To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Star Wars

Szafran - Nie 24 Lip, 2016 03:44

To jeszcze napisz, który Fett:D Bo ich przecież dwóch jest - jeszcze ten, co grał Fetta-dziecko:D. Na Celebrations można było spotkać obu, na ich panel się wybrałam. "Młody" Fett dość irytujący mi się wydał. Bardzo starał się skupić na sobie uwagę, dużo zabierał głos, taki nadaktywny i zblazowany. Za to Bulloch klasa.
Vasco - Pon 25 Lip, 2016 01:53

Bulloch oczywiście :)
Admete - Pią 12 Sie, 2016 10:42

Zwiastun Łotra - podoba mi się:

http://film.onet.pl/zwias...zwiastun/96e0lr

Trzykrotka - Pią 12 Sie, 2016 13:03

Jakoś wypadłam z orbity SW, ale ten trailer bardzo mi się podba. To 2 część 3 części?
Diego Luna! Sto lat go nie widziałam

https://www.youtube.com/watch?v=frdj1zb9sMY

Admete - Pią 12 Sie, 2016 13:07

Nie, to osobny film osadzony w uniwersum pierwszych GW - wydaje mi się, że akcja będzie dotyczyć uzyskania planów Gwiazdy Śmierci. Potem Luke i reszta będą mogli ją zniszczyć.
Agn - Pią 12 Sie, 2016 23:42

Trzykrotka napisał/a:
Diego Luna! Sto lat go nie widziałam

I ja!
Trailer wygląda nęcąco i kapitalnie, ale... mam jednak pewną malusią łezkę. Gwiezdne wojny są produkowane film za filmem - nowa trylogia, Łotr 1, coś tam o młodym Hanie Solo... I to już jest aż takie święto, że wow, robią NOWE GWIEZDNE WOJNY AAAAA HURA HURA HURA!!! Boję się, że niedługo będzie raczej: "Gwiezdne wojny? ZNOWU???" :(

Vasco - Sob 13 Sie, 2016 01:05

A pamiętacie Przygody Ewoków i Bitwę o Endor?
Szafran - Wto 16 Sie, 2016 11:46

Ech, ja po spotkaniu z całą obsadą (Diego Luna jest przeuroczy:)) i oglądaniu troszkę innej wersji tego zwiastuna w towarzystwie 4,5 tys nerdów w największej konwentowej auli wyzbyłam się jakiegokolwiek obiektywizmu w stosunku do tego filmu:).

No ale i wcześniej bardzo na niego czekałam, po pierwszym teaserze. Prosta ze mnie dziewczyna i lubię proste filmy o statkach napiep****** się w kosmosie;). A "Rogue One" zapowiada się właśnie na rasowy kosmiczny film wojenny.

I nie przeszkadza mi takie rozbudowanie franczyzy. Wiadomo było, że po kupieniu marki Disney wyciągnie z niej na maksa, bo przecież z fanowskiej sympatii nie przejęli;). A dzięki tym jednodcinkowym pojedynczym filmom umilone mam oczekiwanie na kolejne części trzeciej trylogii:). Marvela jakoś ciągle nie mam dość:). Lubię seriale. Czy to w kinie, czy na małym ekranie;).

Harry_the_Cat - Śro 17 Sie, 2016 13:42

Po objerzeniu trailera nie na 100% jestem przekonan do Felicity Jones, chociaz ogolnie to ja bardzo lubie.
Agn - Śro 14 Gru, 2016 23:58

Wróciłam z Łotra 1.
Na szybko - zadowolonam z seansu. W sumie czegoś tam troszeńkę brakowało, ale ogólnie filmy niezły. A poza tym to SW, więc nie ma bata, jest AWESOME! Z radością patrzyłam na Diego Lunę - jak miło go było znów zobaczyć! Starszego i przystojniejszego niż za wcześniejszych lat. :serduszkate: Jego bohater jest imho jedną z ciekawszych postaci filmu - pokazuje, że rebelianci to nie są kryształowi faceci, że w imię rebelii robili czasem złe rzeczy. Za to główna bohaterka zdaje mi się totalnie antypatyczna - w ogóle jej nie polubiłam i chyba nie polubię, ale to może być wina samej aktorki obnoszącej hardą minę w każdym ujęciu aż do wyrzygu.
Dalej - pilot-dezerter to też piękna postać, a przeprogramowany droid K2 chwycił mnie za serce. Nic nie poradzę, że kocham starwarsowe roboty i ten dołączył do grona tych fajnych blaszaków.
Był Darth Vader! :excited: I mówił TYM głosem. :serce: Czyli Jamesa Earla Jonesa. Z co bardziej znanej obsady Forest Whitaker, Mads Mikelsen, Alan Tudyk jako głos K2 oraz... nałożone komputerowo oryginalne twarze młodej Carrie Fisher i... Tarkina. :) Dobry zabieg, choć np. w The social network ten sam efekt wyszedł znacznie naturalniej.
Z zonków - najpierw logo The Lucas Films pojawiło się na wściekle różowym ekranie, a potem napis "A long time ago in a galaxy far, far away..." też na różowym - rozległy się śmiechy, operator się chyba skapnął, że coś jest nie tak, wyłączył i włączył raz jeszcze - i wszystko już było ok. :lol:
Może nieco zaskoczyć początek, gdyż przy akompaniamencie charakterystycznej muzyki nie pojawił się napis "Star wars", nie było w ogóle muzyki i nie było też wstępu wprowadzającego widza w historię. Ale to pasuje, bo to w sumie taki spinoff czy inny dodatek, a nie regularny epizod.
Na koniec na salę przed ekran wjechał R2D2 - stał sobie, potem się kręcił, świecił lampkami i wydawał swoje odgłosy. Awwww!!! Za nim wkroczyli członkowie jakiegoś wrocławskiego bractwa Star Wars - cudnie poprzebierani, z mieczami świetlnymi i w ogóle. I zaczęło się losowanie nagród (przed seansem pracownica kina rozdawała krótki quiz z pytaniami). Wygrałam ostatnią nagrodę - plakat. :mrgreen:
Ech, jak ja mam teraz zasnąć, co??? :serce2:

