To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Chirurdzy - Grey's Anatomy

Gosia - Sob 25 Kwi, 2009 10:45

Bardzo dobry odcinek. Fajnie się oglądało. Der i Mer super!
Pięknie Mer wyglądała w pokoiku Izzie :-D Obawiam się zresztą, że to niedobrze, bo skoro pokazali nam taką scenę i szczęśliwą Mer, to w rzeczywistości do niczego takiego nie dojdzie. Jakoś tak wróżę smutek na koniec tego sezonu... Może szczęście, ale takie melancholijne.
Wątek z dzieckiem faktycznie bardzo smutny...
I ciekawe jak w końcu pójdzie sprawa z Caillie.
Jesli chodzi o Lexie to już widać po jej twarzy, że aktorka jest w ciąży.
Trifle, nie wiem co chcesz od Dereka, bo spodziewałam się jakiegoś gwałtownego wybuchu, a on był spoko przez cały odcinek. Za to Alex się wydarł, jak to ma we zwyczaju :roll:

Spoiler!
Nie jestem pewna, czy jeśli dojdzie do ślubu, ona naprawdę tę suknię założy..

Admete - Sob 25 Kwi, 2009 15:18

Cytat:
Trifle, nie wiem co chcesz od Dereka, bo spodziewałam się jakiegoś gwałtownego wybuchu, a on był spoko przez cały odcinek. Za to Alex się wydarł, jak to ma we zwyczaju

Jak różnie ludzie reaguja na to samo :rotfl:

Gosia - Nie 26 Kwi, 2009 18:21

SPOILER!!!

Obejrzałam jeszcze raz i dodam, że:

Zabawne były żarty Izzie i branie na litość każdego: Cristinę, Dereka i Meredith. Tylko w ten sposob udało jej się zmusić Mer do przymiarek i w końcu zgodziła się na wszystko, nawet na duży ślub.
Ale i to było smutne, bo wiadomo było, że Izzie na początku dnia nie myślała o tym, że pod koniec będzie się czuć gorzej, wydawało jej się, że będzie okay, ale chemoterapia jest trudna dla organizmu i wycieńcza go i ona w końcu to odczuła. Dla Alexa też to będzie trudne - ten obrazek na początku odcinka z salą pełną pacjentów cierpiących na mniej więcej to samo co Izzie i wzrok Alexa, który widzi, że są we dwoje wśród tych chorych.
Dobry odcinek. Zdumiała mnie na końcu ugodowa i radosna Mer... co za przemiana!

trifle - Nie 26 Kwi, 2009 19:04

Gosia napisał/a:
Trifle, nie wiem co chcesz od Dereka, bo spodziewałam się jakiegoś gwałtownego wybuchu, a on był spoko przez cały odcinek. Za to Alex się wydarł, jak to ma we zwyczaju

A to moje spostrzeżenie to nawet nie tyczyły tego ostatniego odcinka, tylko ogólnie tak... I właśnie nie ma gwałtownych wybuchów, tylko takie zimne spojrzenie i oschłość. Już od dłuższego czasu Derek mi się przestał specjalnie podobać, ot, facet :roll:

Gosia napisał/a:
Zabawne były żarty Izzie i branie na litość każdego: Cristinę, Dereka i Meredith. Tylko w ten sposob udało jej się zmusić Mer do przymiarek i w końcu zgodziła się na wszystko, nawet na duży ślub.

A mnie te żarty właśnie irytowały, w ogóle mi się to śmieszne nie wydawało :-|

Gosia - Nie 26 Kwi, 2009 19:15

To było zaprzeczanie temu, że jest chora, na początku mnie to irytowało, a potem zrozumiałam.

Mnie sie Derek cały czas podoba :D

Anonymous - Nie 26 Kwi, 2009 19:54

trifle napisał/a:
A mnie te żarty właśnie irytowały, w ogóle mi się to śmieszne nie wydawało

miałam tak samo, nie jestem dobrym człowiekiem bo nie wiem, czy na miejscu Mer bym jej nie telepnęla.
Jakiś dziwny dla mnie był ten odcinek... średnio się wkręciłam
może ten wątek ojca i dziewczynki plus Miranda...

Alicja - Pon 27 Kwi, 2009 12:03

lady_kasiek napisał/a:
miałam tak samo, nie jestem dobrym człowiekiem bo nie wiem, czy na miejscu Mer bym jej nie telepnęla.

to ja jestem ta niedobra bo mam ochotę od dłuższego czasu ją telepnąć :rumieniec:

Gosia - Czw 30 Kwi, 2009 21:27

Niespodzianka :mrgreen:

Meredith i Derek mają własną stronę ślubną
"Chirurdzy" wciąż zaskakują... Meredith przyjęła w końcu oświadczyny Dereka i wkrótce ma odbyć się ich ślub. Przygotowania do ceremonii trwają.
Izzie Stevens postanowiła z tej okazji stworzyć stronę internetową młodej pary!
Na stronie internetowej widnieje data ślubu - 14 maja.
To dzień, w którym stacja ABC wyemituje finałowy odcinek piątej serii.
Na stronie Izzie opisuje młodą parę. To, jak się poznali i jak kształtował się ich związek.
Opisuje również ten niezwykły moment, w którym Derek oświadczył się Mer, a ona w końcu zgodziła się zostać jego żoną. Przyjaciółka zamieściła również na stronie zdjęcia z przymiarek sukni ślubnych. W miejscu, w którym opisane powinny były zostać szczegóły dotyczące samej uroczystości Izzie napisała:
"Szczegóły właśnie są w trakcie obmyślania, właśnie po to tutaj jestem! Zajrzyjcie wkrótce. Muszę zmusić te dwa gołąbki, żeby w końcu skupiły się na tej ważnej kwestii!".
Izzie (która leży w szpitalu i walczy z chorobą nowotworową...) opisała również najważniejsze według niej momenty z życia młodej pary.
W zakładce "prezenty ślubne" można dowiedzieć się, w jaki sposób wspomóc różne organizację charytatywne.
Okazuje się więc, że ta strona to nie tylko zabieg marketingowy. Dzięki niej pomoc mogą otrzymać potrzebujący.
Na stronie poczytać możemy również blogowe wpisy Izzie. Na samym początku napisała:
"Wiem, wiem. To niewiarygodne, że w końcu do tego dojdzie. To się dzieje naprawdę. Jest pierścionek, jest sukienka, jest panna młoda i jest pan młody. To będzie najbardziej magiczny, romantyczny, zapierający dech w piersiach ślub jaki kiedykolwiek widzieliście. Obiecuję. Organizatorka ślubu, Isobel Stevens."
Na pomysł stworzenia strony i przeniknięcia z serialem do rzeczywistości wpadła twórczyni serialu Shonda Rhimes.

za Wirtualną Polską

Jeśli chcesz wejść na te stronę:
Wejdź
Pomysł może kiczowaty, ale wiecie co? Jakoś mi się podoba ;)

Najbardziej podoba mi się jeden wpis w Księdze Gości: "I wish Derek Sheperd would marry me". :mrgreen:

Admete - Czw 30 Kwi, 2009 21:33

To już jest chore lekko... :roll:
Gosia - Czw 30 Kwi, 2009 21:38

E tam, przesadzasz. Ja to uznaję za zabawę.
A poza tym ...

Czy na pewno będzie szczęśliwe zakończenie tego sezonu? Ja do końca nie jestem przekonana, choć ta strona mnie trochę uspokoiła ;) Może dlatego ten pomysł wydaje mi się niezły. A wpłaty na organizacje które zajmują się walką z alzheimerem i chorobami nowotworowymi to świetne wykorzystanie zaangażowania widzów

Admete - Czw 30 Kwi, 2009 21:44

Naprawdę nie mam pojęcia, dlaczego ten związek ludzie uważają za romantyczny i wyjątkowy. Mnie odrzuca na kilometr. Ostatnio mam w ogóle wrogi stosunek do jakiegokolwiek pseudoromantyzmu ;-)
Gosia - Czw 30 Kwi, 2009 21:45

Jak o tym przeczytałam na Wirtualnej Polsce to aż mi się gęba uśmiechnęła :-D
Chyba potrzeba mi trochę happinesu :wink:
W każdym razie pomysł mnie ubawił. :-D

Admete - Czw 30 Kwi, 2009 21:47

Jaki happines? Toż związek Mer/Der to jeden z najbardziej dołujących w serialowej historii. Ona w nieustannym dole psychicznym - on masochista ;-)
Gosia - Czw 30 Kwi, 2009 21:50

To mi pasuje :mrgreen: Widać lubię takich jak Derek ;)

I wish Derek would marry me :mrgreen:

Myślę, że także nakręcają widzów, by oglądali odcinek finałowy sezonu 5 ;)

Aragonte - Czw 30 Kwi, 2009 21:53

Gosiu, Admete, Wasza wymiana zdań jest zawsze interesująca, bo każda ma dokładnie odwrotne zdanie :lol:
Gosia - Czw 30 Kwi, 2009 21:53

To prawda :rotfl:

Ja lubię oglądać szczęśliwe zakończenia :serduszkate:

trifle - Czw 30 Kwi, 2009 21:56

O jaaa.... Strona założona przez fikcyjną postać o fikcyjnych postaciach :thud: No naprawdę :thud: Po co??

14 maja koniec sezonu. Czy to już ostatni czy jeszcze planują szósty?

trifle - Czw 30 Kwi, 2009 21:58

Ja lubię dobre zakończenia jeśli są realne i jakieś takie nieprzesłodzone, niekiczowate. Jak dobrym zakończeniem ma być ślub to to dla mnie tandetne dobre zakończenie, bo już za dużo takich było :roll:
Gosia - Czw 30 Kwi, 2009 21:59

Dlatego spodziewam się komplikacji...

Szósty sezon będzie, został potwierdzony przez ABC.
Ze strony głównej, od Izzie:
This is going to be the most magical, romantic, breath-taking wedding you’ve ever seen.
I promise.

Bardzo jestem ciekawa co wymyślą
Oświadczyny były bardzo fajne, niebanalne :D

Anonymous - Pią 01 Maj, 2009 10:04

trifle napisał/a:
O jaaa.... Strona założona przez fikcyjną postać o fikcyjnych postaciach No naprawdę Po co??

jestem skłonna się podpisać. to jest dla mnie zbyt...bo ja wiem na siłę? sztuczne? Pasujące do obłędnych fanfikołów?
Admete napisał/a:
Jaki happines? Toż związek Mer/Der to jeden z najbardziej dołujących w serialowej historii. Ona w nieustannym dole psychicznym - on masochista

nie da się nie przyznać w sporej części racji, ale z drugiej strony, mimo tych wszystkich antagonizmów Oni wracają do siebie. Amor vincit omnia :wink:

Gosia - Pią 01 Maj, 2009 10:44

Ludzie z dołem psychicznym i masochiści też zasługują na szczęście ;)
Admete - Pią 01 Maj, 2009 11:58

Cytat:
Ludzie z dołem psychicznym i masochiści też zasługują na szczęście

Ja i tego nie odmawiam, ale po co to oglądać? ;) Zawsze część wątku Mer/Der przewijałam :-)

Gosia - Pią 01 Maj, 2009 12:24

Ja chętnie bym przewijała wszystkie pozostałe :lol:
Aragonte - Pią 01 Maj, 2009 12:28

Gosiu, a ile jeszcze zostało do końca?

A tak w ogóle to zadałam Ci pytanie w wątku o koncertach :wink:

Gosia - Pią 01 Maj, 2009 12:38

Według zapowiedzi:

5x21 - 30 kwietnia,
5x22 - 7 maja (100 odcinek!)
5x23 i 5x24 - 14 maja

Koniec serii 5.