To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 16:13

Admete napisał/a:
Pogadamy po menopauzie, przy czym ja ci ze swojego doświadczenia powiem wcześniej :rotfl:

Pogadamy na pewno niejeden raz :wink:

BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 17:24

Cytat:
Reakcja Duk Seon na ekshibicjonistę była genialna i bardzo spontaniczna.
Odreagowanie płaczem tez bardzo prawdopodobne - cała scena na zasadzie "uważaj na życzenia bo mogą się spełnić". Taekkuś pięknie ją eskortował przy ponownej wizycie w łazience. A JH pięknie kładł Taeka spać :serduszkate:
Tak, widziałam jak zniknęła w pokoju Taeka - bo z kolei on ją położył spać, po tym jak jej z łokcia odwinął siłując się z wtyczką ;)

Cytat:
Ciekawe kogo jeszcze brali pod uwagę do roli Duk Seon?
Podobno rozważano Han Gro - ale nie wiem czy doi głównej
http://www.dramabeans.com...answer-me-1988/

Admete - Śro 15 Lis, 2017 17:45

Kolejny zwiastun Two Cops :)

http://tv.naver.com/v/2287438

BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 18:48

Admete napisał/a:
Kolejny zwiastun Two Cops
OKropnie mi się nie podoba fryzura pana nr 2 :confused3:
Tu bardziej widać o co mi chodzi
http://www.dramabeans.com...dy-in-two-cops/

W kwestii niedopasowania wiekowego Goblin jak najbardziej (ale Goblin mi nie pasował także z innych względów), Bodyguard tak samo, ja mam też problem z wyborem trójkąta miłosnego na zasadzie pani-dwudziestolatek-trzydziestolatek :roll: Razie mnie zbyt duża różnica wieku absztyfikantów, nie poradzę :roll: (np. Snow Lotus, Producenci też mi tym pachnieli więc podchodziłam do dramy jak do jeża ;) Na szczęście wyszło moim zdaniem doskonale :oklaski: ) Rozumiem doskonale angażowanie aktorów z różnych grup wiekowych, adresowanie dramy do różnych kobiet, ale nie w miłosnych zapędach do tej samej kobiety :roll:

ergo: pewnie będę mieć problem przy AM1997 :mysle:
Btw. nie mam pojęcia kto zostaje mężem Go Ary, wiem tylko kto nie zostaje ku rozpaczy sporej rzeszy widzów ;)

Admete - Śro 15 Lis, 2017 19:32

Mnie tam wszystko jedno jaka fryzura, byle się dało oglądać i bylem się nie znudziła.
BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 19:47

Admete napisał/a:
Zasadniczo nie ma znaczenia, ile lat mają aktorzy
Ma - np. gdy któreś jest młodociane, jak miałyśmy przy MDBC i było z tego powodu wiele hałasu o nic - ma też przypadku postaci jak w Goblinie, gdy postać jest młodociana a usiłowano sprzedawać jakiś mega romans z bóstwem :roll: Nie chodzi mi o różnicę wieku 800+, ale mentalnie to tam była przepaść dla mnie nie do przejścia :P A zanim panna miała 25 lat to już byłam zanudzona na śmierć :spi:
Ale tam nawet historia z przeszłości do mnie nie przemawiała, mogę być uprzedzona :P

Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 19:48

BeeMeR napisał/a:
ergo: pewnie będę mieć problem przy AM1997

W przypadku pary nr 1 nie będziesz miała problemu (In Guk :mrgreen: ), chodziło na szczęście tylko o Drugiego.

Może masz rację, Admete, Goblin był zwyczajnie nieudany. A jeśli chodzi o romanse, to wolałam wątek nr 2 plus parę współokatorów Goblin - Kosiarz :-P

edit: eeeej, po co wyedytowałaś posta? :mysle:

Admete - Śro 15 Lis, 2017 19:49

Cytat:
Ma - np. gdy któreś jest młodociane, jak miałyśmy przy MDBC

Nie wiem, o jakim serialu piszesz :mysle:

Aragonte napisał/a:
edit: eeeej, po co wyedytowałaś posta? :mysle:

Bo mam taki nastrój ;) Co napiszę, to bez sensu.

BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 19:59

Też mi się zdarza edytować, ale niekoniecznie w tym wątku ;)
Czasem w ogóle napisze i nie wysyłam ;)

MDBC - Moonlight z Bogusiem jako księciem.

w tym AM uczniowie dramatycznie późno wracają ze szkoły - masakra jakaś :confused3:
A jak się cudnie SW ucieszył/zachwycił miniówą BR :lol: - JH ma jeszcze wiele do przed sobą w kwestii związków :roll:

Admete - Śro 15 Lis, 2017 20:02

BeeMeR napisał/a:

MDBC - Moonlight z Bogusiem jako księciem.

A to nie znam.

BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 20:04

To nie jest drama, która by miała szansę cię zainteresować ;)
Admete - Śro 15 Lis, 2017 20:05

Wiem, Boguś tam gra i najwyraźniej jest o młodocianych romansach ;)
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 20:06

Admete napisał/a:
Bo mam taki nastrój Co napiszę, to bez sensu.

Wcale nie było bez sensu :kwiatek: I przecież się z tobą zgodziłam co do Goblina.
Ale okidoki, pewnie, że czasem ma się ochotę wywalic w kosmos to, co się napisało.

