To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Brzydula

miłosz - Śro 23 Gru, 2009 09:19

Trzykrotka napisał/a:
O Miłosz, a widziałaś, w którym miejscu ten blondasek potrącił Majkę w Majce? Miejscu miasta, nie Majki :mrgreen: ? Na Poselskiej :roll: . Tam w ogóle ruchu nie ma, a jak już jest, to ślimaczy :mrgreen:

on architekt jest to może mu wolno szaleć po Poselskiej.......ale motyw z in vitro kompletnie pomylony :0
Aktorów krakowskich z przyjemną ością obaczam i Kraków ładniutki :)

co do Brzyduli - to od niedawna oglądam i chetnie wróciłabym do odcinków wcześniejszych :) zakończenie im sie ni udało, moze gdyby zaczęli kończyć kilka odcinków wcześniej to Violka rzuciłaby jaką błyskotliwą pointą na koniec a tak to kiszka :thud:

Anonymous - Śro 23 Gru, 2009 11:26

A ja ogladalam cos z tym motywem - to znaczy sam poczatek (pracowalam kiedys w serwisie SONY, a tam na telewizorze tylko Polsat sensownie wychodzil (czasem TVP2), wiec chyba wszystkie owczesne telenowele przelecialam, obie Fiorelle, ale juz pozniejsze to tylko z poczatkow).

A tera uwaga, drogie panie - Filip Bobek spala i wybucha. http://www.youtube.com/watch?v=fhqsZqIc2Sg

A tutaj inne doswiadczenia. Oj a wszyscy chemicy, ktorych znam sa przystojni - to jakas regula zawodowa, czy jak? http://www.youtube.com/wa...343FBA0&index=0

trifle - Śro 23 Gru, 2009 13:14

Aaa, Aine, dzięki za te linki :D To było u Majewskiego, uśmiałam się wtedy, bo nie było wiadomo, co on robi, tylko pokazali te jego miny - to wyglądało jak z jakiegoś programu call girl w wersji boy :D

Bobek nie wiedział, że to znaleźli i tak się uroczo zawstydził i zdenerwował, że aż z kanapki wstał i biegał po studiu :lol:

Anonymous - Śro 23 Gru, 2009 21:47

No, ja wiedzialam, ze taki prezent - wprawdzie bez czerwonej kukardki, za to ze zmierzwiona czupryna - sprawi Wam frajde (jako i mnie... :slina: )
nicol81 - Śro 23 Gru, 2009 22:28

Ano, symbole TVNu bardzo subtelne byli... :roll: podprogowe wręcz... :mrgreen:

Też mi żal, że nie było jakiejś rozmowy, wyjaśnień... :( Więcej czułości między głównymi bohaterami...Ale przynajmniej przekonali mnie, że Ula go naprawdę kocha...a Markowi znowu pokazały się dołeczki.

"Majka" jest na licencji serialu "Juana la virgen". Dobrze, że raz coś nie dzieje się w Warszawie... :?

trifle - Pią 09 Kwi, 2010 00:33

Początkowo to był wątek "Ugly Betty", to ja wznawiam.
Bardzo mi się podobał ostatni - 19 - odcinek. Jaki ładny był ślub i wesele Hildy, bez żenujących wpadek :banan:
A jak mi strasznie żal Marca, którego uwielbiam.. Takie było ładne jak Hilda do niego podeszła na weselu.

Caitriona - Pią 09 Kwi, 2010 01:30

trifle napisał/a:
Takie było ładne jak Hilda do niego podeszła na weselu

To było bardzo ładne.

Ubawiła mnie też ta imprez niespodzianka z okazji coming out Justina :mrgreen:

Strasznie jestem ciekawa co będzie dalej. Co z Willie? To jest pytanie ;)
I Betty już nie wyglądała tak brzydko w tej zielonej sukni i fajnej fryzurze :D

trifle - Pią 09 Kwi, 2010 10:55

Caitriona napisał/a:
Ubawiła mnie też ta imprez niespodzianka z okazji coming out Justina

Mnie ubawiła reakcja Marca na nią :D
Betty wyglądała świętnie - zwłaszcza w tej fryzurze. Aż miałam wrażenie, że Daniel coś ekhem... ;)
Na imdb podany jest jeszcze jeden odcinek i potem nic nie ma. Czy to znaczy, że to już ostatni? I koniec? Caitri, wiesz coś?

Caitriona - Pią 09 Kwi, 2010 14:54

trifle napisał/a:
Czy to znaczy, że to już ostatni? I koniec? Caitri, wiesz coś?

Dokładnie, jeszcze jeden odcinek i koniec... Gdzies kiedyś czytałam, że miało być więcej odcinków, ale serial nie cieszył się już taką popularnością i go skrócili...

Co do Daniela, tez coś zauważyłam, ale chyba nie jestem pewna czy podobałoby mi się takie rozwiązanie.

A reakcja Marca była fantastyczna :mrgreen:

trifle - Pią 09 Kwi, 2010 19:31

Caitriona napisał/a:
Co do Daniela, tez coś zauważyłam, ale chyba nie jestem pewna czy podobałoby mi się takie rozwiązanie.

Mnie by się nie podobało raczej. Zaletą tego serialu jest to, że nie ma romansu z szefem, tak sobie myślę.
Podobało mi się jak w końcu rozwiązali "coming out" Justina, fajnie, naturalnie to wypadło. I w tym momencie stwierdziłam, że uwielbiam pozostałych Suarezów :D Taka rodzina to skarb. Postrzelona, pokręcona, ale jak trzeba to jest tam, gdzie trzeba.

Z jednej strony się cieszę, że to już koniec, bo tych różnych wpadek mogłoby się namnożyć za dużo ;) A z drugiej - szkoooda, nie będzie więcej Amandy i Marca. Ciekawe, co będzie w tym ostatnim odcinku. Za tydzień będzie?

A, zaskoczyło mnie, jak ładnie Hilda wyglądała na ślubie :D Ona ma raczej "bogaty" styl :D

aneby - Pią 09 Kwi, 2010 19:33

A który to w ogóle sezon ? :mysle: Bo się zawiesiłam gdzieś na początku trzeciego ... :roll:
trifle - Pią 09 Kwi, 2010 19:38

Czwarty teraz leci. Ostatnio odcinek 19.
Caitriona - Pią 09 Kwi, 2010 19:58

Rodzina Suarezów jest fantastyczna: zawsze mogą na siebie liczyć, wspierają się i mimo kłótni, zawsze potrafią się dogadać.

Hilda rzeczywiście wyglądała niewinnie i skromnie w tej sukni ślubnej. Choć przyznaję, że ja lubiłam ten jej krzykliwy styl :D Co jakiś czas zaskakiwała mnie dodatkami, albo łączeniem kolorów.

Sama nie mogłam uwierzyć jak mnie wkurzał Henry tym razem. Kiedyś, na samym początku mu bardzo kibicowałam, teraz czekałam, az zdejdzie z wizji ;)

Cholerka, może nie cały sezon, ale jakieś 4-5 odcinków by się jeszcze przydało, żeby to wszystko ładnie zakończyć. Ale nic, trzeba się cieszyć tym co się ma ;)

trifle - Pią 09 Kwi, 2010 20:05

Caitriona napisał/a:
Sama nie mogłam uwierzyć jak mnie wkurzał Henry tym razem. Kiedyś, na samym początku mu bardzo kibicowałam, teraz czekałam, az zdejdzie z wizji

Co nie? :zalamka:
Choć mnie zaczął wkurzać już wcześniej - za swoją poprzednią bytnością w serialu ;) Na początku strasznie mi się podobał, ale za dużą sierotę z niego zrobili. Nie pomaga to, że ten aktor jest taki przystojny ;)

trifle - Pią 09 Kwi, 2010 20:06

Caitriona napisał/a:
Sama nie mogłam uwierzyć jak mnie wkurzał Henry tym razem. Kiedyś, na samym początku mu bardzo kibicowałam, teraz czekałam, az zdejdzie z wizji

Co nie? :zalamka:
Choć mnie zaczął wkurzać już wcześniej - za swoją poprzednią bytnością w serialu ;) Na początku strasznie mi się podobał, ale za dużą sierotę z niego zrobili. Nie pomaga to, że ten aktor jest taki przystojny ;)

Tylko mnie zastanawia - czemu Matt się więcej nie pojawił? Zniknął tak na dobre?

trifle - Czw 15 Kwi, 2010 15:49

Rewelacyjne zakończenie sezonu i serialu :banan:
Caitriona - Czw 15 Kwi, 2010 21:42

Pięknie zakończyli Betty. To tylko pokazuje, że jednak można ;)

Bardzo mi się ten odcinek, poprzedni również, podobał. Betty wyglądała bardzo ładnie, ale nadal jak Betty. Fajnie poprowadzili wątek jej relacji z Danielem. No i Willie jakby była na dobrej drodze do stania się człowiekiem ;)

trifle - Czw 15 Kwi, 2010 23:10

Mnie się podobało, że nie próbowali wszystkich uszczęśliwić nagle. Wątek z Danielem jest świetny - bo tak... nie wiadomo w sumie ;)
Świetny odcinek, naprawdę jestem pod wrażeniem. Można! Chirurdzy, SPN, Kości - też się powinny skończyć w odpowiednim momencie.

Będzie mi brakowało Betty, ech ;)

Caitriona - Czw 15 Kwi, 2010 23:30

Mnie również będzie jej brakowało. I to nie tylko jej, ale również jej cudnej rodzinki, z Hildą na czele i tymi wszystkim jej pomysłami, Willie, która ciągle coś knuła, ale w sposób po prostu niesamowity, Amandy i oczywiscie świetnego Marca :D :D Za Danielem w sumie też będę tęsknić, zmienił się chłopak.

Zakończenie szalenie mi się podoba, bo w sumie jest tak cudnie otwarte: Daniel ma zaprosić Betty na kolację, i tyle. Nie wiadomo jak to się potoczy, ale w sumie był w tym jakiś optymizm :D

trifle - Pią 16 Kwi, 2010 00:00

Caitriona napisał/a:
Zakończenie szalenie mi się podoba, bo w sumie jest tak cudnie otwarte

No dokładnie :banan: Bardzo takie lubię. Podobnie było przy końcu serialu Gilmore Girls.

trifle - Pią 24 Wrz, 2010 23:12

W tym tygodniu zrobiłam sobie powtórkę z całej Ugly Betty. Jak rany, fajnie się to oglądało wiedząc, co będzie dalej. Uwielbiam Suarezów wszystkich, Amandę i Marca, tę dwójkę to chyba najbardziej, ze wskazaniem na niego ;)
I nadal uważam, że ostatni odcinek jest rewelacyjny. Byłoby więcej odcinków i mogliby coś zepsuć, a tak wyszło świetnie. Razem z Betty się trzęsłam nad tą jej decyzją: wyjeżdżać czy nie wyjeżdżać, ach.
I co ja teraz będę oglądać!

Rośnie moja faza na Londyn, zaiste :mysle:

Caitriona - Sob 25 Wrz, 2010 16:02

trifle napisał/a:
nadal uważam, że ostatni odcinek jest rewelacyjny

Mnie również bardzo się on podobał, stylowo zrobiony, nie przekombinowany. Super. Kiedyś sobię nadrobię te odcinki, których nie widziałam (w dwóch pierwszych seriach). A za Markiem przepadam i ja :D

trifle - Pon 20 Gru, 2010 22:31

Jakby któraś z Was miała wenę na powtórki Brzyduli to chyba calość jest dostępna na vod.onet.pl
W operze mi nie chce działać, ale w google chrome jest już ok.
Ja nie widziałam 200 pierwszych odcinków, więc te początkowe są jak newsy. Jak to się na czasie zaczyna! "Zawsze jak muszę się wyspać, nie mogę zasnąć" - no wypisz wymaluj ja :thud:

Trzykrotka - Pon 20 Gru, 2010 22:44

Ja sobie właśnie obejrzałam niedawno całość na vod.onet. W czasie największego zagonienia, kiedy nie miałam siły na nic innego. Powiem, że w masie trochę traci wątek Uli i Marka. Póki on nie widzi w niej kobiety, to właściwie idziemy od jednej intrygi Alexa do drugiej, co robi się męczące. Po wyznaniu Uli "zakochałam się w tobie," robi się paskudnie, bo Marek ją oszukuje, że i on coś... a przez cały czas zwierza się na boku, że już nie może. No a kiedy Ulka pięknieje, to jest już ten głupawy watek doktorka.
Za to Violetta Kubasińska - jestem jej fanką. Oraz tandemu Pshemko - Izabela. :banan_Bablu:

trifle - Pon 20 Gru, 2010 22:57

Ja właśnie potrzebuję takiego odmóżdżenia, odcineczki są krótkie, jak mi się znudzi to porzucę. Obejrzałam ten pierwszy odcinek, oni mówią, że ona jest brzydka, a przecież ona wcale nie jest brzydka, bez sensu :wink: