Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14
Aragonte - Pią 16 Lut, 2018 16:25 No mam nadzieję, że więcej już na to nikomu nie pozwoli.
A na Soompi ludzie dalej snują teorie
Cytat:
Written preview and translation but @stroppyse can you help clear if ASN comes to know that SOG is onto her?
Yes, the written preview says that ASN realizes OG is acting and thus onto her, and tries to hide SM’s body. I wonder if this is when ASN goes back into BJ’s body and goes to reclaim the sarcophagus in order to hide SM’s body for awhile.
I’m still hoping that SM wakes up and starts fighting, ...starting with wrestling OG into taking thier relationship to the next level. Okay, okay, I’ll settle for SM waking up and giving OG a big hug.
The more I think about it I see the beginning of the bed scene with ASN and somehow SM soul comes back right then cue very embarrassed shy SM and very Frustrated Monkey. It will be played for humor
Zastanawia mnie ta próba ukrycia ciała SM Mam nadzieję, że w sarkofagu jej nie zamkną?
I o tym, że para aktorów była speszona w czasie kręcenia wiadomej sceny
Cytat:
"Since this was the first time Lee Seung Gi and Oh Yeon Seo filmed a romantic scene to this degree, the actors were reportedly shy while filming. When the two actors showed up on set, they playfully joked around with one another to set a friendly mood for the scene. Because she had to be more aggressive, Oh Yeon Seo brainstormed with Lee Seung Gi and the director to coordinate the scene. When filming began, Lee Seung Gi showed off his charisma while Oh Yeon Seo transformed into a sultry girlfriend."
I'm not surprised that even LSG was shy because his only romantic scene involving a bed scene was the one in King 2 Hearts and this is how it literally went frame by frame. It was so tame even for kdrama that in 2012 when it was airing the fandom wasn't 100% sure that the OTP slept together until the news of miscarrige broke out on TV two episodes later. This "bed" scene in Hwayugi, even if it won't go all the way, is on a completely different level.
I taka ciekawostka - na Soompi ktoś rzucił pytanie, czy Oh Gong oddał wszystkie swoje futra Świnkowi, bo faktycznie sam przestał w nich występować, a PK się ofutrzył
Dobrze, że jutro już sobota, ufff I że dam radę przeglądać Soompi w ciągu dnia, bardziej zajęta będę w niedzielę, bo mam siedzieć z rodziną.Trzykrotka - Pią 16 Lut, 2018 20:56
Aragonte napisał/a:
I taka ciekawostka - na Soompi ktoś rzucił pytanie, czy Oh Gong oddał wszystkie swoje futra Świnkowi, bo faktycznie sam przestał w nich występować, a PK się ofutrzył
O tak, zupełnie jakby strząsnął z siebie dzikość i obcesowość pierwszych odcinków i chwil po ponownym spotkaniu z Sun Mi, w których to myślał o tym, jak zatosować na niej pracowicie przygotowane marytany. Teraz jest gładki i elegancki, choć koszule z żabotem zakopalabym 10 metrów pod ziemią w kamiennym sarkofagu.
Ukrycie ciała SM powiadasz? I powrót do ciała Bu Jy? Muszę to sobie zdecdowanie poukładać, a agresywną scenę zbadać naukowo, zanim jeszcze odcinek zdąży ostygnąć
Tak, pamiętam "bed scene" z King 2 Hearts, która polegała na tym, że najpierw Ji Won tańcowała przed Żabulem, żeby go nieco zabawić i rozwiać troski, a potem on spał sobie ak dziecko w jej łóżku, a ona coś robiła na pierwszym planie. Mrugnij, a nie zauważysz, a raczej zauważysz, bo nawet w tak mało obiecującej perspektywie widać było, że król ma piękne ramiona i klatę
Będzie mi się łatwiej szło przez literki do 14, kiedy jest jakaś perspektywa ruszenia dalej - w końcu SOG, jak wynika z postu, nie dał się oszukać Aragonte - Pią 16 Lut, 2018 21:13
Trzykrotka napisał/a:
O tak, zupełnie jakby strząsnął z siebie dzikość i obcesowość pierwszych odcinków
Ekhmmm... Mnie się bardzo podobał w tamtej niegrzecznej wersji tzn. wiem świetnie, że był wtedy generalnie ostatnim jerkiem, jasne ale oczu od niego nie mogłam oderwac Tzn. nie twierdzę, że teraz mi się nie podoba ale z przyjemnością wracam do tych pierwszych odcinków z Oh Gongiem wolnym jeszcze od wpływu GGG (choc niekoniecznie od wpływu Seon Mi - ktoś słusznie zauważył na Tumblrze, że raczej się nie patrzy na jedzenie w taki sposób, jak on patrzył na nią ).
A na razie będę chyba dokańczac pod wyszywanie Moonlight. Boguś mi się podoba, eunuszka fajna, Drugiego i Drugą (nasza Robotka!) lubię, fajna była walka, w której książę i Drugi występowali razem, ale tak generalnie to jakoś niepochopnie tutaj i trochę się nudzę, przyznaję. Ale pod wyszywanie obejrzę do końca, nie lubię zostawiac niedokończonych dram (chyba że dostaję wścieku w trakcie ).
Trzykrotko, czy napisy do 13. Hwayugi masz już gotowe? Bo może jutro obejrzę hurtem te ostatnie odcinki z polskim sosem.Trzykrotka - Pią 16 Lut, 2018 23:20 W Moonlight masz też młodszego braciszka Małpy, który tak świetnie srząta i gotuje
Aragonte napisał/a:
Trzykrotko, czy napisy do 13. Hwayugi masz już gotowe? Bo może jutro obejrzę hurtem te ostatnie odcinki z polskim sosem.
Tak, pół godziny temu poszły na Wschód za to z 14 jestem w lesie.Aragonte - Pią 16 Lut, 2018 23:45
Trzykrotka napisał/a:
W Moonlight masz też młodszego braciszka Małpy, który tak świetnie srząta i gotuje
Szefa Samsunga, wiem, zauważyłam
Na razie rozrywkowo włączyłam sobie pod wyszywanie TGL jakoś od środka i się chichram na widok Dokko Trzykrotka - Sob 17 Lut, 2018 00:05 Przypomniałam sobie wczoraj na przystanku licytację butów Ae Jeong i Dokko - Anioła Dobroczynności i naszła mnie chęć powtórkiAragonte - Sob 17 Lut, 2018 00:09
Trzykrotka napisał/a:
Przypomniałam sobie wczoraj na przystanku licytację butów Ae Jeong i Dokko - Anioła Dobroczynności i naszła mnie chęć powtórki
Ja właśnie obejrzałam cameo młodego Małpy w TGL - cudne
Ale zupełnie inaczej mi się ogląda, kiedy już znam go dobrze z jakiejś roli. Z kolei patrząc na Dokko mam teraz świeżo w pamięci Ma Wanga Trzykrotka - Sob 17 Lut, 2018 00:18 To prawda Zresztą w Ma Wangu jest sporo z Dokko. Obaj pracują w rozrywce, jakby nie było.
Robiłam dziś zakupy w galerii handlowej i idąc juz do wyjścia wstąpiła do sieciówki ciuchowej, Reserved konkretnie. Sam Jang i Oh Gong byliby zachwyceni. Wchodzących witała grupa manekinów odzianych wyłącznie w różne odcienie zieleni Aragonte - Sob 17 Lut, 2018 01:32 To muszę zerknąc, lubię zieleń.
Widziałaś to? Król i jego małpki https://78.media.tumblr.com/331e7ed0d5156771fd74aff24641b2f7/tumblr_p48si3EZz61w7p05mo1_540.jpg
Źródło:
https://solomandr.tumblr.com/Trzykrotka - Sob 17 Lut, 2018 14:24 Idzie wieść (Agn, alert!!! ) że rolę u boku Jun Ki w nowej dramie prawniczej zaproponowano super dziewczynie. Jest piękna, zdolna i ma wspaniały, niski, aksamitny głos. Grała księżniczkę Silli w Hwarangach. Potem blyszczała podobno w Save Me. Nie oglądałam Save Me, ale bardzo mi się podobała w Night Watchman, więc trzymam kciuki, bo byłaby z nich piękna para. Szlachetna.Admete - Sob 17 Lut, 2018 14:26 Oglądałam trochę Save Me - dziewczyna jest super. Bardzo ciekawa - ładna i umie grać.Aragonte - Sob 17 Lut, 2018 14:37
Trzykrotka napisał/a:
Idzie wieść (Agn, alert!!! ) że rolę u boku Jun Ki w nowej dramie prawniczej zaproponowano super dziewczynie. Jest piękna, zdolna i ma wspaniały, niski, aksamitny głos. Grała księżniczkę Silli w Hwarangach.
O, to może byc ciekawe zestawienie, dzięki za wieści.
*wraca do wątku Hwayugi na Soompi i szczerzenia się jak głupi do sera*
Edit: ciekawośc mnie zżera, jaka też będzie reakcja Trzykrotki na jedną scenę z Oh Gongiem, którą ja (w celach naukowych, oczywiście) już kilka razy obejrzałam
Spoiler:
https://www.instagram.com...taken-by=lsg_mx
Rzecz jasna to nie Oh Gong i Seon Mi, tylko ASN, która przejęła jej ciało. A SOG podawał jej w tym kissu jakiś środek na sen (tzn. tak wynikało z komentarzy na Soompi).