Szafran - Czw 15 Gru, 2016 00:46

Ja też nie mogę zasnąć.:D

Kocham film:D Tylko ja mam odwrotnie, główna bohaterka tak. Diego Luna nie... Postać owszem, ale nie jego aktorstwo.

Admete - Czw 15 Gru, 2016 07:16

Jestem własnie w trakcie umawiania się na seans z bratanicą. Ciekawe czy brata namówimy ;)
Agn - Czw 15 Gru, 2016 07:23

Ja do jego aktorstwa nie mam nic, w moim odczuciu nie był jakoś słabszy od innych, natomiast aktorka-bohaterka strasznie mnie drażniła. Ale to rzecz indywidualna.
Szafran - Czw 15 Gru, 2016 08:58

A co do plakatów, to na seansie w Imax rozdawali nam takie jsk ten środkowy:

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15420850_10154816666772884_8849214276277188742_n.jpg?oh=f2f1c369ab8b29a2f7fe8d308eb9dc50&oe=58B21CEF

Format większy od a4, na takim grubszym kredowym papierze:).

Agn - Czw 15 Gru, 2016 15:21

Ja wygrałam ten pierwszy. :)
Szafran - Czw 15 Gru, 2016 21:27

A teraz myślę, kiedy pójść drugi raz:D Już na 2D, żeby w ramach abonamentu było.
Choć do Imaxa też jeszcze się wybiorę, tylko 4 zeta muszę dopłacić:D

I w ogóle to - znów droid ukradł show:D

Agn - Czw 15 Gru, 2016 22:23

Oj tak. :mrgreen:

- Wiedziałaś, że to nie ja?!
:lol:

Albo:
- Jeśli się nie uda, to zamkną bramę, a my umrzemy w próżni.
- ................Ja nie. Mnie próżnia nie przeszkadza.
:rotfl:

arlekin - Sob 17 Gru, 2016 00:54

ja idę w środę :excited:
Szafran - Sob 17 Gru, 2016 01:47

W Housie, Croppie, C&A i pewnie innych sieciówkach jest znów masa starwarsowych nerdowskich rzeczy. Bluzy, t-shity, skarpetki, w Housie nawet kubki-hełmy szturmowca i trampki:).
arlekin - Sob 17 Gru, 2016 07:28

Ale ceny są kosmiczne😒
Agn - Sob 17 Gru, 2016 11:33

Kosmiczne - to idealne okreslenie. ;)
Ale wiadomo, ze to potwornie drogie bedzie. Problem w tym, ze czesto sie kupuje logo, ale niekoniecznie jakosc. :(

Szafran - Sob 17 Gru, 2016 14:15

Ceny są takie jak to w tych sieciówkach. W sumie jak się chce porządną nerdzią bluzę czy T-shirt to te zagraniczne z dobrych materiałów tańsze nie będą.

I rzeczy są dobrej jakości. Kupowałam już w zeszłym roku i dobrze się trzymają po licznych praniach. Teraz też sobie dokupiłam w ramach prezentu na zimę:). Bluzy i koszulka, wszystko 100 proc. bawełny.

asiek - Sob 17 Gru, 2016 17:37

arlekin napisał/a:
Ale ceny są kosmiczne😒

Nie, nie są drogie, dzisiaj kupiłam w C&A dwie koszulki dla siostrzenic -sztuka 39,90 zł. :-)
Moje dziewczyny zaliczyły już dwa seanse Łotra 1. :lol:

Szafran - Sob 17 Gru, 2016 18:41

Te w House i Cropp są droższe niż C&A. W C&A kupiłam sobie bluzę z Sokołem Millenium:D W ogóle w dziale dziecięcym mają tam świetny wybór, Batman, Spiderman, Marvel, SW i inne:D
milenaj - Wto 20 Gru, 2016 15:06

Ja się wybieram po Świętach, przed już niestety nie zdążę.
Ale się doczekać nie mogę. :)