To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Robin Hood (Seria 1) 2006

Gosia - Wto 02 Sty, 2007 19:29

Moze choc jakies bajeczki Rys nagra na dobranoc na pocieszenie ;)
Harry_the_Cat - Wto 02 Sty, 2007 19:31

No jest to "Gently's last Case", ale to nie wiadomo kiedy...
Caitriona - Śro 03 Sty, 2007 20:14

Z 11 odcinka:

Caitriona - Śro 03 Sty, 2007 20:16

I troszkę Willa:

Gosia - Śro 03 Sty, 2007 20:18

The Look jest boski :D
Anonymous - Śro 03 Sty, 2007 20:27

Caitri czyżbyś lubiła Willa?
Ja go lubię, się wzruszyłam kiedy płakał w 13 odcinku...No i ujęło mnie jego wyznanie miłości (chociaż mam zastrzeżenia co do obiektu tej miłości :wink: )

Anonymous - Śro 03 Sty, 2007 20:38

Caitriona napisał/a:
A lubię i mi się też podoba

Muszę przyznać że jest całkiem przystojny, tylko bez 'zarostu' wygląda moim zdaniem lepiej :smile:

Caitriona - Czw 04 Sty, 2007 00:14

mam nadzieję, ze nie ma zadnych błedów, a jak są to poprawię jutro... ;)

Anonymous - Czw 04 Sty, 2007 00:20

Ja ciągle twierdze ze Willowi (a raczej Harremu) lepiej bez tego 'zarostu'
http://www.bbc.co.uk/dram...ters/will.shtml
Na dole jest takie malutkie zdjęcie i wygląda super!!! :thud:

Caitriona - Czw 04 Sty, 2007 00:22

To dziwne... Ale bez zarostu wydaje mi się duzo starszy i poważniejszy... I tak i tak wyglada naprawdę nieźle (a ja go ślepa zauważyłam pod koniec serii!!)
Gosia - Czw 04 Sty, 2007 00:31

Obejrzalam 13 odcinek "Robin Hooda".
Wlasciwie moglby to byc koniec calego serialu, a nie tylko 1 serii, bo masz racje Harry, niewiele on zostawia pola do popisu dla kontynuacji... :roll:
Guy chwilami wyglada super, podobal mi sie zwlaszcza w czasie rozmowy z Marian przed slubem.
Jak sie odwracal, to myslalam ze padne z wrazenia
:thud:

Jednak wczesniej w tej nowej ciasnej czarnej skorce i tych przylizanych wlosach juz wygladal gorzej.
W scenie pocalunku gral fajnie i fajnie mowil, ale niestety aktorka nie ta :? ??:
Po prostu nie moge uwierzyc, zeby Guy mogl sie zakochac w takiej Marian....
Wkurza mnie ona podobnie jak sam Robin (czy ja to juz mowilam? ;) )
Swoja droga, szybko Marian wyzdrowiala, konskie zdrowie miec musiala :roll:
No i to schylanie sie pod strzalami z łuku mnie dobijało... :roll:

Ale dla Rysia Warto to było obejrzec! :D

Zauwazylyscie ze Rys mial w tym samym niemal czasie dwie sceny przed ołtarzem: W RH i Vicar :mrgreen:

Harry_the_Cat - Czw 04 Sty, 2007 00:34

Caitri - nie czytaj -

Tak, Gosiu, na napisach koncowych do 13 odc. nawet głos spikera mówił - miejmy nadzieję, że w poniedziałek powiedzie się RA lepiej przed ołtarzem w VoD ;)

Gosia - Czw 04 Sty, 2007 00:37

Spoiler!!!

Hehehe, ale czemu on nie chcial za nia gonic? Odpuscil sobie?
W sumie mial racje :roll:
Szkoda go dla niej :mrgreen:

Harry_the_Cat - Czw 04 Sty, 2007 00:39

Gosia napisał/a:
Hehehe, ale czemu on nie chcial za nia gonic? Odpuscil sobie?
W sumie mial racje Szkoda go dla niej

Nie wiem czemu... Nie powiedział.

Gosia - Czw 04 Sty, 2007 00:41

Co do Willa, to on fajny bedzie za pare lat. Teraz to troche mlody jest... :cool:
Anonymous - Czw 04 Sty, 2007 00:43

Gosia napisał/a:
Co do Willa, to on fajny bedzie za pare lat. Teraz to troche mlody jest... :cool:

Zależy dla kogo. Dla mnie jest w sam raz :wink:

Caitriona - Czw 04 Sty, 2007 00:44

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nie, gosia ma trochę racji - szczawik to jeszcze...ale niezły :mrgreen:

Gosia - Pią 05 Sty, 2007 23:18

Sciagnelam trzy klipy zrobione przez YW.
http://www.yorkshirewench.co.uk
(dostep tylko po rejestracji)

1. Zaczelam od:
Music: Any Other Name
Artist: Thomas Newman

I jest swietny! Muzyka delikatna w tle i sekwencje z tekstami z filmu, ulozone w ciekawa calosc. Szkoda, ze nie wszystko rozumiem, ale rozumiem zamysl tworczyni klipu: Marian cos czuje do Guya :D Dobrze, ze chociaz w tym klipie ;)
Teledysk wydobyl z filmu, to co najlepsze: Guya :mrgreen:
I nawet Marian i Robin mi tu nie przeszkadzali....
zwlaszcza ze zakonczenie klipu bylo korzystne dla Guya ;)

2. Potem obejrzalam:
Music: Unfaithful
Artist: Rihanna

Ten klip tez mi sie podobal.
Tą muzykę juz jakbym znala.... ale obrazki chyba byly nieco inne..
Film oparty na troche podobnej zasadzie, ale tym razem zwyciestwo odniosl Robin.
Biedny Guy... :(

