To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dr House

Anonymous - Nie 04 Kwi, 2010 19:53

Do końca sezonu chociaż dociągniemy....
BeeMeR - Wto 11 Maj, 2010 15:51

Wczoraj po raz pierwszy od dawna obejrzałam sobie odcinek - Lockdown, chyba 6x16.
Nie wiem, czy to wcześniejszy post od House'a, czy sam odcinek był świetny, ale myślę że oba czynniki wpływały na to, że odcinek bardzo mi się podobał :banan:
Przede wszystkim złamana została reguła "przypadek-kolejka rozwiązań błędnych-olśnienie 3 minuty przed końcem", i mieliśmy kilka razy małe studium zachowań i dialogów zamkniętych w małych pomieszczeniach postaci :oklaski: - i wszystkie były interesujące, aczkolwiek niby-wpadki House'a z leczeniem peniso-cośtam u Cuddy ciut naciągane (ale urocze :lol: ), Cuddy zaś sama goni jakby własny ogon - może tylko w tym odcinku jakoś nie najlepiej wyszła.
Podobało mi się domknięcie (?) wątku Cameron o Chase'a - świetnie rozpracowano ich sytuację :oklaski: - czegoś takiego brakowało mi w Chirurgach dla Alexa i Izzie - niekoniecznie dosłownie tak, ale rozpracowania tych postaci, tymczasem zmasakrowano je ponownym pojawieniem się Izzie nie wiadomo po co - jakby nagle, z marszu dostali do wmontowania aktorkę i nie wiedzieli jak ją wykorzystać :roll:
Wracając do House'a - Wilson był cudownie Wilsonowaty :rotfl:

Admete - Wto 18 Maj, 2010 20:27

Ha! Obejrzałąm Housa - ostatni odcinek. Pierwszy raz od jesieni. Obejrzałam i warto - świetna gra, a na dodatek jedynie słuszne zakończenie ;) Choc ogólnie odcinek dość smutny.
Iwona - Nie 23 Maj, 2010 10:36

Obejrzałam ostatni odcinek i był bardzo ciekawy ;) (nie będę spoliera dawać ;) )
Iwona - Nie 23 Maj, 2010 10:39

Ale mogę napisać, że w 7 sezonie długo nie będzie Trzynastki:

Cytat:
Olivia Wilde, czyli Trzynastka, odchodzi z serialu. Nie na zawsze, ale na dość długo. Spowodowane jest to innym zobowiązaniem aktorki - główną rolą w westernie sci-fi pt. "Cowboys & Aliens". Wystąpi obok takich sław jak Daniel Craig, Harrison Ford i Sam Rockwell.

Olivia pojawi się jeszcze na początku siódmego sezonu "House'a", ale tylko po to, by rozwinąć wątek jej późniejszego zniknięcia. Już w ostatnim odcinku szóstej serii dano do zrozumienia, że z Trzynastką coś jest nie tak. Widzowie mogą podejrzewać, że ma to związek z pląsawicą Huntingtona, na którą cierpi bohaterka. Do tej pory nie było widać żadnych symptomów, ale choroba tak czy owak postępuje. I kiedy raz stan Trzynastki się pogorszy, już nigdy nie wróci do normy.

Choroba bohaterki, a co za tym idzie dość długa nieobecność w serialu to idealne alibi dla roli w filmie. Dla samej Olivii główna rola w wysokobudżetowym filmie to ogromna szansa na przełom w karierze. Ze wstępnych ustaleń wynika, że aktorka nie wróci na plan "House'a" przez dwa miesiące zdjęciowe. - Nam to pasuje. Na szczęście udało się to wszystko wiarygodnie zapisać w scenariuszu - powiedziała Katie Jacobs, zapytana o odejście Trzynastki.

Więcej... http://www.housemd.info.p...l#ixzz0ojwMPh5b

trifle - Nie 23 Maj, 2010 12:03

Będzie siódmy sezon? I po co? No ja :roll:
Iwona - Pon 24 Maj, 2010 20:34

Tak będzie, muszą rozwinąć wątek z finałowego odcina z sezonu 6 no i pozamykać je, żeby mógł być koniec. :wink:
Admete - Pon 24 Maj, 2010 20:57

To pewnie będzie już ostatni sezon - podobno Hugh ma już dośc grania ciągle tej samej postaci ;)
trifle - Pon 24 Maj, 2010 21:38

Jak mówił Kripke: "funs will always bitch" ;) Po co zamykać wątki? Nie da się i tak wszystkich - dla mnie to głupie. Było dobre zakończenie, co oni jeszcze chcą robić? :roll:

Niech żyje Hugh, cała nadzieja w nim ;)

Alicja - Pon 24 Maj, 2010 21:40

Admete napisał/a:
Ha! Obejrzałąm Housa - ostatni odcinek.

