To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Warszawie - 12 maja 2007

izek - Wto 15 Maj, 2007 13:46

Optujem za Wrocławiem (który to już raz)... też mogę zaoferować tartę, tyle ze na wytrawnie :grin:
Dione - Wto 15 Maj, 2007 14:01

A będę na Warmię namawiać...
Nogi w jeziorze można pomoczyć... :cool:

Marta - Wto 15 Maj, 2007 14:26

To ja proponuję Wielkopolskę :wink: tak bardziej na środku, Kaziutce bliżej będzie (Kaziutka, wspomóż mnie!!), reszcie też nie tak daleko... :razz:
izek - Wto 15 Maj, 2007 14:39

Ja w każdym razie postanowiłam sobie uczcić rocznicę :mrgreen: Będzie tarta, tylko jeszcze nie wiem czy z serem i ziołami czy z cukinią... Jak się kto zaplącze do Wrocka w porze lunczowej (no cóż, w porze obiadowej mnie nie ma, a w porze kolacyjnej tarty już raczej nie będzie bo mężyk jest jej wiernym fanem :wink: ) to zapraszam, z przyjemnością poświętuję w towarzystwie :banan:
Oczywiście wirtualnym towarzystwem nie pogardzę :mrgreen:

Anonymous - Wto 15 Maj, 2007 17:40

Ja z góry uprzedzam, ze na dalekie eskapady nie pisze sie ze wzgl. finansowych (w czaerwcu bede lizac rany finansowe po wszystkich zlotach :D )
jak dla mnie wspaniały i cudowny pomysł miała Matula. Zaszyc sie w chatynce - nagadać, cos ogladnac (jak sie uda :D ) wspolnie, forumowo...

Kaziuta - Wto 15 Maj, 2007 18:01

Marta napisał/a:
To ja proponuję Wielkopolskę :wink: tak bardziej na środku, Kaziutce bliżej będzie (Kaziutka, wspomóż mnie!!), reszcie też nie tak daleko... :razz:

Wielkopolska, Wielkopolska, Wielkopolska !!! (dobrze wspomagam? :wink: )
Dzięki Ci Martuniu, że o mnie pomyślałaś. W Wielkopolsce będzie centralnie i sprawiedliwie. Przecie ja do Krakowa to mam dalej niż do Warszawy, chcecie mnie kochane z torbami puścić? :cry2:

malmik - Wto 15 Maj, 2007 18:27

Offtopując:
miłosz napisał/a:
kasiek to ja robie tarte z truskafkami ;)
niom to sie gdzie spotykamy??? trzeba se dac w biodro :mrgreen:

A to ja poproszę przepis na tartę :mrgreen: (wpadam powoli w stan histerii przedkomunijnej i molestuję każdego o przepisy)

Alison - Wto 15 Maj, 2007 18:32

Kaziuta napisał/a:
chcecie mnie kochane z torbami puścić? :cry2:

Chcemy się na Ciebie zrzucić, żebyś sobie gdzie bliżej mieszkanie kupiła, żeby mieć Cię bardziej pod ręką, a nie gdzieś na końcu świata. Jak pomyślę o tym Szczecinie to mi sie wciąż słabo robi, jak to jest daleko.

Kaziuta - Wto 15 Maj, 2007 18:56

Dzięki Mateczko, ale ten mój Szczecin to tak daleko dla Ciebie jak Katowice dla mnie. :wink: Spotkajmy się więc gdzies w połowie.
Ot i znowu wyszło, że ta Wielkopolska najlepsza. :wink:

Anonymous - Wto 15 Maj, 2007 19:28

Ja jestem za, bo mnie jeszcze tam nie było - ale na roczek sie nie wyrobie...
Gosia - Wto 15 Maj, 2007 20:35

AineNiRigani napisał/a:

jak dla mnie wspaniały i cudowny pomysł miała Matula. Zaszyc sie w chatynce - nagadać, cos ogladnac (jak sie uda :D ) wspolnie, forumowo...

Mnie tez ten pomysl sie podoba :grin: Pensjonacik, schronisko, chatynka - spacery, rozmowy, wspolna noc :mrgreen: jestem za!

Alison - Wto 15 Maj, 2007 20:50

Wspólna noc... czyli gasimy światło i nie robi się ciemno, bo za oknem już jasno. Tzw. nocne Polaczek rozmowy :wink: W tej dziedzinie jestem specjalistką! :banan:
malmik - Wto 15 Maj, 2007 21:06

Alison napisał/a:
Wspólna noc... czyli gasimy światło i nie robi się ciemno, bo za oknem już jasno.

... i zaczyna się sabat :rotfl:

Ania1956 - Wto 15 Maj, 2007 21:10

Wielkie dzięki Alison za zdjęcia. Otworze plik w pracy bo w domu coś nie bardzo wychodzi. Czytałam że do innych dziewczyn zdjęcia dotarły, więc z pewnością z moimi też jest ok. :hello:
Admete - Wto 15 Maj, 2007 21:16

A kto powiedział, że to ma byc jedno miejsce? Zrobimy kilka grup i każdy się wybierze tam gdzie mu bliżej. Ja tylko do Krakowa mogę. No i przypominam o pomysle jednej z Dam ( nie pomnę której, by pokazać swoje twarze w avatarkach ). A co takiego wielkiegoz lotu to moz ekiedyś wakacyjną porą - coś w przyrodzie? ;-)
Marija - Wto 15 Maj, 2007 21:25

Ja juz pokazuje okolice twarzy :mrgreen: . W piatek jestem nieosiagalna :cry2: .
Gosia - Wto 15 Maj, 2007 21:26

Ja w kazdej chwili moge zamiescic rocznicowy avatarek ze zdjeciem, zreszta juz kiedys zamieszczalam :lol: Nie wiem jak inne Damy.

Co do wielkiego zlotu, ja sie ciesze ze tak wiele Dam przybylo na to ostatnie spotkanie.
Nie sadzilam, ze to bedzie az 18 osob! :banan: I w ogole pieknie bylo!
Pozdrawiam wszystkie wspoluczestniczki :hello:
P.S. A tak w ogole dzis przechodzilam kolo CK Oberży :cool: ale nie wstepowalam :mrgreen:

Mag - Wto 15 Maj, 2007 21:48

Gosia napisał/a:
A tak w ogole dzis przechodzilam kolo CK Oberży :cool:

I NIKT sie na Ciebie nie rzucił???? :grin:

Anonymous - Wto 15 Maj, 2007 21:49

Gosieńko - proponowałabym zdjęcie z Caitrowego aparatu. Masz przecudowny uśmiech, a tam w dodatku forumowy :D

Mag - moze to Gosia sie powstrzymywała?
Ale podejrzewam, że CKObeza już nigdy nie bedzie tym, czym była... :D

Gosia - Wto 15 Maj, 2007 22:07

AineNiRigani napisał/a:
Gosieńko - proponowałabym zdjęcie z Caitrowego aparatu. Masz przecudowny uśmiech, a tam w dodatku forumowy :D

A ktora fotke masz na mysli? Czy aby na pewno ja tam dobrze wyszlam? :roll:

Mag, w ogole nie patrzylam w tamtą stronę. Kelner na do widzenia jakby zachecal do rychlego odwiedzenia lokalu, ale ja bym poszla chyba juz tylko w tym samym co poprzednio gronie :mrgreen:

Caitriona - Wto 15 Maj, 2007 22:16

Cytat:
A ktora fotke masz na mysli? Czy aby na pewno ja tam dobrze wyszlam?

Gosia, dziś Ci przecież mówiłam że masz piękne zdjęcie na moim aparacie ;) Naprawde bardzo fajne :)

Anonymous - Wto 15 Maj, 2007 22:18

Gosieńko wyszłaś abso-kurna-lutnie ślicznie. Masz naprawdę przecudowny uśmiech, taki promienny. dodaje Ci dużo uroku :D
A tym zdjeciem WSZYSTKIE się zachwycałyśmy. I wszystkim sie nasuwało "Jak Gosia ślicznie wyszła"
Musisz je wydębić od Cait :D

Gosia - Wto 15 Maj, 2007 22:21

No to czemu "kurna" go nie widzialam? :mrgreen:
Caitie, moglas mi pokazac, buuu

Dzieki Aine, ale mi sie milo zrobilo :serce:

Caitriona - Wto 15 Maj, 2007 22:26

Bo "kurna" mam problemy z wysyłaniem załączników... :(

edit: Wysłałam!!! daj znać Gosia czy dotarło ;)

Gosia - Wto 15 Maj, 2007 22:28

No dobra, poczekam cierpliwie, choc strasznie jestem ciekawa :lol: