Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Dramy, czyli urok Azji - odsłona 4
BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 13:24
Trzykrotka napisał/a:
Ale co z odzieniem?
Jak sądzę nie miał go na sobie w nadmiarze Trzykrotka - Pią 07 Lis, 2014 13:49 Admete wie, jak zachęcić do dramy
Swoją drogą, obiektywnie - chłopak naprawdę jest tak estetyczny i ładnie zbudowany, że nie pisnę nawet słowa sprzeciwu.BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 14:32
Trzykrotka napisał/a:
Admete wie, jak zachęcić do dramy
Ano wie "Nie mamy na koszule" vel "Chuno" tkwi w mej pamięci nieustannie - tylko czeka na swoją kolej jak i Princess Man. PSH zaiste pięknie jest zbudowany - też nie powiem nie
Póki co doczekałam kissów:
wziętego gwałtem i po dobroci (wallkiss typu "ani drgnę", ale scena bardzo ładna )Admete - Pią 07 Lis, 2014 14:58
Cytat:
Ale co z odzieniem?
Wszystkie koszule były w praniu
Cytat:
Swoją drogą, obiektywnie - chłopak naprawdę jest tak estetyczny i ładnie zbudowany, że nie pisnę nawet słowa sprzeciwu.
Można ewentualnie pisnąć z innego powodu
Trzykrotka napisał/a:
Admete wie, jak zachęcić do dramy
Po prostu wiem, co jest chwytliwe Trzykrotka - Pią 07 Lis, 2014 15:29
Admete napisał/a:
Cytat:
Swoją drogą, obiektywnie - chłopak naprawdę jest tak estetyczny i ładnie zbudowany, że nie pisnę nawet słowa sprzeciwu.
Admete! Ja cię nie poznaję.BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 15:56
Admete napisał/a:
Po prostu wiem, co jest chwytliwe
Pranie?
Iljimae cd. tj. odc. 15
Niech no ktoś ubije podleca nr 1 (synalka wiadomo kogo) i to migiem bo jak nie to wejdę do dramy i sama zrobię z nim porządek raz na zawsze
wysłanie na Antarktydę to mało - urwać mu jaja byłoby bardziej wskazane, gdyby nie to, że dowiódł ich braku
Z kolei ogromnie mi się podobała mini scenka na polowaniu -gdy zły brat przejeżdżając obok dobrego po prostu się uśmiecha - ale jak - cudo
To fantastycznie zagrana postać
Akcja cudna i absurdalna w sposób absolutnie doskonały - tak, na pewno nikt w miejscu zasadzki na Iljimae nie zauważył zakładania konstrukcji z lin i rur wodnych
Że nie wspomnę o stanie zakładającego
Cudna drama BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 16:25 Z ploteczek:
No co? To przecież zupełnie niewinne Nie wiem, o co ci chodzi Chyba napocznę Wilczka dziś...BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 19:17
Admete napisał/a:
Chyba napocznę Wilczka dziś...
Smacznego!
Czekam na relacje Admete - Pią 07 Lis, 2014 19:22 Nie znam tego Hyun Bina, a ciekawie wygląda. W czym ma zagrać?BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 19:36 W dramie "Jekyll and I" albo coś w tym stylu, jakieś rozdwojenie jaźni ani chybi. Plus zagrał niedawno w segukowym filmie, którego niewielemówiący zwiastun był tam zalinkowany - ale raczej jeszcze niedostępny.
ON grał np. w Secret Garden i Kim Sam Soon - o ile Ogródek to nie Twoja bajka, to KSS nie oglądałaś przypadkiem? Tylko on trochę taki kurczakowaty wtedy był.Admete - Pią 07 Lis, 2014 19:37 KSS zaczęłam, ale mnie nie wciągnęło. Może zrobię jeszcze kiedyś podejście.BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 19:47 Ja bym optowała za sprawdzaniem innych dram - jest ich niemało
Jednak Wilczek, a nie Hero?
Nikt poza mną nie lubi biednego redaktora Jin Hyuka BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 20:17
Aragonte napisał/a:
Nikt poza mną nie lubi biednego redaktora Jin Hyuka
Jeszcze Agn - Pią 07 Lis, 2014 20:55
BeeMeR napisał/a:
Najmniej lubię matkę - jest tak oschła i surowa - istny lodowiec emocjonalny
Ja wiem, ze ona sporo wycierpiała (a kto nie?), chłopca oddała, chowa drugiego co to sama do końca nie wie czy go lubi, kocha czy nie znosi bo reakcje ma wszelakie - aż dziw, że na ciepłą osobę wyrósł pod jej skrzydłami (miotłą) - no ale od tatusia miłości i ciepła nie brakowało. A męża też na odległość kija trzyma - ok, ja wiem, że wszystko wskazuje na to, że to się zmieni - ale psiakrew 14 lat? Czy to aby nie przesada? Nie lubię kobiety i już.
Też nie przepadam za tą postacią. Lubię ją tylko jako tą, w której zakochany jest ojczulek. Jako taki obiekt. Hmm... wyklawiaturzyć się nie umiem, jak zwykle zresztą.
Natomiast - okej, wiele wycierpiała, ale sama chłopca wzięła pod opiekę. I to naprawdę nie jest wina Yonga, że miała ciężkie życie.
BeeMeR napisał/a:
A dziękować - kawki i usypianki mile widziane
Rozumiem więc, że nie będziecie narzekały, że podrzucam coś słodkiego na wieczór?
Może czekoladę?
Swoją szosą - zdjęcia z woja chcecie może zobaczyć? Czy też nie interesują was mundurowi?
BeeMeR napisał/a:
w nowej zborji Iljimae wygląda bardzo efektownie, ale po pierwsze zgrzypi, więc koniec z bezszelestnym krokiem
No właśnie też mnie to zmartwiło. Ale wygląda na to, że nie było co się tak pałować z tym skradaniem - króliczek by go usłyszał, ale strażnicy najwyraźniej są głusi jak pień... pienie... pnie?
BeeMeR napisał/a:
po drugie ten namordnik... Pewnie się muszę do niego przyzwyczaić - on mi się po prostu nie podoba.
Mnie nie wadzi ani trochę. W zasadzie to mi się całkiem podoba.
Trzykrotka napisał/a:
Admete napisał/a:
Ćwiczył walkę na miecze
Ale co z odzieniem?
Dziękuję, Trzykrotko, za zajęcie się tą sprawą na czas mej nieobecności. Wiedziałam, że mogę liczyć na twą naukową pasję do detali!
Admete napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Niech no ktoś ubije podleca nr 1 (synalka wiadomo kogo) i to migiem bo jak nie to wejdę do dramy i sama zrobię z nim porządek raz na zawsze
A dziwują się, że go zwę Wielkim Gnojkiem.
BeeMeR napisał/a:
zły brat przejeżdżając obok dobrego po prostu się uśmiecha - ale jak - cudo
Tak bardzo nie lubię złego brata, że odmawiam mu wszelkiej urody.
O, a ja go znam! Widziałam go w dwóch filmach (w tym jeden z CSW!).
Zdjęcie "ślubne" mnie, ekhm, zabiło.
Admete napisał/a:
Chyba napocznę Wilczka dziś...
Zdasz relację, co? Zdasz? Zdasz? Zdaaasz???
Aragonte napisał/a:
Nikt poza mną nie lubi biednego redaktora Jin Hyuka
A zgadnij, co zamierzam oglądać po Iljimae... I bardzo, barrrrrdzo tego pragnę.
Jestem pewna, że go będę lubiła.
Nawet w rudych włosach.BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 21:13
Agn napisał/a:
I to naprawdę nie jest wina Yonga, że miała ciężkie życie.
A kto miał lekkie? Bo na pewno nie Yong
Agn napisał/a:
strażnicy najwyraźniej są głusi jak pień...
Tudzież ślepi i niedorozwinięci
Agn napisał/a:
Tak bardzo nie lubię złego brata, że odmawiam mu wszelkiej urody.
To nie jest kwestia urody tylko doskonale zagranej sceny.Agn - Pią 07 Lis, 2014 21:30
BeeMeR napisał/a:
Tudzież ślepi i niedorozwinięci
Albo są bohaterami dramy... oh, wait!
BeeMeR napisał/a:
To nie jest kwestia urody tylko doskonale zagranej sceny.
Może za drugim razem jak będę oglądała tę dramę, to docenię. Na razie mnie wkurza za mocno.
Dobra, my tu gadu gadu, a tymczasem 18. odcinek przebiera już nóżkami. Odpalam!
A jutro - le grand finale!
Boję się, że będę płakać...
Ale póki co - 18-tko, nadchodzę! Admete - Pią 07 Lis, 2014 21:38 To może jednak Hero - wy akurat też będziecie oglądać. Wilczkowa faza mnie ominęła, bo oglądałam co innego.Agn - Pią 07 Lis, 2014 21:46
Admete napisał/a:
To może jednak Hero - wy akurat też będziecie oglądać. Wilczkowa faza mnie ominęła, bo oglądałam co innego.
Słońce, nie myśl sobie, że twoje wrażenia z Wilczka zostałyby bez echa, więc wiesz - nie krępuj się, Albercik.
Ale jak obejrzysz z nami Hero, to będzie nam bardzo, bardzo miło. Może ktoś wtedy zachowa jakąś dozę rozsądku. Na mnie w tym względzie nie ma co liczyć. BeeMeR - Pią 07 Lis, 2014 21:49
Admete napisał/a:
Wilczkowa faza mnie ominęła
Fazay mają to do siebie, że lubią wracać falami
Ale może faktycznie czas na Hero - skoro Agn już się niemal też bierze, a Ty wolniej pójdziesz to może właśnie się złoży choć częściowo razem.Agn - Pią 07 Lis, 2014 21:56
Cytat:
Fazay mają to do siebie, że lubią wracać falami
Właśnie. Dziękuję.
BeeMeR napisał/a:
skoro Agn już się niemal też bierze, a Ty wolniej pójdziesz to może właśnie się złoży choć częściowo razem.
"Niemal" to jest dobre słowo. Wszak jeszcze podziwiam Il Ji Mae.
Swoją szosą - Admete, mnie też się coś zdaje, że Jun Ki leciutko ochryple mówi.Admete - Pią 07 Lis, 2014 21:57
Agn napisał/a:
Admete, mnie też się coś zdaje, że Jun Ki leciutko ochryple mówi.
Mnie się wydawało, że mu gardło siadło na koniec. Na razie obejrzałam sobie zdjęcia z Wilczka w sieci.Agn - Pią 07 Lis, 2014 22:03 I jak znajdujesz owe zdjęcia?
Swoją szosą - podzieliłabyś się znaleziskami.
Poniżej spoilery dot. Il Ji Mae (seksownych obrazków niet):
Spoiler:
Meeeeh! Mniszkówna ( ) w lesie sadzi kabaczki. Oczywiście nie mogła trafić lepiej z lokalizacją, jak tylko tam, gdzie Yong-ee zakopał ciuszki.
No naprawdę...
Admete - Pią 07 Lis, 2014 22:10 Na razie tylko chciałam zobaczyć, jak się Wilczek prezentuje