3. Kolejny to:
Music: I Hate Everything About You
Artist: Three Days Grace

Tylko Robin i Guy. Pojedynek dwoch bohaterow.
Tak w nawiazaniu do tego teledysku dodam, ze jakos trudno mi bylo uwierzyc w filmie, ze ten chloptas Robin byl dowódcą straży krolewskiej w Ziemi Świętej :roll:
No i ten Robin troche niski :mrgreen:
Ale troche to wygladalo w tym teledysku jak: kocham i nienawidze.
Jakies perwersyjne uczucie pomiedzy nimi czy co? ;) Te usmiechy ;)

4. I ostatni z RH
Music: Bizarre Love Triangle
Artist: Frente
Tym razem nie ogladam (kiedys go widzialam), bo relacja Robin/Much mnie srednio interesuje ;)

Harry_the_Cat - Sob 06 Sty, 2007 01:34

Gosia napisał/a:
3. Kolejny to:

Tylko Robin i Guy. Pojedynek dwoch bohaterow.
Tak w nawiazaniu do tego teledysku dodam, ze jakos trudno mi bylo uwierzyc w filmie, ze ten chloptas Robin byl dowódcą straży krolewskiej w Ziemi Świętej
No i ten Robin troche niski
Ale troche to wygladalo w tym teledysku jak: kocham i nienawidze.
Jakies perwersyjne uczucie pomiedzy nimi czy co? Te usmiechy

Ten klip jest świetny.

achata - Sob 06 Sty, 2007 09:32

Harry_the_Cat napisał/a:
Gosia napisał/a:
3. Kolejny to:
Ten klip jest świetny.

Mnie się tam"Unfaithful" Rihanny też podoba. Claire robi kapitalne montaże. Zwróciłyście uwage na Marianę w oknie spotykajacą się z Robinem (ep 7)- bezbłędnie połączone ze sceną, w której opatruje sobie ranę (ep 5) i jej końcową rozmową z Guyem (ep 7)? Albo ten załamany Robin na wieży (ep 7), załamany tym jak ona w rozmawia z Guyem na dziedzincu Nottingham (ep 3). Te sceny przechodzą tak płynnie i naturalnie. No i jak ona to robi, że klipy maja taką rewelacyjną jakość, żadnego ziarna, świeże kolory i super wyrazistość. Czyżby korzystała z jakiś innych kopii serialu niż my mamy?
Ten nowy klip mniej mnie zauroczył, wolę jednak jak podkład muzyczny jest piosenką i dodaje własną treść, ale dla zakończenia warto obejrzeć. Szkoda, ze scenarzyści nie poszli tym tropem :)

Gosia - Sob 06 Sty, 2007 11:30

achato, mnie tez te polaczenia sie bardzo podobaja i zwrocilam na nie uwage.

Jednak number one to klip pierwszy czyli najnowszy :D

Harry_the_Cat - Sob 06 Sty, 2007 12:20

achata napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Gosia napisał/a:
3. Kolejny to:
Ten klip jest świetny.

Mnie się tam"Unfaithful" Rihanny też podoba. Claire robi kapitalne montaże. Zwróciłyście uwage na Marianę w oknie spotykajacą się z Robinem (ep 7)- bezbłędnie połączone ze sceną, w której opatruje sobie ranę (ep 5) i jej końcową rozmową z Guyem (ep 7)? Albo ten załamany Robin na wieży (ep 7), załamany tym jak ona w rozmawia z Guyem na dziedzincu Nottingham (ep 3). Te sceny przechodzą tak płynnie i naturalnie. No i jak ona to robi, że klipy maja taką rewelacyjną jakość, żadnego ziarna, świeże kolory i super wyrazistość. Czyżby korzystała z jakiś innych kopii serialu niż my mamy?
Ten nowy klip mniej mnie zauroczył, wolę jednak jak podkład muzyczny jest piosenką i dodaje własną treść, ale dla zakończenia warto obejrzeć. Szkoda, ze scenarzyści nie poszli tym tropem :)

Odnośnie techniki - nie pamietam w tej chwili jakiego programu Claire uzywa do robienia video, ale jesli chodzi o zródła, to nagrywa serial na DVD a potem ripuje to DVD, wyciagając wybrane fragmenty.
Jeśli chodzi o łączenie, to zdecydowanie jest mistrzynią kreatywnej edycji - wiem, że np. w "I hate everything about you" musiała trochę zmieniać kolory w scenach więziennych, żeby uwiarygodnić sytuację ;)

Harry_the_Cat - Sob 06 Sty, 2007 13:03

Bardzo dobry, mocno pokręcony teledysk - http://www.youtube.com/watch?v=_YAImLvXvl8

SPOILER - jest opis historii więc go tu szybko streszczę - Guy żeni się z M, ale zdradza ją z Robinem. Wszyscy myślą, że to M zdradza Guya, więc ona zostaje ukarana. M próbuje G nakłonić, żeby przestał widywać się z R, ale to go złości i ją zabija. Robin się dowiaduje i odrzuca Guya.

Anonymous - Sob 06 Sty, 2007 13:09

Harry_the_Cat napisał/a:
SPOILER - jest opis historii więc go tu szybko streszczę - Guy żeni się z M, ale zdradza ją z Robinem. Wszyscy myślą, że to M zdradza Guya, więc ona zostaje ukarana. M próbuje G nakłonić, żeby przestał widywać się z R, ale to go złości i ją zabija. Robin się dowiaduje i odrzuca Guya.

:rotfl:

Harry_the_Cat - Sob 06 Sty, 2007 13:10

Other, to tragiczne, a nie zabawne... :? ??: