To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Krakowie - C.D. -

Anonymous - Wto 25 Gru, 2012 22:45

Prawie Wam zazdroszczę spotkania. No! zazdrościłabym... ale optymistycznie życzę Wam dobrej zabawy :)
Admete - Wto 25 Gru, 2012 23:14

Nie wiem jeszcze jak będzie z przyjazdem. Zadecyduje się w ostatniej chwili.
arlekin - Śro 26 Gru, 2012 00:55

jest jeszcze dworzec na Czyżynach, o ile się nie mylę.
To będe pod empikiem o 11.30

corrado - Śro 26 Gru, 2012 00:59

Anaru napisał/a:
Chyba nie. :mysle:

Proponuje koło 11 na dworcu i koło 11:30 pod empikiem, bo jednak nie przeteleportujemy się tam w sekundę. ;)

Wybierasz się na dworzec? Możesz za nami nie nadążyć.

Anaru - Śro 26 Gru, 2012 13:09

corrado napisał/a:
Wybierasz się na dworzec? Możesz za nami nie nadążyć.

To o której przyjeżdżacie w końcu? Koło 11? Koło 10? Zawsze zostaje telefon na dogadanie się gdzie się szukać ;)
Admete, kiedy będziecie wiedzieć z Riellą (że przyjeżdżacie :mrgreen: )?
Aine, Ty koło 11 na dworcu?

Deanariell - Śro 26 Gru, 2012 13:17

Admete napisał/a:
Nie wiem jeszcze jak będzie z przyjazdem. Zadecyduje się w ostatniej chwili.

No właśnie jutro obgadamy ostatecznie - wstępnie rozmawiałam już z mężem i organizuję opiekę dla Młodej, więc opcja jest realna. ;) Chciałabym się wybrać, bo później, to już nie wiem, kiedy będzie okazja... :mysle: Poza tym wygląda na to, że sporo osób się pojawi, to świetnie. :-D Tylko widzę, ze wciąż nie ma konkretów w sprawie miejsca zbiórki. :-P

My zdaje się byłybyśmy też jakoś koło 11-tej na dworcu, więc może tam się gdzieś umówmy z osobami, które o tej godzinie będą w pobliżu Dworca Głównego? A później pod Empik... :mysle:

Dorfi - Śro 26 Gru, 2012 13:27

No to umówmy się o 11-ej pod wejściem do budynku dworca autobusowego od ul. Bosackiej. Komu dworzec nie po drodze to przychodzi pod empik na Rynku.
Anaru - Śro 26 Gru, 2012 13:27

Deanariell napisał/a:
No właśnie jutro obgadamy ostatecznie - wstępnie rozmawiałam już z mężem i organizuję opiekę dla Młodej, więc opcja jest realna. Chciałabym się wybrać, bo później, to już nie wiem, kiedy będzie okazja...

:banan: :banan: :banan:
No to trzymam kciuki, żeby nic w ostatnim momencie nie stanęło na przeszkodzie.

Konkrety widzę tak:
11:00 dworzec
11:30 empik
Około, bo może byc jakis poślizg :wink:

Mnie też cieszy spora ilośc osób, więc oby wyszło :trzyma_kciuki:

Anonymous - Śro 26 Gru, 2012 14:06

a ktora to Bosacka? ;)
Dorfi - Śro 26 Gru, 2012 14:09

Od strony Topolowej, Rakowickiej i Lubomirskiego. Sprawdź sobie na zumi.pl ;)

Czyli jak wysiądziesz z busa to z drugiej strony Galerii Krakowskiej. Jak w galerii wejdziesz w przejście podziemne to akurat wyjdziesz z tamtej strony.

Anonymous - Śro 26 Gru, 2012 15:22

aaa, to wiem. Ale chyba bede sie musiala potem cofac? Moze poczekam na Was przy Florianskiej, albo wyjsciu z Dworca? Nie znosze sie cofac. Wole isc dluzsza droga, byle inna.
Dorfi - Śro 26 Gru, 2012 15:39

To już jak chcesz. Dla przyjeżdżających pociągiem i autobusem tam chyba najwygodniej będzie się znaleźć. Po peronach nie będziemy przecież biegać. Chyba, że po drodze cię zgarniemy, bo i tak będziemy przechodzić na druga stronę galerii. Ale to się zdzwonimy już na miejscu, w zależności jak pociągi/autobusy i twój bus poprzyjeżdżają.
Ja mam przystanek w połowie drogi pomiędzy przystankami busów i dworcem ;)

Wyślij mi na PM twój aktualny numer komórki.

Anonymous - Śro 26 Gru, 2012 18:44

To mnie zgarniecie po drodze :)
P.S. a nie wyslalam?

Anaru - Śro 26 Gru, 2012 19:24

Ja bym proponowała się spotkac raczej np przed Galeria Krakowską, przed głównym wejściem. Szkoda się cofac gdzies tam na Bosacką, szczególnie jak się z pociągu idzie i z busa. Nie wiem gdzie teraz busy staja, ale chyba po drugiej stronie Galerii niż autobusy? Możemy przed głównym wejściem?
Anonymous - Śro 26 Gru, 2012 19:28

Moj bus staje od strony miasta, na Ogrodowej, wiec wejscie do Galerii pasi mi jak najbardziej :)
corrado - Śro 26 Gru, 2012 19:34

Anaru napisał/a:

To o której przyjeżdżacie w końcu? Koło 11? Koło 10?

O 10ej, nic mi nie wiadomo o jakiś zmianach.
Górny poziom RDA.

BeeMeR - Śro 26 Gru, 2012 20:25

To ja też proponuję raczej przed wejściem do Galerii Krakowskiej - tym wychodzącym najbliżej rynku ;)
Mnie busy podjeżdżają też w okolice Ogrodowej, trochę bez sensu jest chodzenie na Bosacką i np. minięcie się innym przejściem :P

Admete i Riella - trzymam kciuki, żebyście przyjechały :przytul:

Admete - Śro 26 Gru, 2012 20:27

Nie wiem, jak to będzie, bo mam coraz wiekszy katar. Od bratanic musiałam się w poniedziałek zarazić.
corrado - Czw 27 Gru, 2012 11:43

Beemer, Twój numer telefonu bez zmian?
Dorfi - Czw 27 Gru, 2012 11:55

AineNiRigani napisał/a:

P.S. a nie wyslalam?

nie

Anonymous - Czw 27 Gru, 2012 14:29

Dorfi napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:

P.S. a nie wyslalam?

nie

a to przepraszam - rzeczywiscie nie przeszlo.

BeeMeR - Pią 28 Gru, 2012 08:49

corrado napisał/a:
Beemer, Twój numer telefonu bez zmian?
Od kilkunastu lat i bez zmian w najbliższej przyszłości :) (czyli przez kolejne kilkanaście lat ;) )
corrado - Pią 28 Gru, 2012 09:12

To dobrze się składa :-)
Dorfi - Pią 28 Gru, 2012 18:39

No i jako pierwsza wróciłam do domu. Mam nadzieję na powtórkę w najbliższym czasie. Szkoda tylko, że Fanturia z mężem tak szybko nas opuścili. Zwiedziliście wszystko co zaplanowaliście?
Admete - Pią 28 Gru, 2012 19:17

Super było. Uśmiałam sie strasznie i odstresowałam. I Arlekin jest bardzo sympatyczna. Cieszę się, że do nas dołączyła :) Aine pewnie dopiero za rok się zobaczymy...buuu...Dorfi, Basie, Ania - licze jeszcze na spotkanie wiosną.