Ale i tak...
Chyba w żadnym odcinku Hwayugi nie było tak intensywnych emocji jak w tym piętnastym (oceniam fragmenty i streszczenie, żeby było jasne).
Ma Wang niestety będzie dalej durny, IMHO, zaczynam myślec, że to on te wrota piekła otworzy Admete - Sob 17 Lut, 2018 19:27 Tekst z dramabeans na temat dram z OTP i bez OTP:
Ja tam myślę, że dla każdego powinno być to, co mu pasuje. Też lubię romanse, choć wolę te bardziej prawdopodobne i najlepiej, żeby nie stanowiły sedna historii, bo szybko się wyczerpują. Lubię jak uczucia budowane są stopniowo jak na przykład ostatnio w Just between lovers. Jedna z najładniejszych historii miłosnych to ta w Klejnocie w pałacu.Aragonte - Sob 17 Lut, 2018 22:28 Zamierzam w końcu obejrzec Klejnot w pałacu. Na razie mam zebrane tylko te początkowe odcinki.
A teraz podglądam Hwayugi 15 saute. I wiecie co? To nadal, mimo dramatycznych okoliczności, bywa momentami szczerze zabawne Brawo, siostry Hong, obawiałam się, że pójdzie to w angst w 100 procentach, ale nie.
Spoiler:
Małpa uciekający przed sam na sam z odmienioną Sam Jang usiłował przekonac Ma Wanga do spania razem, jeśli dobrze zrozumiałam, czyli MW byłby jego przyzwoitką A potem nowa Sam Jang (czyli ASN w ciele Seon Mi) próbowała wejśc w jej rolę w pracy, co nie było takie proste, bo a to przystawiała pieczątkę w złym miejscu, a to jakieś dzieci do pilnowania jej podrzucano, ku jej wkurzeniu I jeszcze SOG nie pozwolił jej zahipnotyzowac obsługi w sklepie z drogimi ciuchami, z którego zamierzała bezczelnie sobie wymaszerowac obładowana zakupami, nie płacąc na nic A pieniędzy jednak nie posiadała mimo że podobno ma wspomnienia Seon Mi, jeśli dobrze zrozumiałam. Może SM nie dała jej dostępu do swojego pokaźnego konta
A tak poza tym to oglądam ten odcinek - mimo mikrego zrozumienia - z coraz większym podziwem dla gry LSG Mogę nie rozumiec dialogów, ale świetnie rozumiem narastające emocje Og Gonga, który doskonale wie, co się stało, że przygotowuje się do ślubu z kobietą, która nie jest jego ukochaną, i kiepsko mu idzie ukrywanie tego, wszystko się w nim kłębi. Jest wściekły, zdesperowany i coraz bardziej stęskniony do swojej prawdziwej bride, którą próbuje przywołac i znaleźc.
A jego podszyte skrywaną furią interakcje z ASN ukrywającą się w ciele SM... Oj, dzieje się Dobrze to jest zagrane i patrzę na to fascynacją.
A jeszcze do bardziej intensywnych momentów typu scena poniżej
nie dotarłam
Idę oglądac dalej
Edit: odcinek obejrzany saute, powtórzę go sobie z pełniejszym zrozumieniem, kiedy będą napisy.
A teraz, żeby nieco się wyciszyc, puszczę sobie coś mniej intensywnego pod wyszywanie Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 00:13 Kiedy poszli goście i trochę pozmywałam, także zasiadlam, żeby popatrzeć bez napisów, co się będzie działo. Nie wiadomo kiedy byłam już w połowie. Co za odcinek! Oboje mieli co zagrać, LSG był fantastyczny. Materiał miał że hoho, bo też emocje Wielkiego Mędrca są bliskie eksplozji w tym odcinku. Ale i Oh Yeon Seo mogła soboe porać coś innego niż dotychczas. I powyglądać W obu zestawch, białym i czerwonym, była piękna, miała inną mimikę, inny tembr głosu, mowę ciała - świetine to zagrało w dramie ze skupioną, złą siłą Oh Gonga.
Nie mogę doczekać się napisów To zdaje się stały refren w sobotę od jakiegoś czasu.
Admete ciekawy jest ten tekst, który zalinkowałaś, aczkolwiek tak jak mówisz - każdy ma ibnaczej i czego innego potrzebuje. I najlepiej, niech sobie wybiera pod te swoje upodbania. Jedna z moich ulubionych, w miarę rozsądnych blogerek na tumblrze, zachęcana do Misaeng napisała, że nie ma to sensu. Żeby drama była dla niej oglądalna, musi mieć choć zalążek jakiegoś romansu, inaczej to jej nie interesuje, choćby wszyscy mówili jej, że warto i trzeba. No i niech tak zostanie - dla każdego przecież dramaland coś ma.Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 00:33
Trzykrotka napisał/a:
Co za odcinek! Oboje mieli co zagrać, LSG był fantastyczny.
Prawda? Prawda?
Trzykrotka napisał/a:
Materiał miał że hoho, bo też emocje Wielkiego Mędrca są bliskie eksplozji w tym odcinku.
Oj takkkk...
A widziałaś scenę schowaną pod kołderką? Tj. już w odcinku? Tego jeszcze u sióstr Hong chyba nie było Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 00:37
Aragonte napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Co za odcinek! Oboje mieli co zagrać, LSG był fantastyczny.
Prawda? Prawda?
Trzykrotka napisał/a:
Materiał miał że hoho, bo też emocje Wielkiego Mędrca są bliskie eksplozji w tym odcinku.
Oj takkkk...
A widziałaś scenę schowaną pod kołderką? Tj. już w odcinku? Tego jeszcze u sióstr Hong chyba nie było
Widziałam Na pewno nie było takiej agresji, frustracji i - także seksualnej -agresji. Kablówka czyni cuda! Były też tak niesamowite sceny
Spoiler:
jak ta ze zrzuceniem ze schodów i przyłożeniem sobie do twarzy "tulipana" ze stłuczonego kieliszka
Dobrze, że było w tym wszystkim trochę humoru (widziałam te zakupy i wyciąganie płaszczyka z kosza na śmieci). Pragnę i pożądam napisów. Zdaje się, że na koniec znów mamy cliffhanger, ale dotyczący już (chyba) nie tylko naszej OTP.Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 00:41 Trzykrotko, zacytowałaś mnie, ale nie odpowiedziałaś, rozumiem, że zabrakło ci słów z wrażenia po obejrzeniu tego, co spoilerze
Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 00:44 Piszę po kawałku, bo komputer mi szaleje, przepraszam Teraz już dodałam tekst.
Edit: widzę materiał na piękny avatar z Geum Gang Go
Uciekam do spania - oby napisy były jutro, a nie w poniedziałek! I oby moja praca nad literkami do 14 szła sprawnie i szybko. Strasznie nie mam serca do tego angstowego odcinka.Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 00:48
Trzykrotka napisał/a:
Widziałam Na pewno nie było takiej agresji, frustracji i - także seksualnej -agresji.
Niom, seksualnej też. BTW Oh Gong był uwodzony bezceremonialnie przez pół odcinka i co prawda widac było, że jest wściekły, ale wątpię, żeby to na niego tak kompletnie nie podziałało - w końcu nadal widział ciało Seon Mi.
W każdym razie oglądało się to fantastycznie I niektóre sceny oglądałam już fafnaście razy, nie ukrywam
Trzykrotka napisał/a:
Kablówka czyni cuda!
Wiwat kablówka!
A widziałaś już spotkanie OTP? Piękne jest. I ten głos Oh Gonga przywołującego Seon Mi...
*spływa z fotela*Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 00:50
Trzykrotka napisał/a:
Edit: widzę materiał na piękny avatar z Geum Gang Go
Który materiał masz na myśli? Bo ogółem materiału w tym odcinku to jest hohoho Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 00:54
Aragonte napisał/a:
A widziałaś już spotkanie OTP? Piękne jest. I ten głos Oh Gonga przywołującego Seon Mi...
*spływa z fotela*
Fantastyczna scena Pewnie będę ją oglądać jakąś chorą liczbę razy
(Szkoła BeMer zrobiła swoje - zauważyłam u leżącej w sarkofagu Sam Jang motywy na szacie ślubnej. Na fioletowym obramowaniu szaty miała wyhaftowanego pięknego królewskiego smoka, którego szkic leży na biurku profesora Kanga, a złote koliste ornamenty to była trójnoga wrona Jumonga
Aragonte napisał/a:
Który materiał masz na myśli? Bo ogółem materiału w tym odcinku to jest hohoho
Geum Gang Go pięknie lśni na nadgarstku Oh Gonga, kiedy stosuje na Ah Sa Nyeo metodę generała Younga, zobacz najazd kamery Aragonte - Nie 18 Lut, 2018 00:58
Trzykrotka napisał/a:
Fantastyczna scena Pewnie będę ją oglądać jakąś chorą liczbę razy
Geum Gang Go pięknie lśni na nadgarstku Oh Gonga, kiedy stosuje na Ah Sa Nyeo metodę generała Younga, zobacz najazd kamery
Zaraz sprawdzę, będzie kolejny pretekst, żeby sobie tę scenę przypomniec, chyba już cały kwadrans jej nie oglądałam, to dawno, nie? Trzykrotka - Nie 18 Lut, 2018 01:03