Aktorzy austenowscy - Colin Firth
damamama - Sob 30 Paź, 2010 22:00
Aine czy Ty może byłaś ostatnio na farmie, jakoś tak mi się kojarzą Twoje skojarzenia. My tutaj jak stado baranków bronić będziemy biednego Colinka
Anonymous - Sob 30 Paź, 2010 23:06
baranki idace na rzez, czy bajka o zlym wilku i dobrych owieczkach? To raczej wizja koscielna, chrzescijanskiej przypowiesci, niz zycie na farmie A ja moja stycznosc z farma ogranicza sie do farmcille, a i jak bywam w kosciele to ciagle tylko ta pasterka i pasterka...
damamama - Sob 30 Paź, 2010 23:28
Masz wyobraźnię, bo moje baranki to raczej też takie farmerskie a nie kościelne.
Alicja - Pon 01 Lis, 2010 21:30
nareszcie wróciła "moja" Aine. Od dawna tak się nie śmiałam, beczacy głos Colina ulubieńca ja go bronić nie będę, jak Rejtan szat rozdzierać też nie, chociaż dla mnie brzmi on znacznie lepiej
gdzie się podział Darcy? został w 1995 roku albo na moim avku
Anonymous - Pon 01 Lis, 2010 22:24
Aine sie czai, bo licho nie spi, tylko co jakis czas fika w radosnych podrygach
Ja przyznaje otwarcie, ze ostatnio juz nie ogladam filmow z Colinem w kinach, jedynie na DVD, gdzie moge sobie wlaczyc lektora (albo jakis dubbing).
A Darsikowi moje uszy spijaja slowa z ust...
Alicja - Pon 01 Lis, 2010 22:42
| AineNiRigani napisał/a: | | Aine sie czai, bo licho nie spi, tylko co jakis czas fika w radosnych podrygach |
chyba nie zrozumiałam
nie czaj się, bo myślałam, że coś cię gnębi od pewnego czasu
A Colin , cóż, młodszy już nie będzie
Anonymous - Pon 01 Lis, 2010 23:28
| Alicja napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | | Aine sie czai, bo licho nie spi, tylko co jakis czas fika w radosnych podrygach |
chyba nie zrozumiałam
nie czaj się, bo myślałam, że coś cię gnębi od pewnego czasu
|
Caly rok mialam dosc mocno problemowy - to fakt. Duzo nerwow, stresu. Jeszcze nie do konca wszystko przeszlo, jeszcze nie moge powiedziec, ze to juz za mna, ale widze mete
A co do translatora - to zupelnie inna bajka.
Fibula - Pon 06 Gru, 2010 20:52
Wczoraj na gali British Independent Film Awards Colin otrzymał nagrodę dla najlepszego aktora za rolę w The King's Speech. Film zgarnął też główne nagrody za najlepszy film, scenariusz oraz w kategoriach Best Supporting Actor (Geoffrey Rush) i Best Supporting Actress (Helena Bonham Carter).
Caroline - Pon 06 Gru, 2010 21:32
3 nagrody dla aktorów, aktorski majstersztyk
Colin ma dobrą passę. Po "Samotnym mężczyźnie" najwyraźniej kolejny udany film.
damamama - Pon 06 Gru, 2010 22:39
Brawo, brawo, ogromnie się cieszę
Fibula - Pon 06 Gru, 2010 23:12
Pytanie, z jakim poślizgiem zawita do naszych kin.
Alicja - Wto 07 Gru, 2010 07:09
do kin - z dużym albo wcale
cieszę się z nagrody, którą zdobył Colin
annastregiel7 - Wto 07 Gru, 2010 23:18
I ja bardzo cieszę się z kolejnej nagrody dla Colina...
Chyba Oscar coraz bliżej (oby tylko nie zapeszyć!)
damamama - Czw 30 Gru, 2010 13:14
Podaję za onet.pl
| Cytat: | | Film "Jak zostać królem" z Colinem Firthem zagości w polskich kinach 28 stycznia 2011 roku. |
Bardzo się cieszę, obowiązkowo pójdę, już sobie zapisałam w kalendarzu.
Anonymous - Pią 14 Sty, 2011 19:21
Komunikat mojej mamy.
Mówili w TV, że odsłonił swoją gwiaztę, ten z Dumy i Uprzedzenia, ten tego no, co grał tego nadętęgo(wydedukowałam, że być może o Colina chodzi), i mówią że może Oscara dostać w tym roku
Wie ktoś może więcej(chociaż trudno mi uwierzy, aby któraś posiadała bardziej precyzyjne informacje)
Gunia - Pią 14 Sty, 2011 19:28
http://news.yahoo.com/s/a...ple_colin_firth
Anonymous - Pią 14 Sty, 2011 19:34
No jak mówiłam Guniu bardzo ogólne te Twoje informacje
Dziś chyba oglądne tego Samotnego mężczyznę. A na King`s Speech już mam ochotę. Urzeczona jestem oczywiście tłumaczeniem tytułu
A oglądając fotki z filmu. Kurczę Krolowa Elżbieta to i tak Bellatrix
Anaru - Sob 15 Sty, 2011 01:20
Uwaga - spoilery są naprawdę spoilerami!
Obejrzałyśmy z Asią "Samotnego mężczyznę", bo stwierdziłam, że z opisu wygląda mi to na dobry film obyczajowy, a obie takie filmu lubimy. A to jest dość pesymistyczne studium jednego dnia mężczyzny w średnim wieku cierpiącego po stracie ukochanej osoby...
Tu pierwszy problem, bo zaczyna się ponuro, a potem jest już tylko bardziej depresyjnie, a Asię pesymistyczna tematyka przygnębia bardzo...
Ale oglądałyśmy.
Colin był świetny w roli samotnego, sfrustrowanego człowieka nie widzącego dla siebie perspektyw. Podobał mi się pomysł z przygaszonymi kolorami, które nabierały barwy tylko w momencie gdy wspominał lub widział kogoś, kto budził jego zainteresowanie, w krótkiej chwili kiedy rozjaśniało się jego życie.
A jak już prawie mi się ją prawie udało przekonać, że warto oglądać dalej, bo się akcja zmienia, bo film jednak może jest pozytywny, to się skończył i skojarzenia
Ale jeżeli ktoś lubi niespiesznie oglądane historie to bardzo polecam. Mnie się bardzo podobało, głównie ze względu na klimat tego filmu, niezmiernie dopracowane szczegóły i piękne zdjęcia, czyli to coś, na co zawsze zwracam szczególną uwagę, jak również poruszającą muzykę. A przede wszystkim ze względu na kreację Colina - to świetny aktor.
No i dopełnienie filmu - Julianne Moore, jedna z moich ulubionych aktorek w niewielkiej, ale znaczącej roli.
I taka mała uwaga z kobiecego puntu widzenia - Colin jest naprawdę zgrabny.
Madelaine - Sob 15 Sty, 2011 08:31
| lady_kasiek napisał/a: | Komunikat mojej mamy.
Mówili w TV, że odsłonił swoją gwiaztę, ten z Dumy i Uprzedzenia, ten tego no, co grał tego nadętęgo(wydedukowałam, że być może o Colina chodzi), i mówią że może Oscara dostać w tym roku
Wie ktoś może więcej(chociaż trudno mi uwierzy, aby któraś posiadała bardziej precyzyjne informacje) |
Słyszałam coś w Panoramie, ale tam prowadząca przedstawiła Colina jako obiekt westchnień milionów pań po słynnej roli w Dumie i Uprzedzeniu, a potem w Briget Jones . Mówili o nim wręcz jako o pewniaku do Oscara.
praedzio - Sob 15 Sty, 2011 11:20
http://film.onet.pl/wideo...l#m=8501562,c=7
damamama - Sob 15 Sty, 2011 15:12
Ja bym się osobiście ucieszyła gdyby go dostał.
milenaj - Sob 15 Sty, 2011 16:10
W niedzielę będę oglądać Złote Globy. Zdam wam relację na gorąco .
damamama - Pon 17 Sty, 2011 08:09
Fragment notki jaką wstawiła Miłosz w temat News'ów filmowych
Złote Globy rozdane
Lista laureatów:
Najlepszy aktor w dramacie: Colin Firth za rolę w filmie "Jak zostać królem"
Wielkie brawa, ogromnie się cieszę. Teraz pozostał tylko Oscar.
Yvain - Pon 17 Sty, 2011 09:35
hurra, wspaniale
primavera - Pon 17 Sty, 2011 10:33
Huraaaaaa!!!! Brawo Colinek!
|
|
|