Muzyka - Soundtracki
Anonymous - Sob 16 Lip, 2011 20:56
jak chce ktoś koko to niech ćwierknie
własnie się zasłuchuję
Aragonte - Sob 16 Lip, 2011 21:00
Ja też już mam i słuchałam dzisiaj dłuuugo
Anonymous - Sob 16 Lip, 2011 21:02
Świetny jest.
Oj będzie słuchanko. Do czytania idealne!
Caitriona - Sob 16 Lip, 2011 21:21
coco-jumbo ja bym chciała
Agn - Pon 18 Lip, 2011 17:31
Napisałam to w temacie dot. Czasu honoru, ale że pasuje i tutaj, a nie każdy serial oglądał...
Jednakowoż chciałabym się podzielić utworem Warszawa Bartosza Chajdeckiego: http://www.youtube.com/watch?v=prAwgbDWcxA
Oczywiście po prawej odnośniki do reszty utworów, ale ten mnie najbardziej zauroczył.
Admete - Pon 18 Lip, 2011 18:12
Thin - to jest piękne...Bardzo mi się podoba. Ja nie znam serialu, ale ten utwór jest wyjątkowy.
Agn - Pon 18 Lip, 2011 18:22
Cieszę się, że ci się podoba. ^^ Ogólnie wgryzam się teraz w cały soundtrack i ma coś w sobie. Jest ciuteńkę, malusią, ticiusią cutenieczkę staroświecki. Dzięki czemu pierwszorzędnie się go słucha. ^^
Admete - Pon 18 Lip, 2011 18:25
Powinien być staroświecki.
Yvain - Pon 18 Lip, 2011 19:40
Świetny
Agn - Pon 18 Lip, 2011 22:13
To skoro wam się podoba, to podzielę się jeszcze jednym utworem, który b. mi się spodobał. Jest zupełnie innego typu niż piękna Warszawa, ale znakomicie spełnia swoją rolę w filmie. A i samego z siebie ciekawie się go słucha. Ma super dynamikę.
Bartosz Chajdecki - Zagrożenie
I dorzucę jeszcze ten utwór: Bartosz Chajdecki - Wojna - łagodna, piękna, smutna...
Admete - Pon 18 Lip, 2011 22:35
Muszę przyznać, że jak o serialu słyszałam różne opinie ( złe i dobre ), to muzyce nic nie można zarzucić.
Agn - Pon 18 Lip, 2011 22:39
Serial nie jest doskonały, zresztą się o nim wypowiadałam, ale wciąga. I polubiłam bohaterów (niektórych bardziej niż innych, hehe). Ale muzyka... coraz bardziej mi się podoba. Jest naprawdę... dobra.
Admete - Pon 18 Lip, 2011 22:48
Melodia pt. Warszawa łazi za mną teraz nieustannie To jest utwór w odpowiednich porcjach patetyczny i liryczny, czyli taki, jaki lubię
Agn - Pon 18 Lip, 2011 22:59
Wiem co czujesz, bo za mną też łazi. Przyssało się i odczepić się nie chce.
Choć Eru a prawdą ja też nie chcę, by się odczepiło.
Aragonte - Pon 18 Lip, 2011 23:41
Piękna muzyka!
Serial mnie odstrasza - powiem wprost: nie lubię tematyki II wojny światowej - ale muzyki posłucham sobie z przyjemnością
Agn - Wto 19 Lip, 2011 09:25
Ja zaś, jak chyba wszystkim wiadomo, uwielbiam tę tematykę, więc się rzuciłam. No ale muzyka... to muzyka... To posłuchajcie sobie jeszcze Poloneza
Admete - Wto 19 Lip, 2011 09:27
Słuchałam wczoraj - bardzo dobry kawałek
Aragonte - Wto 19 Lip, 2011 16:22
Też przesłuchałam wczoraj - po coś w końcu są sznurki na youtubkach
Tzn. zasadniczo to znam już cały soundtrack
Admete - Sob 30 Lip, 2011 16:25
Uwielbiam muzykę z Tańczącego z wilkami...
http://www.youtube.com/wa...Io&feature=fvst
Ten motyw, który zaczyna się od 50 sekundy...Nie umiem określić uczuć, które ta muzyka we mnie wywołuje...
http://www.youtube.com/wa...feature=related
asiek - Sob 30 Lip, 2011 18:54
| Admete napisał/a: | | Ten motyw, który zaczyna się od 50 sekundy...Nie umiem określić uczuć, które ta muzyka we mnie wywołuje... |
Uniesienie, wzruszenie, euforia i ciary w jednym, czy tak ? ... Pewnie każdy z nas ma listę utworów, które wywołują podobne emocje.
Admete - Sob 30 Lip, 2011 19:46
Coś w tym stylu. Pamiętam jak dziś emocje, któe towarzyszyły mi w kinie w trakcie pierwszego seanu Tańczącego z wilkami. Dziwne, ale pamiętam nawet w co byłam ubrana.
Caitriona - Nie 31 Lip, 2011 18:25
Szalenie mi się ten utwór spodobał: Lorenc Taniec ognia
Admete - Nie 31 Lip, 2011 19:06
Lorenc jest bardzo utalentowanym kompozytorem.
asiek - Nie 31 Lip, 2011 19:38
Lorenc ma klasę, bez dwóch zdań.
Agn - Nie 31 Lip, 2011 19:50
Ha! Taniec ognia! Przedwiośnie się jako żywo kłania! Też b. lubię ten utwór, aaaaczkolwiek motyw tańca i stopniowego przyspieszania w utworze już miał wcześniej. I tam mi się jednak bardziej podobał.
Jeśli ktoś nie zna muzyki do Bandyty, to niechże nadrabia, bo nawet bez znajomości filmu muzyka rzuci go na kolana i przydepnie.
Michał Lorenc - Taniec Eleny (Bandyta)
Kocham ten utwór. Rusza moją, eeee, słowiańską duszę.
A'propo Przedwiośnia - piosenka z tego filmu, śpiewana przez Kayah, jest niesamowita.
Kayah - Wiosna przyjdzie i tak (Przedwiośnie)
Lorenc skomponował też cudowną muzykę do filmu Różyczka (za który niebawem się wezmę). Podsunę może utwór, który pewnie zna każdy, który w którymś momencie rok temu w kwietniu włączył choć na chwilę telewizor...
Michał Lorenc - Wyjazd z Polski (Różyczka)
|
|
|