Literatura - Proza i poezja - NOWOŚCI W KSIĘGARNIACH
Anonymous - Wto 22 Lut, 2011 16:59
Zwłaszcza, ze przed premierą ludzie kupują ciekawi co to, film może się okazac klapą a ludziska kupia bo "słyszeli, że dobre".
Ale to Agn jest specem o strategii marketingowej i sprzedajności knig.
Agn - Wto 22 Lut, 2011 17:09
Taki ze mnie spec jak z koziej rzyci trąba. Po prostu obserwuję, co się dzieje z książkami okołofilmowymi. Ale, jak już wspomniałam i co podkreślam - mogę się mylić. Możliwe, że akurat marzec będzie świetnym pomysłem w przypadku tej książki. Czego jej szczerze życzę.
Fibula - Wto 22 Lut, 2011 18:29
Jeśli ktoś przegapił, jest czwarty tom Tallisa, a niedługo ukaże się drugi tom Jennings.
A ja jeszcze nie przeczytałam trzeciego Liebermanna i pierwszego Murdocha.
Agn - Śro 23 Lut, 2011 13:25
Oj tam, Trifle, wszystkim się zdarza! Miotełka też człowiek.
Dziś premiera Excalibura. Pożądam...
http://www.empik.com/exca...60774,ksiazka-p
Caitriona - Śro 23 Lut, 2011 14:40
Moim zdaniem najlepsza ze wszystkich części, ja właśnie przeczytałam w sumie najszybciej.
Agn - Śro 23 Lut, 2011 14:50
Pewnie Merlin, zgodnie z przewidywaniem Arthura, zażąda zwrotu miecza w momencie, gdy Arthur będzie go najbardziej potrzebował, co? Nie, nie odpowiadaj. Gdybam sobie. Jeszcze nie skończyłam "Nieprzyjaciela Boga".
Swoją szosą w tej historii, oprócz tego, że to wersja sagi, jakiej do tej pory nie miałam w rękach, interesuje mnie jeszcze jeden naprawdę dziwny aspekt. Jak to się stało, że Derfel, chłop na schwał, wojownik, wyznawca Mirty i kogo tam jeszcze, nagle został mnichem pod rządami Sansuma. Podejrzewam, że po lekturze Excalibura będę miała pozamiatane...
Fibula - Śro 23 Lut, 2011 18:57
W Empiku jest promocja na powieści kryminalne - najtańsza z trzech za 3 grosze. Zamówiłam m.in. Tallisa i Jennings.
Agn - Śro 23 Lut, 2011 19:13
| Fibula napisał/a: | | W Empiku jest promocja na powieści kryminalne - najtańsza z trzech za 3 grosze. |
Eee... że jak?
Admete - Śro 23 Lut, 2011 19:14
http://www.empik.com/kryminaly3za2
Agn - Nie 27 Lut, 2011 10:37
15 premierowych książek lutego:
http://ksiazki.wp.pl/gid,...go,galeria.html
Nie wszystko się zgadza - "Prawdziwe męstwo" czy "Trucicielka" są w sprzedaży od stycznia, nowa Safak zdaje się też, ale niech im będzie...
Anonymous - Śro 02 Mar, 2011 18:41
Nie wiedziałam, że Szymuś tak poleca nawet, dziś kupiłam sprawdzam co przyniosłam a tu taki zaskok
http://www.znak.com.pl/ka...,Ksiądz%20Rafał
Alicja - Śro 02 Mar, 2011 18:49
młody i przystojny proboszcz zawsze powoduje sensację
Anonymous - Śro 02 Mar, 2011 18:50
Czytasz mi w myślach właśnie skonczylam krzyczeć do mamy, dlaczego do nas nie przyjdzie młody przystojny proboszcz, lub chociaż takowy wikary
Alicja - Śro 02 Mar, 2011 18:52
i od razu więcej młodych kobiet na mszy
Anonymous - Śro 02 Mar, 2011 18:54
ja to chyba bym nie wychodziła
migotka - Śro 02 Mar, 2011 19:30
może być ciekawa:)
Admete - Śro 02 Mar, 2011 19:32
Eeee...wy tak serio? Mnie nawet w żartach zaden ksiądz nie mógłby się pdoobac. Faktem jest jednak, że znam takie, co to flirtują z każdym księdzem. Ja natomiast nie mam zielonego pojęcia, jak księża u mnie w prafii wygladają, bo się im nie przyhglądam No i u nas się często zmieniają, bo to kościół Misjonarzy. Ogólnie mam skrzywiony obraz księzy, bo z nimi pracuję
Anonymous - Śro 02 Mar, 2011 19:38
| Admete napisał/a: | | Faktem jest jednak, że znam takie, co to flirtują z każdym księdzem |
Na Pielgrzymce już Kleryk ma wzięcie jak Leonardo DiCaprio w czasach mojej młodości.
Ja żartuję, uważam, że oglądać się za ksiedzem, to jak oglądać się za cudzym mężem.
Aczkolwiek uwielbiam mojego Biskupa
Admete - Śro 02 Mar, 2011 19:38
Ja wiem, że Ty zartujesz, ale niektóre to na serio
migotka - Śro 02 Mar, 2011 19:40
z kilkoma się bliżej znam, to zupełnie normalni ludzie:)))
Anonymous - Śro 02 Mar, 2011 19:47
| migotka napisał/a: | | z kilkoma się bliżej znam, to zupełnie normalni ludzie:))) |
O kilku znam też calkiem dobrze, z ksieżmi jak z ludźmi bo w każdym fachu znajdzie się idiota.
Tylko zazwyczaj jak znajdzie się jedna czarna owca(aczkolwiek tu nazwa może być myląca) to jest traktowana jako egzemplarz uosabiajacy cechy całej grupy.
Mój proboszcz jest hazardzistą i pali więcej niż pół wsi razem wzięte, jest leniem do kwadratu i olewaczem.
A znajomy mój tadzio to jeden z porządniejszych i na poziomie ludzi jakich znam.
A na przykładzie mojego Oficjała i księdza lacinnika zawsze sobie przypominam, dlaczego nie wątpię w kler.
No i nie zapominajmy o moim Arcy-Pasterzu!!
Co mi przypomina, że miałam Alicji Jego książke pożyczyć.
Magnez powoduje problemy z pamięcią?
Admete - Śro 02 Mar, 2011 20:03
| migotka napisał/a: | | z kilkoma się bliżej znam, to zupełnie normalni ludzie:))) |
Ja nie mówię, że nie, ale różnych w pracy spotkałam i nie pieję z zachwytu
Alicja - Czw 03 Mar, 2011 15:52
| Admete napisał/a: | | Ja wiem, że Ty zartujesz, ale niektóre to na serio |
to dopiero jest tragiczne | migotka napisał/a: | | kilkoma się bliżej znam, to zupełnie normalni ludzie:))) |
oczywiście, że normalni to przecież normalni ludzie tyle, że z powołaniem
,
śmieszniej jest, gdy razem jako kuzynostwo bawiliście się w piaskownicy , a teraz gościsz w domu kuzynów księży
migotka - Czw 03 Mar, 2011 16:07
ja już mam
Anonymous - Czw 03 Mar, 2011 19:59
| migotka napisał/a: | | ja już mam |
Ja nie mam jeszcze Nieprzyjaciela Boga... ;(
|
|
|