BeeMeR - Sun Woo miał dobre oko i zarejestrował wcześniej bezbłednie, że Bo Ra zakładała spódniczki na randki, więc oczekiwał od niej tego samego podczas spotkań ze sobą :D

Admete napisał/a:
Wiem, Boguś tam gra i najwyraźniej jest o młodocianych romansach ;)

Raczej chodzi o to, że to seguk na wesoło, jak zrozumiałam, więc nie twoja bajka.
A młodociana to była aktorka, więc romans był taki ostrożny mocno, żadne specjalne kissy nie wchodziły w grę :-P Obejrzę, to ocenię.

Admete - Śro 15 Lis, 2017 20:09

A ty tego jeszcze nie widziałaś? ;) Niedopatrzenie z twojej strony ;)
Trzykrotka - Śro 15 Lis, 2017 20:15

Ale zaczęłaś o ile pamiętam oglądać Mirrof of the Witch? :mysle: Tam było tao samo, co w dramie z Bogusiem. Aktorowi około 30-letniemu, choć o bardzo młodzieńczej urodzie, dano do pany 15-letnią aktorkę, młodziutką, za młodą i do roli i jako jego romantyczna połowa. Wyszło nie wiadomo co. Z kolei w Moonlight z Bogusiem, która to drama miała być czystym romansem, chemia między bohaterami hulała, Bogusiowi do 30 jeszcze daleko, a dziewczyna była piękna i lepsza aktorso niż ta w Mirror, ale za to miała lat 16, co totalnie zablokowało romans. ładne uśmiechy i przytulaski - wystarczyo to na jakiś czas, ale potem drama komletnie straciła rozpęd. Żadnego skinshipu, jeden bardzo ostrożny pocałunek, o który też było dużo krzyku.

Gro HanNa? Hmmm... chyba do roli BoRy, to tak. Na Duk Seon mi nie pasuje, głównie wiekowo.

Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 20:15

Admete napisał/a:
A ty tego jeszcze nie widziałaś? ;) Niedopatrzenie z twojej strony ;)

:twisted:
Żadne niedopatrzenie :-P Jak dziewczyny to oglądały, to ja fazowałam się czymś innym, zresztą nie przepadam za oglądaniem na bieżąco. A teraz pewnie obejrzę, bo wygląda mi to na dobrą dramę pod wyszywanie :wink: Inna sprawa, że mam takie trzy w kolejce (w tym dwie z In Gukiem) i na razie żadnej nie skończyłam - za mało wyszywam :lol:

BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 20:16

Romans w MDBC tez był młodociany, no i w dużej mierze słodki :P nie dla Admete z pewnością ;)
Według niektórych grzmiących Amerykanek przesłodzony, bo się - spoileruję lekko ;) - nie skończył niechcianym ślubem z inną zgodnym z historią postaci, która stanowiła punkt wyjścia dla postaci Bogusia - olaboga, jak mogli rozminąć się z historią (w młodzieżowym seguku :zalamka: )
Druga połowa dramy nieco mi się dłużyła, ale w normie - tj. doceniam, że drama nie została przedłużona mimo takiej obawy. :oklaski:

Admete - Śro 15 Lis, 2017 20:19

Trzykrotka napisał/a:
Ale zaczęłaś o ile pamiętam oglądać Mirrof of the Witch?

Pamiętam, że się znudziłam dość szybko, a dziewczyna albo nie umiała grać albo się do roli nie nadawała.

Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 20:37

Admete napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Ale zaczęłaś o ile pamiętam oglądać Mirrof of the Witch?

Pamiętam, że się znudziłam dość szybko, a dziewczyna albo nie umiała grać albo się do roli nie nadawała.

A ja tego nawet nie zaczynałam. Poczytałam wasze opinie, że robi się bez sensu w pewnym momencie i odpuściłam. Moonlight przynajmniej jest w miarę równe, nawet jeśli dłuży się w drugiej połowie, jak pisała BeeMeR.

Co by tu sobie puścic, hmmm? :mysle: Niby włączyłam Shopping King Louis (bez wyszywania, choc rozważałam to też), ale coś nie mogę się skupic (jakby było na czym :-P ).

BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 20:45

Aragonte napisał/a:
Moonlight przynajmniej jest w miarę równe
Zwłaszcza w pierwszej połowie, drugą bym skróciła :P No i kazała pannie mniej płakać :P Jednkowoż mnie się podobało bardziej niż Luis ;)
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 20:56

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Moonlight przynajmniej jest w miarę równe
Zwłaszcza w pierwszej połowie, drugą bym skróciła :P No i kazała pannie mniej płakać :P Jednkowoż mnie się podobało bardziej niż Luis ;)

Jak mnie znudzi, to przewinę albo nie obejrzę do końca :wink: A na razie nawet nie zaczęłam oglądac.
Przy którym odcinku AM 1988 jesteś, BeeMeR?

Trzykrotka - Śro 15 Lis, 2017 21:15

BeeMeR napisał/a:

Druga połowa dramy nieco mi się dłużyła, ale w normie

Druga była już bez większego pomysłu, ale pierwsza, ta bardziej komediowa, była przednia.

Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 21:18

No to będę mniej wyszywac podczas pierwszej połowy :wink:

Chyba włączę Arang nr 5 i zabiorę się za ciąg dalszy tłumaczenia, nie mogę się skoncentrowac na czystym oglądaniu. Mam dopiero 1/4 tego odcinka.

BeeMeR - Śro 15 Lis, 2017 21:25

Jestem w 13 odc, akcja "złodziej" ;)
Aragonte - Śro 15 Lis, 2017 21:29

BeeMeR napisał/a:
Jestem w 13 odc, akcja "złodziej" ;)

To będzie jeszcze akcja z panem Choi - supermanem :wink:
Szybko ci idzie oglądanie :mrgreen: