18:55
| BeeMeR napisał/a: | Przesadzasz |
Nie bardzo No właśnie bez MSH w tym tygodniu, bez Joseon Gunman...Ech...Cóż obejrzę Muszkieterów i pójdę spać
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 19:04
| Admete napisał/a: | | Nie ma MSH w tym tygodniu. Tak na soompi piszą. Podobno z powodu jakiegoś święta. Buuuu... |
No żesz... CO oni tak świętują stale i wciąż?! Grrr... Ale... obu odcinków nie ma? Nawet jednego???
| Cytat: | | Tal tal cudowny jak zawsze, ten drugi bezbarwny też jak zawsze. |
Wybaczam ci tę herezję w imię przyjaźni. *Agn wspaniałomyślna* Ty go jeszcze nie znasz, moja dłoga.
| Admete napisał/a: | | No właśnie bez MSH w tym tygodniu, bez Joseon Gunman... |
Niebezpieczny to moment. To grozi sprawdzaniem kolejnej dramy. OTOKEEEE?!
Admete - Pon 08 Wrz, 2014 19:10
Nic mnie nie interesuje za bardzo, poza tymi, które już oglądam. Zresztą to lepiej, bo niedługo wróci Person of Interest, Sleepy Hollow i Blacklist. No i Constantine rusza w październiku. Co do Grimma jeszcze nie zadecydowałam, bo na razie jestem obrażona na scenarzystów
Na soompi piszą, ze ani jednego...Jak mogą, nooo...
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 19:14
| Cytat: | | Na soompi piszą, ze ani jednego...Jak mogą, nooo... |
Co za świństwo ze strony Koreańczyków, żeby aż tak świętować. A co z resztą świata? W ogóle o nas nie pomyśleli, egoiści jedni.
zooshe - Pon 08 Wrz, 2014 19:25
| Agn napisał/a: | | Admete napisał/a: | To musiałabym prawie całkiem was nie czytać |
Wypluj to, proszę cię. Kto nam tu będzie robił za alternatywę i kusił dramami innymi niż wszystkie, przerywając czasem nasze radosne piski? Hę? |
Póki co to chyba ja jestem największa hipsterką, a przynajmniej często się tak czuję.
| Admete napisał/a: | | zooshe napisał/a: | | ten drugi bezbarwny też jak zawsze. |
Się nie zgodzę Gość jest w porządku. |
Może i jest w porządku ale nadal bezbarwny i mało ciekawy.
| Agn napisał/a: |
Kiedy to upicie było fajnie rozegrane i zagrane. Uśmiałam się. Może za mało dram obejrzałam, żeby się tym irytować |
Może ja zobaczyłam ich za dużo. Zupełnie jakby żadna kobieta w Korei po wypiciu piklu kieliszków nie mogła powstrzymać się przed zrobieniem czegoś żenującego.
EDIT: Jeden jedyny raz kiedy ten motyw mi się podobał i został niesztampowo rozegrany był w Master's Sun. Tam miało to "uzasadnienie" i było faktycznie było zabawne.
| Agn napisał/a: | | Bardziej mi przeszkadza, jak w dramach krzyczą niepotrzebnie. |
Przynajmniej wiadomo, że oglądasz coś koreańskiego.
| Agn napisał/a: |
Wybaczam ci tę herezję w imię przyjaźni. *Agn wspaniałomyślna* Ty go jeszcze nie znasz, moja dłoga. |
Może później się rozkręci. Porównuję z tym co widziałam w INR3, już wtedy mnie irytował i teraz nie widzę żadnej różnicy.
Agn - Pon 08 Wrz, 2014 19:36
| zooshe napisał/a: | | Póki co to chyba ja jestem największa hipsterką, a przynajmniej często się tak czuję. |
Hipsterką?
| zooshe napisał/a: | | Może i jest w porządku ale nadal bezbarwny i mało ciekawy. |
No wziąć i przełożyć ją przez kolano, a potem prać i patrzeć, czy aby równo puchnie...
Przedostatnie 2 cytaty to nie ja.
| zooshe napisał/a: | | Porównuję z tym co widziałam w INR3, już wtedy mnie irytował i teraz nie widzę żadnej różnicy. |
Poczekaj na telefoniczne sprawdzanie potworów w szafach i pod łóżkiem, może zmiękniesz.
Aragonte - Pon 08 Wrz, 2014 20:02
| Agn napisał/a: | Tymczasem końcówka 15-ego odcinka TCH - co Guk wprawia z ręką pani burmistrz?
Łaaaaa!!! "Masz przychodzić codziennie i osobiście. A jak nie przyjdziesz, to cię znajdę, żeby wysłuchać raportu!" Ach, ten Guk! |
Bardzo mi się podobała ta scena
| Agn napisał/a: | Zdjęcia i obstrukcje (no naprawdę - co za fatalne słówko! ). |
Akurat słowo jest (wyjątkowo jak na to tłumaczenie ) odpowiednie, mimo różnych innych skojarzeń, chociaż raczej pojawia się w złożeniu "obstrukcja parlamentarna".
http://portalwiedzy.onet....arna,haslo.html
Mam prośbę: jeśli ktoś ma angielski sos to TCH, to może mi go podesłać? Rzucę okiem na te napisy, może udałoby się z nim zrobić coś sensownego, bo te wtopione w obraz są okropne
Aragonte - Pon 08 Wrz, 2014 20:03
| Agn napisał/a: | Tymczasem końcówka 15-ego odcinka TCH - co Guk wprawia z ręką pani burmistrz?
Łaaaaa!!! "Masz przychodzić codziennie i osobiście. A jak nie przyjdziesz, to cię znajdę, żeby wysłuchać raportu!" Ach, ten Guk! |
Bardzo mi się podobała ta scena
| Agn napisał/a: | Zdjęcia i obstrukcje (no naprawdę - co za fatalne słówko! ). |
Akurat słowo jest (wyjątkowo jak na to tłumaczenie ) odpowiednie, mimo różnych innych skojarzeń, chociaż raczej pojawia się w złożeniu "obstrukcja parlamentarna".
http://portalwiedzy.onet....arna,haslo.html
Mam prośbę: jeśli ktoś ma angielski sos to TCH, to może mi go podesłać? Rzucę okiem na te napisy, może udałoby się z nim zrobić coś sensownego, bo te wtopione w obraz są okropne
Admete - Pon 08 Wrz, 2014 20:21
| zooshe napisał/a: | | Może i jest w porządku ale nadal bezbarwny i mało ciekawy. |
A co musiałby robić, żeby zyskać miano interesującego? Jestem mało wymagająca dla mnie to wystarczająco ciekawa postać, a na przystojność i motylkowość za bardzo nie zważam Choć on akurat jest całkiem przystojny. Na pewno przystojniejszy ode mnie
| zooshe napisał/a: | | Zupełnie jakby żadna kobieta w Korei po wypiciu kilku kieliszków nie mogła powstrzymać się przed zrobieniem czegoś żenującego. |
Z moich obserwacji ludzie po paru kieliszkach zawsze zachowują się żenująco, dlatego nie piję ( prawie ) alkoholu. I wydaje mi się, ze ona akurat sporo wypiła, miała zły dzień i była sfrustrowana. Może też ma słabą głowę. Ja po czterech kieliszkach wina byłabym pijana. A ta scena była świetnie zagrana i potrafię to docenić. Zooshe serial, to tylko serial Ja tam przyjmuję pewne rzeczy z dobrodziejstwem inwentarza, jeśli ogólnie mi się podoba albo jakaś postać do mnie przemówiła. Dlatego przymykałam oko na dramatozy w BV, bo mnie zachwycał KMM jako Maestro. Dlatego nie przeszkadzało mi super hiper bohaterstwo w serialu 24 Akcja była wciągająca. Seriale, to tylko seriale - wypełniacze czasu, zabijacze nudy. A w MSH o wiele bardziej przeszkadzają mi te głupie panny z tła. Ta zazdrosna i ta dziennikarka. Może scenarzystka je zabije ? Nie lubię podkasanych, wypindrzonych intrygantek. Od razu mi się palec na przewijanie nastawia A i narzeczona z tym idiotycznym oppa...Też była do odstrzału, ale zyskała po ostatnim odcinku
Muszę sprawdzić, ile dram obejrzałam. Na pewno mniej niż seriali zachodnich. Samych CSI LV obejrzałam 12 serii, trudno to przebić
|
|
|