Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7
BeeMeR - Śro 09 Wrz, 2015 20:20
Trzykrotka napisał/a:
jest równie fatalnie: podobno już potwierdziła YuRi, ta z Girl's Generation, która pokazała się na koniec KMHM jako prawdziwa YooNa
do niej przynajmniej nie jestem uprzedzona jak do Moonówny, ale faktycznie trudno się zachwycać. Niemniej naiwnie ufam, że to będzie drama o przyjaźni/mentorstwie starego hero (PSH) nad młodym (LSH?) a panna będzie równie zbędna jak w WBDS
Niech no tylko jeszcze pierwsze fotki pokażą grzyba u PSH, np. brązowego czy rudego a wysiadam albo trwałą. Trwałej chyba jeszcze nie miał. Trzykrotka - Śro 09 Wrz, 2015 21:35 Jakoś na pewno go zmienią, choćby po to, żeby postawić wizualną krechę między tym, co było, a co ma być. Ludzie dalej komentują jego nową rolę w kategoriach skandalu
Niezależnie od wszystkiego - smutna jest ta cała historia...BeeMeR - Śro 09 Wrz, 2015 21:59
Trzykrotka napisał/a:
Jakoś na pewno go zmienią, choćby po to, żeby postawić wizualną krechę między tym, co było, a co ma być
Nie jest powiedziane - w Scent miał grzyba, w filmie z YEH też grzyb. Coś czuję, że skandal będzie wypływał i przy kolejnych projektach. Ciekawa jestem, jak ten % będzie przyjęty.Agn - Śro 09 Wrz, 2015 22:55
BeeMeR napisał/a:
Trwałej chyba jeszcze nie miał.
Nie kracz!
Trzykrotka napisał/a:
Niezależnie od wszystkiego - smutna jest ta cała historia...
Owszem, choć nie dziwię się kilometrowym dyskusjom niekoniecznie związanym z dramą - co się stało wiedzą tak naprawdę tylko sami zainteresowani. Ale PSH po wszystkim czmychnął do jakichś Chin czy gdzieś i to nie stawia go w dobrym świetle, bo raczej po koreańsku powinien pocałować ziemię i błagać społeczeństwo o przebaczenie. A fanki pewnie jeszcze przez 10 najbliższych lat będą się zastanawiać, czy ich idol mógł kobiecie zrobić krzywdę czy też nie.Anaru - Śro 09 Wrz, 2015 23:08 Pytanko techniczne zanim sie przedrę przez kilometry postów w wątku - czy są napisy do Scholara powyżej 14 odcinka? I jeżeli tak to czy mogłabym prosić o podesłanie? Agn - Śro 09 Wrz, 2015 23:13 Oczywiście, że są. Mam nadzieję, że ci się poprzegapiało i nie oskarżasz nas o niedbalstwo.
Naści!BeeMeR - Śro 09 Wrz, 2015 23:17 Są, mogę podesłać za chwilę.
Właśnie skończyłam 19. Scholara.
Kissu słodki
ale i tak Gwi kradnie (prawie) całe show dla siebie. LSH jest rewelacyjny i ma co grać - w sensie coraz to nowe rzeczy, podczas gdy Scholar tylko w koło macieju "umrę z Gwi", panna "wypij moja krew", giseang "pozwól mi umrzeć z tobą"... argh. ile razy można.
Ale nie przejmujcie się moim zrzędzeniem bom się na dramę okrutnie sfochała obraziła i koniec. Nie tak miało być. Nie oglądam finału. Przynajmniej nie dziś Agn - Śro 09 Wrz, 2015 23:21
BeeMeR napisał/a:
Nie oglądam finału. Przynajmniej nie dziś
Ciekawe czemu.
BeeMeR napisał/a:
się nie przejmujcie zrzędzeniem bom się na dramę okrutnie sfochała obraziła i koniec. Nie tak miało być.
Oj... to ja się już boję jak nie wiem. Nie, nie mów! Sama się dowiem, jak dorwę jakieś napisy!
BeeMeR napisał/a:
Właśnie skończyłam 19. Scholara.
Kissu słodki
No, no, wyrabiają normę. Teraz wobec każdej dramy będę stawiała pewne wymogi.
Napisy wrzuciłam powyżej.
A teraz kilka fotek z planu...
Samoj... ten, no - selfie.
Hehe wampiry po obiedzie.
