Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
Agn - Pon 09 Maj, 2016 21:39
| Admete napisał/a: | | Nie wiem jeszcze kiedy, ale mam wielką ochotę. |
Ja też, czemu dałam wyraz jakiś czas temu, że chyba sobie powtórzę. A tu proszę - kroi mi się towarzystwo.
To ja szukam płytek, bo miałam tę dramę jakoś głupio rozstrzeloną na miliardzie płyt... | Admete napisał/a: | | Zobaczę w sobotę ten fantasy seguk. |
Och, to już się zaczyna? Czekam, czekam na niego! Ale Strzelca z Pięknookim to ja wcisnę w grafik spokooojnie.
Swoją szosą obejrzałam pierwszy odcinek Mrs Temper. Nie wiem, czy lubię bohaterkę. Podoba mi się, że to ona jest silna i niezależna, a facet staje na głowie, bo ma rodzinę do wykarmienia, podoba mi się, że boi się jej nawet jej szef i nie daje sobą pomiatać - na ulubione przez Koreańczyków wylewanie szklanki z wodą na oponenta zareagowała tak samo, podobnie jak z papierami - szef oberwał za to szklanką, co mnie ucieszyło.
Ale z drugiej strony ona chodzi permanentnie wściekła i to mi nie gra trochę. No ale zobaczę co dalej, bo tu się sprawa roweru zrobiła.
Admete - Pon 09 Maj, 2016 21:42
Przejdzie jej Luzu nauczy się od Nam Jung Gi. A on się nauczy być dumnym ze swojej pracy.
Agn - Pon 09 Maj, 2016 21:53
Tak się domyślam, że to pewnie tak zagra. Jemu się przyda nieco więcej pewności siebie, a jej mniej krochmalu.
Admete - Wto 10 Maj, 2016 06:52
I razem będą stanowić parę, która potrafi się wspierać. I nie mam na myśli tylko życia prywatnego, ale najpierw to pójdzie w życiu zawodowym. Prywatnie dopiero dostaniemy hinty na koniec - mnie to odpowiadało, że najpierw się dobrze poznali, a dopiero potem coś zaklikało.
Agn - Wto 10 Maj, 2016 07:21
Na to liczę. Bo póki co to nie ma tam materiału na kliknięcie prywatne (znaczy się mogą prywatnie się polubić, ale związek? bo ja wiem? zjadłaby go żywcem ).
BeeMeR - Wto 10 Maj, 2016 07:58
A w Mary właśnie nastąpiło porwanie
wielce drramatyczne
Admete - Wto 10 Maj, 2016 08:46
Wiesz z niego potem fajnie wychodzi taki dobry, uczciwy facet, który będzie wspierał i dbał, mimo że nie jest jakimś herosem. Ładnie się zaczną uzupełniać. I mnie się podobają takie historie, które powstawania uczucia pokazują w miarę realistycznie jako proces. Najbardziej mi się na końcu podobało jak zaprosiła go do wspólnej nauki tańca, a wcześniej było jasne powiedziane, że tańczyć nie lubi. I wyjaśniła, że nie znosiła, ale teraz chce polubić i czuje, że z nim to będzie przyjemność. Do wyboru miał jeszcze naukę judo
BeeMeR - Wto 10 Maj, 2016 09:44
| Admete napisał/a: | | Najbardziej mi się na końcu podobało jak zaprosiła go do wspólnej nauki tańca, a wcześniej było jasne powiedziane, że tańczyć nie lubi. I wyjaśniła, że nie znosiła, ale teraz chce polubić i czuje, że z nim to będzie przyjemność. | I to mi się podoba - też lubię romans jako proces dokonywany powolutku, od przyjaźni - bardziej niż grom z jasnego nieba, ale w ramach gp łyknę i taki
Ładnie promujesz dramę
Jeszcze trochę a się za nią wezmę
Admete - Wto 10 Maj, 2016 10:01
To jeszcze dodam, że bohaterka trzy razy była zamężna i trzej mężowie wrócili, żeby w jej życiu zamieszać. I na koniec tez podsumowała, czego się z każdego małżeństwa nauczyła. I że więcej już nie chce Na co Jung Gi, że może dla odmiany może się nauczyć ciepła, zaufania i wsparcia Bardzo mi się ta ich ostatnia rozmowa ( kolejna na balkonie ) podobała. Tylko pamiętać, że to nie jest wątek główny - najważniejsze to życie pracowników Lovely Cosmetics i ich walki o utrzymanie firmy. Przy czym nie jest tak poważnie jak w Misaeng, dużo komedii. Pojawia się też matka bohaterki i podjęta jest sprawa ich relacji, lubiłam ojca bohatera, braciszka - luzaka.
Trzykrotka - Wto 10 Maj, 2016 10:07
Ładnie to wszystko wygląda Chyba się w dramę zaopatrzę, póki jest świeża - bardzo dziękuję za rekomendację, Admete I zooshe za Babysitter
Admete - Wto 10 Maj, 2016 10:49
Serial jest sprawnie nakręcony, nie ma może super znanych aktorów ( poza dwójką głównych, ale to nie młodzi gwiazdorzy ), ale ma spójny scenariusz.
Trzykrotka - Wto 10 Maj, 2016 14:35
Śmiałam się wczoraj z gifa, który ktoś zrobił z końcówki Another Miss Oh. Przypominam sytuację: bohaterka wprowadza się do nowego mieszkania, pod tapetą znajduje zamaskowane drzwi, przez które wchodzi do cudzego mieszkania. Rozgląda sie po nim zafascynowana i kiedy tak stoi, w tym drugi mieszkaniu otwierają się drzwi łazienki i wychodzi z nich Pan Milczący i Intensywny, nie mając na sobie nic, prócz ręcznika, którym owija biodra.
Komentarz internauty:
- Pan Tumnus?
Dziś przekonam sie, co jej odpowiedział!
BeeMeR - Wto 10 Maj, 2016 14:40
| Cytat: | Dziś przekonam sie, co jej odpowiedział! | Ufam, że dasz znać co
Trzykrotka - Wto 10 Maj, 2016 15:14
Nie wątp, podzielę się Panna Oh na pewno nie zawiedzie, bo już na widok gołego kolegi nie wrzasnęła, nie załoniła oczu, nie poczerwielniała, nie zemdlała, tylko wykonała fachowy i pełen jawnego uznania ogarniający całość rzut oka i powiedziała pełne podziwu wow, które on przewidział wcześniej w jednej ze swych wizji.
| Admete napisał/a: | | poza dwójką głównych, ale to nie młodzi gwiazdorzy |
A jednym z nich jest nasz Oska
Admete - Wto 10 Maj, 2016 16:01
On mi się bardzo podoba. Ma fajny uśmiech i zmarszczki jak się śmieje. Też jestem ciekawa o czym w końcówce Miss Oh rozmawiali.
BeeMeR - Wto 10 Maj, 2016 16:29
High End Crush - webdrama, uparty chebol z muchami w nosie kontra biedna dziewczyna z tupetem i prawym sierpowym
Myślałam, że to będzie lekki samograj, przerywniczek, bo odcinki po 14 min, nie zniechęcił mnie nawet pan Drewno w roli głównej (tu jest lepszy niż w Powrocie Iljimae, bardziej swobodny), ale drama ma dużo wstawek Bennyhillowych - przez co jest nieoglądalne Ostrzegam - wymiękłam w pierwszym odcinku z 20, 2 mnie upewnił, bo mu dałam szansę, że jej nie wykorzystał
A tu mina pana gdy ją zobaczył nagą (po pozowaniu w ślubnej sukni zginęły gdzieś jej ubrania ) - no i wtedy zaliczył ten sierpowy hej hej nanana śpiewało mu się odkąd ją zobaczył
Agn - Wto 10 Maj, 2016 21:17
| BeeMeR napisał/a: | | od przyjaźni - bardziej niż grom z jasnego nieba, ale w ramach gp łyknę i taki |
Gromy z jasnego nieba łykam nie tylko w ramach gp. Lubię miłość z podstawą w solidnej przyjaźni, ale i takie romanse mi się podobają. Zależy od dramy.
Połowa drugiego odcinka - szef pani Temper usiłuje wykręcić świński numer z tym kosmetykiem. Zobaczymy, co zrobi Temperówka.
| Trzykrotka napisał/a: | bohaterka wprowadza się do nowego mieszkania, pod tapetą znajduje zamaskowane drzwi, przez które wchodzi do cudzego mieszkania. Rozgląda sie po nim zafascynowana i kiedy tak stoi, w tym drugi mieszkaniu otwierają się drzwi łazienki i wychodzi z nich Pan Milczący i Intensywny, nie mając na sobie nic, prócz ręcznika, którym owija biodra.
Komentarz internauty:
- Pan Tumnus? |
Ładne!
Donieś, jak było w dramie!
| Trzykrotka napisał/a: | | na widok gołego kolegi nie wrzasnęła, nie załoniła oczu, nie poczerwielniała, nie zemdlała, tylko wykonała fachowy i pełen jawnego uznania ogarniający całość rzut oka i powiedziała pełne podziwu wow |
Widzę, że w dramalandzie kiełkuje typ bohaterki, która raduje się na widok zgrabnego męskiego ciała, a nie ucieka w popłochu chroniąc, khem, niewinność swych oczu.
| Trzykrotka napisał/a: | | A jednym z nich jest nasz Oska |
TAK!!! Dzięki! Nie wiem, co bym bez ciebie zrobiła, Trzykrotko! Zachodziłam w głowę, skąd ja znam głównego aktora!
| BeeMeR napisał/a: | | A tu mina pana gdy ją zobaczył nagą |
Eeeeech...
Nie, nie będę oglądała. Ja tego pana gdzieś w czymś widziałam i bardzo mi się nie spodobał. I nie był to Powrót Iljimae.
A ja jakoś nie mogę się przekonać do tych króciutkich dwuodcinkówych. Nie wiem czy pisałam, że nawet tego z naszą Duszką nie skończyłam.
Ale teraz dorwałam coś takiego maleńkiego - koprodukcja japońsko-koreańska (chyba), z pewnego względu obejrzę i doniosę co i jak. Ale nie spodziewam się fajerwerków.
Admete - Wto 10 Maj, 2016 21:25
| Agn napisał/a: | | Widzę, że w dramalandzie kiełkuje typ bohaterki, która raduje się na widok zgrabnego męskiego ciała, a nie ucieka w popłochu chroniąc, khem, niewinność swych oczu. |
Właściwie można powiedzieć, ze wdzięcznie udawała, że zasłania
Agn - Wto 10 Maj, 2016 21:44
To i tak wielki krok naprzód.
Oglądam dalej Temperówkę. O... o... o rany! O rany julek! Toż tutaj gra Szamanka!!!
Admete - Wto 10 Maj, 2016 21:50
Faktycznie, nie skojarzyłam jej we współczesnych ciuchach.
Trzykrotka - Wto 10 Maj, 2016 23:08
| Agn napisał/a: |
Donieś, jak było w dramie! |
Eeee, nie tak fajnie. Powiedziała po prostu coś w rodzaju "jakim cudem spotykamy się w takich okolicznościach przyrody?"
Zapuszczam odcinek
Agn - Śro 11 Maj, 2016 07:03
| Trzykrotka napisał/a: | | Eeee, nie tak fajnie. Powiedziała po prostu coś w rodzaju "jakim cudem spotykamy się w takich okolicznościach przyrody?" |
Łe? No niby wiem, że nie należało się spodziewać faktycznie narniowych nawiązań, ale... łe?
PS Niektórzy to mają fajnych speców od wiązania butów...
BeeMeR - Śro 11 Maj, 2016 07:11
| Agn napisał/a: | | Niektórzy to mają fajnych speców od wiązania butów... | Ciekawą ma szatę ten pan
Agn - Śro 11 Maj, 2016 07:38
Pewnie król albo jakiś wysoki urzędas. W każdym razie że gra go etatowy zUy, to pewnie będzie bruździł.
Ale fakt, szata interesująca.
Trzykrotka - Śro 11 Maj, 2016 09:12
| Agn napisał/a: |
Ale fakt, szata interesująca. |
A jakie buty mieli w tym Goreyo!
|
|
|