To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie we Wrocławiu

Admete - Nie 23 Gru, 2018 09:14

W starą wersję Magii i Miecz uwielbiają grać moje bratanice, jedna ma 8 lat, więc naprawdę gra nie jest skomplikowana ;) Starsza zażyczyła sobie dostać to wydanie w spadku ;)
Szafran - Nie 23 Gru, 2018 12:08

Agn, ja nie rozumiem zasad planszówek i tak po prawdzie nie lubię w nie grać, bo mnie szybko nudzą. A tą rozumiem, jak "Monopoly" :D . W ubiegłą Gwiazdkę grałam z mamą przez cały dzień (mamie się tak spodobało, ja już miałam dość, a mama chciała grać dalej:D:D), a mama to z planszówek ostatnio oglądała chińczyka:D:D:D

Masz swojego fantasowego bohatera i chodzisz nim po planszy. Nabierasz siły i mocy, żeby iść do bardzo niebezpiecznej krainy zdobyć Koronę Władzy;). Wydarzenia generowane są przez karty wydarzeń i opisy (typu spotykasz X, co robisz i opcje) i rzuty kością.
To ciut przypomina takie klasyczne RPG w kwestii mechaniki. Są walki na miecze i czary, wredne trolle, czarownice zmieniające w ropuchy, takie tam:D Chodzisz i masz przygody.

Admete - Nie 23 Gru, 2018 13:45

Właśnie tak się w to gra. Mam sentyment z lat młodości i dlatego nadal trzymam wersję z lat 80 i rysunkami Komorowskiego.
Szafran - Nie 23 Gru, 2018 14:10

Czy Wladysław to nastepny twor do naszego watku literowko-autokorektowego :) ?
Agn - Nie 23 Gru, 2018 14:25

Porownanie do RPG nic mi nie mowi, bo nigdy nie gralam. :zawstydzona2: Sprobuje. Najwyzej okaze sie tepym przeciwnikiem, ktorego mozna oszwabic z kazdej strony, bo nie wie, co ma robic. :P
praedzio - Czw 27 Gru, 2018 11:40

No, dobra - kupiłam bilety. We Wrocku będę koło 14.00 (planowy przyjazd o 13.54). Wyjeżdżam dnia następnego o 16.32. Musiałam się szarpnąć na pendolino, bo w innych już nie było miejsc siedzących. :confused3:
Agn - Czw 27 Gru, 2018 16:44

Mam nadzieje, ze nasze zacne towarzystwo wynagrodzi ci ten wydatek. :kwiatek:

CIESZE SIE, ZE BEDZIESZ!!! :banan: :banan: :banan:

praedzio - Czw 27 Gru, 2018 16:47

A jak ja się cieszę! ;) :banan_Bablu:
Szafran - Czw 27 Gru, 2018 22:26

O rany, muszę pamiętać, żeby w poniedziałek wsiąść do pociągu. To już:D:D:D
ita - Pią 28 Gru, 2018 08:30

Szafran :rotfl:
ALeż macie fajnie :-D . Ja już z utęsknieniem czekam na krakowskie spotkanie :kwiatek:

Admete - Pią 28 Gru, 2018 10:32

Mam nadzieję, że w styczniu.
BeeMeR - Pią 28 Gru, 2018 10:47

Ja też optuję za styczniem :hello:
ita - Pią 28 Gru, 2018 12:34

Styczeń, styczeń! :banan_Bablu:
Admete - Pią 28 Gru, 2018 13:43

To w wątku krakowskim trzeba się zastanowić nad terminem.
Agn - Nie 30 Gru, 2018 00:40

Kimchi nie będzie - ni choinki nie mam kiedy zrobić. :( Wybaczcie!
Za to zamówiłam szarlotkę! :mrgreen: Dostarczą mi ją w poniedziałek do godz. 12.00.

Kurde, cydr miałam kupić... Na razie mam wino.
Ajjj... Anaru, ten cydr gruszkowy z jarmarku jeszcze istnieje? Może...? :flirtuje1:

Jeszcze jutro pójdę cosik dokupić.
Basiu, ty zgarniesz Szafran z dworca? Po Praedzia pobiegnę oczywiście, bo chyba najpóźniej przybywa. :)

Muszę jeszcze nabyć jakąś prawdziwną kawę i mleko. :mysle: I co by tu jeszcze...? :mysle:

Szafran - Nie 30 Gru, 2018 01:28

Ja też nic nie zrobię, nie mam kiedy. Ale coś tam przywiozę. Agn, wyślij mi swój adres na wszelki. Do której są czynne sklepy w sylwestra? Da się jeszcze u Was składniki kanapkowe kupić? Wolałabym nie wieźć stąd:).

Tak, z Barbarella się nawzajem odbierzemy na spacer na rynek, bo przyjeżdżamy w niedługim odstępie:D

AAa, Basiu, Agn, kopsnijcie mi PM-ką swoje komórki, bo straciłam poprzednią ksiażkę numerów.

praedzio - Nie 30 Gru, 2018 08:58

O, to ja też poproszę numery telefonów. Możliwe, że mam, ale coś mogło się zdezaktualizować.
Agn - Nie 30 Gru, 2018 09:01

Robi sie!

Da się coś jeszcze zdobyć w sklepach, spokojnie. Ustalimy już na miejscu, co nam się przyda do jedzenia. :)

praedzio - Nie 30 Gru, 2018 18:33

Sprawdzam sobie pogodę we Wrocławiu na najbliższe dni na accuweather i oko moje przykuł dzień 3 stycznia, na który prognozowane jest kilka nawałnic śnieżnych. Wrocławianki się cieszą, prawda? :rotfl:
trifle - Nie 30 Gru, 2018 21:51

Coooo? :shock:
praedzio - Nie 30 Gru, 2018 22:02

Ten serwis słynie z ciekawych prognoz. ;)
Szafran - Nie 30 Gru, 2018 22:11

Zagniotłam ciasto na ćampakali - indyjską przekąskę. Zdążyłam :)
Szafran - Nie 30 Gru, 2018 22:29

I zapakowałam sukienkę, żeby ładnie dla Was wyglądać:D
praedzio - Nie 30 Gru, 2018 22:35

Ja upiekłam pierogi, a w lodówce chłodzi się blok. ;) Nie mam pojęcia jak się jutro zapakuję. ;) Jeszcze tylko budzik nastawić i można iść lulu. ;)
Szafran - Nie 30 Gru, 2018 23:21

A ja teraz wałkuję, a potem jeszcze muszę usmażyć. Już mnie od wałka poduszki dłoni bolą.