To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Babylon 5

Admete - Nie 17 Sty, 2010 12:13

Nie pomyślałam nigdy o takiej możliwości, ale to przecież możliwe. Musiałabym to sprawdzić.
Aragonte - Nie 17 Sty, 2010 13:15

Najwyżej wrzucę tutaj ten ostatni fragment dialogu z DVD. Mina Susan wyrażała wtedy mocną konsternację :lol:
Admete - Nie 17 Sty, 2010 13:38

Delenn mówi o skurczach. To będzie cos z fizjolgii, ale chyba nie to ;) Może burczenie w brzuchu? ;)
Aragonte - Nie 17 Sty, 2010 13:42

A licho wie :-D
W każdym razie opcja z kobiecością mogła też się zdarzyć - skoro Delenn przeistoczyła się w połowie w człowieka i była w stanie zajść potem w ciążę, to jej ciało musiało ją tu i ówdzie zaskoczyć. Minbari chyba jednak różnili się od ludzi, jeśli chodzi o rozrodczość, chociaż nic nie wiadomo o wypustkach, jak w przypadku Centauri :wink:

Admete - Nie 17 Sty, 2010 13:48

Nic nie wiadomo ;) Nie ma informacji na ten temat, ale chyba musieli trochę przypominać pod tym względem ludzi i ssaki w ogóle.
Aragonte - Nie 17 Sty, 2010 14:00

No to możemy sobie dywagować, ile wlezie, i tak nic nie ustalimy :wink:

Tak mi się jeszcze przypomniało z początku tego II sezonu - chyba na początku inna aktorka była wybrana do roli Anny Sheridan, prawda? Bo ta Anna z nagrania wyglądała chyba zupełnie inaczej od tej późniejszej :mysle:

Admete - Nie 17 Sty, 2010 14:18

Tak, zupełnie inna. Potem zagrała ją prawdziwa żona aktora :) Ona kiedyś jako dizecko grała w Domku na prerii.
Aragonte - Nie 17 Sty, 2010 14:21

To była żona Bruce'a? No proszę :)
Admete - Nie 17 Sty, 2010 14:27

A tutaj nowa miła informacja o nich:

Cytat:
Former Little House On The Prairie child star Melissa Gilbert renewed her wedding vows with her husband, actor Bruce Boxleitner, on New Year's Day and celebrated the union at a Los Angeles coffee shop.

The couple wed on 1 January, 1995 and decided to make their 15th anniversary extra special.

They invited 15 friends to join them at a Studio City church for the re-nuptials and then staged a makeshift reception at a nearby diner.

Aragonte - Pon 25 Sty, 2010 00:40

Znalazłam ślady B5 na Facebooku :)
Wypełzło mi przypadkiem, w tym wątku ludzie wymieniają sceny, podczas których płakali na B5. U mnie to chyba wszystkie się powtarzały :roll:

http://pa-in.facebook.com...7791&topic=6072

Admete - Pon 25 Sty, 2010 10:25

Ja bym pewnie jeszcze coś dodała ;)
Aragonte - Sob 06 Lut, 2010 14:24

Jakoś odłożyłam Firefly i dalej lecę z powtórką II sezonu :)
Obejrzałam Hunter, Prey - prawie zapomniałam o tej akcji ze statkiem Kosha, a dobra była. Ogółem pomysł na statki Vorlonów i Cieni był moim zdaniem bardzo interesujący.

Teraz leci There All the Honor Lies, czyli, cytując Ivanovą: "Witamy na stacji Babilon, ostatniej nadziei, żeby sobie trochę poszaleć" - naturalnie w sklepie z upominkami :lol:
Czekam z niecierpliwością na misia :mrgreen:

Admete - Sob 06 Lut, 2010 16:13

Misiu uroczy jest :) Fajnie, że możesz oglądac. Ja niedawno wróciłam z zajęć...
Aragonte - Sob 06 Lut, 2010 16:45

Powinnam robić coś innego (redakcję, którą wzięłam na weekend, żeby było ciekawiej, z tłumaczeniem z chińskiego, hle-hle), ale walczę z chandrą i PMS-em i chwilowo się nie nadaję do tego :-|
Aragonte - Czw 18 Lut, 2010 21:14

Zaczęłam oglądać Thirdspace, by jakoś zaspokoić głód babylonowy :) Całkiem sympatycznie na razie to wypada. Admete, wiesz, że akcja tego de facto jest w trakcie IV sezonu?
Szkoda, że Marcusa tu nie ma :wink:

Admete - Czw 18 Lut, 2010 21:33

Nie oglądałam, nawet nie wiem, czy mam...
Aragonte - Czw 18 Lut, 2010 21:39

Na pewno masz :mrgreen:
Wiem, co mówię :wink:

Admete - Czw 18 Lut, 2010 21:41

To jest całkiem możliwe - mnóstwo rzeczy mam ;) Na razie ejdnak mam szlaban na ogladanie i czytanie. Wszystko idzie tylko na pracę i studia.
Aragonte - Czw 18 Lut, 2010 22:13

Ja na oglądanie to trochę czasu znajduję. Gorzej z pociągnięciem dalej tłumaczenia pani Drennan :roll: Tzn. podczytuję trochę oryginał, ale nie mam dość czasu, żeby usiąść i przełożyć następny rozdział, dziejący się już na Minbarze.
Admete - Wto 09 Mar, 2010 19:31

Tak sobie pomyslałam. Mogliby zrobić teraz serial - taki spin off. Akcja rozgrywałaby się po upadku zaawansowanej cywilizacji, wtedy gdy nadeszło nowe średniowiecze i Strażnicy byli czymś w rodzaju zakonu ;) pamietasz odcinek Dekonstrukcja spadających gwiazd?
Aragonte - Wto 09 Mar, 2010 21:42

Pewnie, że pamiętam - to końcówka IV sezonu. Oryginalny był. Scenki z tego nowego średniowiecza wcale mi się podobały :D
W tym serialu, o którym piszesz, można by pomieszać elementy s-f z czymś na kształt fantasy :mrgreen:

A tak w ogóle to doła mam - chyba sobie puszczę B5 :-|

Admete - Śro 10 Mar, 2010 14:11

Na dołą - B5 koniecznie. Własnie - takie technologiczne fantasy ;)
Aragonte - Czw 11 Mar, 2010 03:41

Mój kumpel z pracy - ten, któremu pożyczyłam płyty z B5 - marudził, że niektóre są porysowane i nie mógł ich odtwarzać. Na razie obejrzał I sezon, wypytam go o wrażenia, jak dojdzie ciut dalej.

Chciałabym móc znowu potłumaczyć, ech :roll: Ogółem doskwiera mi brak jakiegoś twórczego zajęcia :-| Haftowanie to marna namiastka, w końcu odtwarzam tylko gotowy wzór, nie tworzę niczego własnego. Buuuuuu :(

Calipso - Czw 11 Mar, 2010 13:30

Aragonte,bój się jeża :shock: Co Ty robiłaś przed czwartą nad ranem :shock:
Aragonte - Czw 11 Mar, 2010 13:52

Dogorywałam po powrocie z pracy i usiłowałam usnąć. A co?