Komunikaty - Spotkanie w Krakowie - C.D. -
snowdrop - Pią 28 Gru, 2012 19:32
Proszę o zdjęcia
Admete - Pią 28 Gru, 2012 19:34
Przykro mi, ale nie wklejamy tutaj zdjęć. Traktujemy je jako prywatne - dostają je tylko osoby, które na spotkaniu były. Taka zasada
Anonymous - Pią 28 Gru, 2012 19:41
ejjj. Z innych zlotów zdjęcia rozsyłaliśmy tym którzy chcieli poczuć klimat
Admete - Pią 28 Gru, 2012 19:44
Tobie możemy posłać Zreszta co ja gadam, przeca nie ja je robiłam. Poprosisz Basię, Anaru i Aine, to pewnie dostaniesz. Chodzi mi o to, że nie nie chcę byc wklejana gdzies w sieci. Nie lubię tego.
Anonymous - Pią 28 Gru, 2012 19:49
A w sieci, tak z nieograniczonym odbiorcą to też bym protestowała. Ja swój człowiek Tajemnicy Państwowej dochowałam , to wszystkiego innego też
BeeMeR - Pią 28 Gru, 2012 20:23
Żeby poczuć klimat, to trzeba się stawić osobiście
A zdjęć na pewno nie upubliczniamy, w końcu to otwarte forum. Zainteresowane osoby dostaną linka do zdjęć, komu będą chciały to udostępnią .
Ja ze swojej strony ogromnie dziękuję za spotkanie i wspólne książek obniuchiwanie
Dorfi - Pią 28 Gru, 2012 20:29
Kto niuchał ten niuchał. Ja ledwo do domu swoje zakupy dodźwigałam
I znowu muszę na księgarniany odwyk
Admete - Pią 28 Gru, 2012 20:53
Bidula Co weszłyśmy do księgarni, to coś kupiłaś
Anonymous - Pią 28 Gru, 2012 21:09
Do raportu!! Co kupiłyście
Dorfi - Pią 28 Gru, 2012 21:22
| Admete napisał/a: | Bidula Co weszłyśmy do księgarni, to coś kupiłaś |
No i taka jest ta moja silna wola odwykowa
Dorfi - Pią 28 Gru, 2012 21:26
| lady_kasiek napisał/a: | Do raportu!! Co kupiłyście |
No to wyliczam moje zakupy:
1. "Świat bez końca" Folleta (zakup planowany, bo musiałam oddać do biblioteki a nie zdążyłam przeczytać - niestety wciągnęło mnie, więc musiałam kupić )
2. "Księga wszystkich dokonań Sherlocka Holmesa" - też zakup planowany odkąd się dowiedziałam, że to wydali
3. "Żony i córki" Gaskel (bo nie miałam )
4. "Przyłbice i kaptury. Nagie ostrza" - serial uwielbiam a książka tania była
5. "Lato miłości" Trevora (czytadełko na podróż - cienkie jest)
i kilka książeczek dla dzieci.
Anonymous - Pią 28 Gru, 2012 21:47
| Dorfi napisał/a: | | Przyłbice i kaptury. Nagie ostrza |
O serialu mi Aine opowiadała.
Pierwsze trzy mam. 'Świat bez końca" Tata zabrał do sanatorium
Aragonte - Pią 28 Gru, 2012 21:58
Ja mam 2, 3 i 4
Anonymous - Pią 28 Gru, 2012 22:49
| Dorfi napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | Do raportu!! Co kupiłyście |
No to wyliczam moje zakupy:
1. "Świat bez końca" Folleta (zakup planowany, bo musiałam oddać do biblioteki a nie zdążyłam przeczytać - niestety wciągnęło mnie, więc musiałam kupić )
2. "Księga wszystkich dokonań Sherlocka Holmesa" - też zakup planowany odkąd się dowiedziałam, że to wydali
3. "Żony i córki" Gaskel (bo nie miałam )
4. "Przyłbice i kaptury. Nagie ostrza" - serial uwielbiam a książka tania była
5. "Lato miłości" Trevora (czytadełko na podróż - cienkie jest)
i kilka książeczek dla dzieci. |
Przylbice mam od dawien dawna (czytalam w czasach pacholich), ale skusila sie Basia
A moje zakupy takie dosc monotematyczne:
1. Tolkien Wizjoner i marzyciel Humphreya Carpentera (bo tej biografii nie mialam )
2. Potwory i krytycy Tolkiena (bo uwielbiam Beowulfa i uwielbiam Tolkiena - w polaczeniu uwielbiam do kwadratu)
3. Encyklopedia Srodziemia Fostera - myslalam, ze kupilysmy ostatnie 3, ale zostala im jedna na wystawie Jak ktos bedzie spostrzegawczy i zdesperowany, to kupi
4. W kanalach Lwowa Roberta Marshalla
5. Iroszkoci w kulturze sredniowiecznej Europy Strzelczyka (piekna pozycja - chociaz nie do konca zgadzam sie z tytulem, skoro tak wiele jest poswiecone chrzescijanstwu iroszkockiemu). No ale Strzelczyk jest pewnym gtwarantem jakosci, ze ksiazka bedzie w najgorszym przypadku dobra lub bardzo dobra - ale poki co, ciagle jestem zachwycona warsztatem badawczym i doborem bibliografii i tematyki
W dodatku mam obiecane Niedokonczone Opowiesci w tym pieknym amberowym wydaniu z ilustracjami Lee goopi ma zawsze szczescie, nie?
Ja kcialam rzec, ze szlalenie sie ciesze z poznania Arlekina. Kurcze, kobielki, ona jest taka strasznie fajna i taka Nasza. No zna Jocefa i tyle Od razu swietnie sie dogadywalysmy - wszystkie. A przy tym tak sliczna dziewczyna !!
Anonymous - Pią 28 Gru, 2012 23:41
Niektorzy sa na tyle wiekowi, ze przeczytali niejedno juz wieki temu. Ja ciagle licze swoje lata ksiazkami, ktore sa przede mna. Dzieki temu zachowuje wieczna mlodosc
Poza tym warto zaznaczyc, ze wiekowosc nie wyklucza jakosci
Anonymous - Sob 29 Gru, 2012 00:31
| AineNiRigani napisał/a: | | Ja ciagle licze swoje lata ksiazkami, ktore sa przede mna. Dzieki temu zachowuje wieczna mlodosc |
Ja jestem tak młoda, że jeszcze wciąż mało książek przeczytałam. Fajnie jest być młodym ciałem!
Anaru - Sob 29 Gru, 2012 00:32
Fantastycznie było, strasznie się cieszę, że Was spotkałam wreszcie
Arlekin jest faktycznie idealnie dopasowana do naszego szalonego grona
Szkoda tylko, że nie udało mi się spotkać z Fanturią i Corrado, liczyłam na to, że się szybciej rano wyrobię, a tu się nie udało . I liczyłam na to, że jednak wpadniecie może na chwilkę np po Wawelu. Ale my to się możemy i we Wrocławiu spotkać na szczęście.
Zdjęcia pozgrywam we Wrocławiu najpewniej, tu mam kiepski modem i na pewno nie pchnę niczego dużego.
Anonymous - Sob 29 Gru, 2012 00:42
| Anaru napisał/a: | | Zdjęcia pozgrywam we Wrocławiu najpewniej, tu mam kiepski modem i na pewno nie pchnę niczego dużego. |
Zrozumiałam, że spiłaś się kiepskim miodem.
Dobrze, że od Nowego Roku, przestanę siedzieć po nocach. Przytomność umysłu i czytanie ze zrozumieniem, którymi tak się chlubię - wrócą
Anaru - Sob 29 Gru, 2012 00:59
| lady_kasiek napisał/a: | | Zrozumiałam, że spiłaś się kiepskim miodem. |
Hehe, spragnionemu miód na myśli.
Ale chlapnęłabym sobie dobrego miodziku
arlekin - Sob 29 Gru, 2012 01:15
Dziewczyny bo się rumienię
Z was niezłe ananaski sa, dawno się tak nie obśmiałam, a żarełko pycha - całe szczęście że miałam gdzie wyskakać
Zamawiam zdjęcia.
Aine pamiętaj przesłać mi namiary.
Dorfi nie przejmuj się odwyk nie zając nie ucieknie, a ty masz tyle przyjemności przed sobą teraz
Nie żartowałyście z tym uzależnieniem
Anonymous - Sob 29 Gru, 2012 01:37
| Anaru napisał/a: | Arlekin jest faktycznie idealnie dopasowana do naszego szalonego grona |
Idealnie. Strasznie ja polubilam
Anonymous - Sob 29 Gru, 2012 01:39
| arlekin napisał/a: | | Aine pamiętaj przesłać mi namiary. |
I vice Versal, Warszawa, Londyn, Berlin - tudziez inksze metropolie
Deanariell - Sob 29 Gru, 2012 07:10
| arlekin napisał/a: | | Z was niezłe ananaski sa, dawno się tak nie obśmiałam | O przepraszam, ja bym porównała siebie raczej do przejrzałej brzoskwini.
Arlekin nie ma się co rumienić, skoro cała kompania doszła do podobnego zdania, że jesteś bardzo sympatyczną i ładną kobietą (mnie osobiście konkretnie chodzi o te piękne, czekoladowe oczęta!!! oraz śliczny uśmiech ) - bardzo się cieszę, że miałyśmy okazję poznać się i porozmawiać. Szkoda, że musiałyśmy już jechać , bo miałam wyjątkową ochotę na coś pysznego w "Camera Cafe"... Jak zwykle było za krótko, a czas na rozmowie minął z prędkością światła, pozostawiając tradycyjnie niedosyt... Na dodatek udała się pogoda - wiedziałam, wiedziałam, że nie możemy nie pojechać z Admete (chociaż ona wróżyła śnieg z deszczem ).
| Dorfi napisał/a: | | Szkoda tylko, że Fanturia z mężem tak szybko nas opuścili. Zwiedziliście wszystko co zaplanowaliście? |
No właśnie, szkoda. Wiem, że przyjechaliście głównie zwiedzać Kraków, a nie pogadać z nami, ale szczerze powiem, że liczyłam na trochę bliższe poznanie (zwłaszcza Fanturii ) niż jedynie "cześć" przed budynkiem dworca/Galerii. Na początku spotkania zawsze jest zamieszanie, chaos tylko częściowo kontrolowany - każdy z każdym chce się przywitać, zamienić z dwa słowa na wstępie, więc nie było możliwości (poza tym na ulicy ciężko prowadzić jakiekolwiek głębsze dyskusje), miałam nadzieję, że pójdziemy sobie gdzieś usiąść i wtedy porozmawiamy choć chwilę na spokojnie - trudno, bo raczej prędko nie będzie drugiej takiej okazji. Nic na siłę jednak. Mam tę świadomość, że Kraków to zdecydowanie większa atrakcja od spotkania z nami.
Barbarella - Sob 29 Gru, 2012 10:24
Też dziękuję za fantastyczne spotkanie. Już myślę o następnym. Kwiecień? Maj?
trifle - Sob 29 Gru, 2012 12:12
(mogłabym też się załapać na oglądanie zdjęć? )
|
|
|