To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dr House

Alicja - Pią 18 Mar, 2011 10:46

widzisz jak mężczyzna mężczyznę zrozumie :mrgreen:
Alicja - Wto 22 Mar, 2011 22:29

duuży spoiler, kto nie chce wiedzieć niech tu nie zagląda

Spoiler:
House się ożenił. NIE z Cuddy :thud:

a przypadek medyczny - końcówka zabójcza

milenaj - Wto 22 Mar, 2011 22:37

A miałam już nie oglądać...
damamama - Śro 23 Mar, 2011 14:54

Ten sezon zrobił się nudny, ale po tym ostatnim odcinku może zrobi się bardziej atrakcyjny. Mnie ogromnie podoba się bardzo powolna zmiana Pani Dr ?????????? (za nic nie mogę znaleźć jak ona się nazywa). W każdym odcinku po trochę obalają jej postrzeganie świata i zaczyna coraz to bardziej widzieć, że istnieją różne odcienie szarości. Ciekawe, kiedy tak całkowicie wtopi się w zespół.
Alicja - Śro 23 Mar, 2011 19:08

ładne nosi kolorowe rajstopki i faktycznie przy takich 4 starych wyjadaczach aż dziw, ze tak długo zachowuje naiwność :wink: Pewnie nigdy się nie wtopi, na zasadzie kontrastu z nimi
milenaj - Śro 23 Mar, 2011 22:09

Alicja napisał/a:
Pewnie nigdy się nie wtopi, na zasadzie kontrastu z nimi

Będzie tylko do końca tego sezonu. A ten odcinek był dobry.

damamama - Śro 23 Mar, 2011 22:18

Z tego wnioskuję, że będzie sezon 8. No nie wiem czy to będzie się nadawało do oglądania. :mysle:
milenaj - Śro 23 Mar, 2011 22:20

Będzie. House wypada nadal nieźle w rankingach oglądalności.
Admete - Śro 23 Mar, 2011 22:28

Ja juz od dawna odpuściłam.
trifle - Śro 23 Mar, 2011 22:37

Ja również. Kompletnie mi się nie chce tego oglądać. Ósmy sezon - :paddotylu:
Alicja - Czw 24 Mar, 2011 10:24

naprawdę nie oglądacie żadnego sezonu, który tak długo trwa? :mysle: mam na myśli 7. Ja oglądam Housa i będę oglądać tak długo jak będzie. Po prostu lubię ten serial jako jeden z nielicznych i nie widzę powodu do wstydu :roll:

swoją drogą spn chyba też już ma 6 sezon :wink: chirurdzy 7, bones nawet nie wiem :-P

trifle - Czw 24 Mar, 2011 10:37

A kto o wstydzie mówił? :mysle: Podoba Ci się, to oglądaj ;) Ja oglądam Chirurgów - ale są wyjątkiem, inne porzuciłam, w tym i SPN i Bones.
W przypadku House'a - dla mnie jest po prostu nudny, już gdzieś od piątego sezonu, potem oglądałam pojedyncze odcinki, ale kompletnie mnie nie wciąga.

Alicja - Czw 24 Mar, 2011 10:41

tak jakoś to odebrałam :roll: na news wiadomości, że nie warto i nie chce mi się tego oglądać
trifle - Czw 24 Mar, 2011 11:28

Pardon, racja, nie oglądam - nie będę się wypowiadać, jakoś tak poszłam z falą :kwiatek:
Alicja - Czw 24 Mar, 2011 14:31

jestem dzisiaj sfrustrowana, ale to nie tłumaczy mojego rozgoryczenia, to ja przepraszam :kwiatek:
trifle - Czw 24 Mar, 2011 14:57

Nie żebym chciała się prześcigać w grzecznościach :mrgreen: ale masz rację - po co siać zamęt? Nie muszę pisać o czymś, czego nie oglądam.
Jedno mnie usprawiedliwia! ;) Że House'a oglądałam! Nie jest to serial, którego w ogóle nie znam, a śmiem się mądrzyć. Widziałam calutkie pięć sezonów, więc wiem, o czym mówię ;) Te wszystkie nowości z szóstego i siódmego sezonu (szpital, Cuddy) powinni wprowadzić wcześniej, po piątym sezonie seriale jakoś tak tracą impet... Rozmemłali akcję i mi się odechciało. Czekałam na jakieś fajne zakończenie (bo nadal uważam, że takie są możliwe ;) vide Gilmore Girls i Ugly Betty - niby nie jakieś ambitne seriale, ale zakończenia mają, moim zdaniem, świetne!).

Admete - Czw 24 Mar, 2011 20:09

Alicja napisał/a:
naprawdę nie oglądacie żadnego sezonu, który tak długo trwa? :mysle: mam na myśli 7. Ja oglądam Housa i będę oglądać tak długo jak będzie. Po prostu lubię ten serial jako jeden z nielicznych i nie widzę powodu do wstydu :roll:

swoją drogą spn chyba też już ma 6 sezon :wink: chirurdzy 7, bones nawet nie wiem :-P

I oglądam tylko Spn - na dodatek zaczynam mysleć, że to za dużo. Ja niezbyt często oglądam seriale po 5 sezonie. Uważam, że 5 to tak w sam raz. Bo ileż można ciągle to samo? GA skonczyłam oglądać po 4, ale akurat ten serial zaczął mnie denerwować już w sezonie 3. Nie mój typ serialu. Bones zarzuciłam w połowie 5 sezonu. Ostatnio wróciłam, ale nie zamierzam nadrabiać odcinków, których nie widziałam. Daję mu szansę do końca sezonu. To nie chodzi o żaden wstyd. Mnie się House zwyczajnie znudził. Jak nie ma żadnego rozwoju postaci ( a w Housie w moim odczuciu go nie ma ), to tracę zainteresowanie. Lubię seriale oparte na samych historiach - tak jak CSI. Z minimalną dawką wątków osobistych. Wtedy mogę oglądać naprawdę długo i się nie nudzę. Chyba dlatego lubię seriale kryminalne. Tam wątki osobiste sa bardziej zrównoważone z innymi. Mam jak Trifle - pewne rozwiązania fabularne są w serialach na siłę przeciągane, a to mnie drażni :) W Spn jest przynjamniej tyle, że pewne wątki sa kończone i zaczynają sie inne historie.

damamama - Czw 24 Mar, 2011 21:18

trifle napisał/a:
tak tracą impet... Rozmemłali akcję

Dlatego zastanawiam się czy sezon 8 będzie nadawał się do oglądania. Po ostatnim odcinku można mieć niejaką nadzieję. Pomimo wszystko ja go cały czas oglądam (jako nieliczny). :mrgreen:

damamama - Wto 29 Mar, 2011 13:09

Ciekawostka. Czy któraś z Was, która ogląda sezon 7 rozpoznała w ostatnim odcinku naszą rodaczkę Karolinę Wydrę? Mnie osobiście to nazwisko nic nie mówi, no ale .........
Alicja - Pią 01 Kwi, 2011 17:32

ja nie :mysle:
damamama - Śro 06 Kwi, 2011 21:40

Gra
Spoiler:
żonę Hausa

Alicja - Czw 07 Kwi, 2011 14:55

przynajmniej ładną aktorkę wybrali :wink:
corrado - Pią 06 Maj, 2011 01:07

Strasznie rzadko te odcinki :( Niedawno oglądaliśmy całość od początku i teraz czekanie na nowe po dwa tygodnie jest dobijające. I tak dobrze, ze tłumacze są szybcy :)
Alicja - Pią 06 Maj, 2011 11:16

to masz odmienne zdanie od większości, która już przestała oglądać ten serial :wink: oprócz mnie, zadeklarowanej fanki Housowego charakterku i humoru :-P

na szczęście House jeszcze wiosną pociągnie 3 odcinki. Szkoda tylko, że nadal nie wiadomo czy będzie kolejny sezon

damamama - Pią 06 Maj, 2011 22:27

Ja jak pisałam także dalej oglądam. Jednak uważam, że to co było dużą zaletą tego serialu, specyficzny doktor i jego cięty język oraz ciekawe przypadki medyczne odchodzi w niebyt. Główny wątek zanika na rzecz innych, moim zdaniem nie tak ciekawych.