Dwie panie na ziemi
Jeszcze troszkę, ale to już ostatnie chwile na planie.
To mi się strasznie podoba.
I na koniec - niedługo będzie soundtrack. BeeMeR - Śro 09 Wrz, 2015 23:33 No pewnie, że nie powiem - najwyżej to, że się spłakałam.
miałam zupełnie inne oczekiwania względem dramy w tym temacie.
A nic mnie już nie obchodzi... no dobra, troszeczkę mnie obchodzi ale nie powiem co. Dopóki nie obejrzycie
No to ja sobie naszykuję tonę chusteczek, zwłaszcza, że jestem w płaczliwym nastroju...
A tymczasem głupotki (jedna lepsza od drugiej).
Najpierw grzeczne rączki: http://www.dramafever.com...e-manner-hands/
Mam pytanie - dlaczego? Dlaczego? DLACZEGO NAWET NA TAKIM BEZNADZIEJNYM ZDJĘCIU SIWON WYGLĄDA TAK FANTASTYCZNIE, ŻE ŁYŻKAMI BY GO MOŻNA?!
Gdzie sprawi... a, tak, miałam wywalić to słówko z zasobów.
Potem niech będą historyczne fryzury i świetnie się w nich prezentujący panowie: http://www.dramafever.com...istorical-hair/
Nie powiem, jak bardzo zgadzam się z numerem jeden, bo mnie w którymś momencie wywalicie z wątku.
I najlepiej opłacani panowie: http://www.dramafever.com...k-drama-actors/
Miałam nadzieję, że będą jeszcze Junki i CSW, bom ciekawa, ile zarabiają (tak szczerze - nie chciałybyście wiedzieć, ile zarabiają wszyscy nasi ulubieńcy?) - czysto z ciekawości. Ale za to jest LMH (do roboty, chłopie, w wojsku nie zagrasz!!!), Woo Bin i paru innych.BeeMeR - Śro 09 Wrz, 2015 23:47
Agn napisał/a:
NAWET NA TAKIM BEZNADZIEJNYM ZDJĘCIU SIWON WYGLĄDA TAK FANTASTYCZNIE, ŻE ŁYŻKAMI BY GO MOŻNA?!
Też to zauważyłam
Co do fryzur mam nieco inne typy - niektóre. Nie lubię takich wygłaskanych jak 2 i 3. 7 i 8 też mnie nie powalają.
Co do fryzur mam nieco inne typy - niektóre. Nie lubię takich wygłaskanych jak 2 i 3. 7 i 8 też mnie nie powalają.
Mnie się, rzecz jasna, Junki podoba, Yoo Ah In, Kim Bum.
BeeMeR napisał/a:
Też to zauważyłam
Trudno nie zauważyć, fakt. Niesamowite, jaki ten facet jest przystojny i fotogeniczny.
To niespr... a, tak, znowu się zagalopowałam.
Idę spać.Anaru - Śro 09 Wrz, 2015 23:56
Agn napisał/a:
Oczywiście, że są. Mam nadzieję, że ci się poprzegapiało i nie oskarżasz nas o niedbalstwo.
Naści!
Dzięki
Miałam od Ciebie zgarnąć w niedzielę, alem w końcu nie zgarnęła
Ja się jeszcze nie focham, przechodzę do odcinka 14. I poczytam dopiero jak całkiem skończę. Aragonte - Czw 10 Wrz, 2015 00:00 Chyba wiem, o co chodzi BeeMeR, bo podejrzałam Soompi.
Na dramę się nie focham, bo mam do nadrobienia tak połowę (czy nawet więcej) odcinków
No dobra, poszukam jutro tego finału, poczekam na wasze napisy i będę nadrabiać.
Ale na razie może sobie relaksacyjnie obejrzę wiktoriański romansik po japońsku, który polecała Admete
Aha, gif z mieczem zacny
A na zdjęciu na poduszce Junki jakby lekko sfoszony i niezmiennie śliczny Trzykrotka - Czw 10 Wrz, 2015 00:22 Przebiegłam przez odcinek na szybko bez napisów i... ech... Po co? Po co? Jak mogli to zrobić? Nie tak miało być....
Też już się sfochałam i nie wiem, czy się nie oprotestować przeciwko. A to przecież jeszcze 20 została i mogą zrobić tak, że w Joseonie zostaną tylko Gwi i karaluchy... I premier
Całus i temperatura rozmowy śliczna, ale nie ukrywam, że to od Gwi nie mogłam oderwać oczu. Sprawa jest oczywista: Gwi miał ten odcinek dla siebie i wypadł/zagrał/wyglądał rewelacyjnie. Zobaczymy jutro, z napisami.
Dzięki za wszystkie zestawienia i głupotki Siwon to jest zjawisko nie do opisania. On prócz tej urody ma taką aurę chłopaka z dobrej rodziny: naturalna pewność siebie, garnitur noszony, jakby się w nim urodził, maniery, szyk i tony wdzięku (to już nie od tatusia, tylko jego własna zasługa ) Widziałam kiedyś takie bts z tej durnej gwiazdorskiej reklamy Lotte Duty Free, z SuJu między innymi i LMH. Siwon pokazywał Donhee, jak się trzeba ukłonić, tak lekko, samą głową Niech się wszyscy muszkieterowie tego świata schowają.
Co do fryzur - to z większością prócz ulizanych (Kim Bum mi sie nie widzi, ani Min Woo) zgodzę. Dodałabym generał Younga - bo ja kocham kucyk LMH, po prostu kocham A w zarobkach też wielkiego zdziwka nie ma, choć ciekawam, czy liczyli tylko te za dramy i filmy, czy za reklamy też. Pewnie bez reklam...
Jun Ki jaki cudny na zdjęciu! Można obejrzeć z bliska cerę i każdy włosek w rzęsach Ale żebyście wiedziały, jak internet paruje od LSH Weszłam dziś na parę blogów pamiętnych jeszcze z czasów Heirs, a tam tropiki... i fanfiki Ma chłopak swoje 5 minut, oj ma.
Zrobiłam surówkę z Duszki nr 8 - Aragonte, będzie robótka Może zbieraj to na weekend, bo ja już wróciłam do pracy i czasu od razu mniej (a jaki humor )
Kilka selfies i nie tylko
Pracusie
Po robocie
Prawda, że jestem słodki? Admete - Czw 10 Wrz, 2015 05:36 Ja chyba te dramę z Siwonem, co teraz będzie to zacznę oglądać, bo zawsze się Siwonem zachwycacie, a ja go mało widziałam. w KoD był fajny, ale oczy to ja miałam tylko dla KMM, Oh my lady to nie mój typ dramy.Agn - Czw 10 Wrz, 2015 07:36
Aragonte napisał/a:
Ale na razie może sobie relaksacyjnie obejrzę wiktoriański romansik po japońsku, który polecała Admete
Wiktoriański po japońsku???
Trzykrotka napisał/a:
Przebiegłam przez odcinek na szybko bez napisów i... ech... Po co? Po co? Jak mogli to zrobić? Nie tak miało być....
Nie no... ja się naprawdę zaczynam bać, co oni wymyślili w tym odcinku...
Trzykrotka napisał/a:
przecież jeszcze 20 została i mogą zrobić tak, że w Joseonie zostaną tylko Gwi i karaluchy... I premier
To kiepsko dla Gwi, bo z karaluchami nie ma jak z ludźmi, a i podejrzewam, że są mniej smaczne.
Trzykrotka napisał/a:
Widziałam kiedyś takie bts z tej durnej gwiazdorskiej reklamy Lotte Duty Free, z SuJu między innymi i LMH. Siwon pokazywał Donhee, jak się trzeba ukłonić, tak lekko, samą głową Niech się wszyscy muszkieterowie tego świata schowają.
Pokaż! Pokaż!
Trzykrotka napisał/a:
Co do fryzur - to z większością prócz ulizanych (Kim Bum mi sie nie widzi, ani Min Woo) zgodzę. Dodałabym generał Younga - bo ja kocham kucyk LMH, po prostu kocham
No ba! Ale podejrzewam, że nie wrzucili LMH, bo on jest w 99% zestawień na DF.
Trzykrotka napisał/a:
Jun Ki jaki cudny na zdjęciu! Można obejrzeć z bliska cerę i każdy włosek w rzęsach
Co niniejszym czynię, zamiast szykować się do pracy.
Trzykrotka napisał/a:
Kilka selfies i nie tylko
No proszę. A przed dramą tak huczało, że LSH zrobili koszmarną, najgorszą z możliwych fryzurę i tak brzydko wygląda, a teraz gdzie się nie obejrzeć, tam LSH a'la Gwi.
Śniadanie już jadły?
BeeMeR - Czw 10 Wrz, 2015 08:03
Aragonte napisał/a:
Chyba wiem, o co chodzi BeeMeR, bo podejrzałam Soompi.
No nie jestem pewna, bo mnie chyba bardziej rozstroił nie sam zgon (acz to sedno mojego focha, bo jak mogli no jak mogli ) - bo ja ostatnio (albo w tej dramie, bo tu już drugi raz) początkowo nie jestem pewna, czy ktoś tylko nie zemdlał - ale akcja-reakcja Gwi, jedna i druga, doskonale trafiona i zagrana
Spoiler:
i rozmowa z królową, jakby sam nie był pewny czy ją kochał czy nienawidził no i jak wypił ministrów + ten ogromny żal, smutek i rozpacz
Dziś już trochę ochłonęłam, ale wczoraj to przyznaję, że mnie potem guzik obchodziły trele i pożegnania głównej pary, jak je przez łzy oglądałam - skupić się już zupełnie na odcinku nie mogłam, dobrze więc, że go powtórzę z napisami .
Dlatego też napisałam, że sobie LSH kradnie dramę, a nie jest łatwo ukraść sceny czy dramę Junkiemu
Niemniej nawet we wcześniejszych rozmowach wampirzych było to widać że postać Gwi jest lepiej napisana, ma lepsze argumenty i teksty, to i LSH wykorzystał okazję, brawo. Junki jest bardzo dobry, też ma świetne sceny, ale w porównaniu z Gwi chwilami blednie - oczywiście to tylko moja opinia.
ps. - jak widać z reakcji internetowej - nie tylko moja
Ale od wampirycznego Junkiego też internet wrze
Trzykrotka napisał/a:
mogą zrobić tak, że w Joseonie zostaną tylko Gwi i karaluchy... I premier
Na takie coś to ja się nie piszę
Spoiler:
ja chciałam nowej, odrodzonej dynastii Kto ją teraz założy, no kto? I z kim?
Agn napisał/a:
on jest w 99% zestawień na DF.
Ostatnio już nie - albo bazują na mocno przestarzałych zdjęciach - ile można z BBF wyciągnąć?
Co do tych fryzur to ja od ulizów i trwałych zdecydowanie wolę kucyk a'la Tysiącletni Demon
Potrzebuję dziś czegoś lekkiego - gdzie ten Siwon co to się ożenił? BeeMeR - Czw 10 Wrz, 2015 09:07 Scholar głupotki i fotki:
Cytat:
Actor Lee Joon-ki expressed his thoughts about the upcoming end of the movie.
He posted a picture on his Instagram saying, "Today's finally the day of the last episode. The skies I used to look at with every night spent up looks different today".
"I look back on the four months thanks to those around me. I am grateful to those who have been with me throughout the whole drama, and thanks to the support we received, everyone fought against the heat and got through. Stay with us till the end. I also plan on running the V App later".
"I'm coming back soon as quickly as I can! Thank you!"
Cytat:
staff said, “For a successful conclusion, all the cast members and staff did their best in last filming. The stills are a special present for the viewers prepared by the cast members on break. From Lee Joon-gi who revealed his love to Shim Chang-min showing a heart sign, all the people conveyed their thanks to the viewers."
Już odnalazłam we wcześniejszych postach Filmik był na tyle uprzejmy by napisać, żeby je sobie włączyć - bardzo miło z jego strony
A tu wycinek opinii o dramie z którym się bardzo zgadzam, zwłaszcza w kontekście ostatniego odcinka (19):
Cytat:
props to Lee Soo-hyuk for really going for the character, full-out, with not even the barest trace of embarrassment or shame about how cheesy it could have been. Anytime an actor feels embarrassed, it’s automatically game over for the character, and there have been better actors derailed by less cheesy characters in better dramas than this. But Lee Soo-hyuk really went after it, which makes him a solid counterpart to Lee Jun-ki, who did the same thing in treating Sung-yeol with gravitas, always. So even when the drama wasn’t in a dire moment, I always believed that their conflict was as epic as they were portraying it.
Trzykrotka - Czw 10 Wrz, 2015 09:48 Miałam zacytować ten sam kawałek bo mam takie samo zdanie. Obaj panowie naprawdę by;i wagonikami ciągnącymi tę dramę, do końca z przekonaniem i pełnym zaangażowaniem. Napiszę o odcinku, jak porządnie go obejrzę, ale sam widok końcowych scen zaparł mi dech. Jakkolwiek życzę Gwi długiej i ciężkiej smierci, to nie mogłam oderwać od niego oczu. Było w tym coś wręcz szekspirowskiego (proszę się nie śmiać )
Admete nie, żebym cię chciała zniechęcać, ale ta drama z Siwonem, She Was Beautiful, zapowiada się na typowy rom-kom. Nie wiem, czy to twoje klimaty. Ja sama pewnie nie zaczynałabym nawet, gdyby nie Siwon, co oczywiste i gdyby nie chęć sprawdzenia, jak wypadną Origin i Orion jako para mieszana, a nie bliźniacza.
To drzewo generalskie, pewnie! Ono etatowo gra w dramach. Będzie w Scholarze? BeeMeR - Czw 10 Wrz, 2015 10:10
Trzykrotka napisał/a:
sama pewnie nie zaczynałabym nawet, gdyby nie Siwon
Ja bym na pewno nie zaczynała - nie miałam w planie póki nie dołączył do ekipy
A tak to chyba mu nie odmówię.
Trzykrotka napisał/a:
Jakkolwiek życzę Gwi długiej i ciężkiej smierci, to nie mogłam oderwać od niego oczu. Było w tym coś wręcz szekspirowskiego (proszę się nie śmiać )
Ja się nie śmieję bo jest w tym coś.
Spoiler:
niesamowita jest dla mnie scena gdy pijany krwią ministrów siedzi na tronie - no prawdziwy, literalny "tron we krwi"
Nie ma to tamto - śmierć królowej, aczkolwiek dalej budzi we mnie bunt, dodała postaci Gwi ogromnej głębi
No i scena wyraźnie pokazuje, że nie tylko Gwi nie ma serca (aczkolwiek być może chciałby)
Ja się nawet złapałam dziś rano na tym, że żal i rozpacz Yoona tak do mnie nie trafia (bo to głównie słowa) jak właśnie Gwi (bo to i czyny) - no i jest ogromna różnica w klasie aktorskiej.
No i analogicznie - czynne poświęcenie królowej dla Yoona działa na mnie znacznie bardziej niż fefnasty raz powtarzane deklaracje YS że się poświęci dla misji Uczonego.
BeeMeR - Czw 10 Wrz, 2015 10:32 Moja wersja (ta sama ) WGM z Siwonem ma napisy od początku, ale ja nie o tym. Widziałaś ile SJ ma kosmetyków a w szczególności szminek w garderobie?
A jak sobie cudnie koledzy robią jaja z Siwona ucząc go chińskich "manier", pokazując zdjęcie "dziewczyny" (psa ) itd.
Tego mi było trzeba
Niesamowite lekko jest to, że podpisując kontrakt na występ w programie gwiazdy nie mają pojęcia z kim ich sparują - w sumie w dramach też tak czasem jest - Pierwszy się zgodzi to szukają Pierwszej - i już zaklepany on niewiele albo nic nie ma do powiedzenia w sprawie partnerki.Trzykrotka - Czw 10 Wrz, 2015 10:35 Dokładnie - nic dodać nic ująć pod twoją kołderką
Wielki plus ma też u mnie aktorka grająca królową. Kim So Eun
Jej rola jest niewdzięczna, bo postać i niesympatyczna i - co najważniejsze - statyczna. Właściwie królowa głównie stoi albo siedzi i pięknie wygląda. Nie ma wielkich możliwości mimicznych. A jednak to, co było do zrobienia robi na sto procent, świetnie. Ma pewno taka Jennifer Ehle, wychowana w teatrze, zrobiłaby jeszcze lepszą robotę, ale jak dla mnie wystarczy to, co jest, jak chodzi o grę oczami i mimiką. Brawo dla niej. Już nie mówiąc, jak pięknie wyglądała w bieli i ze srebrną szpilą.
Edit:
BeeMeR napisał/a:
Widziałaś ile SJ ma kosmetyków a w szczególności szminek w garderobie?
Widziałam Powiedziałam nawet Gosi, że my obie przez całe życie tylu nie kupimy
Przeklętą Piosenkę też wstawili na rozluźnienie
A co do śniadanka dzisiejszego to od razu przychodzi mi na myśl tostowy kissu z Pinokia...