To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 22:22

Nic tu takiego nie było :angel:
BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 23:01

Choi - superman, Wesołek - złota rączka (żelazko :rotfl: ), a Taek przywozi "cokolwiek" z Japonii :rotfl:
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 23:14

BeeMeR napisał/a:
Choi - superman, Wesołek - złota rączka (żelazko :rotfl: ), a Taek przywozi "cokolwiek" z Japonii :rotfl:

I to "cokolwiek" prawie posłużyło jako garnek na kimchi :mrgreen: :mrgreen:
Płakałam nad tym żelazkiem :rotfl:

To i owo o postaci Taeka (z Soompi):
Spoiler:
I ship the script.

From the beginning, I made full disclosure where my loyalties lay so people wouldn’t misinterpret what I wrote. My shipping/fangirling heart is never involved in my assessment. That was why I correctly determined who the Future Husband was…long before people finally realized that I wasn’t being delusional. :D
Now, since the scriptwriter isn’t here to defend herself, let me do it for her. I love this scriptwriter, and I think I got her. I’ll pose the typical questions and accusations leveled at her and I’ll try to answer them to the best of my abilities. I’ve nothing in common with DR HOUSE, except perhaps my acerbic wit, but I do TREAT people fairly. People with an observation about the script that has been bugging them should feel free to PM @moonkeeper or @nearsea. Please no abusive language.
I’m also posting the questions randomly. Q&A’s 1 to 11 and 13 to 22 are already in the pipeline.
Question 12: Why is this Taec crying all the time? JH is so manly compared to him.
Short Answer: Taec's character may not be a fit for many viewers’ personalities. He’s not everybody’s cup of tea. But his character makes him the BEST and ONLY match for DS. DS shares this “trait” with Taec. [Refer to the dead birds in Episode 1.] They both have an uncanny ability to look at the situation at hand and see the bigger picture.
On the other hand, JH doesn't possess this trait yet. But he's learning it. For instance, one of the biggest steps he took toward the right direction was organizing with DR the belated wedding party for his parents [Episode 19]. He saw the wedding portrait, he recognized the deception, and he correctly attributed the cause of his mother's melancholy -- NOT to hormonal imbalance of menopause -- but to the passage of time which was NEVER properly celebrated to BEGIN with. :)
JH saw the "big picture".
One might ask, “What picture was that?” This: His mom and dad weren't able to celebrate the START of their union. Now, decades later, when she and her husband were about to embark on the second phase of their union (i.e., post-menopausal life), she couldn’t have CLOSURE because there wasn't “technically” any beginning point. A closure necessitated a beginning.
This explained why she had this inexplicable inner anger at her husband. For a long time, she had been complaining about her petty resentment, but the other mothers thought it was normal marital push-pull. But it was actually a discontent arising from never having a wedding of her own to COMMEMORATE the start of her marriage and family life.
...which is pretty ironic (well-done, scriptwriter!!) considering the number of times they had celebratory meals at their home. Remember TK's party in Ep 2? JH’s mother was always the hostess but she was never the hostess of the most important party of her life, her wedding.
Now, the Long Answer.
The problem with most interpretations of TK's tears is that tears are judged as a sign of a man’s weakness. (That's sexist, btw...) Taek is crying because HE is hurt.
No. I think this view is incorrect and shallow. Let me explain.

Look at his crying scene in Episode 7: To You. This is how dramabeans recapped it:
Once that pressure is gone, Dad quite easily says, “Son, I love you.” It’s still startling to Taek, and his eyes fill with tears instantly to hear those words from Dad. He says it again into the camera: “I love you, son,” and Taek cries.
The widely accepted interpretation here is that TK cried because he was TOUCHED to hear his father say "I love you."
No. I say that the BETTER interpretation here is that Taec saw the pressure that his reticent father went through to appear on camera, and he saw the discomfort that his father felt being badgered by the interviewer to verbally express his emotions to Taec. His tears fell because he understood that his father was doing ALL this for him, despite his natural aversion to be in the spotlight. The father was doing this because he loved his son. Taec cried FOR his father, not for himself. He was sorry that he had put his Dad through this.
You see, Taec already knew his father loved him. Didn't they just have the tearful father-and-son moment the previous night? lol. There was no reason for Taec to feel emotionally moved all over again, simply by watching his dad say, “I love you” on VIDEOTAPE. Last night’s confession was more personal and it was one-on-one, private. That was why the common interpretation didn’t make sense to me.
Noteworthy: His dad's forbearance during the interview was the reason he agreed to sit for the interview requested by his manager, and endured two hours of scrutiny. Like his dad accepted the intrusion of the interview, he did the interview because his manager pleaded with him and he loved his manager, too.
Next, look at his crying tearduct in Episode 16: Irony, part 1. Here's how dramabeans described it:
Taek held the receiver long after Deok-sun had hung up on the other end, and then when we finally panned over to him, a single tear trickled down his face. Awwww, Taekie.
The general assumption here is that he cried because he was soooo sad that he had to break off the meeting.
Again, I say that the BETTER interpretation here is that Taec realized that his desire to win DS was being selfish and inconsiderate of his good friend JH's feelings. A tear fell because he felt guilty, remorse, and probably grief that he had placed HIS wants and needs ahead of his good friend JH's wants and needs. He was sorry for doing that.
Yes, it's that noble idiocy, Kdrama style. :)
You see, when TK discovered that JH also liked the girl HE liked, his first instinct was NOT to back down at all. He was going ahead with his plan to propose on Saturday. When DS left to go to the bathroom, he followed her.
Noteworthy: lol. JH didn't "cross the line" and stand up to check on DS's well-being when she complained of indigestion. TK immediately did.
TK prepared her medicine and went ahead with scheduling a date with her the following Saturday. This was TK in full competition mode. As DR said later in the bus, TK aimed to win, and when he had a goal, he was driven. His “opponent” in this case was JH, his childhood friend. Taec actually had an advantage, an edge over JH. He “claimed” DS first when he told the rest of the gang that he liked her. The "boys' code" dictated that JH cede to him. DS was TK's to lose.
But the irony here, as the Episode title implied, was that the ultimate competitor and champion baduk player decided NOT to compete when the outcome of the match mattered MOST to him. He yielded to his good friend JH. Out of consideration for JH's feelings and their friendship, he backed out. He wasn't going to compete against him.
That was what he meant about his neatly tied shoelaces. He cryptically said, "I thought I would not be able to re-do it if I untied it. So I tied it once more, really tight." Meaning, had he pursued DS -- i.e., loosened his bonds with JH -- then he wouldn't be able to repair their friendship again.
That was why he avoided DS after his return and he reluctantly offered her a piggy back ride. He had chosen JH over DS. But fate intervened in the form of the school security officer. TK couldn’t leave her behind so he “crossed the line” or the breached the wall that he had built in between him and DS. He carried DS, bridal-style, to escape the officer. Because he did that romantic thing, DS was embolden to wait for him that night, to stick around in his room and to watch him while he slept.
His choice to honor his friendship with JH was also the reason he muttered, "That's a relief". He was relieved when DS said that she went home right away and he decided that he simply dreamt their kiss. It was a "relief" for him because he didn't do anything wrong to break his friendship with JH. He didn't sabotage their friendship. He didn't make a move on the girl that they both liked. He only dreamt the kiss all. See? He was very competitive but he willed himself to stand back.
Last, look at Episode 19: You Did Your Best. Here's how dramabeans recapped it. As always, she does a splendid job of including the important details. But remember, she has her own bias. ;)
Deok-sun: “Why, are you going to kiss me again?” Omo. It was real! Taek freezes and finally says, “It… wasn’t a dream.” He looks over at her, and she avoids his gaze nervously. He asks why she lied about it, and she admits, “I was scared. We’re friends. What if it became awkward?”
A tear trickles down his cheek. Aw, Taek. She says that she can’t imagine things ever being awkward between them. He wipes his tear away and seems to accept it, but then he turns to ask, “What about now?”
Deok-sun finally meets his eyes, and says, “It would be awkward now too… But…”
Again, the popular interpretation of his tears here is he was being EMO again.
No. :) The BETTER interpretation here is that he teared up because he realized that for six long years, DS had been running scared, all by herself, thinking that she did something to jeopardize THEIR friendship. He cried because he realized that she suffered needlessly because of him. Had he confessed or acted that time or not held back then, then they wouldn't be in this sticky situation at all. True, they “wasted” six years because of a misunderstanding, but mostly it was his own doing. His fault. HE didn’t cross the line himself. He hesitated.
Lol. When it counted the most, he didn’t cross the line either. He left DS stranded there, in a limbo. And he was sorry.
NOTEWORTHY: Just like in Episodes 7 and 16, he cried because he acknowledged his fault. HIs tears weren't sign of his weakness. On the contrary, they were signs of his humility, his acknowledgement that he had done wrong. In my books, only a STRONG man can admit mistakes. ;)
In a typical Taec fashion, he saw the BIG PICTURE right away. In this Episode, he zoomed in on the crucial point, “What about now?” He understood that the past is the past. There was nothing they could do about the the history, but to adjust and correct the mistakes in the current time. HOW they would proceed in the future depended largely on her willingness to overlook that feeling of "awkwardness", to start anew, to proceed ahead. That one word, “But” was all the answer he needed. Though it’s very simple word, the depth of its meaning is profound. She loved him still.
This explains why in Episode 20, he refused to lie about their relationship. He had held back once for JH, resulting into a disastrous consequence for DS. And now he was being asked again to hold back to keep the peace among his family and friends. He refused. “I won’t lie. I kept it in for 6 years. I don’t want to anymore.” The only reason he budged was DS’ firm avowal that she won’t change. She said, “I’m confident that my feelings won’t change. Are you? Taek. I trust you. Does our relationship seem like it’s going to change easily? I won’t change.” For all those six years, she suffered in silence because of his hesitation, she didn’t change her feelings for him.
On the strength of her love for him, he relented.
So there you go. When interpreting the work of THIS screenwriter, it’s a good thing to remember that she doesn’t think at all like an average person. Dig deeper into her motives.
https://forums.soompi.com/en/topic/346174-drama-2015-answer-me-1988-%EC%9D%91%EB%8B%B5%ED%95%98%EB%9D%BC-1988/?page=510

Trzykrotka - Czw 16 Lis, 2017 00:16

BeeMeR napisał/a:

Przy żelazku ja się turlałam ze smiechu, głupawki dostałam :rotfl: A ganek do kimchi to już mnie rozwalił doszczętnie :rotfl: Boszszsz... z prostych domowych sytuacji można zrobić najlepsze dowciy świata bez wymyślania cudówwianków - brawo po raz setny dla scenarzystów.
I jakie rozkminy, Aragonte :rumieniec: :mrgreen:
Jak dla mnie to było absolutnie oczywiste
Spoiler:
że po wspaniałym pocałunku para rozeszła się każde do swojego pokoju i o seksie wtedy jeszcze nie było mowy. Scena pokazująca Duk Seon już we własnym łóżku, do której dociera to, co się stało i która wydaje się niemal eksplodować ze szczęścia nie świadczy absolutnie, że waśnie wymknęa się z łóżka mężczyzny. Absolutnie nie tak to wygląda :-P

Ponieważ dziś zarzuciłąm sobie oba odcinki RevLove z masą przewijania watku tatusia June, który mnie po prostu nie obchodzi :roll: (ale Siwon wreszcie wygląda jak marzenie i dobrze gra), obejrzalam tylko kawałek odcinka 10, czyli co się stało po powrocie z plaży. Mama Dong Ryonga nie zauważyła, że chłopak nie spał w domu, a ojciec zauważył, ale się nie rzejął. Nice :confused3: Rozmowa Sun Woo z Bo Rą "będę wracał o 1:15 i tak tylko mówię, że postoję pod twoim domem przez 10 minut" :serduszkate: i - ach ach i ach - absolutnie piękna, słodko-gorzaka scena, w której Taek wyznaje chłopakom, że "lubi Duk Seon jako kobietę, nie przyjaciółkę." Uwielbiam Taeka w tej chwili, szanuję też jung Hwana, że nie przyłącza się do szyderczego rechotu Sun Woo i Dong Ryonga. Jak oni ślicznie to grają! Boguś i Piękny Dureń siedzą obok siebie na podłodze. Taek cały czas rzuca ukośne spojrzenia na Duk Seon i uśmiecha się malutkimi uśmieszkami kiedy chłopcy pokpiwają z niej, że wymorczyła Taeka w morzu, a kiedy mieli po 9 lat rozwaiła mu czoło... Taek jest niedorzecznie szczęśliwy i nawet lekko przygryza wargę. Kiedy wyznaje, że lubi Duk Seon, wyraz oczu Jung Hwana jest wręcz bolesny. Patrzy na Taeka, nie odrywa od niego wzroku i jakby już wiedział, że to koniec wszeliej nadziei. Uwielbiam robotę reżyserską, uwielbiam grę chłopaków i to, jak swobodnie czują się ze sobą. Płakać mi się chce, że już ta godzina i muszę iść spać. BeeMer mi uciekła z oglądaniem, ale cóż zrobić.

Aragonte - Czw 16 Lis, 2017 00:43

Całkowicie się zgadzam, ale czytanie tych rozkmin bawi mnie bardzo :lol:
Wiadomo, że odbyło się po konfucjańsku :mrgreen:

Powinnam wreszcie pójśc spac, zamiast łazic po Soompi :-P

Edit: wyedytowałam jednak swoje ostatnie posty. Jakoś tak mnie naszło.

Trzykrotka - Czw 16 Lis, 2017 05:44

Buuuu, szkoda, że wyedytowałaś, bo to bardzo ciekawe było. Dobrze, że choć sobie przeczytałam wcześniej.
Obudziłam się o 4:30 i juz nie mogłam zasnąć (będzie ciężki dzień, oj będzie :? ), więc choć idąc za linkiem poczytałam sobie trochę postów z soompi pisanych już po zakończeniu dramy, kiedy to rozgoryczony fandom Jung Hwana rzucił się do krytyki scenarzystów i snucia teorii spiskowych. Analizy i wyjaśnienia obrońców docelowej pary są bardzo wnikliwe i wyważone i bardzo dobrze się to wszystko czyta.

BeeMeR - Czw 16 Lis, 2017 08:26

Trzykrotka napisał/a:
obejrzalam tylko kawałek odcinka 10, czyli co się stało po powrocie z plaży. Mama Dong Ryonga nie zauważyła, że chłopak nie spał w domu, a ojciec zauważył, ale się nie rzejął. Nice
Przez chwilę się zastanawiałam, kiedy to Siwon był na plaży ;)
Ja tam się nie dziwię, że rodzice DR nie zauważyli jego nieobecności - pewnie założyli, że jest u Taeka albo w pokoju nauki - albo nie zastanawiali się nad nim wcale :( Pewnie musiałoby go z tydzień nie być aby zauważyli. :mysle:

Trzykrotka napisał/a:
Sun Woo z Bo Rą "będę wracał o 1:15 i tak tylko mówię, że postoję pod twoim domem przez 10 minut"
Mnie się w ogóle ten wątek podoba - a nie spodziewałam się. Bardzo ładnie rozmawiają, z korzyścią dla obojga. SW nigdy się BR nie bał, samo mu się mówi nieformalnie, ona go nigdy nie biła ani opinkalała - ok, teraz też przy nim jest spokojniejsza i jednocześnie bardziej wyluzowana - nie tak spięta. Mogę uwierzyć, że są dla siebie stworzeni, a nie tylko jest to pobożne życzenie scenarzysty, któremu pasowało, by DS została odrzucona.

Trzykrotka napisał/a:
BeeMer mi uciekła z oglądaniem, ale cóż zrobić.
Bardzo mi przykro, ale to się samo ogląda :kwiatek: (kosztem innych spraw może, ale trudno :P ) ogromnie mi się drama podoba. Aktorzy też. Odnośnie np. Bogusia - przecież on nawet mówi zupełnie inaczej niż w MDBC - tak miękko, wolno, że o sposobie chodzenia, patrzenia nie wspomnę. Brawo.
W pewien sposób cieszę się, że oglądam wiedząc kto, bo mogę się cieszyć przeróżnymi niuansami od samego początku :mrgreen:
Pewnie będę drugi raz przeżywać dramę doczytując to i owo - bo mam na to ochotę :)

Aragonte - Czw 16 Lis, 2017 09:46

Trzykrotka napisał/a:
Buuuu, szkoda, że wyedytowałaś, bo to bardzo ciekawe było. Dobrze, że choć sobie przeczytałam wcześniej.
Obudziłam się o 4:30 i juz nie mogłam zasnąć (będzie ciężki dzień, oj będzie :? ), więc choć idąc za linkiem poczytałam sobie trochę postów z soompi pisanych już po zakończeniu dramy, kiedy to rozgoryczony fandom Jung Hwana rzucił się do krytyki scenarzystów i snucia teorii spiskowych. Analizy i wyjaśnienia obrońców docelowej pary są bardzo wnikliwe i wyważone i bardzo dobrze się to wszystko czyta.

Mam to wszystko w pliku (tzn. to, co wykasowałam, nie całą zawartośc wątku Answer z Soompi :-P ), więc jeśli będzie potrzeba, to wkleję jeszcze raz.

Też z soompi - Boguś mówi o roli, nie zdążyłam przeczytac do końca:
Bogum didn't apply audition, he was picked up. He got a phone call from the PD Shin. The day at the behind story video, when he was asked if he drinks, smokes, curse, that was the first meeting. The script wasn't made perfectly, the director Shin let him read various characters. And the director said Taek suited him the most, but real Bogum is quiet and upright person. The scriptwriter modified Taek's character to more innocent, quiet, upright person. That's how Taek was created.
Spoiler:
I read it at DC Bogum gallery.
Today (Jan.16) there was Park Bo Gum's fan meeting. He told a lot of interesting things, but since it's a drama thread, I post something related to R1988.
Bogum didn't apply audition, he was picked up. He got a phone call from the PD Shin. The day at the behind story video, when he was asked if he drinks, smokes, curse, that was the first meeting. The script wasn't made perfectly, the director Shin let him read various characters. And the director said Taek suited him the most, but real Bogum is quiet and upright person. The scriptwriter modified Taek's character to more innocent, quiet, upright person. That's how Taek was created. On the second meeting, he was requested to study baduk.
(It's not from today, it's from other interviews: So he applied baduk class at this (2nd half of 2015) semester at his university. Since he's majoring musical acting at university, he is taking ballet class in this semester. He said this is the reason why he should eat a lot.)
He said he would go to Phuket on Monday(Jan.18) with R1988 staffs.
Today, he hugged a fan with his jacket, like Taek did in ep19.
Common things and different things between Taek and Bogum: Common thing is to focus on one thing. Different thing is, "Taek is good at skinship, but I'm not. (LOL) And Taek eats a little, but I'm not." And he said he likes cooking and sewing (LOL). The MC said, "I saw yesterday's episode, you pushed the chair very vigorously!" Bogum was very embarrassed, couldn't raise his head.
If he is in situation like Taek & Junghwan, two old friends love one girl, Bogum couldn't answer quickly. One fan from the audience shouted at him, "Live your own life!" then Bogum burst into laughter.
His manager filmed him at the drama location without his awareness, and 95% of times, he was eating something. He is a real heavy eater. He opened his bag on the stage, there were many snacks. LOL (really different from Taek)
Go Kyung Pyo came as a guest, he said, "Bogum is not good for a boyfriend, he is good for a husband."
At the video greeting from Ryu Junyeol and Lee Dong Hwi, "If Lightsaber is in Star Wars, we have Park Bo Gum(=sword) in R1988"
He doesn't drive, has no plan of buying a car. Everyday he takes school bus to the school, and takes subway on the way home. Because he has to sleep at school bus. When he was asked what is in the wall paper of his phone, it was school class timetable of this semester. (good student!) He said, to him, a dating is 'to fulfill something lack to each other' (It reminds Taek & Deoksun relationship)

I link do strony (jest tam trochę innych ciekawych wypowiedzi będących podsumowaniem dramy):
https://forums.soompi.com/en/topic/346174-drama-2015-answer-me-1988-%EC%9D%91%EB%8B%B5%ED%95%98%EB%9D%BC-1988/?page=495

BeeMeR - Czw 16 Lis, 2017 09:58

Aragonte napisał/a:
Mam to wszystko w pliku (tzn. to, co wykasowałam, nie całą zawartośc wątku Answer z Soompi ), więc jeśli będzie potrzeba, to wkleję jeszcze raz.
Jak o AM to wklej proszę :kwiatek:
Będę doczytywać powolutku, tylko najpierw obejrzę w maratonie ;)

Jestem w 14 odc.
To wygląda dokładnie jak moje notatki ze Statystyki, który to wykład był w porze poobiedniej i regularnie zaliczałam na nim zgon, kiedyś nawet zaczęłam coś pisać o jakimś kogucie ;)

Aragonte - Czw 16 Lis, 2017 10:17

BeeMeR napisał/a:
Jak o AM to wklej proszę
Będę doczytywać powolutku, tylko najpierw obejrzę w maratonie

Oczywiście, że o AM 88, ostatnio głównie o tym czytam w necie :wink:

A co do tych notatek DS - czy nie tam była pokazana reakcja jej tatusia? :lol:

W tym linku na samym dole jest analiza rozwoju linii fabularnej (nie do samego końca, zdaje się):
https://forums.soompi.com/en/topic/346174-drama-2015-answer-me-1988-%EC%9D%91%EB%8B%B5%ED%95%98%EB%9D%BC-1988/?page=475

BeeMeR - Czw 16 Lis, 2017 10:30

Skończyłam 14. Feralna różowa koszula, ech. Najlepszy dowód, że DS i JH nie mieli szans - ani się komunikować nie potrafią skutecznie ani nie znają swoich upodobań - facetowi chodzącemu niemal wyłącznie w czerni kupować blady róż :zalamka:
No a ten oczywiście nie mógł się przemóc, by koszulę założyć - może to i lepiej, że nie mogli dogadać się wcześniej niż później :P
Bardzo zacna rozmowa DS z DR, który umie rozwiązać wszystkie problemy swoich przyjaciół ale żadnego swojego ;) W każdym razie najwyższa pora zastanowić się "kogo lubię" a nie tylko "kto lubi mnie" (ale tu tez podsuwa jej trop, choć chyba dla niej na razie nieczytelny ;) ), zwłaszcza, że odpowiedź jest jasna jak słońce i właśnie stoi z pizzą w alejce ;)

z komentarzy do 3. odc o Taeku :lol:
Cytat:
I am sure the purpose of his character is to be 1 of the friends. Every reply series has a few main cast and this is his purpose.
I am sure he knows what he got himself into so if they are wasting him, it's also his choice to be wasted in this drama.

Aragonte - Czw 16 Lis, 2017 10:37

BeeMeR napisał/a:
Bardzo zacna rozmowa DS z DR, który umie rozwiązać wszystkie problemy swoich przyjaciół ale żadnego swojego W każdym razie najwyższa pora zastanowić się "kogo lubię" a nie tylko "kto lubi mnie" (ale tu tez podsuwa jej trop, choć chyba dla niej na razie nieczytelny ), zwłaszcza, że odpowiedź jest jasna jak słońce i właśnie stoi z pizzą w alejce

Dong Ryong był skrycie ubawiony w czasie tej rozmowy z DS, nie sądzisz? I w sumie to podsuwał odpowiedź ja na tacy :lol:
A ta scena nie skończyła się w alejce, miała ładny dalszy ciąg :wink:

A propos komentarzy - och, ależ Boguś w tej dramie się marnował, och jej :-P

BeeMeR - Czw 16 Lis, 2017 11:07

Aragonte napisał/a:
Dong Ryong był skrycie ubawiony w czasie tej rozmowy z DS, nie sądzisz? I w sumie to podsuwał odpowiedź ja na tacy
Owszem :lol: Ale podoba mi się, że nie powiedział jej "Taek cię lubi" tylko "zastanów się, kogo sama lubisz" - zwłaszcza, że na to akurat odpowiedziała poniekąd również ;)

Ciąg dalszy ładny, kumpli się zbyło całymi pizzami, a ty DS chodź :serduszkate:
Acz niewątpliwie wyznanie Taekowe, że kogoś lubi odczytała nieco inaczej niż jest w istocie ;)

edit:
Podobała mi się też rozmowa wieczorno-śpiąca Taeka z SW dlaczego DS? A dlaczwgo BR, hm?
I z kolejnym "jesteś taki cieplutki" :mrgreen:

Aragonte - Czw 16 Lis, 2017 12:08

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Dong Ryong był skrycie ubawiony w czasie tej rozmowy z DS, nie sądzisz? I w sumie to podsuwał odpowiedź ja na tacy
Owszem :lol: Ale podoba mi się, że nie powiedział jej "Taek cię lubi" tylko "zastanów się, kogo sama lubisz" - zwłaszcza, że na to akurat odpowiedziała poniekąd również ;)

Tiaaa: "Kogo bardziej lubisz, Taeka czy mnie?" "Taekie!" "A Sun Woo czy Jung Hwana?" "Eee, nie wiem, nie zadawaj mi takich pytań" :lol:
BeeMeR napisał/a:
Ciąg dalszy ładny, kumpli się zbyło całymi pizzami, a ty DS chodź :serduszkate:
Acz niewątpliwie wyznanie Taekowe, że kogoś lubi odczytała nieco inaczej niż jest w istocie ;)

Bardzo ładnie ją zatrzymał :serduszkate:
I niewątpliwie zrozumiała go inaczej - zakładając, że w ogóle mu uwierzyła, że jest zainteresowany czymś/kimś poza badukiem :wink:
Boguś przekonująco wypada - podoba mi się w tej roli (a jakieś porównanie też mam, przypomniałam sobie nawet jakieś fragmenty IRY z jego udziałem).

BeeMeR - Czw 16 Lis, 2017 12:16

Aragonte napisał/a:
"Kogo bardziej lubisz, Taeka czy mnie?" "Taekie!" "A Sun Woo czy Jung Hwana?" "Eee, nie wiem, nie zadawaj mi takich pytań"
Gdyby odpowiedziała na drugie pytanie to zwycięzcę by pewnie skonfrontował z Taekusiem ;) Tylko lubienie a miłość to nie zawsze to samo.

Aragonte napisał/a:
zakładając, że w ogóle mu uwierzyła, że jest zainteresowany czymś/kimś poza badukiem
Ale z drugiej strony tyle tych serduszkowych listów od fanek dostaje no i jest sławny ;)

Randka JB i panny z aparatem - olaboga jak oni się umówili :lol:
Dobrze, że w ogóle na siebie trafili w końcu ;)

BeeMeR - Czw 16 Lis, 2017 12:33

Matko kochana, ile oni jedzą w tej dramie - znowu jestem głodna :slina:

Cytat:
JH: Mamo, chcę młodsze rodzeństwo
mama JH: Zamilcz...

:rotfl: :rotfl: (od jakiegoś czasu przerabiam to z Adasiem)
na co przybiega z pokoju obok gdzie się bawiła moimi bransoletkami bolly i swoimi akcesoriami upiększającymi Ania: Mamo, czemu się tak śmiejesz?
ano samo życie :lol:

Aragonte - Czw 16 Lis, 2017 12:47

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
"Kogo bardziej lubisz, Taeka czy mnie?" "Taekie!" "A Sun Woo czy Jung Hwana?" "Eee, nie wiem, nie zadawaj mi takich pytań"
Gdyby odpowiedziała na drugie pytanie to zwycięzcę by pewnie skonfrontował z Taekusiem ;) Tylko lubienie a miłość to nie zawsze to samo.

Niby nie, ale po koreańsku przeważnie i tak mówią o "lubieniu" - mimo że ma to różne znaczenia w zależności od kontekstu.

BeeMeR napisał/a:
Ale z drugiej strony tyle tych serduszkowych listów od fanek dostaje no i jest sławny ;)

Ale nie odpisuje na te listy, mam wrażenie, że nawet ich nie otwiera :wink:
Pewnie wystraszyły go te liczne serduszka na kopertach :-P

BeeMeR napisał/a:
Matko kochana, ile oni jedzą w tej dramie - znowu jestem głodna :slina:

Oj tak - przez scenę z połową osiedla wpraszającą się na duszone żeberka, galbi (na śniadanie :mrgreen: ), dojrzałam do zmierzenia się w końcu z przepisem na galbi :wink: Co prawda chyba wywaliłam już nasiona miłorzębu, które miałam do tego użyć, ale może zrobię bez tego składnika.

Aragonte - Czw 16 Lis, 2017 16:54

Jeszcze trochę cytatów z Soompi (w spoilerze, plus namiar na stronę wątku):
Spoiler:
On 9.01.2016 at 10:02 PM, shinheenim said:
i didn't say that TK didn't like her .. it's just that it's obvious there is a difference between how deep is JH's love and TK's .. the things JH did for her and the hard time he've been going trough all of this time explains it all .. in TK's case .. most of the time DS was the one taking care of him as you said .. and he's like a little kid who spent his life without a mother and was in need of some tendre and found it in her ..
what i'm trying to say .. is that in my opinion .. if another girl took care of TK the Way DS did .. he would've fallen in love with her .. while for JH .. He Always loved her .. for Herself .. so i don't think it's fair to say that they loved her the same way ..

---
Hushhh:
Your post reminds me of the quote, "true love isn't a feeling it is action." And surprisingly it has been found that the more a person do for someone the more they grow to love them.
As Taek's father pointed out, the more Taek likes a person, the needier and clingier he behaves. That is why Taek's father asked that DS, not one of the boys to with Taek to China. He knew she was special to Taek and she would be best able to get Taek to take care of himself.
I"m not sure how you measure the depth of an individual's love, especially when individual have they own way of expressing love. JH never expressed his love to anyone. HIs parents had no inkling. His friends had no inkling. DS "suspected" only because her friends suggested he was. JH did not love enough to risk. Taek told everyone he like DS. And he took the time to clarify that not as a friend but as a woman. JH knew of his interest before and never shared it.
------
Mayley: I don't think it's fair to say JH loved TK more deeply, or that TK loved DS just because she took care of him. DS wasn't just some convenient replacement for his mother. TK could've easily found another girl just as ready and willing to take care of him like DS did. TK has tons of fan girls and even, I believe, tried blind dating. Even the guys at his Baduk would do whatever he asked, like get his bag for him when TK forgot it. I doubt there was no girl out there who would want to take care of a sweet, millionaire prodigy. DS wasn't the only one taking care of him either, and even "bullied" him. For example, she wrestled him, causing him to get stitches.
TK also did many things for her, and also had a hard time trying to get over her for JH's sake--as JH did for him. TK attempted to date other girls, and get over DK. He cried and took a ton of sleeping pills and medication when he wasn't able to confess.
All in all, I personally think we shouldn't say who deserves her more, or who loved her more, or things like that. They both had sincere, strong feelings that stemmed from a genuine place. They both liked her for a very long time. They both suffered. There's no scale we can create that will show who suffered or liked her more or better or first.

----------
Junghwan is endgame and this is my unbiased opinion since I like both of them and would not mind one over the other.
Just my prediction (don't hate):
During the confession, Deoksun knows he likes her and she likes him back, since she smiled and was silent. Think of her character, if she did not like him, she would laugh it off and think he was joking. Deoksun may go back and get the ring off the table.
I also have a feeling the writers will stick Taek with the new Baduk girl player.

-----
I still hope Junghwa is the end game even though ep 17 destroyed the possibility. The only reason that Taek could be the husband is that the PD wanted to do a different ending than his previous work. Like the second lead getting the girl type of drama. Which don't get me wrong but Jung Hwa personality fits 1st lead and Taek seems to fit 2nd lead. Honestly before watching the drama I sort of felt like the PD would change up the ending to something we were not expecting and that something could honestly be Taek getting the girl. That was my fear before watching and it seems to be turning into a reality. Story wise everything pointed out to Jung Hwa until the last few episodes. The PD right now could go either way and I guess I'll continue to watch just to see what happens. I am preparing for a heart break though.
---------
Episode 18 was simply DAEBAK!!!
I love everyone giving all the can in these last few episodes. Well Done!
Is this the only time JH has confessed to DS? What happenedto the scene we all don't see.. The one when everyone thought Taek was involved in the airplane accident! Everyone in the neighbourhood ran down the streets EXCEPT for JH and DS!
What actually happen then? Probably that was the time DS knows that her heart waits for JH rather than Taek!
And my two cents of thoughts that she kept glancing at the opening of the door at the bar, just to ensure Taeki and JH will not lose their friendship they all value so much! Dont forget that Taeki is a competitive streak!! he sets his mind on winning, he knows the move is just by attacking when the time is right.
thank to all recaps!! Loveyou all
--------
Just read all the translated netizen comments, a lot of people seem to think that the script has been rewritten and Taek is now the husband. I am still confident that it's Jung Hwan. What's has been happening in the last two episodes reminds me of what they did in AM94. Same thing, in the last few episodes all the attention was on Chilbong and for that few episodes I was mislead to think that he actually a real chance with Na Jung. But there was no curveball, she still married Trash. I feel that the screenwriter is doing the same here. We are led to believe that Jung Hwan chances are gone, but I won't fall for the same trick twice.
https://forums.soompi.com/en/topic/346174-drama-2015-answer-me-1988-%EC%9D%91%EB%8B%B5%ED%95%98%EB%9D%BC-1988/?page=415

A tu była (mniej więcej) relacja na bieżąco z pamiętnego 18. odcinka :wink: O matko, jakie emocje :mrgreen:
https://forums.soompi.com/en/topic/346174-drama-2015-answer-me-1988-%EC%9D%91%EB%8B%B5%ED%95%98%EB%9D%BC-1988/?page=402

Spoiler:
THE POWER OF 88'
CRASHED LIVESTREAM AND SOOMPI THREAD LOL

I've been crying (like a waterfall) for more than an hour. My husband thinks I'm crazy for crying like this for a drama, but, seriously, I'm totally heartbroken!!! I don't dislike Taek, but JH today was sooooo pitiful, and the confession-with-a-ring/joke at the end just put the cherry on the top. And we don't have a preview!!!!!!!!!!!!!! Please, make DS go back and grab that damn ring, please, please, please... If not, JH will be EVEN MORE pitiful than Chilbong!!! is that even possible? YES!!!

not JH-TK-DS shipper but its so obvious that husband is JH,
good episode

I HAIL CHOI TAEK, the husband. Hereby, since episode 18. Has made his official debut.

I bardzo szczegółowa analiza pewnej sceny z 17. odcinka forumki packmule3, która to analiza niewątpliwie zainteresuje Trzykrotkę :wink:
Spoiler:
I haven’t watched the show and I don't have time till Tuesday, so I'll leave a "brief" comment about this kiss --

I think the argument whether TK imagined kissing DS or he did in fact kiss DS misses the whole point the scriptwriter is trying to convey right now.

The point is simple: Taek went after his Dream Girl. Be it reality or fantasy, he claimed his Dream Girl.

Why is this important? Perhaps because possession is nine-tenths of the law? ;)

I said in my previous post that if you ladies were to find yourself in bed with a guy at 2 in the morning, you had 3 options: scream, snuggle up [~canoodle, make love, procreate, kiss] or warn the guy about your parents’ presence [~because you’re still a minor, lol]. The one thing you shouldn’t do is to go back to sleep again like his physical proximity didn’t impinge upon your consciousness at all.

Fortunately, the scriptwriter is an equal-opportunity bed-hopper. She isn’t sexist.

She reversed the situation here in Episode 17. She had Taek waking at some ungodly hour in the morning to see DS in bed with him. So what did he do? The only CORRECT choice in the whole world: he kissed her.

The reason the kiss looked so real was because it was dreamy. The reason the kiss look so dreamy was because it really followed the natural progression of a kiss. Like this:

He wakes up, he sees her, he looks puzzled, he slightly moves up his head to get a better look at her.

She flutters her eyes and moves her lips as if to say something but then she glances down. lol. Even I who don’t read romance novels and am totally hetero know how seductive that looks. You see, DS only has to move her lips the tiniest bit and his eyes will fixate on them.

WE see their hands are joined together. Look, @deeand. Don't assume that DS looked at their joined hands simply because the camera focused on their hands. DS' eyes could very well have looked down and then looked back up again with a coy smile on her fce.

That image is meant for US, the viewers. And that image is sexually subliminal. The FEMININE lace sheets. MUTED colors. His hand ENGULFS hers, his hand is ON TOP of hers. His hand SWALLOWS hers. lol. You may not understand what's going on exactly, but your brain processes your reaction faster that you can think. Just imagine the same clasped hands on top of asphalt or cow dung. Will you find that image as sexy? No, right? :D

Now, Taek gazes at her and then PRESSES his head against the pillow. Pressing against something is also sexually suggestive. See here now. The director is playing with us. Don't fall for it. lol. This isn't fan-service as others have suggested. This is a plot device to advance the script. The problem for now is figuring out what the director/scriptwriter wanted to say. And hmmm...I don't have time to watch this till Tuesday, so you just hang in there with the free chocolates.

His eyes are serious. He’s trying to figure out something. We like this, because we like a guy who thinks with his brains before kissing you, rather than a guy who's moved by his testosterone to pounce on you.

But her own eyes are soft, not drowsy. She blinks at him.

lol. There’s a reason SW said to look at her eyes. Soft-focused eyes are very feminine and thus very sexually alluring to decisive males. But when she blinks at him like that, she TOO is sending her signals to him. He'd be a dolt not to respond.

He raises himself up to kiss her. Seriously, though, upside-down kisses are over-rated. Noses and chins get in the way. And it's hard to breathe in that position. lol.

Enjoy the show tonight.

Daję link do strony, może komuś się przydać:
https://forums.soompi.com/en/topic/346174-drama-2015-answer-me-1988-%EC%9D%91%EB%8B%B5%ED%95%98%EB%9D%BC-1988/?page=396
A tu są linki do muzyki:
https://forums.soompi.com/en/topic/346174-drama-2015-answer-me-1988-%EC%9D%91%EB%8B%B5%ED%95%98%EB%9D%BC-1988/?page=392

Trzykrotka - Czw 16 Lis, 2017 22:16

Aragonte :kwiatek: Zanim wzięłam się za kończenie 10 odcinka, przejrzałam wszystkie linki i poczytałam teksty. Ależ ta drama pobudziła ludzi do działania! Analizy, oglądanie odcinka na bieżąco, bez napisów, ze zbiorowym rozkminianiem, o co chodzi, scena po scenie, piękne zagłębianie się w motywacje i psychikę bohaterów :kwiatek: Coś wspaniałego. Cieszy mnie w jakiś sposób, że Boguś został wybrany do roli Taeka, nie przechodził castingu, analogicznie do Colina Firtha w DiU. Obie role mają coś wspólnego zresztą. Bohaterowie przez dłuższy czas mogą dawać znać o sobie tylko przez mikro wyrazy twarzy, spojrzenia, nie mają wielu słów, żeby przez nie pokazać, jak świetnymi są postaciami. Z perspektywy 10 odcinka widać, dlaczego do tak mało mowionej roli, do bohatera zaczynającego z opóźnieniem, wybrano doświadczonego, dobrego aktora. Ano po to, żeby jego mistrz Choi od poczatku jasniał jak gwiazda pośród tylu innych kolorowych i aż skrzących się postaci i żeby na koniec mógł wziąć wszystko.

Znowu świetny odcinek, ten 10. Wycieczka nad ocean. Jung Bong i Man Ok zakochują się w sobie. Bo Ra tak śmiało wyznaje Sun Woo, że też go lubi i że zgadza się z nim chodzić. Taek oświadcza wszystkim chłopakom, że lubi Duk Seon jako kobietę, a Jung hwan mówi jej, żeby nie szła na randkę w ciemno i chowa w szufladzie bilety na koncert noworoczny, nad którymi medytuje, jakby było nad czym :bejsbol:
Tato Jung Hwana przeżywa urodzinową nostalgię, a mnie to wzrusza, podobnie jak wzrusza jego żonę. Tato Taeka zaprasza mamę Sun Woo która dowiedziała się, że jeszcze w tym roku księżycowym (czyli w ciągu 2 tygodni) zyska drugiego syna, do zjedzenia wspólnej kolacji i nakłada jej do miseczki różne przystawki. Kocham :serduszkate:
BeeMer, nie da się wstrzymywać oglądania, żeby na kogoś czekać, chce się (mnie przynajmniej) natychmiast wskakiwać w nastęny odcinek.
Co do Wielkiej Sceny Hotelowej z 17 odcinka i rozkmin czy też zaraz po niej Taek i Suk Seon skorzystali z tego, że już wiedzą i że sa sami w hotelowym pokoju, to popatrzcie na reakcję Sun Woo, który zaciesza rzed zatrzaśniętą przez BoRę bramą na jej podwórko. Nie dała się pocałować, tylko powiedziała, że go lubi. Dokładne tak samo cieszyła się DS już w swoim pokoju hotelowym, to najlepszy dowód per analogiam, że wszystko odbyło się po konfucjański i nikt nie skakał przed orkiestrę :serce2:
Może jeszcze uda mi się obejrzeć odcinek 11 :excited:

Aragonte - Czw 16 Lis, 2017 22:30

Trzykrotka napisał/a:
Co do Wielkiej Sceny Hotelowej z 17 odcinka i rozkmin czy też zaraz po niej

Tylko sprostuję, że z 19. odcinka, co do reszty się zgadzam :-D
W siedemnastym też się działo, ale co innego :wink:
Spoiler:
Z Soompi:
I loved that kiss scene. The way his eyes changed when he decided to kiss her... sweet, surprised eyes then dark and sensual in a split second! The look he gave her before kissing her, and even as a JH/DS shipper, I had butterflies in my stomach!!
Edit: I found those eyes!

Czytam z takim zainteresowaniem poniektóre posty z tych wątków o AM 88 (głównym o dramie, który bywał parę razy zamykany przez awantury, no i dotyczącym pary Taektanic/Suntaek), bo czuję w tym te amocje ludzi, którzy oglądali to na bieżąco, a przy okazji wyławiam jakieś ciekawostki czy interesujące dla mnie analizy. Czy namiary na muzykę, jak ostatnio. No i czasem mogę się zdrowo pochichrac :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
Cieszy mnie w jakiś sposób, że Boguś został wybrany do roli Taeka, nie przechodził castingu, analogicznie do Colina Firtha w DiU. Obie role mają coś wspólnego zresztą. Bohaterowie przez dłuższy czas mogą dawać znać o sobie tylko przez mikro wyrazy twarzy, spojrzenia, nie mają wielu słów, żeby przez nie pokazać, jak świetnymi są postaciami. Z perspektywy 10 odcinka widać, dlaczego do tak mało mowionej roli, do bohatera zaczynającego z opóźnieniem, wybrano doświadczonego, dobrego aktora. Ano po to, żeby jego mistrz Choi od poczatku jasniał jak gwiazda pośród tylu innych kolorowych i aż skrzących się postaci i żeby na koniec mógł wziąć wszystko.

Powiem szczerze: to nie jest łatwa rola, IMHO.
Mnie zaciekawiło też, że postac Taeka została też lekko zmodyfikowana, dostosowana do osoby aktora. Pewnie sprawdzano wielu innych ewentualnych odtwórców tej roli, ale Boguś został faktycznie zaproszony przed reżysera, nie poszedł na ogólny casting jak większośc.

Agn - Czw 16 Lis, 2017 22:41

Nie nadążam za wami, a mam porąbane zmiany w pracy i na nic czasu, więc tylko szybko doniosę, że zaczęłam pierwszy odcinek AM1988. Niezłe. Jeszcze nie wsiorbałam się na amen, ale ogląda się nienajgorzej.
Rodzinkę Deok Sun najchętniej bym porozsadzała, bo wtedy żadne z nich się nie drze ( :roll: ), plus jej starszą siostrę wywaliłabym do śmierdzącego śmietnika, bo to straszna franca jest i mam wrażenie, że jej obecność wywołuje wrzaski (do tego rodzice zdają się bać się zareagować na jej bicie siostry). No i po tym, jak wysłuchała, że pieniędzy jest mało, zażądała nowych okularów. Nie - dla mnie ta dziewucha jest do spuszczenia w klozecie. Najwyżej będę ją przewijać, bo nie mam sił oglądać takich bohaterek.
Panowie są ciekawi, każdy ciut inny. Sun Woo zdaje się być najmilszy, w dodatku jest rozczulający wobec swojej młodszej siostrzyczki.
Rozpoznałam wśród znajomych twarzy koleżankę Wiedźmy, kumpla Strzelca z Joseon, rzecz jasna Duszka z ChT, mamę Iljimae, Ji Monga (Moon Lovers), mignął mi już Boguś (na samym początku)... i ktoś jeszcze? A, tak - Generał z ML (ten z popsutymi zębami).
No, chyba wymieniłam wszystkich. :)
Z wielkich plusów - urocza scena wymiany jedzenia między sąsiadami, ajummy siedzące razem i cośtam robiące, no i oczywiście klimat lat 80-tych ze wszystkimi ówczesnymi gadżetami. :)

Trzykrotka - Czw 16 Lis, 2017 22:44

Prawda, 19 odcinek :kwiatek: :zawstydzona2:

W 11 chichram się bez przerwy.
Rodzina z piwnicy wprowadza się do górnego domu i mamy pierwszy wspólny oboad, na który zaproszeni są też Sun Soo i Taek z Jin Joo i mamą i tatą.
Kwik. Najpierw delikatna aluzja za pomoca lekiego kopniaka od Sun Woo do donsaenga dziewczyn, żeby się przesiadł dalej od Bo Ry. Cudna wymiana grymasów i znaczących min. Son Woo ledwo siada, już pod stołem bierze ją za rękę, która ona oczywiście wyrywa. Jung Hwam zezuje na to wszystko jednym okiem.
Ile wydziwiania nad obiadem w stylu zachodznim :rotfl: Jung Bong wyglasza przemowę o połączeniu tradycji Wschodu i Zachodu w jednym posiłku oraz prawdziwym hellenizmie :rotfl:
Spóźniona Duk Soen teraz wykopuje brata, żeby siedzieć rzy Jung Hwanie, ale za długo się nie nacieszy, bo posyłają ją do Taeka z jedzeniem, a jego trzeba pilnować i siedzieć nad nimjak kat, żeby coś zjadł przez turniejem. Taek nie umie zagrzać wody w czajniku :paddotylu: a jak już wie, co chodzi, to przywala DS z łokcia w nos.
Panowie Choi okazują swoim paniom, że je lubią, przy czym mama Sun Woo dzielnie to znosi, a Duk Seon tłucze Taeka i drze się, że nie jest jego służącą
Kocham, :serduszkate: ale i pękam ze śmiechu.
To by się cudownie oglądało zbiorowo, z komentowaniem i przy jakiejś naleweczce, jak bolly za dawnych czasów :serduszkate:

Agn napisał/a:
Nie nadążam za wami, a mam porąbane zmiany w pracy i na nic czasu, więc tylko szybko doniosę, że zaczęłam pierwszy odcinek AM1988.

Aygooo, Agn :excited: :przytul: Jak fajnie, że jesteś :excited: Chciałabym, żebyś się wsiorbała, tylko my tu zrobiłyśmy jedno wielie spoilerowisko, sorry :kwiatek:
Ze znajomych jest tam jeszcze prezenter z JI/skorumpowany prokurator z SF, ale chyba nie od samego poczatku. A hyunga Jung Hwana gra ten pulchny Drugi z Fighting My Way.

Aragonte - Czw 16 Lis, 2017 23:00

Agn, żyjesz :love_shower: Już cię chciałam łapac esemesowo, żeby się dowiedziec, co z tobą.

Trzykrotka napisał/a:
Taek nie umie zagrzać wody w czajniku

W sumie to zastanawiam się, czy jest/bywa aż tak rozkojarzony przed turniejami, czy też jednak to na wpół świadoma manipulacja z jego strony (mistrz strategii w końcu :-P ), żeby zatrzymac DS w swoim pokoju :wink:

Trzykrotka napisał/a:
Kocham, ale i pękam ze śmiechu.
To by się cudownie oglądało zbiorowo, z komentowaniem i przy jakiejś naleweczce, jak bolly za dawnych czasów

To się by dało zrobic :mrgreen: Mam szykowac naleweczkę? :mrgreen:

Może Zooshe kiedyś namówię na wspólne obejrzenie fragmentów? :mysle:
Kiedyś we trójkę z Agn wydurniałyśmy się radoście przy BBF :lol:

Agn - Czw 16 Lis, 2017 23:04

Troszkę popełniłam błąd, że tak sumiennie wszystko czytam, bo nie wiem, czy będę miała jakąś niespodziankę (no chyba że starszą siostrę ktoś wreszcie walnie w pysk - serio, będę rozradowana).
Trzykrotka napisał/a:
Ze znajomych jest tam jeszcze prezenter z JI/skorumpowany prokurator z SF, ale chyba nie od samego poczatku. A hyunga Jung Hwana gra ten pulchny Drugi z Fighting My Way.

To raczej nikogo nie rozpoznam, może tego prokuratora, ale nie wiem, bo nie obejrzałam dramy do końca, a pamiętam stamtąd głównie Cho Seung Woo i panią, która grała policjantkę. No i młodą prokuratorkę, względnie tego, którego dziewczyny nazwały Karaluchem. JI i FMF nie widziałam, więc pewnie nie rozpoznam, ale nie przeszkadza mi to.
Przykra sprawa ze złodziejami. Krew mnie mało nie zalała, że dwóch wyrośniętych chłopaków stoi jak kołki, zamiast się choć obronić - w życiu, grzecznie dają się obrabować i nawet nie miaukną. :zalamka:
Aragonte napisał/a:
Już cię chciałam łapac esemesowo, żeby się dowiedziec, co z tobą.

Anaru mi dziś smsowo wytknęła, że mnie nie ma na forum i co się dzieje, doszłam do wniosku, że zanim nadrobię czytanie, to się choć odezwę, bo jeszcze gotowe jesteście pomyśleć, że was i dramy porzuciłam. Otóż nie - tak łatwo się mnie nie pozbędziecie. ;)

Trzykrotka - Czw 16 Lis, 2017 23:08

Agn napisał/a:
Krew mnie mało nie zalała, że dwóch wyrośniętych chłopaków stoją jak kołki, zamiast się choć obronić - w życiu, grzecznie dają się obrabować i nawet nie miaukną. :zalamka:

Uch, dokłądnie :bejsbol: Ale tamci wyglądali na przerośnietych i w ogóle jakiś element. A może szkolne prześladowanie to jakaś część tradycji :roll:

Edit:
Tato Dun Seon wraca z pracy. "imja, wróciłem!" :serduszkate:
Młodsze rodzeństwo zawsze wyniucha, że coś się święci w kwestii uczuć u starszego - donsaeng jest jak ogar na tropie, ale też gołąbeczki niezbyt się kryją szepaniem po kątach.
I co za intymności między DS a JH - ona zakrywa się staranniej piżamką, kiedy spotyka go w drzwiach łazienki, on podaje jej jej mokrą bieliznę zawiniętą w ręczniczek.
A jak biedak czekał w nocy pod drzwiami na jej powrót od Taeka :(