Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
BeeMeR - Pią 20 Sty, 2017 12:16
| Cytat: | Ja bym optowała za 8-10 odcinkową dramą - max Ale odcinki godzinne, a nie półtoragodzinne - dla mnie to czasem jest przydługie i się nużę. Mniej romansidła, więcej konfliktu charakterów. | Mogłoby być 8 godzinnych odcinków, ale mniej dowcipasków (dobra, wiem, że to między innymi "kom"), mniej dialogów o niczym i powtórzeń tych samych migawek z przeszłości, a więcej romansu który nie stoi w miejscu i ani drgnie jak Kosiarza i Inny (szkoda, bo miałam nadzieję w tym temacie na ładny romans ale już dawno straciłam ), więcej czegoś do grania dla Inny bo się głównie plącze po ekranie.
W odc. 10 Goblina podobała mi się retrospekcja dzieciństwa królewiątka, i to, jak Inna rzuciła niezdecydowanego Kosiarza - tak trzymać No bo to bez sensu taka relacja - nie relacja
Panna stała się dorosła co podkreślono soju i wallkissem, ok, odhaczone
PPl się nie czepiam, wyciąg narciarski obfotografowany ładnie i odnotowany
(wiele innych rzeczy mniej ładnie też odnotowałam i przewinęłam ile się dało, zwłaszcza subwaye )
Aragonte - Pią 20 Sty, 2017 12:18
| BeeMeR napisał/a: | | Ale cieszy mnie ogromnie ten wyszczekany i niemiły BR złapany na haczyk nagłego zauroczenia SY, tak, że z uśmiechem czyta jej listy i daje się jej ciągać za rękę gdziekolwiek ona zechce - bardzo mi się podobała np. ta scena, gdy ona go łapie za rękaw a on się obraca z piorunami w oczach gotowy zbluzgać albo nawet walnąć zuchwalca, a jak widzi że to ona to natychmiastowo się miesza i ani słowa nie może wydukać sam z siebie póki co |
Tak, tak, to była ładna scena Bardzo ładnie widać, jak twarz Ban Ryu błyskawicznie łagodnieje, kiedy rozpoznaje, kto też go znienacka złapał za rękę.
I jeszcze jeden gifek (wszak w tym wątku jestem od wrzucania gifów, wiadomo ):
I jeszcze jakieś fotki z albumu - Ban Ryu, Su Ho i inni, na drugim zdjęciu BR podtrzymuje rannego Su Ho, mam wrażenie (ta strzała w plecy??):
https://68.media.tumblr.com/76327ce91e706746bd8b9f2ffb481647/tumblr_ok1wv4gpzG1v517ido1_1280.jpg
https://68.media.tumblr.com/7802ed8984069d2ac5894caa356e3706/tumblr_ok1wv4gpzG1v517ido2_1280.jpg
BeeMeR - Pią 20 Sty, 2017 12:30
| Aragonte napisał/a: | | Bardzo ładnie widać, jak twarz Ban Ryu błyskawicznie łagodnieje, kiedy rozpoznaje, kto też go znienacka złapał za rękę. | I jak początkowo prawie na nią naskoczył czy nawarczał
A potulnie poszedł gdzie chciała
Ciekawe, czy będą przez murek się kontaktować jak wcześniej panny
| Aragonte napisał/a: | | I jeszcze jeden gifek | A na nim wyraźnie widać kolejną rzecz, o której mówił PSJ w bts - że zmieniano mu fryzurę nie mogąc zdecydować, która mu najlepiej pasuje - ja nie jestem tą akuratnie zachwycona
Wolę go z opaską na czole albo związanymi włosami, ale pewnie chodziło o to, by go z daleka można rozpoznać skoro wszyscy podobnie ubrani Mam bardzo podobny stosunek do PSJ - lubię go, ale to nie jest kwestia fazowa (zresztą żaden z panów hwarangowych nie jest dla mnie fazowy , ale ich polubiłam )
Aragonte - Pią 20 Sty, 2017 12:38
Też ich wszystkich lubię
Jeszcze z kącika Ban Ryu - testy muzyczne
I jeszcze jedna fotka Hwarangowa - król (być może jeszcze incognito) i Sun Woo, który chyba już nauczył się jeździć konno
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://instagram.fdad2-1.fna.fbcdn.net/t51.2885-15/e35/16122458_1871124699769910_2694394067529236480_n.jpg?ig_cache_key=MTQzMDgyMjk1Njc3NDYxMzk2OA==.2&key=633142f6a1d6b588a62f8724c9f605d6e8ed3e68e4580a33ec0b8f4b4bc28c71
Admete - Pią 20 Sty, 2017 19:02
W Voice też inspirowali się prawdziwymi zbrodniami - pierwsza historia odnosi się prawdopodobnie do tego zdarzenia:
https://www.koreabang.com...r-of-woman.html
Aragonte - Pią 20 Sty, 2017 20:34
Chyba nie mam na razie nastroju na zbrodnie No nic, dokończę na razie korektę odcinka JI, a potem się zobaczy, co będę miała ochotę oglądać.
Coś dla BeeMeRka, bo lubi filmiki z jazdą konną
https://www.instagram.com...seojoonvietnam_
To chyba PSJ, prawda?
Trzykrotka - Sob 21 Sty, 2017 00:29
Gif z Ban Ryu upuszczającym pałeczkę (ze sporym wyrzutem ) za każdym razem mnie bawi. Jaki on był wściekły, kiedy panna złapała go za rękę! Miotnął się, jakby chciał ją ugryźć. I jak pięknie złagodniał w jej rękach
| BeeMeR napisał/a: | i przewinęłam ile się dało, zwłaszcza subwaye ) |
Z tą reklamą subwaya w dramach to jest jakaś porażka. Są nachalne i wszędzie się pchają, a jednocześnie w ogóle nie zachęcają do jedzenia tam. Buły wyglądają na wielkie i nieapetyczne, a bohaterowie rzadko je zjadają. Miałam właśnie przykład w JI, kiedy to Na Ri niby jest głodna po egzaminie na prezenterkę - Jung Won zamawia dla nich wiadome buły do biura. On jeszcze podpisuje papiery, a ona coś tam mówi o tych bułkach, że przecinają je na pół, zeby łatwiej się dzielić, bla bla bla - i miętoli kanapkę w ręku nie odgryzając ani kęsa - on podobnie tego nie je. Mało zachęcające IMO.
No, 16 JI za mną Teraz będą we trójkę razem mieszkać - już sie cieszę na podchody Hwa Shina do łóżeczka Na Ri.
Może uda mi się jeszcze skończyć 9 odcinek Achiary. Zadrzyło się kolejne morderstwo...
Aragonte - Sob 21 Sty, 2017 00:35
A jak fajnie Su Ho się wtedy - po złapaniu wiadomej pałeczki - rozchichrał
Uch, nie lubię Subwaya - ile razy tam byłam, przepłacałam
Trzykrotko, wzięłam się za próbę wymyślenia łamańców językowych do testu wymowy dla prezenterów, ale nie wiem, czy to będzie miało sens, bo na razie wygłupiam się nieco i wpisuję rózności typu "cietrzew z anyżem" Tzn. próbuję zestawić faktycznie nazwy związane z żarciem, choć raczej z naszego kręgu. Może powinnam dać sobie z tym spokój i uznać, że chrząszcz brzmi w trzcinie wystarczy, ale bardzo mi się podobało, jak wyobrażony Hwa Shin pięknie i bezbłędnie te łamańce pokonywał
Trzykrotka - Sob 21 Sty, 2017 00:59
Popróbuj proszę Ja sobie ściągnęłam z sieci takie gotowce do nauki wymowy, ale jakoś mi nie pasowały treścią, bo jednak zadanie dla prezenterów powinno udawać prawdziwą zapowiedź, a nie być tylko szeregiem średnio powiązanych zdań. Popróbuj, przy większej ilości czasu można się tym pięknie zabawić.
Ja dziś miałam pieśń religijną (panie śpiewające nad chorą koleżanką w sali szpitalnej) i wstawiłam gotowca, wybierając coś z szerokiego repertuaru pieśni oazowych/
Subway, Starbucks, McDonalds... wszystko to o kant wiecie-czego rozbić. Kawa w Starbucksie jest ohydna, ale filmy tak ją rozreklamowały, że teraz chodzenie tam jest coooool W kraju ryżu i nudli pewnie tym bułowym knajpom amerykańskim gorzej się wiedzie i dlatego usiłują narzucić trendy, ale jak dla mnie to działa odstręczająco.
Edit
Uoooaaa, brawo! To PSJ - widać, ile się naćwiczył do dramy, bo i jedzie i strzela naprawdę świetnie
Aragonte - Sob 21 Sty, 2017 01:06
A może udawać ten komunikat, ale być ujęte w cudzysłów? Bo tak do końca serio tego nie zrobiłam
Wyślę ci próbkę na PW.
Trzykrotka - Sob 21 Sty, 2017 02:08
W Achiarze nr 9 nie mogę nacieszyć się młodym policjantem, który z takim zapałem wierzy jeszcze w misję policji i walczy ze starymi, znudzonymi rutyniarzami i uczciwe śledztwo dla martwej nauczycielki. Szczeniaczek po prostu
Zakończenie pokazuje to, o czym było wiadomo, a raczej można było się domyślić. Nie na darmo temat nauczycielki rysunku wszyscy omijają jak śmierdzące jajo. Do łagodnych i słodkich to ona nie należała. I jeszcze zaczyna wyłazić sprawa prawdziwego ojca starszej smarkuli, tej, która pracuje w korporacji.
Już mniej niż więcej do końca, a robi się coraz mroczniej,
Admete - Sob 21 Sty, 2017 06:42
| Aragonte napisał/a: | | Chyba nie mam na razie nastroju na zbrodnie |
Ja mam zawsze Na akcję i ciekawą intrygę też. Zaczęłam Missing 9 i właśnie coś takiego dostałam. Mam pozytywne odczucia po pierwszym odcinku. Samolot z grupą celebrytów rozbija się i po 4 miesiącach powraca tylko jedna osoba - stylistka jednego z aktorów/piosenkarzy. Podobno nie pamięta, co się z nią działo. Pojawia się jakiś człowiek, który nie chce, by dziewczyna sobie przypomniała, szefowa komisji śledczej ( bardzo lubię aktorkę, która ją gra ), która najwyraźniej szuka sławy. A celebryci na pokładzie samolotu jawią się widzom jako grupa skłócona i mająca sporo za uszami. Rozbicie samolotu pokazano efektownie i wiarygodnie. Dużo znajomych twarzy i nie są to tylko młodzi i śliczni. Jest ajussi z City Huntera i Oh Jung-Se czyli prawnik z New leaf i producent z Plus Nine Boys. Jako nieco upadły celebryta Jung Kyoung-Ho. Dziewczyny nie skojarzyłam najpierw, a znam przecież z Pride and Prejudice. W porządku jest, nie sztuczna lala. Na razie jestem ciekawa, co dalej.
| Trzykrotka napisał/a: | | W Achiarze nr 9 nie mogę nacieszyć się młodym policjantem, |
Takich młodych bohaterów i aktorów, to ja lubię. Dajcie im coś do zagrania i od razu lepiej. Pod warunkiem, że maja odrobinę talentu. Ten akurat ma całkiem sporo.
BeeMeR - Sob 21 Sty, 2017 09:01
| Aragonte napisał/a: | Coś dla BeeMeRka, bo lubi filmiki z jazdą konną | Pewnie, że lubi, 3w1 lubi, bo jazdę konną, strzelanie z łuku i PSJ
Btw: postaci IMHO lepiej by zrobiło, gdyby najpierw popracował osobno nad strzelaniem z łuku i celnością tudzież jazdą konno, a potem łączył obie sztuki
(jestem skrzywiona Jumongiem, który długo i wytrwale ćwiczył strzelanie, acz miał od razu do tego znacznie większy dryg niż SW Niedługo zacznie strzelać i trafiać z zawiązanymi oczyma gdy odkryje kim był prawdziwy tatuś i przypomni sobie że strzelał nawet będąc ślepym )
| Trzykrotka napisał/a: | | Z tą reklamą subwaya w dramach to jest jakaś porażka. Są nachalne i wszędzie się pchają, a jednocześnie w ogóle nie zachęcają do jedzenia tam. Buły wyglądają na wielkie i nieapetyczne, a bohaterowie rzadko je zjadają. | W Goblinie wręczają, nadgryzają lub popędzają się by to drugie nadgryzło "bo głodne" - porażka na całej linii jeśli idzie o reklamę A jeszcze zabieranie kogoś na randkę do subwaya na bułę itp. śmierdzi sztucznością
| Aragonte napisał/a: | Jeszcze z kącika Ban Ryu - testy muzyczne | Z tymi bębnami i tak mu lepiej szło niż początkowo z tańcem
| Trzykrotka napisał/a: | Jaki on był wściekły, kiedy panna złapała go za rękę! Miotnął się, jakby chciał ją ugryźć. I jak pięknie złagodniał w jej rękach | Ładna scena I bardzo fajnie poprowadzona postać BR - przecież to był taki nadęty bubek, nudziarz, który do Okty bierze książkę, podczas gdy koledzy raczą się winem, opryskliwy nawet wobec tych swoich kolegów (z którymi najwyraźniej łączy go bardziej partia ojców niż przyjaźń skoro nawet nie chce mu się z nimi gadać czy się bawić). Jemu tylko odpowiednia panna (a siostrzyczka SH jest doskonała ), prawdziwa męska przyjaźń albo wojskowy dryl mogły pomóc żeby nie wyrósł na sfrustrowaną kopię swojego ojca jednego lub drugiego - szczęściem spotkały go już dwa, a trzecie w drodze
Admete - Sob 21 Sty, 2017 11:32
Obejrzałam 14 odcinek Goblina ( trochę przewinęłam ) - podobało mi się jak Goblin wędrował przez pustkowie między światami. Ogólnie fajny miała pomysł scenarzystka, tylko wszystko niesamowicie rozwlekła.
Aragonte - Sob 21 Sty, 2017 11:57
No właśnie - pomysł jest, ale realizacja mnie trochę nudzi.
Ogółem Gong Yoo podoba mi się bardziej w wersji segukowej, muszę przyznać.
Odcinka jako takiego jeszcze nie widziałam, ale już go mam i jakąś spoilerową scenkę widziałam
| BeeMeR napisał/a: | Pewnie, że lubi, 3w1 lubi, bo jazdę konną, strzelanie z łuku i PSJ
Btw: postaci IMHO lepiej by zrobiło, gdyby najpierw popracował osobno nad strzelaniem z łuku i celnością tudzież jazdą konno, a potem łączył obie sztuki |
Też mi to przyszło do głowy - że powinien ćwiczyć najpierw jedno, potem drugie, a potem dopiero łączyć
A filmik podrzuciłam, żeby docenić choć tj, że PSJ dał radę wykonać to samodzielnie, a nie na koniopodobnej maszynie (nic nie piszę o trafianiu do celu ) i nie zastąpiony przez kogoś. Ciekawe, kiedy Sun Woo zacznie w końcu wykazywać się talentem, bo na razie ciągle jest w ogonie, biedaczek
Admete - Sob 21 Sty, 2017 12:23
| Aragonte napisał/a: | | Ogółem Gong Yoo podoba mi się bardziej w wersji segukowej, muszę przyznać. |
Mnie też się taki podoba. Oglądam Missing 9 - no nie powiem, ciekawe to wszystko. Mam tylko nadzieję, że scenarzysta ma całość zaplanowaną. Ale może będzie dobrze, bo to autor Bad Guys i 38 Task Force, pisać potrafi i tworzyć ciekawe postacie też. Gra tam też aktor ze Smoków, ten co zawsze towarzyszył Bang Wonowi.
BeeMeR - Sob 21 Sty, 2017 14:59
| Aragonte napisał/a: | | filmik podrzuciłam, żeby docenić choć tj, że PSJ dał radę wykonać to samodzielnie, a nie na koniopodobnej maszynie | Doceniam, zawsze doceniam
Aragonte - Sob 21 Sty, 2017 23:56
| Admete napisał/a: | | Zaczęłam Missing 9 i właśnie coś takiego dostałam. Mam pozytywne odczucia po pierwszym odcinku. Samolot z grupą celebrytów rozbija się i po 4 miesiącach powraca tylko jedna osoba - stylistka jednego z aktorów/piosenkarzy. Podobno nie pamięta, co się z nią działo. Pojawia się jakiś człowiek, który nie chce, by dziewczyna sobie przypomniała, szefowa komisji śledczej ( bardzo lubię aktorkę, która ją gra ), która najwyraźniej szuka sławy. A celebryci na pokładzie samolotu jawią się widzom jako grupa skłócona i mająca sporo za uszami. Rozbicie samolotu pokazano efektownie i wiarygodnie. Dużo znajomych twarzy i nie są to tylko młodzi i śliczni. Jest ajussi z City Huntera i Oh Jung-Se czyli prawnik z New leaf i producent z Plus Nine Boys. Jako nieco upadły celebryta Jung Kyoung-Ho. Dziewczyny nie skojarzyłam najpierw, a znam przecież z Pride and Prejudice. W porządku jest, nie sztuczna lala. Na razie jestem ciekawa, co dalej. |
Wygląda interesująco. Może zacznę oglądać, jak ponadganiam i podokańczam to i owo.
BTW jestem przy 13. odcinku Flower Boy Next Door i albo mam kryzys, albo coś w tym odcinku jest nie tak, bo wyłączyłam w trakcie, lekko znudzona. No nic, może zrobię przerwę.
Mam trzy Gobliny (ostatnie odcinki) do nadrobienia, ale też nie wiem, czy chce mi się za to zabierać
Ot, dylematy pierwszego świata
Trzykrotka - Nie 22 Sty, 2017 00:33
Nie wydaje ci się, tradycyjnie, w końcówce drama zaczęła siadać. Na 12 odcinkach spokojnie można ją było zakończyć IMHO, więc trochę scenariuszowego szycia i łatania dziur tam się odbywało.
U mnie Achiara nr 10. Kiedy już wybrnęli z problemu nielegalnych adopcji i szukania osoby, która tym się zajmowała, drama znów jakby się lekko podkręciła. Irytująca gówniara przeszła do natarcia, podobnie farmaceutka. Są nowe powiązania zmarłej nauczycielki z osobami z miasteczka i fakty na jej temat. Miałabym ochot trochę przyspieszyć oglądanie, żeby nie robić sobie za dużych przerw i zacząć już wyjaśniać zagadki.
Missing 9 bardzo ciekawie wygląda, ale cóż, nie da się oglądać wszystkiego. Czekam teraz na dramę z SMA i profilerem z Signal, Voice i Missing sobie odpuszczam.
Admete - Nie 22 Sty, 2017 08:42
A ja będę szła nowościami i będę oglądać to, co mi się z nich spodoba. Tomorrow with you mam w planach, podobnie jak Tunnel w marcu, a wcześniej Defendant i Hong Il Dong. Plus Crime squad, mam już obejrzane osiem odcinków. No i Saimdang - tak więc mnóstwo rzeczy. Oglądanie na bieżąco, to mój ulubiony sposób oglądania. Mam wtedy płodozmian.
Trzykrotka - Nie 22 Sty, 2017 09:59
Ja też lubię plodozmian Teraz trochę trzymają mnie napisy do JI, bo chciałabym je zrobić w miarę szybko, a drama jest długa. Ale oglądam na bieżąco tylko Hwarangi i już mnie korci, żeby dodać coś jeszcze. Po Achiarze i Flower Boy Next Door wezmę pewnie znów coś ze starszych: Dream High, Nine, Pied Piper?
Admete - Nie 22 Sty, 2017 10:35
Coś wybierzesz
Aragonte - Nie 22 Sty, 2017 11:07
Ja się zastanawiam właśnie nad powrotem do Nine.
Trzykrotka - Nie 22 Sty, 2017 11:42
No właśnie Nine najbardziej chciałabym obejrzeć. Już kiedyś zaczęłam, ale coś mi przerwało. Musiałabym zacząć od nowa.
Dziś zacznę odcinek 17 Ji
BeeMeR - Nie 22 Sty, 2017 11:50
A ja przewinęłam włąśnie Goblina 11. z każdego odcinka zostawiłabym najwyżej 1/3.
Albo się upodabniam do Admete albo z dramą naprawdę coś jest nie tak, bo mnie potwornie nudzi. Chcę się dowiedzieć jednak jaki był końcowy zamysł, ale dialogów nie chce mi się czytać a scen oglądać.
|
|
|