Ha! ja też :mrgreen: wypadałoby napisać - nareszcie coś ciekawego :-D pomimo wszystko, nie spodziewałam się tego
jeśli pociagną w siódmym sezonie zakończenie 6 to tyle jeszcze zniosę :wink: chociaż kto wie, halucynacje zakończyły się na drugim biegunie :wink:

BeeMeR - Pią 11 Cze, 2010 15:36

Skończyłam szóstą serię - nieszczególnie wierzę w realność sielanki sugerowanej zakończeniem sezonu :P

Co do całego sezonu był oglądalny, ale bez rewelacji. Co przyniesie następny - zobaczymy. :mrgreen:

Admete - Śro 16 Cze, 2010 17:53

Parodia Housa ;)

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Anonymous - Pon 05 Lip, 2010 18:52

Ostatnia ja! oglądnęłam do końca. Ja rok miałam ciężki i mijałam się ze wszystkim.

Ostatni odcinek okropnie smutny. Summa Summarum to logiczne, że w końcu House pękł, zniknęła skorupa cynizmu i wredoty i pojawiło się to wrażłiwe coś. Niby House a jednak nie. Czy kolejny sezon jest potrzebny? Polemizowałabym. Chociaż o związku House-Cuddy śniło mi się już długo.

Alicja - Nie 11 Lip, 2010 10:12

co nam przyniesie nowy 7 sezon?

spoilery!!! chociaż nietrudne do odgadnięcia :wink:

http://www.swiatseriali.p...ezon,nId,286012

http://www.swiatseriali.p...liwe,nId,287103

Alicja - Nie 05 Wrz, 2010 10:29

kilka słów na temat Housa, zanim zaczniemy kolejny sezon

http://film.onet.pl/seriale/0,1623656,artykul.html

praedzio - Nie 05 Wrz, 2010 10:32

Istny Błotosmętek. ;) :lol:
Anonymous - Nie 05 Wrz, 2010 11:12

Nikt nie ma łatwo w życiu...
Alicja - Śro 15 Wrz, 2010 20:51

http://www.swiatseriali.p...sady,nId,296793

House "aktualny" to House z siwą brodą :wink:

Anonymous - Czw 16 Wrz, 2010 07:39

Oj czas leci, nawet dla Hałsa nie staje.... ot zobaczymy co pokaże w nowym sezonie. Dziś kolejny odcinek w TVP szóstego sezonu.
Anonymous - Wto 21 Wrz, 2010 15:19

Wrażenia na świeżo.

Spoiler:
To już nie jest Hałsowe. Jak oglądam pierwszy sezon i premierę obecnego, myślę gdzie ten serial. Serial, który nie bójmy się tego słowa podbił Polskę, sarkazm, humor. Mało z tego zostało. To, że Huddy się spełni były niemalże pewne, biorąc pod uwagę chemię, przepychanki słowne, nie można było wymyślić za bardzo innego scenariusza. Natomiast ta chemia była przeciągnięta nieco za bardzo, gdyby zrobili to sezon wcześniej nie pisnęłabym słówkiem. Nie, że mam pretensje…. Skądże, podobała mi się scena na którą czekaliśmy tak długo, ładna, zrobiona ze smakiem. Dużo telenoweli, czyli rozmów o wszystkim, dużo rozmów nie w stylu Grega, serio ciężko mi poznać tego człowieka. Przeszedł ogromną rewolucję, inna kwestia czy to wiarygodna rewolucja.
Cuddy zmieniająca priorytety, o 180, bo nie było ważne kto dzwoni, z czym. Nie interesowała się bardzo długo dzieckiem(ile nie wracała do domu!). Zobaczymy, zobaczymy jak to pociągną. Nie oceniam wątku po pierwszym odcinku :P

Super była scena z Wilsonem, on jest taki wścibski, ale taki kochany w trosce o Hałsa, że naprawdę ogląda się ten duet z niesłabnącą przyjemnością.
Natomiast Trzynastka, ona mogłaby być córką Hałsa, jej zagrywki są w jej stylu, pozorowany lot do Rzymu, żeby zniknąć. Stawiam na to, że czuje, że choroba postępuje i chce się wyszaleć póki może i chce odejść póki jest „normalna”, żeby nie pozostawić znajomym takich wspomnień jakie ona ma o matce. Ale Formana mi żal…
A i propozycja Czejsa był…. W stylu GA i Marka Sloana.

Alicja - Śro 22 Wrz, 2010 12:37

wiesz, l'amoure :wink:

nieładnie tak dręczyć tych, którzy jeszcze nie oglądali :mrgreen:

Anonymous - Śro 22 Wrz, 2010 15:13

Nie czytaj spojlerów!
Alicja - Śro 22 Wrz, 2010 15:21

ZAWSZE czytam spoilery :mrgreen:
Anonymous - Śro 22 Wrz, 2010 15:36

Jak możesz?

I nie pisz, ze Cię dręcze... :cry2:

Alicja - Śro 22 Wrz, 2010 20:24

gdy widzę napis -spoiler -dotyczący filmów /seriali które oglądam, to musiałabyś mi raczej ręcę odciąć :wink: