Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane II
Agn - Śro 24 Lip, 2013 23:15
Admete, Piąta aleja, piąta rano? Z przeglądu mi wyglądało, że bardzo fajna lektura.
Admete - Śro 24 Lip, 2013 23:54
Tak, właśnie ta książka Na razie historia Trumana Capote.
Caitriona - Czw 25 Lip, 2013 17:24
| Admete napisał/a: | | Dostałam tez w prezencie Agnieszki Lisak Życie towarzyskie w XIX wieku. |
Ta książka mi się podobała. Nie jest może zbyt odkrywcza, większość rzeczy o których pisze autorka była mi znana, ale czyta się sympatycznie.
Admete - Czw 25 Lip, 2013 17:26
Mam jej inną książkę - o miłości i małżeństwie.
Caitriona - Czw 25 Lip, 2013 17:32
| Admete napisał/a: | | Mam jej inną książkę - o miłości i małżeństwie. |
Miłość, kobieta i małżeństwo w XIX wieku. To też chcę przeczytać, a potem jeszcze Miłość staropolską. Obyczaje, intrygi, skandale
Admete - Czw 25 Lip, 2013 17:52
Ja się ciesze, że nie dostałam powieści. Teraz jeszcze tylko musze kupic Meandry ewolucji i Krótka historię geniuszy
Caitriona - Czw 25 Lip, 2013 18:30
Ja chcę kupić i przeczytać Wiek cudów. Jak odkrywano piękno i grozę nauki, tylko cena nieco zaporowa...
Admete - Czw 25 Lip, 2013 18:49
Ja to mam. Rewelacyjna książka. Warta swojej ceny w moim odczuciu.
Caitriona - Czw 25 Lip, 2013 20:32
Przeglądałam ją i bardzo mnie zaciekawiła, ale niestety muszę poczekać na jakieś okazje prezentowe
Agn - Czw 25 Lip, 2013 21:18
Jak będę w Warszawie, możemy się umówić na wspólne wejście do Matrasa, to sobie na moją kartę nabędziesz. Tylko muszę dojechać do Warszawy.
Caitriona - Czw 25 Lip, 2013 22:09
| Agn napisał/a: | Jak będę w Warszawie, możemy się umówić na wspólne wejście do Matrasa, to sobie na moją kartę nabędziesz. Tylko muszę dojechać do Warszawy. |
Byłoby cudnie! Dzięki Agn!
Eeva - Pią 26 Lip, 2013 08:24
| Agn napisał/a: | | możemy się umówić na wspólne wejście do Matrasa, to sobie na moją kartę nabędziesz |
To moze ja się we Wrocławiu do Ciebie uśmiechnę?
Agn - Pią 26 Lip, 2013 09:36
Da się zrobić. Tylko jak ty będziesz 15 i 18, to ja mam zamknięte... Hmm... Ale 18-ego damy radę w którejś z galerii handlowych zrobić zakupy. Da się.
Anonymous - Nie 28 Lip, 2013 11:14
:Krótka historia geniuszy" była fajną lekturą. Bardzo miło wspominam.
Admete - Nie 28 Lip, 2013 11:17
Jutro sobie może kupię. W necie jest niedostępna, ale w miejscowym Empiku widziałam na półce. Droga strasznie.
Anonymous - Nie 28 Lip, 2013 11:20
Kupiłam w Tesco kieszonkową książkę o życiu elit w XX-leciu. Moja Mama jest zachwycona, chyba będziemy zbierać te książeczki.
Anonymous - Pon 29 Lip, 2013 16:21
Kolejny kryminał pióra Christie za mną, tym razem padło na "Karty na stół", bardzo dobrze mi się czytało, a jestem wymagającą wielbicielką Christie i Poirota. to są książeczki na jeden kęs, ale dziś jest taki skwar, że nie ma się ochoty na traktaty filozoficzne.
Anonymous - Pią 02 Sie, 2013 16:05
Synu, tak zapytam, czytałaś już "Legion" i niby mam jakąś tą listę, ale już czytając opis z okładki miałam łzy w oczach(hormony), jak myślisz rzucać wszystko?
Admete - Pią 02 Sie, 2013 16:52
Ja podczytuję na zmianę Londyn.Biografię i Dziewczynę z muszlą. Ogólnie jednak wygrywają wycieczki i baseny oraz ćwiczenia pilates
Anonymous - Pią 02 Sie, 2013 17:09
Jak
Dziewczyna z muszlą", mam egzemplarz od Trzykrotki
I czeka na zmiłowanie.
Korzystaj Admete ze świeżego powietrza, przyjdzie jesien, zima, mróz i lód będziemy miały po kokardę siedzenia w domu
Trzeba oczy nacieszyć zielenią, napełnić płuca świeżym, ciepłym powietrzem przesyconym zapachem traw, ziół, kwiatów. Oj będzie tego brakowało
primavera - Pią 02 Sie, 2013 17:42
Ja natomiast jestem w trakcie czytania nowej Kate Morton The Secret Keeper co ukaże się w Polsce jako Strażnik Tajemnic. Lubię Kate Morton
Admete - Pią 02 Sie, 2013 18:02
Ocieplanie budynku nie sprzyja czytaniu uciekam więc z domu, żeby uniknąć hałasu.
Anonymous - Pią 02 Sie, 2013 19:25
My chaupkę jakiś czas temu ocieplaliśmy... żadne remonty nie sprzyjają czytaniu
Ślicznego avka masz.
Admete - Pią 02 Sie, 2013 20:03
Letniego Oj zdecydowanie różne rzeczy sprzyjają lub zniechęcają do czytania. remontowe zamieszanie zdecydowanie przeszkadza w skupieniu.
milenaj - Pią 02 Sie, 2013 22:28
Zamówiłam nową Morton, bo też bardzo lubię, a w teraz czytam "My z Jedwabnego".
"Legion też mam zamówiony.
|
|
|