To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Agn - Sob 07 Maj, 2016 23:46

Trzykrotka napisał/a:
Ostatnie zdjęcia Jun Ki pokazują już dorosłego mężczyznę, nie młodzieńca ani chłopca. Ta przemiana jest dość nagła, ale IMO równie piękna jak poprzednia, z flower boya w Wilczka.

Nie wiem czy aż tak nagła, ale fakt, że od pewnego czasu zdjęcia Junkiego są poważniejsze, bardziej męskie, nie ma tej "zabawy". Ale nie przeszkadza mi to ani trochę. W końcu to dorosły mężczyzna, a nie dzieciak. :)
Trzykrotka napisał/a:
Podoba mi się też to, że blogerzy już niecierpliwie odliczają czas do Scarlet Heart.

O matko, ja też! I to, że będzie szybciej, wcale mi nie przeszkadza! :excited: Choć zastanawiam się, czy zdążą tę dramę w pełni zrobić zanim nadejdzie moment, kiedy trzeba będzie ją wyemitować. Bo jednak trochę im czasu zabierają. :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
Teraz Japończycy robią swoją wersję. Na db pokazali niedawno ichniego Sierotka. To też pewnie będzie niezły korporacyjny thriller.

Zastanawiam się, czy dla porównania nie zerknąć na choćby jeden odcinek.
Pamiętasz, gdzie pokazali ichniego Sierotka? Bo szukam i coś znaleźć nie mogę, wszędzie widzę Koreańczyków (nie żeby mi to jakoś szczególnie przeszkadzało).
Admete napisał/a:
MrsTtemper się skończyła i widzę, że zakończenie jest optymistyczne i takie jak trzeba. Bardzo mi się podobał wątek głównych bohaterów, wątek rodzinny i pracowników Lovely Cosmetics.

Ja to sobie wpisuję na listę do obejrzenia. Bo chyba chcę. Po tamtym filmiku Cutie girl i filmiku z oświadczyn smarkacza zapałałam chęcią. :)
Trzykrotka napisał/a:
Przetłumaczyłam 15 Kropki i znów emocje były jak za pierwszym razem.

Jesteś najwspanialsza! Mówiłam ci to już kiedyś? :kwiatki_wyciaga:
Trzykrotka napisał/a:
Włochata łydka SJK

No co? W końcu facet.
Fajowe zdjęcie. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
co za buty ma Ji Won!

Nie podobają mi się. But typu "kilka cienkich paseczków" - owszem, podoba, ale przy sandałach na płaskim obcasie. A tu "pasek i wiązanie w kostce" na wysokim obcasie jawi mi się jako męczarnia, żeby buty zgubię. Plus wiązanie w kostce to nie zawsze dobry pomysł.
Ale oni wyglądają przesympatycznie na tej fotce. :)

Kontynuuję Tree i czuję się jak u siebie - tak, to moja drama. :mrgreen:

Admete - Nie 08 Maj, 2016 08:19

Agn napisał/a:
Ja to sobie wpisuję na listę do obejrzenia. Bo chyba chcę. Po tamtym filmiku Cutie girl i filmiku z oświadczyn smarkacza zapałałam chęcią. :)

Spróbuj - tam jest i komedia i sprawy poważne, rodzina, trochę o uczuciach, ale w sposób taki zwykły - ludzie się poznają, czasem spierają, nabierają do siebie szacunku i uczą się od siebie, a na końcu może coś z tego będzie. Jest też rywalizacja między producentami kosmetyków, mała i duża firma, budowanie wizerunku swoich produktów i własnej marki. Przy czym nie jest to wszytko w ciężkiej formie. Jest i pastisz i mrugnięcie do widza.

Agn - Nie 08 Maj, 2016 11:16

Bomba! Już mam pierwsze... eeee... 6 odcinków upatrzone. :)
Admete - Nie 08 Maj, 2016 12:23

Końcówka idealna - każdy dostał na co zasłużył a Mrs Temper i Nam Jung Gi mają przed sobą dużo lekcji tańca i wspólnych chwil :)
Trzykrotka - Nie 08 Maj, 2016 13:54

Fajnie byłoby oglądać razem, ale chyba jednak pójdę w pannę Oh. Zwłaszcza, że bohaterka bardzo mi się podoba, potrafi nie być ofiarą, choć za dużo pije. I wyprowadziła się z domu od sfrustrowanej jej postawą matki, więc skończy się tłuczenie po plecach. Czekam na Junkową, ale ona na razie pojawia się tylko na chwile, w retrospekcjach i migawkach. Modlę się, żeby już przeszedł ten czas, kiedy (pogoda i przemęczenie) wszystko, co oglądam, oglądam zasypiając nagle i budząc się :-|

Co do butów Ji Won, to są typowe obcasy na wielkie wyjście, chodzić się w tym nie da. Rzadko która kobieta wyglądałaby w nich dobrze, ale na jej długich nogach świetnie się prezentują IMO. Państwo wzięli razem udział w Running Man i w ogóle korzystają z chwili - reklamy, wywiady... Ulubiony sierżant dostał podobno ofertę zagrania głównej roli - brawo! Ji Won też na pewno podskoczy zawodowo o kilka oczek.

BeeMeR - Nie 08 Maj, 2016 14:00

Trzykrotka napisał/a:
Ji Won też na pewno podskoczy zawodowo o kilka oczek.
Coś mi się obiło o uszy, że też dostała propozycje głównej roli w seguku - pożyjemy-zobaczymy. Faktycznie popłynęli na fali zainteresowania widzów, kolejna produkcja zweryfikuje zainteresowanie tychże widzów ;)

Ja dziś zasypiam - od rana mam oczy jak na zapałkach - a wyspałam się, tylko niż robi swoje. Koszmar. (a u Rodziców nawet mojej kawy nie było, tj. mleka, buu. Potem Tata dokupił ;) )

Coś czuję, że będę robić oglądaniową alternatywę, chyba że mnie zachwyty zachęca do którejś dramy :mrgreen:

Admete - Nie 08 Maj, 2016 14:03

Jak alternatywa? Każdy ogląda swoje, a ja to już całkiem odbijam ;)
BeeMeR - Nie 08 Maj, 2016 14:04

Jak to jaka - moja ;)
Każdy ma swoją alternatywę ;)
I też nieraz odbijam - albo mi odbija ;)

Trzykrotka - Nie 08 Maj, 2016 14:08

BeeMeR napisał/a:
Coś mi się obiło o uszy, że też dostała propozycje głównej roli w seguku

Miała zagrać w jednym z letnich młodzieńczych seguków, tym z Park Bo Gumem. Była mowa o niej, dziewczynie grającej Seol w Serku i o pannie z Orange Marmelade. Wygrała 16-latka, jedna z pokolenia dziecięcych gwiazd wchodzących w dorosłe role. Ale Ji Won na pewno nie da o sobie zapomnieć. Nadaje się do grania takich mocnych, pozornie zimnych kobiet, jak w Kropkach.

Kurcze, ja chyba też będę musiała zwolnić, choć już teraz oglądam tyle, co kot napłakał. Trzeba przeczekać ten zły czas. W tym tygodniu definitywnie oddaję moją dodatkową pracę, ale za to mam tyle rzeczy do nadrobienia w prawdziwym życiu, że głowa boli od samego myślenia :confused3: Ale Mary, Entertainera i (może) pannę Oh chciałabym ciągnąć, na spokojnie i bez gwałtu.
Zostały jeszcze 16 Kropki i chciałabym dokończyć napisy do Healera...

Jeszcze prasówka:
Oferta dla Jin Gu w Wanted (reality show thriler?)
http://www.dramabeans.com...hriller-wanted/

Coś dla Admete i dla mnie też (In Guk!). Police Unit 38
http://www.dramabeans.com...for-your-taxes/

Dla Agn: japoński Sierotek
http://www.dramabeans.com...-nakajima-yuto/

Admete - Nie 08 Maj, 2016 15:02

Ten Unit mam już zaznaczony w kalendarzu. Wanted też będę sprawdzać.
zooshe - Nie 08 Maj, 2016 18:16

Trzykrotka napisał/a:
Zwłaszcza, że bohaterka bardzo mi się podoba, potrafi nie być ofiarą, choć za dużo pije. I wyprowadziła się z domu od sfrustrowanej jej postawą matki, więc skończy się tłuczenie po plecach.

Ja polubiłam ją od samego początku, a u mnie to rzadkość. Najlepsze jest to że jest zupełnie niepodobna do innych bohaterek, nieprzewidywalna i trochę szalona. Fajnie to widać w scenie tańca, do którego nieoczekiwanie przyłączyła się matka. Obie są do siebie zbyt podobne aby po prostu usiąść i pogadać od serca.

Entertainer

Aaaaaaa Uwielbiam nowego perkusistę. :mrgreen: Nerd i maminsynek z duszą rockendrolowca. :serce: Mało nie padłam ze śmiechu kiedy na wieść że zespół składa się z samych wyrzutków i jednego byłego kryminalisty, jego reakcja to "Zajebiście, zawsze chciałem grać w takim zespole". :rotfl:

Czy pisałam już że Ji Sung jest absolutnie zajebisty. :serduszkate: Podobały mi się jego sprzeczki z Hyeri. Przykro było patrzeć jak musiał błagać PD aby pozwolił wystąpić zespołowi. Oby tylko cały jego trud nie poszedł na marne. :(

Admete - Nie 08 Maj, 2016 19:18

W Miss Oh szalenie mi się podoba ten aktor i jego postać, dziewczyna też w porządku. Szkoda ( z mojego punktu ) widzenia, że reszta historii jest w tym serialu jakby z innego wymiaru i mnie wybija z rytmu. Będę sobie jednak oglądać dla postaci introwertycznego dźwiękowca o smutnych oczach. Do reszty zastosuję przycisk przewijania. Nie będę jakoś szczególnie komentować, bo nie będę znać całości.
Trzykrotka - Nie 08 Maj, 2016 21:23

Admete napisał/a:
Będę sobie jednak oglądać dla postaci introwertycznego dźwiękowca o smutnych oczach.

Eric Moon :oklaski: . Tylko dla niego zaczęłam oglądać. Świetnie sobie daje radę z rolą, która wymaga intensywności, bo nie ma wiele ani tekstu, ani działania. I on właśnie jest taki - milczący, słuchający i intensywny. A dziewczyna budzi moją ogromną sympatię.
Postaci poboczne są trochę groteskowe - brat Erica, szefowa panny Oh. Martwię się, czy nie przedobrzą. Podoba mi się niegrzeczny kumpel głównego bohatera.

Mam połowę Kropek numer 16, Red Velvet wjeżdżają na scenę, więc na dziś dość pracy. Biorę się do Entertainera :banan:

Agn - Nie 08 Maj, 2016 22:56

Admete napisał/a:
Końcówka idealna - każdy dostał na co zasłużył a Mrs Temper i Nam Jung Gi mają przed sobą dużo lekcji tańca i wspólnych chwil

Czy ty mi właśnie powiedziałaś, jak się kończy drama? :P
Trzykrotka napisał/a:
Co do butów Ji Won, to są typowe obcasy na wielkie wyjście, chodzić się w tym nie da. Rzadko która kobieta wyglądałaby w nich dobrze, ale na jej długich nogach świetnie się prezentują IMO.

Mnie tylko chodzi o to, że one brzydkie są, ale to pewnie kwestia gustu. A jako że jestem uparty osioł i nie uznaję butów, w których nie da się chodzić... ;)
Trzykrotka napisał/a:
Ulubiony sierżant dostał podobno ofertę zagrania głównej roli - brawo!

Tak, ale nie tyle w dramie, co w tv show / reality show? Coś w tym guście. Wanted się to nazywa.
BeeMeR napisał/a:
Coś czuję, że będę robić oglądaniową alternatywę

A co będziesz oglądała? :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Dla Agn: japoński Sierotek
http://www.dramabeans.com...-nakajima-yuto/

Dzięki! No, w sumie, chłopaczek jak chłopaczek.
Ciekawe, czy będą mieli swojego Suk Yeola. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Mam połowę Kropek numer 16, Red Velvet wjeżdżają na scenę, więc na dziś dość pracy.

Ty tę tłumaczeniową Oskę to powinnaś dostać fizycznie, nie tylko na forum.
Btw śliczny avek! :serduszkate:

Aaaa, wspinałam się dzisiaj po schodach za przystojnym Koreańczykiem. Znaczy się mogłam sobie profil obejrzeć, jak patrzył gdzieś w bok, ale ten profil był bardzo zacny. A do tego facet dość wysoki (i to nie na zasadzie, że dla takich kurdupli jak ja każdy facet jest wysoki, tylko tak bym strzelała 185 cm wzrostu, myślę), szersze ramiona, ładnie i zgrabnie się zwężały w biodra i długie nogi. I że też żadna panna nie szła obok niego uczepiona ramienia! To chyba wbrew naturze. ;)

BeeMeR - Nie 08 Maj, 2016 23:07

Agn napisał/a:
A co będziesz oglądała? :mrgreen:
Nie wiem, pewnie filmy i co się nawinie :mrgreen:
Agn - Pon 09 Maj, 2016 00:08

Donoś o wszystkim!
Ja musiałam wczoraj przerwać 18tkę Tree i teraz kontynuuję. O matko jedyna... :shock: :cry2:

A do tego na osłodę dorzucam... errrr... szlafrok alert? ;)

zooshe - Pon 09 Maj, 2016 00:09

Babysitter
Troche czasu minęło zanim zabrałam się za Babysitter a jeszcze więcej zanim uznałam, że drama jest zbyt dobra aby nie skrobnąć o niej kilku słówek.
Na początek wady. Miałam niestety tego pecha, że trafiła mi się trefna kopia. Pierwszy odcinek miał jakieś wyblakłe kolory co z początku bardzo mnie raziło zwłaszcza, że drama jest nakręcona w iście filmowym stylu i taka skaza w obrazie mocno drażni. Kiedy już po pierwszym odcinku wsiąknęłam na dobre w opowieść, okazało się, że trzeci ma coś nie tak z dźwiękiem. ;-(

Ale do rzeczy. Pamiętacie dramę White Chrustmas, jej niejednoznacznych bohaterów oraz niezwykłe połączenie obrazu i dzięku tworzące poczucie napięcia. A więc za Babysitter odpowiada ten sam reżyser. Tym razem obyło się bez seryjnych morderców i zamkniętych przestrzeni, na rzecz zacisza domowego i rywalizacji dwóch kobiet żony i kochanki, ale jak drama udowodnia nawet tak przyziemny temat jakim jest zdrada małżeńska może być kanwą niezłego psychologicznego thrillera.

Drama zaczyna się niejako od końca. Do kościoła przyjeżdża dziennikarz, który chce przeprowadzić wywiad z kobietą zanim ta odda się w ręce policji. Kobieta ma poparzoną twarz i bez cienia winy przyznaje się do zamordowania trójki ludzi swojego męża, jego najlepszego przyjaciela oraz kochanki, która była opiekunką w ich domu. Aby nie spoilerować więcej nie zdradzę, ale przestrzegam drama naprawdę wciąga. A że ma tylko 4 odcinki nie ma czasu nudzić. Do tego dobre aktorstwo i muzyka świetnie wkomponowana w obraz. Ogląda się jakby to był film nie drama.
Tutaj trailer
https://m.youtube.com/watch?v=gnWzgUItOAk

Agn - Pon 09 Maj, 2016 01:24

Chyba chcę obejrzeć to Babysitter. Mam tylko nadzieję, że tutaj twórcy nie spartolili tak zakończenia jak w WC (nie, nie mów!).

Znajdziecie ten dzbanek kawy o poranku, więc smacznego. Ja nie mogę spać, więc oglądam film (i to nie koreański!).
Świętowanie Joongi's Day:
Spoiler:

Czy on siedzi na samochodziku???

Agn - Pon 09 Maj, 2016 01:57

I jeszcze głupotka - 10 fotek, które sprawią, że zapragniecie obejrzeć nowy film LMH (BeeMeRek pewnie coś powie o brązie na jego włosach :lol: - no ale naprawdę, tak pięknie mu w naturalnych czarnych, to go dziady farbują!).
https://www.dramafever.co...-hunters-movie/
Ale i tak wygląda ślicznie, jak to on. I niech tam - obejrzę na pewno. :mrgreen:

Admete - Pon 09 Maj, 2016 05:31

Trzykrotka napisał/a:
Postaci poboczne są trochę groteskowe - brat Erica, szefowa panny Oh. Martwię się, czy nie przedobrzą.

No właśnie - zupełnie inna bajka, nie bardzo rozumiem po co poszli w groteskę. Można było te postacie zostawić i zrobić w miarę realistycznie jak głównych. Tym bardziej, że wykonanie serialu jest dobre. Znalazłam informację, że reżyser zrobił tez Brain. Widziałam kilka odcinków - to też był serial bardzo porządnie wyreżyserowany.

Trzykrotka napisał/a:
Podoba mi się niegrzeczny kumpel głównego bohatera.

Też mi się podoba i to także jest postać, której scenarzysta nie zniekształcił groteskowo. Dziwnie się zachowali rodzice bohaterki.

Agn napisał/a:
Czy ty mi właśnie powiedziałaś, jak się kończy drama? :P

To było wiadomo od początku,a poza tym, to wcale nie najważniejszy wątek.

Agn napisał/a:
Wanted się to nazywa.

To będzie serial o reality show.

BeeMeR - Pon 09 Maj, 2016 07:02

Agn napisał/a:
10 fotek, które sprawią, że zapragniecie obejrzeć nowy film LMH (BeeMeRek pewnie coś powie o brązie na jego włosach :lol: - no ale naprawdę, tak pięknie mu w naturalnych czarnych, to go dziady farbują!).
Nie sprawiły :P

Babysitter jestem zainteresowana, lubię krótkie i dobre dramy :mrgreen:
(na doramaxie faktycznie jest parszywa wersja, ale już znalazłam ładniejszą :mrgreen: )

Mam za sobą przewinięcie 2 odc. It's ok, that's Love.
Nie widzę chemii między bohaterami, nie polubiłam ich, Odstawiam.

Admete - Pon 09 Maj, 2016 20:22

It's ok właśnie niedawno wywaliłam z dysku ( inne też wywaliłam, obejrzane, albo takie, których i tak nie obejrzę ). I nie chce mi się jednak oglądać Flower in prison. Panna zostanie szpiegiem, więc ziew. Może dla pewności obejrzę jeszcze 4 odcinek. Tak sobie myślę, że lepiej zrobić powtórkę z Gunmana.
Agn - Pon 09 Maj, 2016 20:59

Kiedy robisz powtorke z Gunmana?!!! Moge sie dolaczyc??? :flirtuje2:
BeeMeR - Pon 09 Maj, 2016 21:22

It's ok, wywalam w tempie przyspieszonym - zerknęłam jednak dalej na wspólne sceny głównych, no i on ją wrzucił do wody, choć się zapierała i zaklinała, że nie chce. No mnie by szlag jasny trafił, a ta szczebioce, jak to cudownie zrobić coś "po prostu" :frustracja:
Nie dla mnie drama, po co zerkałam dalej?

w Mary 12 absurdalna akcja z kontenerem na śmieci, w którym się młodzi schowali przed zapalczywym tatusie, w 13 z walizką, do której Muzyk schował Mary :rotfl:
Odstresowajka :lol:

Admete - Pon 09 Maj, 2016 21:30

Nie wiem jeszcze kiedy, ale mam wielką ochotę. teraz zostało mi tylko Master of Revange i częściowo Another Miss Oh dla Smutnookiego i jego głosu ;) Zobaczę w sobotę ten fantasy seguk. No i chyba Lucky Romance zaczyna się w środę. Tam też gra fajny pan - lato idzie, czas się za przystojniakami obejrzeć ;)